Ako povedať bývalému, že mám HPV?
Ahojte žienky, mám taký problém čerstvo som sa rozišla s priateľom ktorý ma podvádzal 4 roky v rôznych intervaloch a podanej dobe intenzívne. On hovorí že spolu s tou druhou ženou nespavali ale to je podľa mňa klamstvo. Keď som toto cele zistila povedala som si že sa dám vyšetriť. Zistila že mám HPV. Som naň aj očkovaná a viem že sa to môže prejaviť hoci kedy ale po tom čo som si pozerala mám tušenie veľké že ho ma aj on. Ako mu to mám povedať ? Mám pocit že keď mu to poviem budem vyzerať ako zúfalosť a ešte aj chorá.. Zároveň aj ta druha žena ma doma priateľa teda mala s ktorým tiež počas tohto fungovala. Poraďte.
jasne ze mu to povedz nech je informovana aj ta nova že to moze aj u nej prepuknut. SMS, mail,.. to uz je na tebe
lebo aj on to ma a mozno bude ,,iba,, prenašac.
a kto napise ze naco, taka si nevie co to je.. a hlavne do buducna ake to moze mat nasledky
@adriana999999 kedze to mas od neho jemu uz nepomozes a on to aj tak nikomu dalsiemu nepovie
@adriana999999 normalne mu to oznam sms, alebo mejlom ako dokaz toho, ze si ho o tejto skutocnosti informovala... nech bol akykolvek , tie zeny s ktorymi spaval, spi.... ci o tebe vedeli alebo nie, maju tiez pravo na tuto informaciu... zase sa tu nebavime o gulickach
tiez som za to, ze mu to hovorit nemusis...on to riesit aj tak nebude, zije promiskuitne, ma vytvorenu imunitu - je "iba" prenasac
@adriana999999 normalne mu to oznam sms, alebo mejlom ako dokaz toho, ze si ho o tejto skutocnosti informovala... nech bol akykolvek , tie zeny s ktorymi spaval, spi.... ci o tebe vedeli alebo nie, maju tiez pravo na tuto informaciu... zase sa tu nebavime o gulickach
@anonym_fadcc9 A o com sa bavime? Zas neprehanaj, nebavime sa o HIV. Mozno ho nakazila ona, to nezisti. S HPV sa bezne stretne 80 percent ludi.
@adriana999999 každý sexuálne aktívny človek ktorý sa nijako nechráni musí rátať s tým, že určité riziko je s tým spojené. To snáď bývalí vie, aj všetky jeho bokovky. Vôbec by som to neriešila, nie je to syfilis, kvapavka, žltačka ani nič podobné. S vírusom HPV sa stretol takmer každý kto už mal sex.
@anonym_fadcc9 A o com sa bavime? Zas neprehanaj, nebavime sa o HIV. Mozno ho nakazila ona, to nezisti. S HPV sa bezne stretne 80 percent ludi.
@anonym_bc21ec no mam za to, ze ma byt informovaný. a aj tie, ktorým to posunie... ci ty vies, ake typy ma autorka potvrdene? zjavne vies o HPV jedno velke prd
@adriana999999 každý sexuálne aktívny človek ktorý sa nijako nechráni musí rátať s tým, že určité riziko je s tým spojené. To snáď bývalí vie, aj všetky jeho bokovky. Vôbec by som to neriešila, nie je to syfilis, kvapavka, žltačka ani nič podobné. S vírusom HPV sa stretol takmer každý kto už mal sex.
@anonym_336b47 ak si nevzal partnera, ktory bol pre neho prvy a naopak, tak vtedy nie.
@adriana999999 myslim si, ze s touto informaciou nic neurobi a bude rozdavat dalej
vsetky, co tu pisete ako HPV ma kazdy a nech nic neoznamuje si v prvom rade dostudujte trochu viac o HPV... najma tu cast o typoch HPV a co sposobuju ... skuste teda aj to rozdelenie na nizkorizikove - ktore tu tak veselo obhajujete a tie vysokorizikove... celkovo , skuste nerozdavat rady, ked o HPV viete iba " ze to nie je syfilis, HIV atd "
@anonym_bc21ec no mam za to, ze ma byt informovaný. a aj tie, ktorým to posunie... ci ty vies, ake typy ma autorka potvrdene? zjavne vies o HPV jedno velke prd
@anonym_fadcc9 no pokial viem, nelieci sa to
Ved hpv ma 85-90% dospelej populacie... aspon u nas v nemecku ochorie na rakovinu tohoto typu cca 6000/1500 zien/muzov rocne... je to statisticky malicko pri 80+ millionoch ludi... slovenske statistiky netusim...ale nevidim dovod mu to vraviet... akoze patrim k vacsine? Alebo?
@anonym_fadcc9 no pokial viem, nelieci sa to
@anonym_bc21ec a co ked sa to nelieci? to je co za dovod prosim ta?
