icon

Ako predchádzať infekcii močových ciest po plávaní?

tulipanik12
Dnes o 10:34

Ahojte všetci, mám taký problém a to síce, že posledné letá, keď si idem zaplávať, tak mám zakaždým hnisavú infekciu močových ciest. Mám skoliózu, potrebujem chodiť plávať a aj ma to baví, no posledné 3 roky dookola zápal.
Ja neviem prečo? Už som bola aj na urológii pred 2 rokmi, tam všetko OK, dal mi iba Urovaxom.
Neviete niekto poradiť?

Strana
z2
domkakvet
Dnes o 10:37

@tulipanik12 niekomu pomaha dat si tampon a potom sa poriadne osprchovat, ked ze ja s tymto problem nemam, tak ci by ti to pomohlo neviem, teda osobne nemam vyskusane, ale tak som pocula, tak mozno vyskusat.

anonym_b0dfe8
Dnes o 10:40

Kde chodis plavat? Problem moze byt v cistote vody ak chodis na prirodne kupaliska.

tulipanik12
autor
Dnes o 10:41
@anonym_b0dfe8

Kde chodis plavat? Problem moze byt v cistote vody ak chodis na prirodne kupaliska.

@anonym_b0dfe8 nie, to nechodím vôbec, len na mestskú plaváreň ZA.

tulipanik12
autor
Dnes o 10:42
@domkakvet

@tulipanik12 niekomu pomaha dat si tampon a potom sa poriadne osprchovat, ked ze ja s tymto problem nemam, tak ci by ti to pomohlo neviem, teda osobne nemam vyskusane, ale tak som pocula, tak mozno vyskusat.

@domkakvet sprchujem sa vždy, keď vyjdem z vody, teda vyskúšam si dať ešte tampón

anonym_522206
Dnes o 10:44
@tulipanik12

@domkakvet sprchujem sa vždy, keď vyjdem z vody, teda vyskúšam si dať ešte tampón

@tulipanik12 ja len k tej skolióze, vieš, že sa neodporúča plávať prsia? Len kraul a znak sa odporúčajú. K zápalom neporadím, také nemávam, možno len celkovo posilniť imunitu?

tulipanik12
autor
Dnes o 10:47
@anonym_522206

@tulipanik12 ja len k tej skolióze, vieš, že sa neodporúča plávať prsia? Len kraul a znak sa odporúčajú. K zápalom neporadím, také nemávam, možno len celkovo posilniť imunitu?

@anonym_522206 viem o tom, môžu sa aj prsia, ale telo v jednej rovine a teda pod vodou, čo aj robím

belllinka
Dnes o 10:48
@domkakvet

@domkakvet A ako môže pomôcť tampón proti infekcii močových ciest?

simsalabim
Dnes o 11:15

@tulipanik12 kolko mas rokov? Neblizis sa k menopauze?

tulipanik12
autor
Dnes o 11:19
@simsalabim

@tulipanik12 kolko mas rokov? Neblizis sa k menopauze?

@simsalabim práveže asi aj hej, mám 49 rokov, no menzes zatiaľ pravidelný-myslíš že to môže byť tým?

anonym_522206
Dnes o 11:22
@anonym_522206

@tulipanik12 a takéto problémy si nemala v minulosti aj mimo plávania? Niektoré ženy sú háklivé na urogenitálne infekcie celý život, niektoré môžu sedieť aj v mokrých plavkách a nič im nie je. Ja mám napríklad 55 rokov, v živote som nemala zápal ani močáku, ani ženské záležitosti a na kúpalisku sa nikdy neprezliekam do suchých plaviek, jednoducho toto mi nevadí, zasa mám iné náchylnosti, ktoré zasa možno ty nemáš😎

biglovemom
Dnes o 11:23

Vypytak cipky ci krem dole do posvy … na preventivne pouzitie povedz im co je vo veci .
Ja si to beriem na dovolenky .doma chodime casto plavat nic ni neni a na dovolenke bum…

simsalabim
Dnes o 11:25
@tulipanik12

@simsalabim práveže asi aj hej, mám 49 rokov, no menzes zatiaľ pravidelný-myslíš že to môže byť tým?

@tulipanik12 urcite ano. Ja mam 56 a hoci mam cyklus pravidelny (ano, viem, som matuzalem), nedavno som mala sustavne infekcie posvy s e.coli, potom candida, potom zapal mocovych ciest. Staaale dokola, bez infekcie som vydrzala par dni. Pravidelne plavam, to som vynechala a nic… staaaale. U urologa vsetko ok. Nakoniec nas s dr osvietilo naraz - urogenitalny syndrom memopauzy. Po nasadeni hormonalneho kremu v januari som nemala jedinu infekciu. Je to sposobene poklesom hormonov a s tym suvisiscim zmenenym ph. Skus si o tom nieco precitat. Teraz v lete plavam denne. Urologov to vobec nenapadne a mnohych gynekologiv tiez nie.

tulipanik12
autor
Dnes o 11:25
@anonym_522206

@tulipanik12 a takéto problémy si nemala v minulosti aj mimo plávania? Niektoré ženy sú háklivé na urogenitálne infekcie celý život, niektoré môžu sedieť aj v mokrých plavkách a nič im nie je. Ja mám napríklad 55 rokov, v živote som nemala zápal ani močáku, ani ženské záležitosti a na kúpalisku sa nikdy neprezliekam do suchých plaviek, jednoducho toto mi nevadí, zasa mám iné náchylnosti, ktoré zasa možno ty nemáš😎

@anonym_522206 práveže som to nemávala ani po plávaní ani vôbec

domkakvet
Dnes o 11:26
@belllinka

@domkakvet A ako môže pomôcť tampón proti infekcii močových ciest?

