icon

Ako riešiť nerovnomerný rast prsníkov v dospievaní?

7. apr 2024

Dobry vecer, som smutna z jednej nedokonalosti na mne preto aj anonymny prispevok…🙁
Ako som začala dospievat, tak sa mi vyvyjalo telo sko kazdej z nas. No ale od takych 13 mam problem že mi jedno prso proste nerastie. Nemam moc velke prsia celkovo ale jedno mam uplne ploché a druhé mám take že dá sa, take stredne meviem ako to opisat. Nemam ziadnu chorobu ani nič, len no esteticka zalezitost dneska mam 17 a neviem sa s tym zmieriť všetky baby maju frajerov a ja nie pretože sa za to hanbím, veľmi chcem ist na zvačšenie aby to bolo aspon trocha rovnake, ale musím čakať kym budem mat 18 plus to stoji vela penazi🙁

30majka71
7. apr 2024

Ak ťa niekto bude úprimne milovať, tak toto naozaj riešiť nebude. Treba si hľadať vyzretého muža, ktorý vie čo od života chce. Človek predsa miluje toho človeka preto, že je, aký je a nechce na ňom nič meniť. Toto je láska.

anjelicek26
7. apr 2024

Tak zacni popri makat a setrit, ciel mas... brigada, prasiatko a komunikuj s rodicmi, ci by ti polovicu nedolozili, ked si polovicu zarobis sama... ked je to pre teba dolezite, tak je to v poriadku, ked to chces zmenit. Dnes nam uz ponukaju tolko moznosti nieco zmenit, preco to nevyuzit, ked ta to skutocne trapi... u nas ma dcera opacny problem, brutal velke prsia, o par dni 18ka a rastu stale, je to sialene.. je mi jej strasne luto, lebo si nevie nic poriadneho obliect, nechodi na plavaren, nenosi nic obtiahnute, lebo sa za to hanbi, lebo ano, kazdy jej pri tych 153cm na tie 75F (ak nie uz viac) prsia cumi... vadi jej to, neznasa to... mame dohodu, ze na 20ku jej tu operaciu zafinancujeme... financne s tym nemame problem, ide mi vyslovene o to, nech dozreje a nech si to poriadne rozmysli. Zvacsenie nenesie takmer ziadne obmedzenia do buducna, jazvy su minimalne...zmensenie je trosku iny level, tym, ze posuvaju aj bradavku napr. nebude moct do buducna kojit a to mi dnes nevie povedat, ci to pre nu bude-nebude dolezite... nechcem, aby nam to raz vycitala, ze sme ju mali zastavit, ze bola mlada a nevedela, co robi...

A ano ako pise kocka vyssie, partnera najdes tak ako tak, ale to sebavedomie a sebelaska a dobry pocit z vlastneho tela, to sa uz tak lahko nehlada, ked to v sebe drzis uz roky ten pocit...

hopsas
7. apr 2024

Jedna známa mala tento problém ale jej sa to tesne pred dvadsiatkou ešte nejako zrovnalo..zatiaľ hlavu hore stále máš čas a stále si vo vývoji

egonsk
7. apr 2024

Asi si malo pocuvala na biologii, alebo to nase skolstvo uz velmi upadlo, lebo by si potom mohla vediet, ze asymetria prsnikov je uplne bezna u zien a netreba za tym hladat nieco extremne. Ani chlapi nemaju rovnakeho pindika a niekomu smeruje hore, niekomu ide rovno, niekomu strany a niektorym sa hompala aj v stoporenom stave...
Takze nesmut a nestresuj, ak by to bolo nieco vazneho vo vyvoji tvojom, doktor by to uz davno riesil, netreba sa fakt obavat, ani vobec za to hanbit. Ak ta bude chlapec niektory uprimne lubit, tak aj keby si mala jedno oko a 7 prstov, budes pre neho najkrajsia bohyna. A neboj, ak raz budes mat kinderko, prsia sa ti znovu zmenia.

