icon

Ako prekonať hanbu pri návšteve gynekológa po zákroku

Dnes o 06:45

Ahojte. Pred rokom som podstúpila upt. Že som bola blbá mi písať nemusíte to viem. Odvtedy som ale nebola u gyn. Ani na kontrole po zákroku ani na kontrole po šestonedeli a teraz mi appka ukazuje preventívnu prehliadku a ja sa tam proste hanbím ísť. Ako bude na mňa lekárka pozerať (keď mi dávala papiere mala pochopenie vzhľadom na to ze som tam plakala ako mala holka) ci si o mne nebude myslieť len to najhoršie. Či sa nezmení jej prístup ku mne keďže odvtedy som ju nevidela. Strašne sa hanbím tam ísť. Viem ze v rodine každá žena má vyoperovany myom alebo priamo celú maternicu a ze mala by som chodiť nakoľko je anamnéza v rodine veľmi zlá čo sa žien týka. Lenže tie blbé pocity z toho 😔 bojím sa ze to nezvládnem. Ze sa k tomu bude znova vracať alebo čosi. Zmenili ste gynekológa? Alebo ste prekonali v sebe tie hnusne pocity?

ivik4
Dnes o 06:47

Doktorke je uplne ukradnute ci si ty bola na potrate. Si jedna z mnoha
Kamoska bola a normalne chodi k dr. Ako predtym, uz jej aj teliesko dal

tykat
Dnes o 06:50

Ides na preventivku nie na spoved. Je to lekarske vysetrenie, takych ako ty videla vela.

anonym_0d2692
Dnes o 06:52

To nemyslíš vážne?! Veď takých tam má denne. Jej je to jedno, ona pozerá na zdr.stránku, či si v poriadku. Nejdeš na spoveď. Vôbec sa v tom nebude "vŕtať", neboj sa!

anonym_b2eac5
Dnes o 06:59

Ona sa nezaobera tvojou dusevnou strankou. Ak mas s tym problem ty, na to je iny doktor, psycholog, popripade psychiater. Vysetri ta ako kazdu inu. A spred roka si ta ani nebude pamatat.

anonym_a81064
Dnes o 07:20

Moj nazor je, ze velmi vela zien chape ak sa ina rozhodne ist na potrat. Ja to tiez uplne respektujem, je to rozhodnutie zeny. A potom su take zeny co urazaju ine, ktore idu na potrat. Neviem do ktorej kategorie patri tvoja doktorka. Ale, doktoriek je urcite aj vo vasom meste viac. Ak na teba bude nahodou divne pozerat, zmen ju.

anonym_c2d23b
Dnes o 07:48

Nie si blbá. Si dospelý človek, ktorý sa pred rokom rozhodol najlepšie ako v danej situácii vedel. UPT je normálny lekársky zákrok. A lekárka určite za svoj život videla situácie, o akých sa ti ani nesnívalo, prečo by teba mala súdiť. Hlavne si nenechaj vsugerovať, že sa k tebe správa inak, psychika je silná a človek si vie nahovoriť to, čomu chce veriť. Nesprávaj sa akoby si urobila niečo zlé, si proste pacientka a ona je profesionálka a nevyhýbaj sa zdravotným prehliadkam.

michaela329
Dnes o 07:52

Tvoja doktorka takých žien vidí denne XY, keby mala niečo proti, tak Ti papiere nedá. Kašli na predsudky a choď, zdravie máš len jedno. Maximalne Ti vytkne, že si nebola na kontrole - ale to sama vieš, že si mala ísť.

anonym_cf16d3
Dnes o 08:25
@anonym_c2d23b

Nie si blbá. Si dospelý človek, ktorý sa pred rokom rozhodol najlepšie ako v danej situácii vedel. UPT je normálny lekársky zákrok. A lekárka určite za svoj život videla situácie, o akých sa ti ani nesnívalo, prečo by teba mala súdiť. Hlavne si nenechaj vsugerovať, že sa k tebe správa inak, psychika je silná a človek si vie nahovoriť to, čomu chce veriť. Nesprávaj sa akoby si urobila niečo zlé, si proste pacientka a ona je profesionálka a nevyhýbaj sa zdravotným prehliadkam.

@anonym_c2d23b nie,upt nie je normalny lekarsky zakrok.ak by bol,tak zeny by s tym boli ok ako s vytrhnutim zuba.ale nie su,vid prispevok autorky..

zuzanka.zuzu
Dnes o 08:38

bola si na upt pred rokom, ale nebola si na kontrole potom a ani na kontrole po 6nedeli.... a medzitým si akože bola tehotná a porodila si doma v záhrade? 🙈 to mi nejako nevychádza 😜😂😂

anonym_538bb4
Dnes o 08:56

Nechápem, po akom šestonedelí? Po UPT na vlastnú žiadosť (teda do 12tt) nie je žiadne šestonedelie....Čiže buď si tu robíš srandu alebo v tom máš riadny guláš. A gynekologičke je to úplne ukradnuté, že či si bola na UPT. Ale keď to nevieš predýchať, tak riešenie je jednoduché - nájdi si iného dr., ale tak v karte to už budeš mať naveky vekov. Ale keď raz budeš tehotná a budeš mať tehotenskú knižku, tak tam to budeš mať hneď na prvej strane uvedené, takže na tvojom mieste by som sa z tým zmierila, že aj toto je tvoja minulosť....

anonym_c2d23b
Dnes o 09:31
@anonym_cf16d3

@anonym_c2d23b nie,upt nie je normalny lekarsky zakrok.ak by bol,tak zeny by s tym boli ok ako s vytrhnutim zuba.ale nie su,vid prispevok autorky..

@anonym_cf16d3 A čo to potom je, ak nie lekársky zákrok? To sa tu zase začali zliezať chápavé a empatické ženy 🙄

anonym_cf16d3
Dnes o 10:38
@anonym_c2d23b

@anonym_cf16d3 A čo to potom je, ak nie lekársky zákrok? To sa tu zase začali zliezať chápavé a empatické ženy 🙄

@anonym_c2d23b reagovala som na slovo "NORMÁLNY" lekársky zákrok. xy genykologov ho odmieta vykonať, asi vedia prečo. xy žien sa cíti po ňom veľmi zle..povedz mi, po ktorom inom lekárskom zákroku môže človek cítiť hanbu?

anonym_c2d23b
Dnes o 13:59

Máš pravdu, že ženy po ňom môžu cítiť hanbu - lebo kdekoľvek na túto tému príde, hneď sa zlietnu útoky a odsudzovanie typu vrahyňa, j*bať si vedela, tak teraz nes následky a podobne bez akejkoľvek vedomosti o situácii tej ženy. A je to normálny zákrok, to, že časť lekárov, prípadne lekárnikov pri vydávaní antikoncepcie môže odmietnuť vykonávať svoju prácu kvôli výhrade vo svedomí zase hovorí viac o našej spoločnosti, ktorá je pod diktátom cirkvi.