@belllinka nedostanu sa tam bakterie a najlepsie ze su tie vodeodolne, co maju v lekarni, este to by som dodala.

simsalabim
Dnes o 11:28
@domkakvet

@belllinka nedostanu sa tam bakterie a najlepsie ze su tie vodeodolne, co maju v lekarni, este to by som dodala.

@domkakvet ona nema zapaly posvy, mocova rura ostava volna!

tulipanik12
autor
Dnes o 11:29
@simsalabim

@tulipanik12 urcite ano. Ja mam 56 a hoci mam cyklus pravidelny (ano, viem, som matuzalem), nedavno som mala sustavne infekcie posvy s e.coli, potom candida, potom zapal mocovych ciest. Staaale dokola, bez infekcie som vydrzala par dni. Pravidelne plavam, to som vynechala a nic… staaaale. U urologa vsetko ok. Nakoniec nas s dr osvietilo naraz - urogenitalny syndrom memopauzy. Po nasadeni hormonalneho kremu v januari som nemala jedinu infekciu. Je to sposobene poklesom hormonov a s tym suvisiscim zmenenym ph. Skus si o tom nieco precitat. Teraz v lete plavam denne. Urologov to vobec nenapadne a mnohych gynekologiv tiez nie.

@simsalabim ehm a ešte otázka: ten krém je voľne predajný či na predpis?

belllinka
Dnes o 11:29
@domkakvet

@domkakvet Čítaš? Píše o infekcii močových ciest

anonym_522206
Dnes o 11:31
@simsalabim

@simsalabim určite si nemala aj predtým problémy s infekciami? Ja si teba pamätám, že už roky radíš ženám s infekciami z vlastných skúseností. Raz si niekomu radila vetrať spodok tak, že rozstrihnúť pančuchy a nosiť sukne, pamätám si, že ma to vtedy dosť šokovalo a bolo to dosť dávno.

simsalabim
Dnes o 11:34
@tulipanik12

@tulipanik12 na predpis. Ovestin. Pouziva sa pri atrofii posvy, suchosti, urogentitalnom syndrome. Ja ho pouzivam 2x tyzdenne. Mne zabral okamzite, hoci ma dr varovala, ze to moze trvat 2-4tyzdne.

simsalabim
Dnes o 11:37
@anonym_522206

@simsalabim určite si nemala aj predtým problémy s infekciami? Ja si teba pamätám, že už roky radíš ženám s infekciami z vlastných skúseností. Raz si niekomu radila vetrať spodok tak, že rozstrihnúť pančuchy a nosiť sukne, pamätám si, že ma to vtedy dosť šokovalo a bolo to dosť dávno.

@anonym_522206 to bola mykoza, ked som mala 20rokov, dobre si pamatas, vredy som o tom vela citala a nasledne radila zo skusenosti. . Ale toto teraz boli bakterialne infekcie s e.coli a nasledne (ale iba 2x mykoza z tolkych antibiotik) - a o 30 rokov neskor. V podstate som skoro 4mesiace mala bakterialne infekcie. Bez atb som vydrzala max 5 dni… dr uz nevedala, co so mnou.

domkakvet
Dnes o 11:38
@belllinka

@domkakvet Čítaš? Píše o infekcii močových ciest

@belllinka @simsalabim no tak tampon potom nie, ked vravite, ze nie.

simsalabim
Dnes o 11:39
@domkakvet

@belllinka @simsalabim no tak tampon potom nie, ked vravite, ze nie.

@domkakvet no ten infekcii mocovych ciest ozaj nema ako zabranit, pri posvovych to zmysel moze mat.

simsalabim
Dnes o 11:42
@tulipanik12

tulipanik12
autor
Dnes o 11:55
@simsalabim

@simsalabim OK, vďaka, no musím sa poinformovať u môjho gynekológa či mi to predpíše, keďže mi nechce kvôli nálezu v prsníkoch dávať nič hormonálne

simsalabim
Dnes o 12:06
@tulipanik12

@simsalabim OK, vďaka, no musím sa poinformovať u môjho gynekológa či mi to predpíše, keďže mi nechce kvôli nálezu v prsníkoch dávať nič hormonálne

@tulipanik12 toto posobi iba lokalne, citala som mnozstvo clankov o tom. Aj to, ze pribalovy letak uvadza vedlajsie ucinky pre tabletkovu, nie lokalnu formu a ze to uvadzanie vedlajsich ucinkov je zbytocne alibisticke. Aky mas nalez? Ja mam plno cyst.

ludmilka2407
Dnes o 12:11

Skusila by som uzivat aj kapucinku, je to prirodne atb pri infekciach mocovych ciest

procrastique
Dnes o 12:13

Kúp si tampóny vhodné do vody a prípadne ešte iné miesto na plávanie.

tulipanik12
autor
Dnes o 15:06
@simsalabim

@tulipanik12 toto posobi iba lokalne, citala som mnozstvo clankov o tom. Aj to, ze pribalovy letak uvadza vedlajsie ucinky pre tabletkovu, nie lokalnu formu a ze to uvadzanie vedlajsich ucinkov je zbytocne alibisticke. Aky mas nalez? Ja mam plno cyst.

@simsalabim ja mám už od 25-ky tiež cysty a teraz už veru aj dosť 😀

simsalabim
Dnes o 15:21
@tulipanik12

@simsalabim ja mám už od 25-ky tiež cysty a teraz už veru aj dosť 😀

@tulipanik12 aj ja, vela, dve vraj velke.Problemy mi nastastie nerobia.

tulipanik12
autor
Dnes o 15:28
@simsalabim

@tulipanik12 aj ja, vela, dve vraj velke.Problemy mi nastastie nerobia.

@simsalabim na ten krém sa v každom prípade spýtam, pretože takto ma to už nebaví

Strana
z2