@adriana999999 Tak ja som svojho času exmanželovi napísala, že "ďakujem za úžasný nechcený suvenír". Bola by som ho vtedy roztrhla v zuboch, keď som zistila, že súčasne fungoval so mnou, aj s milenkou a mne pri nasledujúcej preventívke zrazu z čista jasna po rokoch, vyšla 1.krát cytológia 3 a hpv, biopsia potvrdila už prechod k stredne ťažkým zmenám na krčku a absolvovala som konizáciu.
@adriana999999 Tak ja som svojho času exmanželovi napísala, že "ďakujem za úžasný nechcený suvenír". Bola by som ho vtedy roztrhla v zuboch, keď som zistila, že súčasne fungoval so mnou, aj s milenkou a mne pri nasledujúcej preventívke zrazu z čista jasna po rokoch, vyšla 1.krát cytológia 3 a hpv, biopsia potvrdila už prechod k stredne ťažkým zmenám na krčku a absolvovala som konizáciu.
@anonym_edaf0f dakujem za normalny nazor, preco je ozaj vhodne oznamit , pokial to teda zena vie... v tvojom pripade, ak by si vynechala preventivku / ako kopec zien, ved mi nic nie je , pojdem nabuduce a je z toho aj rok dva/ by to malo uz nemale nasledky... ale tu vsetky pomaly pisu neoznamuj... sir dalej...
@anonym_bc21ec Minule som citala statistiku, ze dokonca 90% dospelej populacie..
@anonym_edaf0f zažila som niečo podobné. Každý rok som chodila na preventívu a vždy som bola čistá. Ani nie rok po rozvode nález na krčku 2. Skoro som tam skolabovala. Môj posledný partner bol môj exmanžel. Napísala som mu podobnú správu ako ty 😡
Neverim ze by to ten chlap hned oznamoval svojim sexualnym partnerkam. Vyprdi sa na tuto info z vysoka a ani to nebude riesit.
Ja len ze ako ste si iste vsetky ze on bude infomrovat ostatne partnerky (ci uz terajsie alebo buduce). Ona bude este za p. Ze ho nakazila. To su presne ti dementi co podvadzaju kade tade a potom este z byvalej partnerky spravia kurvu ktora nakazila jeho. Ja by som tiez srala na neho.
A vieme ci to on nevedel uz pred tym ako mal s autorkou sex? Mozno mu to uz niekto povedal a on foslovne sere na to aby infomrová dalej. Nikdy nevieme ako to je(bolo)
@adriana999999 a načo mu to potrebuješ hovoriť? Jeho telo si s vírusom poradí aj samé.
@anonym_bc21ec fakt? Nevadi, ze bude prenasac? Ako mozes taku hlupost napisat?
@anonym_bc21ec fakt? Nevadi, ze bude prenasac? Ako mozes taku hlupost napisat?
@anonym_30ec5e nevadi zjavne... ved to nie je syfilis ani HIV, mozes mat iba rakovinu... naco oznamovat... ved je to kur*vnik.... a asi to ma od neho... tak naco
@anonym_30ec5e nevadi zjavne... ved to nie je syfilis ani HIV, mozes mat iba rakovinu... naco oznamovat... ved je to kur*vnik.... a asi to ma od neho... tak naco
@anonym_fadcc9 uvedomujes si, ze to na 80-90% mas aj ty a ani nemusis mat doma kurevnika? Preventivka je absolutny zaklad pre kazdu zenu v tomto... ako ona vie, ze jej to neprepuklo ockovanim?
@anonym_fadcc9 uvedomujes si, ze to na 80-90% mas aj ty a ani nemusis mat doma kurevnika? Preventivka je absolutny zaklad pre kazdu zenu v tomto... ako ona vie, ze jej to neprepuklo ockovanim?
@anjelicek26 nemam , chodim pravidelne... odkial to autorka ma, nepatram... hovorim iba o tom, ze bezne HPV nie je HPV o ktorom hovorim ja...
vsetky, co tu pisete ako HPV ma kazdy a nech nic neoznamuje si v prvom rade dostudujte trochu viac o HPV... najma tu cast o typoch HPV a co sposobuju ... skuste teda aj to rozdelenie na nizkorizikove - ktore tu tak veselo obhajujete a tie vysokorizikove... celkovo , skuste nerozdavat rady, ked o HPV viete iba " ze to nie je syfilis, HIV atd "
@autorka To uz je trocha cez. Je to tvoj jediný partner za celý život? Ako vies, ze to mas od neho? Mohla si ho získať uz davno.
@anonym_fadcc9 prosim ta, douč sa ty. Keďže je autorka očkovaná, očkuje sa proti vysokorizikovym typom, urcite nema tieto. HPV je úplne bezny, beznejsi ako sopeľ, to ma kazdy vypisovat tomu s kym naposledy spal, ze si ma nakazil/a ? A vies o tom, ze pred HPV nechráni ani kondóm? Co on teraz akoze si uz nevrzne po jej sms , lebo ma HPV, ktore tu je x rokov?

@adriana999999 a načo mu to potrebuješ hovoriť? Jeho telo si s vírusom poradí aj samé.