icon

Otázky a obavy týkajúce sa UPT v 50 rokoch

12. aug 2026

Dobry den. Mam 50 rokov a obavam sa, ze som tehotna. Problemom su moje mnohe zdravotne problemy ako aj to, ze dieta nebudem moct vychovat + obavy z toho, ci by nebolo postihnute. Aj preto ma trapi otazka UPT, ako to prebieha, u gynekologa alebo priamo v nemocnici? Je po UPT nejaka kontrola, ci je vsetko po zakroku v poriadku? Ak budem mat 50 v januari, teda mam 49, plati za za UPT?
Prosim aby sa vyjadrovali len tie osoby, ktore s tym maju osobnu skusenost alebo skusenost z blizkeho okolia (rodina, kamosky, apod.)

Strana
z3
anonym_347217
12. aug 2026

urcitr si tehotna? v tomto veku ? v prvom rade chod lekarovi klidne to moze byt cysta polyp atd
tehotenske testy su pozitivne?

anonym_08d7d7
12. aug 2026
@anonym_347217

urcitr si tehotna? v tomto veku ? v prvom rade chod lekarovi klidne to moze byt cysta polyp atd
tehotenske testy su pozitivne?

@anonym_347217 preco by nemohla?kým ma menzes tak je stále šanca

anonym_14eed4
12. aug 2026

A je to iste? Lekar ti vsetko vysvetli a moj nazor je, ze rozmyslas spravne, tiez by som sa uz na to nedala v tomto veku. Zakrok urobia v nemocnici, nic zlozite.

januska12323
12. aug 2026

Choď ku gynekológovi a všetko sa ho opýtaj. Platí sa bez ohľadu na to koľko máš rokov.

anonym_14eed4
12. aug 2026

A tusim sa to zmenilo a platia uz aj zeny nad 40 rokov, co pred tym mali zadarmo.

anonym_eecf9d
12. aug 2026

hlavne si urob najskor test, zial plati sa, ja som otehotnela v takmer 42 rokoch a stara tetka v parlamente sa postarala o to, ze su interupcie platene, presne som do toho spadla, stalo to okolo 380 e, vysetrenia mi urobili priamo tam, lekar prisiel aj za mnou na izbu, po 2 hodinach ma prepustili, potom som mala kontrolu

autor
12. aug 2026
@anonym_eecf9d

hlavne si urob najskor test, zial plati sa, ja som otehotnela v takmer 42 rokoch a stara tetka v parlamente sa postarala o to, ze su interupcie platene, presne som do toho spadla, stalo to okolo 380 e, vysetrenia mi urobili priamo tam, lekar prisiel aj za mnou na izbu, po 2 hodinach ma prepustili, potom som mala kontrolu

@anonym_347217 Ja sa az bojim urobit si testy 😨 Ale menzes doteraz vzdy pravidelny, alebo 1-2 dni skor. Teraz meska uz 4 dni a ja zacinam byt mierne v strese.
@januska12323 Som objednana o tyzden, dufam, ze dovtedy to pride, lebo ma asi picne.
@anonym_eecf9d Dakujem za info. Budem verit, ze nebudem v tom. Boze. Na stare kolena toto riesit. Asi budem musiet kupit ten test, ale co ak som v tom a bude falosne negativny? 😀 Som zufala.

anonym_14eed4
12. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_347217 Ja sa az bojim urobit si testy 😨 Ale menzes doteraz vzdy pravidelny, alebo 1-2 dni skor. Teraz meska uz 4 dni a ja zacinam byt mierne v strese.
@januska12323 Som objednana o tyzden, dufam, ze dovtedy to pride, lebo ma asi picne.
@anonym_eecf9d Dakujem za info. Budem verit, ze nebudem v tom. Boze. Na stare kolena toto riesit. Asi budem musiet kupit ten test, ale co ak som v tom a bude falosne negativny? 😀 Som zufala.

