Ako riešiť vaginálnu suchosť u žien v menopauze?
Ahojte
chcem sa spýtať či niektorá žienka má tiež podobne problémy ako aj ja a ako to rieši.
Mám 47 rokov a zatiaľ mám pravidelnú menštruáciu. Problém je v tom , že síce som diabetik pár rokov ale problém mi nastal minulý rok a to že som začala pociťovať extrémnu suchosť a pálenie pri močení pošvy z vonku. Bola som u gynekológa a povedal mi bez toho aby mi urobil výter že sú to hormóny aby som si kúpila zvlhčujúci krém či čípky na báze kyseliny hayluronovej. Ok tak som vyskúšala asi 4 druhy ale vôbec mi to nepomáha. Okrem iného mám tú suchosť aj keď mám menštruáciu. Bola som pred týždňom u lekára a dal mi flucinar , stým že pozrel volným okom a urobil iba vnútorné sono . No ale ten ma pálil a takže som ho vysadila po 3 dňoch . No ja som už v koncoch neviem čo robiť. Nemala ste niektorá takéto príznaky niekedy?Inak čo sa týka hygieny tak pravdaže bavlnené nohavičky nosím a nepoužívam ani intímne gély na umyvanie lebo aj tie ma vysušujú extrémne. Takže iba vlažná voda.
pupalkovy olej v tobolkach si skusala?
@adulienka36 tak zmen lekara.
@simsalabim no vyzerá to tak že budem musieť
@sara07 veď to môže byť kožného pôvodu.Ale
@adulienka36 keď ťa pálil ten krém tak musíš mať sliznicu narušenú s tým mohol rátať.Tiez si myslím, že to budú kvasinky, keď si diabetik a nie problémy s perimenopauzou.Ved to, že jemu nič nie je a ty rok trp ja by som odišla, alebo trvala na liečení po roku si mama byť dávno o kožného, urológa.Vo vnútri ta nesvrbi a neboli?
@anonym_bf5ce5 ja som ekzematik od detstva, chodim pravidelne na kožné celý život , vystriedala som nie jednoho kožneho a aj gynekologa
mala som kvasinkové zápaly po antibiotikách a teda kožnym s tym nikdy nič nemal
a teda stále nechapem suvis vaginalnej suchosti s kožným ? čo idu ako riešit na tom kožnom
mne to doslova pripada neviem nechce sa mi tak to posuniem dalej
@simsalabim a ona má ešte menzes alebo je v prechode? Lebo neviem či to predpíše keď mám menzes.
@adulienka36 ale perinomenopauza je presne o tom že ešte máš menzes ale už začinaju priznaky ako skratenie , navaly tepla suchost nespavost a toto obodobie je tak 3-5 rokov kym začnu tie priznaky byt citelnejšie
prechod a perinomenopauza su dva rozdielne stavy
@sara07 no tak ja som mala preventívku v júni tam všetko ok . Takže preto píšem aj že nerobí stery iba volným okok sa pozerá vieš.
@adulienka36 ale ak máš kvasinky tak sliznica je červena zdurena atd ... to ono vidi volnym okom hned ak je silny zapal tiež
ale aj tak šetrí ..ked neurobi ster, však odvody si platiš dost vysoke a ster za 10€ je vela ?
@anonym_bf5ce5 ja som ekzematik od detstva, chodim pravidelne na kožné celý život , vystriedala som nie jednoho kožneho a aj gynekologa
a teda stále nechapem suvis vaginalnej suchosti s kožným ? čo idu ako riešit na tom kožnom
@sara07 nemusíš rozumieť vsetkemu
@adulienka36 ale perinomenopauza je presne o tom že ešte máš menzes ale už začinaju priznaky ako skratenie , navaly tepla suchost nespavost a toto obodobie je tak 3-5 rokov kym začnu tie priznaky byt citelnejšie
prechod a perinomenopauza su dva rozdielne stavy
@sara07 tak našťastie zatial iba suchosť .
@adulienka36 ale ak máš kvasinky tak sliznica je červena zdurena atd ... to ono vidi volnym okom hned ak je silny zapal tiež
ale aj tak šetrí ..ked neurobi ster, však odvody si platiš dost vysoke a ster za 10€ je vela ?
@sara07 no vidiš alebo sa mu nechce.
@sara07 no presne aj ja si tak myslím. no myslí si či nemám asi alergiu alebo čo
@sara07 no presne aj ja si tak myslím. no myslí si či nemám asi alergiu alebo čo
@adulienka36 alergiu ako na čo ? ak ti vadil nejaky pripravok je to v tej zložke v samotnom lieku, pripravku
máš nejaké vyražky alebo pluzgiere ? to som fatk zvedava ako ti môže kožny pomôct
@renata1405 ten nie ale mám doma čipky vagisan
@adulienka36 mne ten krem bol najlepsi inak tiez nic nepomohlo ale este chvalia ovestin na predpis mne ho dr.nechcel predpisat lebo beriem hsl dal mi gynoflor tiez vychvaleny u zien mne vobec nezabral ani sa mi kvoli tej suchosti nerozpustil tak ako som ho vecer dala rano cely vypadol.
@adulienka36 mne ten krem bol najlepsi inak tiez nic nepomohlo ale este chvalia ovestin na predpis mne ho dr.nechcel predpisat lebo beriem hsl dal mi gynoflor tiez vychvaleny u zien mne vobec nezabral ani sa mi kvoli tej suchosti nerozpustil tak ako som ho vecer dala rano cely vypadol.
@renata1405 a skusala si tbl pred tym navlhcit? To by mohlo pomoct.
@renata1405 a skusala si tbl pred tym navlhcit? To by mohlo pomoct.
@simsalabim skusala ale asi moc som namocila lebo sa rozmrvila ako som ju davala dnu
@simsalabim skusala ale asi moc som namocila lebo sa rozmrvila ako som ju davala dnu
@renata1405 to staci iba na 1-2sekundy

No tak to máš fantastickú lekárku. Tento môj má už 74 rokov ale jemu by som veru dopriala aby aj jeho s prepáčením ,, kokot ,, takto bolel ako nás ženy.
@adulienka36 tak zmen lekara.