Ako otehotnieť, keď mám syndróm polycystických ovárii?
Ahojte potrebujem vase rady :( som stoho uz zufala pred 3 tyznami prisiel manzell z prace sla som na vysetrenie zacaly sme to riesit preco nemozem otehotniet mam PCO ale vraj mam pekne vajecniky o tyzden som bola na meranie vajicko pekne vyrastlo povedala mi kedy mame mat styk, a vsetko prebehlo vporiadku povedala mi ze mam prist na kontrolu ak dostanem ms bohuzial som dostala dnes mi vzaly krv, pre istotu , a niesom tehotna:( neviem uz co mam robit priatel pracuje v nl 5,,6 tyznou a tyzden doma :( co mam robit prosim vas vitaminy? alebo duphaston? alebo co? . prestat to riesit ?mam cas???.tesim sa na vase skusenosti,, rady ,, Dakujeme 😅
@martina1614 tak to sa už teraz obavam jak som aj bez toho plačlivá a naladova :/ ale pre dietatko sa obetujem hahah
VIETE CO VAM ESTE MOZEM PORADIT ? AK NEMATE MS? JARABINA VTACIA KLUDNE SI ONEJ CITAJTE JA SOM BOLA TAKA ZUFALA TAK SOM SITO OBJEDNALA PRED ROKOM,, A PILA SOM 50 KVAPIEK NA DEN A MA SA TO ROZDELIT RANO PO RANAJKACH 25 A POTOM ASI PO OBEDE 25 JA SOM TOMU NEVERILA VECER SOM SI DALA 50 A O MESIAC.. 2 SOM MALA KAAAZDUCKY MESIAC VZDY 1..2 MENZES AKO NAPROGRAMOVANIE
Ahojte baby, mam 24 rokov, v 21r ked sme sa s priateľom vzali chceli sme babo. Keďže som brala atk od 15 koli vaznemu stavu akné tak som ich po dlhých 6 rokoch vysadila a ze teda ideme na to. No dlho som menzes nedostala, skusala som vsetko mozne inofolic, macu, bylinky a nic nepomohlo. Nevedela som co sa deje, tak som išla k dr. Vysetril ma, pichol vyvolavacku a menzes sa dostavil. No na druhy mesiac sa opakovalo to iste a na dalsi zas a zas. Vravím dr ze by sme chceli babo ze sa nám nedari ze kde by mohol byt problém. Dal mi papier pre manzela na spermiogram, ktorý dopadol super tak sme začali riesit mna. Dr mi urobil nejaké vysetrenia z krvy, stery a pod. aby sme vedeli kde je chyba. Tak teda ze vyzera to na PCO povedal. Vtedy som uz mala co to naštudovane z netu a bol to sok, nevedela som co teraz bude. Dal mi najprv duphaston ze co to urobi. No nepomohlo. Na dalsi mesiac clostylbegyt ci ako sa to vola presne uz nepamatam. Znova merať vajicka. Vajicko narastlo jedno dominantné, pichol mi pregnyl na uvoľnenie vajicka, ze sa mozme zacat snazit. Menzes nedosiel tak som sla ze ci sa náhodou nepodarilo. Na moje sklamanie nie. Tak dalsi mesiac clostilbegyt. Na merani vajicok zistil ze sa nic neudialo, takže pauza v snazeni. Na dalsi mi uz zvysil davku clostilu. Na kontrole v obidvoch vajecnikoch po jednom dominantnom vajicku. Tak znova pichol prehnyl a povedal ze keď sa uz teraz nepodari, dame pauzu a potom sa bude znova opakovať. Tak som sla o 2-3 týždne na kontrolu, s malou dusickou, cela v napätí, menzes nedosiel ze by tam mohlo aj niečo byt no zároveň som uz išla aj zmierena s tym ze tam zas nic nieje. A ten den bol pre mňa ten najkrajší v živote, ked mi dr ukazal tu malicku bublinku. Rozplakala som sa od stasia ze konečne moje vysnivane babo 😊 tehotenstvo bolo celko fajn az na nevolnosti do 5 mesiaca, hemeroidy a také bežne tehotenske problémy. Ale tesila som sa neskutocne ze sa to podarilo napriek všetkému. Dnes ma moja princeznicka uz skoro 7 mesiacov a ja cakam kedy príde menzes ci sa niečo zmenilo po porode v mojom cykle ci zas budem na tom istom, keďže by sme chceli do 3 rokov druhé babo. Uz teraz sa bojím ako to zas bude ... A vám všetkým baby hlavne sa nestresujte. Prajem vám aby ste všetky pocitili tu radosť keď sa stanete matkou. Je to úžasne, hoci niekedy tazke ale tie detské ocicka a nádherný úsmev za to stoja 😍 drzim vam palce a hlavne vytrvajte v snazeni 😘 😘
@annkajanik22 držím palce ale základ je asi aby bol partner s tebou keď máš plodné dni, ako by sa to inak malo vyriešiť? :/ potom keď tak umelé oplodnenie... Ja som s pco otehotnela bez zázračných liekov, a pod. Ale nie na prvý krát samozrejme, treba trpezlivosť a nájsť si inú napln dňa ako myslieť na toto alebo rovno navštíviť centrum a.r.:D Lekárka pravdepodobne vidí že to nemáš v takom alarmujúcim stave ( mne to povedala rovno, ze sice pco mam a aj niektoré príznaky mám ale vaječníky sú viac menej ok oproti iným ženám)...
