Opakujúce sa infekcie močových ciest: Tipy a riešenia
Ahojte,
Tak ako väčšina, píšem už zo zúfalstva po niekoľkých antibiotikách a návštevách všeobecného lekára, gynekológa, aj urológa. Posledný rok trpím opakujúcimi sa infekciami, výsledok je stále pozitívny na ecoli. Keď zápal začína, vidím to nie len na farbe, ale aj na zápachu (akoby hnilobný, amoniakový )... Dodržiavam všetko - pitný režim (3l denne) hygiena, skúšala som antibiotiká, blokurimu uro + , kapucínku, urovaxom, urologicke čaje, obmedzenie cukru...a neviem ešte čo všetko, nepomohlo nič a ak tak len na naozaj krátku dobu. Mám dlhodobého stabilného partnera, taktiež bol na urológii a výsledky vyšli v poriadku, raz bol preliečený aj on mojim gynekológom. Vnímam, že najčastejšie sa mi to deje po styku, alebo napr.pri podchladení či nedostatku pitného režimu počas dňa. Som zúfalá. Vedeli by ste mi poradiť ak ste mali podobný problém čo zabralo Vám ? Nemám ani 30, nemám deti a nerada by som s tým mala takéto problémy aj do budúcna. Ďakujem.
Okrem toho čo píšeš že robíš, nosiť iba bavlnené nohavičky. Pri partnerovi zopakovať preliečenie a skúsiť používať prezervatív, či nenastane zmena k lepšiemu. Toto je beh na dlhé trate.
Určite by som začala používať intímny gél ktorý neobsahuje mydlo a treba posilniť urogenitalny systém + vitamíny, bylinné náplaste.. je toho viac čo som užívala, kľudne mi napíšte
Ahoj , ja mám 25 rokov a od začiatku tohto roka som trpela opakovanými akutnými zapalmi močových ciest .. nikdy som tým netrpela .. u mňa to bolo spôsobené tým , že sme boli na koncerte a mala som tesne rifle a zadržiavala som dlhodobo moč nasilu .. keď som sa konečne vyčúrala tak to začalo dostala som všetky príznaky plus krv v moči, kŕče a teploty .. pomohlo mi antibiotikum a mesačná kúra.. lenže mesiac čo mesiac sa to začalo vraciať naspäť .. pila som aj brusnicovy čaj na čo ma nikto neupozornil , že keď ho pijem veľa môžem dostať silnejšiu bolestivejšiu menštruáciu na to si treba dávať teda veľký pozor .. pomohli mi až tieto opatrenia , ktoré mi poradila moja gyn a obvodná lekárka : piť dostatok vody , čaje a obmedziť sladené nápoje , nenosiť tesne legíny , rifle ani teplaky radšej o jednu veľkosť väčšie , nosiť len bavlnené nohavičky , keď je vonku zima - nosiť dlhšie ponožky aj oblecenie proste aby ti nebolo odspodu zima , aby si nemala nohy hole a ani kríže .. tak isto napríklad , v práci keď si ideš sadnúť , alebo v škole keď sedíš pod zadkom mať deku alebo podsedak lebo môžeš prechladnut hneď odspodu.. aj keď sa ti budú smiať , že chodíš naobliekana ako cibuľa tak proste buď naobliekana aby ti zima nebola .. mne to vážne pomohlo .. pred pohlavným stykom a po pohlavnom styku dať si sprchu to iste platí aj pre partnera , hlavne u teba hneď sa vymocit po pohlavnom styku .. keď to mám tak napísať partner ak ťa robí prstami umyť si ruky poriadne .. ďalej nepoužívať parfumované intímne gély - mne veľmi pomohlo detské mydlo od Bupi baby to mi odporučila moja gyn..obyčajne , tým si umývam intímne partie .. a hlavne čurať keď sa ti chce .. v žiadnom prípade nezadrziavat moč .. brať vitamíny - ja som si dala namixovať od vitapack vitamíny tam som si zvolila všetko čo ma trápi aj močové cesty a verím už 3 mesiac a paráda .. hlavne aj na imunitu aby si neochorela .. lebo ja keď som ochorela automaticky sa spustil zápal močakov .. partner tiež bol preventívne preliečený.. a výsledky máme už vporiadku .. hlavne čo je základ pokiaľ nebudeš poriadne preliečena žiaden pohlavný styk .. my sme nemali aj 3 mesiace kým som sa nedala úplne doporiadku pretože to boli opakovane akútne zápaly .. ak ma niečo ešte napadne doplním ,držím hlavne palce !
Pri pohlavnom styku používajte lubrikačný gél alebo skús Vagisan hydrokrém. Drobné trhlinky, alebo len podráždenie sliznice mi vždy spôsobovalo zápaly. Ale ja som v perimenopauze.

@anonym_autor partner by sa mal preliecit zakazdym... bohuzial tie dva otvory su blizko seba ako sa hovori... treba dbat aj pri intimnom styku, ale tade ani nesiel rukami... plus nenosit tangace a utierat sa dokladne zpredu do zadu, naozaj je niekedy klucove