Ako sa pripraviť na prvý pohlavný styk?
Ahojte. Je tu jedna vec o ktorej by som chcela hovoriť. O pár dní zažijem prvý pohlavný styk. Aj ja aj môj partner máme 16. Problém je v tom že sme sa o tom aj bavili hovoril mi ako to bude prebiehať (samozrejme s ochranou) ale ide tu o to že sa bojím prvého prieniku a zároveň aj bolesti. Ako sa mám nejak odreagovať prípadne aký to je pocit?
Budem vám vďačná za akúkoľvek odpoveď.
@terezka1947 neuveríš, ale to dievča sa vie aj učiť aj spoznávať svet a aj spoznávať svoje a partnerove telo.
A nechápem prečo by s nim mala spať len preto, aby ho nestratila. Sú ženy čo sexuju aj dobrovoľne 🙂 a dokonca v 16
@simca06022011 detto, najkrajšie časy (spomíname,pamätáme,neprikrašlujeme) 😁👍
@zuzanita1609 Ja som sa prvýkrát odvážil pobozkať manželku až keď naša prvorodená mala 2 roky. A sex prišiel až po druhom dieťati. Tak sme boli zodpovední, presne ako tu mnohí píšu!
@yosi 👍 neberiem, obdivujem,no ťažko uverím 🤭. Ale vážim ,ak je to pravda 😉.
@h2 tak to určite,ale spájať prvý sex s potrebou,tiež neviem či je spojitelné 🤭😁
@zuzanita1609 Ja to predsa nespájam. Písala som to týpkovi, čo mi písal, že no a čo také sa stalo, keď ho otec načapal, veď sex je prirodzený.
@zuzanita1609 Ja len narážam na to pokrytectvo. Všetci sú tu tak zodpovední, pred prvým sexom si ukázali diplomy, zmluvy na neurčito, lekárske potvrdenie a až tak šli na to. Ale realita bola ,,poněkud jiná"
@zuzanita1609 áno mala som po škole, aj prácu aj zodpovedného chlapa vedľa seba, ktorý mal prácu a titul. Vlastnú nehnuteľnosť síce nie, ale svoj podnájom áno. Pripadne dieťa by nebolo problém….
@h2 chápem 😉. Človek sa tu opäť nasmeje 😁. Akí sú všetci ...až po svadbe a nikdy ináč (napríklad). Som len úprimná 😆
@cimage Áno boli tam nejaké intímnosti párkrát
@zuzanita1609 Ďakujem za odpoveď
@danyelia Iná doba? Skôr tie čo mali prvý styk v tomto veku ho nemali so 16 ročným chlapcom neskúseným, ale žiadna iná doba.
@maja22 Mala si len šťastie.Ja by som nechcela po svadbe zistiť, že som si vzala chlapa čo mu to nefunguje lebo aj také sa stáva a istota, že s tebou človek zostane je možno z nejakého kresťanského presvedčenia ostať spolu len žeby sa nepovedalo.Tú istotu človek nemá ani po 3 deťoch.
@cecilia29 Vo všetkom súhlasím, ale čo má vek s užívaním si sexu? Nezažila si tak nevieš aké to je.
Do svadby som nečakala ani som si nevzala svojho prvého frajera a pravdepodobne to tak byť ani nemalo, ale napriek tomu ti radím počkaj.Ty to tak ešte necítiš, frajer je veľmi mladý nebude vedieť čo robiť.
Nič ti nezaručí, že si nepovieš teraz o 2 roky, že toto nie je to čo chceš po intímnej stránke, ale nech sa to stane kedykoľvek tak to tak máš cítiť ty a nie robiť niečo kvôli nemu.A už vôbec to nemáš plánovať na deň/hodinu.
Takto to prebiehať nemá.
A veľmi dobre si to premysli lebo už to späť nevrátiš.Toto je taký vek keď tie vzťahy rýchlo končia.Dnes aj vo vyššom veku sú ľudia nerozhodní a sex neznamená lásku.To si zapamätaj, že muži chcú sex aj bez lásky.
@zuzanita1609 Ty si Asi necitala cely jej uvodny prispevok? . Boji sa . Keby chcela sexovat Tak uz to urobila vcera a nepisala by sem . Jej otazke bola ako sa ukludnit uvolnit .. Takze logicky nie je na to este pripravena. Len uz je “plan “ dohoda s frajerom ze to bude Tak teraz sa z toho boji aj vycuvat. Za mna nemusi cakat do manzelstva ani do vlastnenia nehnutelnosti ci titulu . Ale do vtedy kym
Z nej strach opadne a bude sa na to naozaj citit.