@anonym_autor nepanikar a urob test, je dost pravdepodobne, ze mas zbytocny stres. Vek nepusti a bola by to obrovska nahoda. To skor menopauzu cakaj a meskanie cyklu.

anonym_347217
12. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor v 50 tke je 99% pravdepodobnost ze ti menzes hapruje lebo zacina perimemopauza, ty si si nerobila ani test (a ten moze byt klidne falosne pozitivny a najma v tomto veku) a uz riesis UPT?

autor
12. aug 2026
@anonym_347217

@anonym_autor v 50 tke je 99% pravdepodobnost ze ti menzes hapruje lebo zacina perimemopauza, ty si si nerobila ani test (a ten moze byt klidne falosne pozitivny a najma v tomto veku) a uz riesis UPT?

@anonym_14eed4 To je to najkrajsie, co dnes citam, prisambohu. 😀 Ano, je mozne, ze prechod proste len. Aj som po dovolenke, cestovanie, lietadlo, chlast, nevyspate noci, pevne verim, ze je to "len" toto.
@anonym_347217 Ano, viem, smiesne, ze to riesim. Ja sa len pre istotu informujem, lebo som vazne v obrovskom strese.

anonym_347217
12. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_14eed4 To je to najkrajsie, co dnes citam, prisambohu. 😀 Ano, je mozne, ze prechod proste len. Aj som po dovolenke, cestovanie, lietadlo, chlast, nevyspate noci, pevne verim, ze je to "len" toto.
@anonym_347217 Ano, viem, smiesne, ze to riesim. Ja sa len pre istotu informujem, lebo som vazne v obrovskom strese.

@anonym_autor a to sexujes bez ochrany ak nechces byt tehotna ?

anonym_eecf9d
12. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor podla mna skor uz ides do menopauzy, my sme si davali pozor skoro 20 rokov a nikdy som neotehotnela za ten cas, nikdy mi menstruacia nemeskala, zazila som šok, ze na stare kolena som tehotna, ale bez testu sa nepohnes, cim skor zisti na com si aby si to mohla riesit, strach musi ist bokom

januska12323
12. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor môžeš ísť do prechodu, sprav si radšej test. Možno zbytočne panikáriš.

autor
12. aug 2026
@anonym_347217

@anonym_autor a to sexujes bez ochrany ak nechces byt tehotna ?

@anonym_347217 Toto teraz neriesim, ale pre vysvetlenie. Prave to je na tom najvacsia tragedia, ze sex ani nebol poriadne. Napisem to pubertalnym stylom. Zasunul mozno 20x a bolo po vsetkom. Ale ta kvapka tuzby tam bola, ako inak. Toto sa zopakovalo mozno 3x v priebehu poslednych 3 tyzdnov. Ako - nic moc, ale uvodna kvapka bola vzdy. A pokial viem, kedysi sa mu deti podarili na prvu supu. Tak mam fakt obavy 😀

autor
12. aug 2026
@januska12323

@anonym_autor môžeš ísť do prechodu, sprav si radšej test. Možno zbytočne panikáriš.

@anonym_eecf9d
@januska12323 Ano, dnes si kupim a rano urobim.

anonym_347217
12. aug 2026

urob test a nabuduce existuje kondom

anonym_f3635e
12. aug 2026

Asi by som velmi necakala,ale riesila. V rannom stadiu sa da ukoncit tehotenstvo liekmi. Urcite mensie rizika pre teba.prajem ti aby to bola iba zacinajuca menopauza.

anonym_195eb9
12. aug 2026

neverim, ze toto pise 50 rocna baba....
prazdniny este neskoncili 🙂

anonym_819f9a
12. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor kamoska bola presne takto pred 50 vystresovana. Trvalo to snad pol roka, pred kazdym menzesom behala kupovat testy. Az potom si pripustila, ze uz ma svoj vek. Behni do drogerie, kup test a nepanikar. Drzim palce

zuzanka.zuzu
12. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_eecf9d
@januska12323 Ano, dnes si kupim a rano urobim.