Dakujem 🙂 no moj manzel nechce umele oplodnenie a preto si myslim ze sa nam to nejak nejde,,, ale dnes som nasla niečo možno to pomože Hemann Femigard Mate stym niekto skusenosti????
Ahojte baby rada by som sa k vam pripojila, snazime sa iba mesiac, dnes prisla od lekara a moje vajecniky zdobi "krasny"perlovy nahrdelnik 😢 zaujimave je ze nie som nejak pevna ale je pravda ze brusko mam, akne nejak hrozne nemam, a cykly mam takmer pravidelne za pomoci inofolicu.. Lekar tvrdi ze moje telo proti tomu zjavne bojuje a je rad ze som sa rozhodla otehotniet a necakat. Zlakla som sa ale ked som si precitala par prispevkov tu pochopila som ze este nic nie je stratene. Prihlasila som sa na jogu menin jedalnicek a verim ze budem coskoro maminka aj ja 🙂 lekar mi dal recept aj duphaston lebo stalo sa mi ze som mala spinenie v strede cyklu ale zeby pockal este jeden mesiac. Co si myslite o tom ?? Dakujem pekne
@mm42 ahoj ja som pol roka po laparke a drilingu. Menzes mam zrazu pravidelny ako hodinky ale ovulaciu nemavam vobec... takze ideme skusit ivf
@annkajanik22 Dobrý večer, náhodou som sem zablúdila, mám v tomto čase tehotnú dcéru aj nevestu..., ak máte záujem o alternatívnu medicínu, prírodné produkty, ktoré by Vám mohli pomôcť, napíšte mi na mailovú adresu janina228@azet.sk
@janinal dakujem 🙂 napíšem
Ja mam tiez PCO,a liecili ma s Euthyroxom a Diabetorminom,doktorka povedala,ze to skusime pol roka a ked nic,IVF...otehotneli sme ani nie po mesiaci🙂 Dala mi teda vlastne öieky na stitnu zlazu a cukor..a nebola som prva na ktorej to takto vyskusala,a zabralo..prva na ktorej tak rychlo🙂
V kazdom pripade odporucila robit ovu testy,ci je ovulacia,alebo je posunuta..moja bola posunuta
@michaella17 dobrý deň prajem. Aj ja som mala na sone krásny perlovy náhrdelník. Nechápem tomu, menzes mám pravidelný ako hodinky. Ale samozrejme prišlo sa na to až teraz, keď som začala riešiť , prečo nemôžem otehotnieť. Pozerám , že o pár mesiacov máte termín. Ako sa vám to nakoniec podarilo? Ďakujem 🙂
Nečítala som všetky príspevky ale tiež mám pcos menzes som nemala takmer tri roky podľa dr po vysadení ha to je vraj normálne až zmena dr mi priniesla túto diagnózu.brala som duphaston aby som aspoň nejaký menzes mala asi tri roky.dr mi hneď povedala že to vidí len na umelé oplodnenie.s mužom sme to ale ešte nechceli riešiť.len sme si jednoducho nedávali pozor šak načo keď aj tak to vraj nevyjde.takze rok a pol sme šli na ostro.potom sme mali svadbu a ako každá nevesta chcela som vyzerať fajn keďže s pcos ide aj nadváha podarilo sa mi zhodiť nejaké kilecka.taktiez som sa liečila u imunologa keďže som bola často chorá. Asi pol roka. A zrazu keď mi opäť neprichádzal menzes a ja som sa už chystala opäť na vyvolavacku mi test ukázal // myslela som že odpadnem.dr nechcela veriť.no ani nevieme ako a náš malý zázrak už pol roka spí vedľa nás 😉v každom prípade viacero lekárov mi povedalo že zmena životosprávy a aj preliecenie u imunologa tomu určite pomohlo.telo sa dalo do poriadku.baby a po pôrode mi menzes chodí ako hodinky 😶držím palce každej nech sa podarí