@zuzanita1609 ☺️
No dievča zlaté, čo ti na to napísať...ak si psychicky, fyzicky, duševne aj inak vyrovnaná s tým, že tvoj prvý sex chceš mať čoskoro (v 16) určite musíš byť pripravená na to, že čím skôr tento akt zakúsiš, tým ťa to bude stále viac lákať, čím viac stykov, tým väčšia pravdepodobnosť otehotnenia, to ti nemusíme vysvetľovať však? ....určite musíš byť vyrovnaná s tým, že ten chlapec, ťa môže vymeniť a ty zažiješ sklamanie, potom príde tvoj druhý styk s niekým iným, tretí, štvrtý, atď...zrazu zistíš, že nie si naplnená stále hľadáš osobu, ktorá s tebou bude mať sex, ale ťa pri milovaní emocionálne nenaplní .. preto radím vyčkať....áno sex sa dá/nedá užiť v 16 tich... uvidíš, či a aký pôžitok z toho budeš mať... vieš ono ak chceš len sex, tak fajn vyskúšaj...ale ak sa chceš s niekým milovať na to si budeš musieť počkať a nie nebuď naivná, že toto bude on... áno chápem v 16 chceš hlavne zážitok, dnes mladým ide hlavne o zážitky a veľa veľa zážitkov....je to na tebe...neboj nič nebude bolieť...ono bolieť to bude neskôr, keď zažiješ sklamanie... keď možno neskôr pochopíš, že si svoje telo mohla postrážiť pre niekoho s kým sa budeš naozaj milovať a kto bude teba naozaj milovať...kto pomiluje tvoju dušu, nie len telo.... bolieť to bude vtedy, keď si uvedomíš, že si tvoje telo zvyklo na sex a chce vyskúšať ďalší a ďalší, ale nevie sa skutočne odovzdať partnerovi...
To, že začneš skôr neznamená, že sa "vytrénuješ" a v 18- 20 tich budeš naj...to nie je ako šport... možno niekedy stačí len počkať na toho pravého a ten správny okamih... nebuď naivná, že toto je ten pravý a ten pravý okamih... čím budeš strašia, tým si viac budeš vážiť svoje telo, viac budeš premýšľať komu ho zveríš, ten čo ťa bude milovať, ťa musí aj ochraňovať... čím budeš strašia, tým budeš lepšie poznať svoje telo a budeš pripravenejšia na tú chvíľu...no v každom prípade ti želám veľa šťastia, 🍀 nech máš z toho len pekný zážitok
@medda_beda píše ze sa bojí, potrebuje dozrieť. Myslím si , že čím viac vyzerá osobnosť tým viac si to užije.
@cecilia29 Prvý styk si neužil pomaly nikto ani druhý ani tretí.To nezáleží od veku, ale od tela.
Človek sa bojí v 16 v 20 je to niečo nové a vie to byť bolestivé a podľa mňa z toho má strach čo aj píše nie zo sexu ako takého.
Na toto sa človek nepripraví len jej dobre píšete, že báť by sa mala skôr niečoho iného.Aby to neľutovala.
No,poradili sme,autorka si myslí o Tom svoje,takže ....je to jej život,musí sama zvážiť rizika.
Aj emocionálne.
A aj,čo je teraz dosť moderné,výsmech od partie ľudí,kt.si radi kopnú aj kvôli povesti dievčaťa.
Nie je iba hanbou byť panna,hanbou je aj mať veľmi skoré skúsenosti.
A v 16r,nooo neviem,neviem.....je to skoro.
@terezka1947 za to ze ty povieš ze to je skoro tak je to skoro? Hanbou je mať “skoro” skúsenosti? Kto si ty nato aby si to povedala? Tie hlúposti o “výsmechu kvôli povesti dievčata” to mas odkiaľ zas?
@adka176 to čo je za blbosť? Ak bude mať sex v 16 zažije sklamanie a bude ju to lákať stále s inými ale keď bude mať 20 už sklamanie nezažije ani ju to nebude lákať? 🤦♀️ bullshit veta za vetou
Uf niektoré rady tu ako z kostola z minulého storočia. Moja rada je choďte na to pomaly aby si bola pripravená a hlavne ak sa v akejkoľvek chvíli rozhodneš, že už nechceš ďalej pokračovať, tak nepokračuj. Nič nerob nasilu. Použite ochranu a hlavne si to spoločne užite. 🙂 Ja si na môj prvý sex tak nejako matne spominam ale nebol ničím preborný a nič nebolelo. Ostatne boli teda o dosť lepšie 😀 Taktiež som nezostala so svojim prvým partnerom a prišli aj další a aj takí, ktorých som použila len na jednorazové užitie si a necitim sa ako menejcenná osoba lebo počet sexuálnych partnerov to vôbec neurčuje….
@viktria225 ak si o tom100% presvedcena tya nie iba preto ze to chce on tak ok ale mysli na to ze kondom nie je 100% ochrana(moze prasknut, zosmyknut sa ci cokolvek ine) ... Urcite by som kombinovala aj s inou napr sa daju kupit pharmatex cipky volne predajne stoja do 10eur cele balenie...
Aky je to pocit ti nijto nepovie jednu to boli ina ani nevie ako sa to stalo, jedna krvaca ina nie....

@zuzanita1609 vieš čo.. ja sa divná necítim... 😁 nemusíš ani ty. Ešte to tak aby zaľúbený mladý človek riesit prácu rodičov a nehnuteľnosti aby mohol mat sex 😂 vieš, kazdy mame iný pohľad na svet a netreba ho nikomu brat, za to nie sme divni. Super časy to boli 😂 nic by som nemenila 😂