Ako riešiť slabé nutkanie na WC?
Ahoj. Píšem anonymne, lebo je to trochu intímna záležitosť no napriek tomu dúfam, že niekto možno bude mať dobrú radu. Zhrniem to. Mam už roky dg.divertikuloza v celom hrubom čreve. Od detstva mam slabé nutkanie na wc no napriek tomu plnosť v bruchu a tlak v bruchu cítim. Tehotenstvami sa to dosť zhoršilo. Stravu mam super , športujem, som štihla, veľa tekutín, vlakninu... Chodím pravidelne na gastro. Posledných 5 rokov som v podstate na glycerín. čapikoch nakoľko nemôžem vyvíjať tlak na stolicu kvôli tým divertiklom. To mi odobril aj gastro dr. kedže je to pre mňa lepsia voľba, ako vyvijat tlak a dráždiť divertikle.. Mala som už pár krát zápal a dosť mi už lepilo. Čapiky postupne prestávajú účinkovať. Rada by som sa naučila ísť normane na wc, ale žiaľ naozaj mi to nefunguje. Existuje niečo nenavykove čo vyvolá nuutkanie ? Uvažovala som aj nad obnovou nervového spojenia pomocou akupunktury, nejaké skusenosti? Začína mi to naozaj dosť extremne komplikovať život. Mate s takým niečím niekto skúsenosť? Nejakú radu ? Vďaka.
@anonym_autor asi zmeň gastro, známa berie normix, 4x do roka, aby nemala zápal pri divertikulide. Iná známa chodí na WC 1x do týždňa s gutalaxom, to nie je riešenie, ta ale nemá divertikuly. Musíš to riešiť s Dr.

@anonym_autor neviem prečo ti lekar vobec dovolil 5 rokov uzivat glycerinové čapiky.. su na kratkodobé použitie s pauzou 1 tyždna aby nevznikla závislosť, čo v tvojom prípade vznikla.. a ak to nezačneš riešiť hneď, tazko sa odnaučiš od toho .. zmenila by som gastroenterologa