@annkajanik22
Ahoj, aj ja som schudla a riesila imunitu u imunologa, po 6 mesiacoch sme ukoncili liecbu a o par mesiacov som bola tehotna. Dnes moji chalani dvojcata krasne spinkaju v postielkach. Dzim prsty, hlavne nezufaj. Ver, ze to pride. 🙂
@majuska72 dobry vecer, neviem ci som mladsia alebo nie ale mohli by sme si tikat , viac mi to tu vyhovuje pri pisani a predsa si zienky pomahame 🙂. Ako sa nam podarilo ? No poviem Vam ze na jedno velke stastie a asi aj maly zazrak za ktory stale dakujem panu bohu ale uzivala som inofolic alchemilkovy caj a cvicila jogu a hlavne to milovanie si s muzikom pamatame dodnes presne .. nesputane neviazane ja som toto tehu vobec necakala a aj test mi az muzik kupil lebo on vedel ze som tehu skor ako ja podla prs 😀 A ja som nikdy nemala pravidelny cyklus brala som antiku dlho takze o PCO som ani netusila a potom s pomocou inifolicu sa mi cyklus upravil ked som ju vysadila ...
@michaella17 ďakujem za odpoveď 🙂 samoska, môžme si tikat 😁 no ja som bola fakt šokovaná keď som pred týždňom bola u novej doktorky a ta mi hneď povedala že mám pco. Pretože mrcha chodila pravidelne, ale jasne , vedela som že niečo nie je v poriadku keď rok aj pol sme sa s mužom snažili a nič :/ inofolic som brala dva mesiace, potom mi dala stará doktorka hormonálne lieky, ale aj tak nepomohlo. Tak som sa rozhodla zmeniť ju, lebo som celkovo nebola spokojná s jej prístupom a komunikáciou. Teraz som si objednala vitamíny podobné inofolicu, chcem to ešte skúsiť, snáď sa podarí skôr, ako pôjdem na operáciu , ktorú mi navrhla nová p. Doktorka.
@majuska72 drzim silno palce sby Vam to vyslo a coskoro som tu videla krasny tehu testik 🙏🍀treba mysliet pozitivne a urcite si Vas nejaka dusicka vyberie 🙂 ja ked sim zistila ze som tehu doktor mi hned nasadil duphaston a veru som za neho vdacna ze som ho brala na udrzanie lebo na zaciatku som aj mala spinanie a bohuzial pri pco je bezne ze sa tehotenstvo neudrzi .. takze potom si urcite pytaj ten duphaston kazda druha zena ho dnes berie ...
Ahoj ako sa to tvojej dcere a neveste podarilo prosim o radu
Ahojte čo vam pomohlo otehotnieť pri pco?

Baby je tu niektora, ktora podstupila laparoskopiu chromopertubaciu aj drilling vajecnikov? potrebujem radu ..... som mesiac a pol po laparke .... Po laparoskopii som dostala ms na 23 dc dalsia ms normalne na 28 dc co som sa az cudovala, ze mne dosla ms, ale zial bez ovulacie....dnes som 14 dc a zase som zacala krvacat. Bt si meriam, ale neviem este zistit ci toto nahodou nemoze byt ovulacne krvacanie, ale asi nie ci? nemam s tymto skusenosti, lebo ja ovu vôbec nemavam a nic nepomaha. ako vam nabehla ovulka po drillingu?