icon

Ako funguje kúpeľňa po pôrode viac žien?

30. sep 2024

Prosím vás , ako to funguje po pôrode zo sprchou a wc keď nás bude na izbe 3-4 žien ? Neviem presne koľko nás bude keď to na mna príde ale viem že izba ma kapacitu 4 ženy … proste otázka znie ako a kedy môžem ísť na wc a do sprchy keď mame spoločnú kupelnu ? To musíme mat rozvrh hodín ktorá kedy pôjde ?😂 toto ma trosku desí že pri všetkých starosti ktoré budem mat musím myslieť ešte aj nato že sa musím ponáhľať lebo chcú ísť určite aj ďalšie ženy , proste myslieť na wc nato že rýchlo kakat lebo čakajú aj iné , a v sprche sa tiež ponáhľať sup sup všetko rýchlo lebo mame jednu kupelnu 4 ženy , neviem si to predstaviť prosím vás viete mi vysvetlit ako to funguje ? Koľko môžem byt v kúpeľni keď si aj vlasy umyjem a budem chcieť fenovat atd. proste trosku sa upraviť … a hlavne hovoria že najlepšie po pôrode je cikat do sprchy, ako budeme 4 ženy stále chodiť do sprchy cikat? Budem veľmi vďačná za vysvetlenie lebo tejto situácie sa obávam viac ako pôrodu😂😂😂

benit
30. sep 2024

No v galante v porodnici bolo wc pre 2 izby a sprcha pre celu chodbu.
Ale oddelenie poloprazdne. Tu chvilu vydrzis. Ved ak je vsetko ok o 3 dni si doma

kristinka92
30. sep 2024

autorka prosím napis potom čo z toho si reálne stihla 😄 nechcem provokovať, úprimne to myslim - tiez som mala takéto predstavy o self-care, ale nevydalo 😂 kakať pôjdeš s najväčšou pravdepodobnosťou až doma

andrea2323
30. sep 2024

Baby ale ja som si do pôrodnice vzala aj make up 😂😂😂😂 hahaha a domov som šla samozrejme požuvaná bez makeupu

11bodka11
30. sep 2024

@doriiis ja som si umyla vlasy ak vyfenovala. Ved mala cely den prespala. Nudila som sa tam. A priatelov som vkuse pozerala v telke

11bodka11
30. sep 2024

@andrea2323 ja som sa namalovala. S mojou pletou bez make upu by som sa neukazala pred ludmi

malasandrika
30. sep 2024

@doriiis ja som si dve hodiny po pôrode umývala vlasy a holila nohy. Nemusíš tu z pôrodu robiť bu-bu-bu …

oblecenie99
30. sep 2024

Nečítala som diskusiu, iba k otázke.. bola som tak rada, že vôbec som, že tieto veci som už vôbec neriešila. Bola som po akútnej sekcii, rozparana, ako plyšák, a rozbitá. Snažila som sa o základnú hygienu samozrejme, ale nuž, čo ti poviem... Nebolo to, ako v základnom režime 🙈

dixitka
30. sep 2024

Vystriedate sa v pohode, to je najmenej. Inak ja som bola jeden deň sama a potom sme boli dve, ale aj tak som sa v sprche ponáhľala ako besná, lebo som chcela byť nonstop pri malom, aby náhodou neplakal 😊 Ale vlasy som si umyla ráno po pôrode 😁 A určite si kúp spršku na hrádzu, je to perfektná vec.

zuzanaete
30. sep 2024

@nevenka 3 dni, ak je vsetko ok.

andrea2323
30. sep 2024

@11bodka11 aj ja som plánovala ale nevydalo.. a tak videli tam tí ľudia aj iné horšie časti mojho tela ako mojú pleť bez make up 😁 ale pamätám si, že vlasy som si umyla pred odchodom..

dagas
30. sep 2024

U nás z dôvodu prerábania bola na celom šestonedelí jedna sprcha a dve wc.. chodila som do sprchy teda dosť často a stalo sa mi možno dva krát že bolo obsadené. WC hádam ani raz 😏 netreba to prežívať.Hádam máte ústa a viete sa dohodnúť...

terezia323
30. sep 2024

@elli333 a doma si ako fungovala?

zoja1234
30. sep 2024

@autorka tak to si veeelmi fandis ak si myslíš, ze počas pobytu v pôrodnici budeš mat kapacitu na umývanie vlasov.. 🤣

lienka.7
30. sep 2024

@malasandrika ja som si nohy oholila pred pôrodom 😉 vsak nebudú mi predsa kukať na chlpate🙈🤣

kikulienkadd
30. sep 2024

Ahoj,presne pre tieto obavy som si priplatila "nadštandard",takže sme boli na izbe 2 na jednu kúpeľňu. Za mňa výborná investícia. Prvý pôrod skončil nečakane cisárskym,ledva som žila a bola som rada,že do kúpeľne mám blízko a so spolubývajúcou sme si vôbec neprekážali (naopak, navzájom sme si postrážili deti).

luccija
30. sep 2024

Až v pôrodnici som zistila ako čas plynie rýchlo stále nejaké vyšetrenie bud ja, alebo dieťa, vizita, prebaliť, otočiť dieťa na lampe, lebo mala žltačku celý deň motanica a už bol večer.Ani si nepamätám či som si vlasy umývala, ale mala som suchý šampón.Bola som dlho 9 dní, ale veľa si z tých dní nepamätám.Hlavne si nič neplánuj, ale mile myslieť na poradovník my sme boli na izbe dve a aj to som celé dni a noci nespala, lebo druhé dieťa plakalo, trieskali dvere, pultik so sestrickami bol pred našou izbou všetko som počula ja som bola mega unavená z toho, že chvíľu nebol kľud

