icon

Ako efektívne liečiť opakujúce sa zápaly?

25. jún 2024

Baby prosím poradte. Ja som už totálne zúfalá. Mám 32 rokov a keď som nemala zápal tam dole už asi 30x tak ani raz😭 neviem čo mám robiť. PROSÍM O POMOC

bona69
25. jún 2024

Tu pomoze uz len dr, poriadne preliečiť,presla som si tym, mesacna liecba a potom cca rok pokoj, sem tam sa to ešte objaví ale toto predtým bolo hrozné,takze ta chápem, momentálne mi posledne zabral klotrimazol ale zobrala som ho asi 10 dni po sebe

autor
25. jún 2024

@bona69 naposledy som brala pred dvomi tyzdnami atb, vkladala som si ich dole. Ja už som zúfalá

egonsk
25. jún 2024

a frajer je zdravy?

anajka266
25. jún 2024

Preliečiť, lactobacily, prispôsobiť stravu, prať nohavičky zvlášť plus používať dezinfekciu na prádlo, žiadna aviváž, snažiť sa chodiť čo najviac bez nohavičiek, doma nonstop bez, v lete pri šatách a sukňách tiež...používať vlhčené intímne obrúsky, nepoužívať tampóny/kalíšok, sprcha minimálne raz denne, intímny sprcháč antibakteriálny, obmedziť nosenie tango nohavičiek..sprcha po každej veľkej potrebe...sprcha pred a po sexe (obaja) ... pri naprijemných pocitoch a v krajnej núdzi Rosalgin

autor
25. jún 2024

@egonsk áno, samozrejme

jablko1990
25. jún 2024

Asi by som sa s priateľom porozprávala či ta nepodvádza
Keď si tak často zapálená
Pokiaľ teda nepodvadzas ty

autor
25. jún 2024

@anajka266 Dakujem, zo všetko sa snažím robiť. Čítala som aj o jednom “preliečení” nejakým prístrojom, ale vypadlo mi ako sa to volať že vraj to je účinne a pomáha to ale neviem

autor
25. jún 2024

@jablko1990 nie nepodvádzame sa, ani ja ani on.

jablko1990
25. jún 2024

Oki ty vieš
Ale len tak to nebýva a hlavne nie tak často

bona69
25. jún 2024

Ja som mala mesačnú liečbu, a preliecuje sa aj partner, dr by mala dat aj jemu nieco, ak nepomohlo sla by som k dr zas

bona69
25. jún 2024

@jablko1990 nie je to len partnerom, my sme spolu uz ani neboli ako som to nechcela dostať,no vzdy po ovulacii ako sa meni aj ph to prišlo, každý mesiac,

vojtovicka
25. jún 2024

Lactacyd cerveny z lekarne antimykoticky. Odkedy pravidelne pouzivam nemam problem.

stanulienkat
25. jún 2024

@anajka266 nikdy nikomu nerad vlhcene obrusky na intimnu hygienu. Je to chemia, ktora spusta mnoho zapalov. Je to hlupy biznis.

zuzka1117
25. jún 2024

Úplne vysadiť cukor

nevenka
25. jún 2024

Nemusi podvadzat, mam to iste roky...mne nic nepomaha nejak extra nadlho. Mne sa tam stale dokola premnozuje streptokok, ani nie kvasinky. Este co mi dobre robi je Gynimun probiotika na vkladanie, ale zazraky to nie su.
Manzel bol tiez zo zaciatku na vysetreniach, zdravy...Takze je to mojou lokalnou imunitou zrejme. Najdlhsie som mala pokoj, ked mi pri tretom porode dali ATB do zily, vyhubilo to toho sviniara, pol roka som bola zdrava, ziadne stipanie, palenie...a potom znova to iste...zase chvilku dobre po 4. porode a znova to iste.

salamistka
25. jún 2024

Na gynekoligicke problémy mi zabrala jednorázová tabletka Mycomax, klasická na užitie, nie na vkladanie zdola, je na predpis, účinkuje do 7 dní, môže užiť jednu aj partner...ale z tvojho príspevku neviem usúdiť, či mávaš aj zápaly moč.ciest, to je zas iný problém.

radulkova
25. jún 2024

totalnu očistu tela, premnožena kandida

luccija
25. jún 2024

Niekedy pomôže imunoliecba.Iba bavlnené nohavičky, nizkosacharidova dieta, probiotiká, partner znova na stery.

zizana
25. jún 2024

Mne pomohlo užívať oregánový olej a probiotiká superdophilus. Tiež som to mala každý mesiac pred menzesom.

anajka266
26. jún 2024

@stanulienkat radšej sa utrieť intímymi obrúskami ako byť od moču, krvi a pod. cely deň v práci kde sa neosprchuješ, vtedy sa množia baktérie,vzniká zápach, a následne zápal. pH obrúskov je prispôsobené na zničenie baktérii a zároveň nenaruší vaginálnu mikroflóru. Celý život praktizujem to čo píšem a zdola som zápal nikdy nemala. Takisto používam vlhčený toaletný papier. Už malým babatkam sa utiera vsetko zdola vlhcenymi utierkami a ziju. Náš celý život je presýtený chémiou,ktorá je testovaná na každodenné použitie,tak netvrď viac ako tvrdia vedci.

eliska13
26. jún 2024

U urológa si bola moc je v poriadku?

stanulienkat
26. jún 2024

@anajka266 urcite nie. Nepotrebujes mat vydezinfikovanu kundu. Je to len chemia, pekne opisana vyrobcom. Opytaj sa gynekologa, urologa, imunologa, ci by to odporucil. Urcite nie. Ani chemiou napusteny toalerny papier. Este ani parfumovany neodporucaju.