h2
7. apr 2024

@egonsk Ako jej pomôže, že vie, že je bežná, keď sa tým trápi? A keď vidí, že až takú asymetriu, ako má ona, nemá žiadna jej kamoška? Kopec telesných nedostatkov je "bežných", to ešte neznamená, že ľudí netrápia. Hlavne v takom citlivom veku.

babydesire
7. apr 2024

Presne tak,,suhlasim s @h2
A dalsia vec - ano asymetri ludskeho tela je normalna,,a ano aj my zeny mame kazdy prsik ineho tvaru ci velkosti, ale ak je rozdiel minimalne je to ok, no ak je rozdiel badatelny, uz to zasahuje vyrazne sebavedomie.. viem, ze takato vyrazna asymetria sa moze vyskytnut,, autorka ma 17r.este ma sancu ze sa jej telo dovyvija a bude to ok,,ak nie, uz zrejme esteticka chirurgia,, setrit ? Jj, ale nieje v zaujme rodica aby svojmu dietatu pomohol ak ide naozaj o problem na ktory treba peniaze ? Zalezi, ci ide o vyraznu asymetriu alebo to nieje nic az take vyrazne

janai1
8. apr 2024

@egonsk ty by si sa mal prestať vyjadrovať k ženským záležitostiam. Drobná asymetria je normálna ale nie taka, že to vidíš voľným okom. Poznám babu ktorá mala jedno A a druhe C, tej by si tiež povedal, že slabo počúvala na biológii?

egonsk
8. apr 2024

@janai1 neposlala tu fotku svojho poprsia (nastastie), takze z popisu nie je jasne aky vyrazny rozdiel to je, lebo subjektivne vnimanie vie byt vyrazne odlisne od objektivneho/realneho. Styl akym to napisala vravi, ze s tym ona sama ostava zaskocena a ako riesenie vidi operaciu, lebo inak si nenajde ani chlapca. Co je uplna hlupost, to snad ako zena by si mohla uznat. Takze z toho vypliva, ze zrejme o tom, ze take nieco je bezne a ma to snad 3/4 zien (v roznom rozsahu) nevie - a ano, malo by sa to v skole vyucovat, rovnako ako dalsie zakladne veci do zivota... aby potom deti nemali deti.

adrianap83
8. apr 2024

A doktor videl? Čo na to povedal? Hormóny ešte pracujú, naozaj to ešte môže byt v poriadku a zrovna sa to.
Chápem, že sa trápiš, no ak si zdravá, buď trpezlivá, ak nie prirodzene, tak určite lekári pomôžu.
A frajer, ak Ťa naozaj bude ľúbiť a bude stáť za niečo, tak toto nebude riešiť.

autor
8. apr 2024

@adrianap83 Bola som u lekara, a nieje to zaidna choroba ani nič, len proste esteticka chyba takto ktora sa deje a nic ako esteticku upravu s tym neviem robiť.

adrianap83
8. apr 2024

Aj hormóny kontrolovali?
Možno ten estetický chirurg by vedel viac povedať, skus sa objednať na konzultácie, nájdi veľmi dobrú kliniku,,napis email, vysvetli, posli aj fotky, ak budú chcieť. Maju viac skúsenosti, skôr Ti povie ci ešte trebárs do tej 20 čakať, alebo čo a ako nechať ešte skontrolovať.
Nemáš ešte 18, no popros, nech Ťa nasmeruje, že nechceš operáciu, ak to nie je naozaj nutné. Lekár sa tiež do toho nepusti, ak by bola možnosť, že ešte potom budú zmeny.

joe_mamma
Odpoveď bola odstránená
autor
8. apr 2024

@adrianap83 Ano kontrolovali mi vsetko najviac viac sa k tomu nevyjadrili len ze to ma tskto ako ja pár žien. Navrhli mi iba že to mozem v dospelosti esteticky zlepsit