11bodka11
30. sep 2024

@zoja1234 preco? Ja som si umyvala.

pe_mi
30. sep 2024

Ahoj,bábätko som nechala spolubývajúcej,keď zaspalo dieta.ja som odbehla.wc bolo na chodbe niekoľko .
Cikala som do záchoda,potom sprcha.ja som necikala do sprchy, neodsudzujem.ved máme šľapky,ale mne to nedalo.ale,chápem ,niektoré to veľmi štipalo,tak cikali a zároveň sprchovali.
Vlasy som si normálne umyla.samozrejme nie tak,ako doma potom,už riadne.ale umyla, počas sprchy.

pe_mi
30. sep 2024

@zuzinka888 sestra to tak mala 19 rokov dozadu 😅 že s doprovodom sestričky.ja som to už nezažila.sama som išla sprchy pri oboch pôrodoch.

maryetta
30. sep 2024

Zalezi aka nemocnica. Ale napr su aj obycajne ozby kde boli 3postele a boli sme po 2 na izbe. Nedavaju plno kym nemusia. Ale ja som to vychytala. Raz salmonela. Raz kovid. Raz chripkove 🙂 takze nas stale izolovali.
A co sa tyka sprchy ano aj cikat je fajn tam. Ale neboj. To nie je ze si cely den prec a musis rychlo varit. Upratat a este stihnut sprchu. Mas cas cely den. Babo nakojene. Spokojne. Opytam sa-mozem ist?
Resp ide niekto iny alebo mozem ist ja?
Raz si umyjem vlasy. Potom sa idem “upravit´. Potom sa idem vycikat a medzi kazdym spankom/kojenim babatka mas nieco 😉

kiki68
30. sep 2024

U nas boli na chodbe sprchy a toalety. Ako ja som vzala maleho v tej pojazdnej koliske a isla takto do sprchy. Odparkovala ho vedla a ja sa rychlo osprchovala. Nejako som to neriesila. Proste sa islo tak ako bolo treba. Ja som isla o 22:00, potom som s nim zas musela o 24:00 na wc a takto rozne. Niekde od 1:00-5:30 som spala.

maryetta
30. sep 2024

@pe_mi asi zalezi kde. Ja som sice zo saly isla po svojich-v doprovode. Ale za kazdym ma upozornili ze ked pojdem prvykrat na wc ze mam zvonit na sestricku. Ze zena je velmi oslabena a moze jej prist zle. Co ozaj raz mi prislo. Tak som len rychlo prepla na studenu vodu. Ofrkala studenou vodou… ale bola som rada ze teda tam boli… keby nieco. Ze uz nie raz sa im stalo ze ratovali zo zeme.

mullerova46
30. sep 2024

Po prirodzenom pôrode som chodila do sprchy po každom použití wc keďže som bola vnútorne pozasivana a potrebovala som sa umývať od moču po každom. Vlasy som si umývala ako relax ale to mám chlapčenský strih tak som neriešila fenovanie. Ale sprchu a záchod som mala sama pre seba takže som nebola obmedzovana a dieťa mi spalo vo vedľajšej izbe a počula som ho

terezia323
30. sep 2024

@zoja1234 veď si chce umyť hlavu, nie vyštudovať jadrovú fyziku

barborka1414
30. sep 2024

@doriiis mám za sebou pôrody 3. Z toho pri každom som si v pôrodnici vlasy umyla minimalne 1x bez problemov, pri poslednom dokonca 2x 😀 a veru aj som si knižku čítala, krížovky lúštila…podľa mna úplne v pohode

zuzuliennka1
30. sep 2024

rodit mozes v strede noci, totalne vystavena a skoncis s akutnou sekciou. aj s takym ratas? na nejaky wellness v sprche si trufnes tak o tyzden (ked neratam ze ta rozparanu a zasitu donutia vstat skoro hned a rychla sprcha aby bolo, bude) a vlasy a uprava zovnajsku bude to posledne na co pomyslis. drzim palce najma s bezproblemovym a rychlym porodom. to ostatne su nepodstatnosti

bluka2
30. sep 2024

Autorka, určite si chcela citat tieto katastrofy 🤣 ak ešte čítaš, ja som sa po pôrode isla normálne osprchovať a možno aj vlasy som si umyla, nezdá sa mi to nijak divne.
Som nevedela, že sú 4ky izby. Tu v DE som na gynekológii zažila iba samostatne izby. Ale raz som s dietatom bola na izbe ešte s jednou ženou a už to sa mi zdalo veľa v takej situácii, keď chce mať aj extrovert radšej pokoj.

duppka13
30. sep 2024

Bola som tam tri noci a teda vlasy ma ani nenapadlo si tam umyvat, nemala som na to silu, fen ani chut sa tam babrat s vlasmi. Sprchy a wc sme mali na chodbe. Na wc nikdy nebol rad ze by niekto cakal kedy skoncis. To iste v sprche. Dieta spalo 23 hodin za den takze casu budes mat dost ked budes mat silu, pojdes ked bude spat, spolubyvajuca ti pozrie na neho.

terezia323
30. sep 2024

@zuzuliennka1 ja som po akútnej sekcii a 12 hodín po som bola v sprche a dokonca som si aj hlavu umyla, lebo som mala ozvracane vlasy

sisaka
1. okt 2024

To fakt ešte stále držia ženy toľké dni na pôrodnici? Hlavne, že zdravotnictvo nemá dosť peňazí a oni tam držia zdravé ženy a deti úplne bezdôvodne. A čo muži? Či tí obzrú pôrod a potom sú vykopnutí? Som myslela, že za 20 rokov sa niečo zmenilo, ale to sú len také kozmetické úpravy.