Ako prekonať problémy so sebaúctou po gynekologickej operácii?
Pred par mesiacmi mi vybrali jeden vajecnik, druhy zostal. Lekarka povedala, ze este mozem otehotniet. Vraj sa mam tesit, ze to dopadlo dobre. Ale nieco sa vo mne zlomilo v hlave.
Strach, hanba, vina...moja polovička je trpezlivá. jUe nezny, nic mi nevycita. Ale ja citim v sebe nieco ako hanbu. Ako keby som uz nebola cela. Ako keby som sa pokazila. Neviem sa uvolnit. Neviem sa tesit. A uz vobec nie navrhnut, ze by sme sa milovali. Lebo sa bojim bolesti. Lebo sa bojim, ze uz to nebude ako predtym. A hlavne – lebo neviem, ci to vobec este dokazem chcieť.
A niekedy len potichu placem. Mám l34, žiadne deti a toto je tiež niečo, čoho sa bojim
necitim sa ako zena. Ze mam pocit, ze mu davam len polku seba. A on si to nezasluzi. Máte aj vy len jedn vaječník? Mali. ste potom deti? Citili ste sa ako ja?
Ja mam kamaratku, ktora s 1vajecnikom prirodzene otehotnela a porodila 4deti. Takze sa nie je coho bat v tomto smere. Je vela zien, ktore ani nevedia, ze im funguje len 1vajecnik a otehotneju. Po psychickej stranke by ti pomohla psychologicka. Urcite nie si polovicna zena. Drzim palce
Ano, ako píšu baby vyššie, porozpravaj sa s odborníkom. Toto nie je dôvod na sebaľútosť, takže to treba riešiť u odborníka.
Pred 20 rokmi som riesila to iste. 25 rokov, jeden vajecnik. Po operacii mam 2 deti. Drzim palce, hlavu hore
Keď máš až takéto myšlienky nie je hanba na návštevu odborníka. Zbytočne ti tu budeme vysvetľovať ako sa máš cítiť keď sa tak necítiš.
Ženu nedefinuje to, či má všetky "nemužské" orgány. Aj ženy bez maternice, dokonca bez úplne všetkých ženských orgánov sú stále ženami.
Ty máš predsa jeden funkčný vaječník, teš sa, že môžeš mať bábätko, teš sa, že môžeš mať skvelý sexuálny život, lebo "fyziologicky" to z tohto pohľadu nie je zmena. Len v tvojej hlavičke. Poraď sa o tom s tvojim gynekológom, ak mu dôveruješ a s psychológom. Nepokaz si vzťah s partnerom, teraz si zdravá, ľúbite sa, naozaj si stále takou istou ženou ako s oboma vaječníkmi. 😘
Netreba to tak prežívať. Buď rada že ti ostal ten jeden . Ja mám tiež jeden a mám už aj dieťa úplne na prvý šup som otehotnela a ako sme sa báli...a zbytočne. Asi tak jak ty . Viem není to u každého také isté ale snaž sa nemyslieť na to a zmieriť sa s tým. Ja už ani neviem že som bola operovana . Pred operáciou mi povedali ze do vaječníkov nebudú zasahovať a keď som sa prebudila po dlhej operacii povedali ze žiaľ jeden musel celý von . A nakonec to nebola len laparoskopia ale aj celý veľký rez ako po cisárskom. treba sa nadýchnuť zmieriť sa s tým a ísť ďalej🙂 držím palce 🙂 všetko bude dobre
Vyhľadaj odborníka. Ja nemám vajcovody, časom mi budú musieť zobrať ženské orgány. Už roky som neplodná, ale jedno dieťa mám. A zato mám byť menejcenná? Neexistuje.
Mas vseobecny problem so sebauctou toto to mozno iba odkrylo ..urcite psycholog. Ano kamaratka mala jeden vajecnik 20 rokov a otehodnela a porodila v 45.r
Ale prosím Ťa...🙂 musíš sa nastaviť pozitívne......taká ja 35 minulý rok mi vyberali komplet všetko ( maternica, vajíčkovody,........) Som šťastná, že žijem dýcham fungujem. Skús na to nemyslieť, zobrať to športovo, pretože sa ti v tom strese a chaose nebude dariť otehotnieť. Normálne sa zamestnaj niečím, čo ťa baví popri práci, obklop sa ľuďmi, ktorých máš rada a vypusť to, súúú oveľa horšie situcie, ver mi......🙂))) držím palce
Ja mam kamaratku, ktora s 1vajecnikom prirodzene otehotnela a porodila 4deti. Takze sa nie je coho bat v tomto smere. Je vela zien, ktore ani nevedia, ze im funguje len 1vajecnik a otehotneju. Po psychickej stranke by ti pomohla psychologicka. Urcite nie si polovicna zena. Drzim palce
@cimage Aj ja som otehotnela s jednym vajecnikom, dokonca dva razy a sestra raz. Hlavu hore, nohy v teple, dobre bude.
Určite nie si polovičná žena a s jedným vaječníkom otehotnelo mnoho žien 🙂 v rodine máme dámu ktorej museli vybrať všetky ženské orgány (áno, je už oveľa staršia od teba) a môžem ti napísať že je úplne rovnaká dáma akou bola pred operáciou. Ak sa s tým máš problém vyrovnať nie je žiadna hanba navštíviť odborníka. Držím palce 🍀

Neber to zel, ale je cas riesit to s odbornikmi. Pre zaciatok dobry psycholog. Je to trauma pre kazdu zenu, treba sa s tym vyrovnat. Niekto vie, niekto nevie. Ak nevies sama, tak hladaj pomoc. Cim skor.