@anonym_autor prečo ráno? čo sme v americkom filme? je pravda že ranný moč je koncentrovaný, ale moderné testy zachytia tehotenstvo pár dní pred menštruáciou a nie že keď ti 4 dni mešká 😀

marca12
12. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Meskajuci menzes moze byt aj prichadzajuca menopauza.

autor
Odpoveď bola odstránená
autor
12. aug 2026
@anonym_819f9a

@anonym_autor kamoska bola presne takto pred 50 vystresovana. Trvalo to snad pol roka, pred kazdym menzesom behala kupovat testy. Az potom si pripustila, ze uz ma svoj vek. Behni do drogerie, kup test a nepanikar. Drzim palce

@anonym_819f9a tak asi vies, o com pisem. praveze vo vztahu pred tymto vztahom som mala parkrat take stavy, ze tiez stres, lebo sa mi stalo okolo 44.-46. roku zivota, ze ano, meskali mi tak 3-5 dni. ale teraz, posledne 2 roky to slo ako hodinky. 28. den, ojedinele 24.-27. ale nikdy nie neskor. plus mi byvalo 2 dni pred spustenim dost zle. aj tento mesiac mi bolo dost zle, tiez 1-2 dni pred terminom a nic.

anonym_33ac5a
12. aug 2026
@anonym_195eb9

neverim, ze toto pise 50 rocna baba....
prazdniny este neskoncili 🙂

@anonym_195eb9 50 ročná ženská by tu určite neopisovala svoj intímny život 😀🙈

anonym_91d5f2
12. aug 2026

Na 99% ideš do menopauzy.Niektore zeny v tvojom veku su už bez menzesu.Aj moja kamoska a sestra už menzes nemajú a nemajú ani 50-tku

makyp
12. aug 2026
@anonym_33ac5a

@anonym_195eb9 50 ročná ženská by tu určite neopisovala svoj intímny život 😀🙈

@anonym_33ac5a presne a este ani test nema a uz uvazuje o UTP. Kravina, neverim tejto téme a vidno aj podla štýlu pisania 😄

autor
12. aug 2026
@makyp

@anonym_33ac5a presne a este ani test nema a uz uvazuje o UTP. Kravina, neverim tejto téme a vidno aj podla štýlu pisania 😄

@anonym_33ac5a Slusne som odpovedala na otazku, ci neviem, co je kondom. Ako inak som to mala vysvetlit diskutujucej, ze snaha bola, ale bohuzial? Ale mysli si, co chces.
@anonym_91d5f2 Je to realne doslova z mesiaca na mesiac? Ze dva roky idem uplne na chlp presne a potom zrazu meskanie?
@makyp Mam na to svoje dovody a to je absolutne obrovsky strach zo zakroku, akym UPT je. Preto som sa pytala napriek tomu, ze nemam este test, ze ci je coho sa bat, ak test potvrdi moje vnutorne obavy. Keby si mala tolko diagnoz co ja, kazdeho zakroku na svojom organizme by si sa bala. Ano, dnes lutujem, ze som vobec zacala sexovat s tymto partnerom, mala som to stopnut hned, kedy som zistila, ze je to trapenie a este aj hrozi nechcene tehotenstvo, lebo nahoda je blbec, ze..

simsalabim
12. aug 2026

Urob si test. Mozes ist do prechodu, to ano. No moze ist aj o tehotenstvo - aj ked po tvojom opise si myslim, ze skor nie. No moja suseda si tiez myslela, ze ide do prechodu a ten ma teraz 7 rokov. A moj otec sa narodil, ked mala jeho mama 49.

tenerifka
12. aug 2026
@simsalabim

Urob si test. Mozes ist do prechodu, to ano. No moze ist aj o tehotenstvo - aj ked po tvojom opise si myslim, ze skor nie. No moja suseda si tiez myslela, ze ide do prechodu a ten ma teraz 7 rokov. A moj otec sa narodil, ked mala jeho mama 49.

@simsalabim suhlasim, treba test. Je nas vela zien, co sme plodne ako vinice daleko po 50tke, ze
@simsalabim 😁?...... Ja mam takmer 53, menzes aj ovulaciu pravidelne....a ano, piclo by ma v tvojej situaciii, manzel ma urobenu 15 rokov vazektomiu🤣

autor
12. aug 2026
@tenerifka

@simsalabim suhlasim, treba test. Je nas vela zien, co sme plodne ako vinice daleko po 50tke, ze
@simsalabim 😁?...... Ja mam takmer 53, menzes aj ovulaciu pravidelne....a ano, piclo by ma v tvojej situaciii, manzel ma urobenu 15 rokov vazektomiu🤣

@tenerifka A to sa da otehotniet po vazektomii? To mi je novinka tiez. Doma mam test, ja nemam odvahu, zeny. Preboha.

Strana
z3