Ako sa rieši nízky testosterón u muža?

nemko
9. feb 2011

zienky zlate , prosim vas mate skusenost s tym, ze mali vase polovicky nizky testosteron? Ako sa to lieci alebo je vobec sanca na zlepsenie?

ela2710
9. feb 2011

@nemko poradte sa s lekarom, ide o to, ci nema chut, alebo o to, ci aj ked sa snazi, nemate babo...keby mal moj malo hormonov co by som zato dala 🙂

nemko
autor
9. feb 2011

@ela2710 chut ma len nemozeme akosi otehotniet

ela2710
9. feb 2011

@nemko tak to by som urcite riesila u lekara, lebo to je uz potom mozno aj vazna chyba, mozno sa bude hanbit, chlapi si to neradi pripustaju, ze chyba moze byt aj v nich, no ak naozaj chce babo, mal by zajsta na vysetrenia

kaaaty
13. feb 2011

no baby ja ho mam vysoky ak by ste chceli tak kludne podarujemmm 😀

lilisa
13. feb 2011

ahoj, na léčbu nízkého testosteronu existují léky. Buď zkusit androloga, nebo se zeptat v CARU ale centra to moc neřeší. Nám dokázal androlog zvednout testosteron na pořádnou úroveň 😉

whizzy
14. feb 2011

@lilisa a ako vam ho zvysil? Bol muz aj na kontrolnom spermiograme??

sincerity
14. feb 2011

@nemko no ja pisem z manzelovej vlastnej skusenosti: jemu tiez zistili nizku hladinu, isiel k urologovi / andrologovi, nech sa to nejak poriesi, tiez sme chceli babatko a dlho sa nedarilo. Tam zistili, ze ma nizku hladinu testosteronu. Spermiogram mal podpriemerny ale dalo sa /objem ok, spermii cca 16 mil a tak/. Doktor mu pichal injekcie s nazvom Nebido - na zvysenie hladiny testosteronu. Po polrocnej liecbe /picha sa to tusim kazdych 8 - 10 tyzdnov/ sa hladina zvysila na normal. Isli sme do CAR - a ake bolo nase zdesenie ked nam pri kontrolnom spermiograme diagnostikovali /opakovane/ azoospermiu /v ejakulate sa nenachadza vobec ziadna spermia/!!! Po velkom trapeni a zvazovani operacie meta/tese /alebo naopak, ci ako sa to pise/, po roku cakania s touto diagnozou sa spermie objavili ... najskor jedna, potom par tisic, par sto tisic a tak. Tym som len chcela napisat, ze pri pichani akychkolvek hormonov treba byt opatrni a ratat s moznymi rizikami. Drzim palce.

nemko
autor
14. feb 2011

@sincerity rozhodli sme sa pre darcu - prave z dovodu z rizika liecby

whizzy
14. feb 2011

@sincerity tak presne toto iste sa stalo aj nam 🙄

sincerity
15. feb 2011

@whizzy to ma mrzi .... a ako? zlepsil sa spg po case? Lebo nam v centre pri prvom spg po "liecbe" Nebidom povedali, ze skusme pockat ze tato injekcia sposobuje prave azoo .... no a cakali sme skoro rok, ale oplatilo sa.....

@nemko .... je to zavazne rozhodnutie, obdivujem Vas, ze ste silni. My sme radsej pockali, skusili by sme aj operaciu m/t keby sa to nezlepsilo.

whizzy
15. feb 2011

@sincerity zatial nevieme, Nebido mal manzel v lete, v oktobri mu zistili 4 kusy v zornom poli 😒 Predtym mal 20 mil/ml.
Tiez nam povedali, ze to moze trvat rok, kym sa to popravi, tak cakame. Aj tak je odcestovany, tak sme to nechali teraz tak, dufam sa to lepsi, uvidime za rok.

nemko
autor
15. feb 2011

@sincerity nie je to tazke rozhodnutie, radsej budeme pozerat na krasne zdrave dieta a tuto temu viac neriesit ako 9 mesiacov cakat co bude a potom si cely zivot buchat hlavu ( samozrejme, nie je pravidlo, ze dieta musi byt postihnute, ale je tam velka pravdepodobnost)

zuzkag2
21. júl 2011

@sincerity ahoj...mojmu priatelovi tiez teraz zistili nizku hladinu testosteronu, ale ani nie tak preto, ze nemozeme otehotniet ( to teda nemozeme, aj ked iba 4 mesiace, ale vobec nas nenapadlo, ze by to bolo v nom ) ale preto, ze stratil zaujem o sex, a je strasne unaveny, a stalo sa ze sa nemohol milovat aj ked chcel...lekar mu spravil hormonalny profil a zistil nizku hladinu, len nejakych 9,5 neviem coho na neviem co...preto sa chcem spytat...o com si tu pisala v suvislosti s hormonmi ktore bral tvoj manzel? mozes mi to prosim trosku vysvetlit? lebo lekar priatelovi predpisal nejake hormony, ale o tom ze by to mohlo ovplyvnit spermie nehovoril, vlastne ani na spermiograme priatel este nebol ( ma uz syna, tak nas to nenapadlo )
dakujem

nelynka
21. júl 2011

ahojte
tak aj moj manzel bral Nebido, bral ho koli tomu ze nemal chut na sex, ale behom pol roka som nevidela ziadne pozitivne vysledky, tak sme to vysadili lebo to bolo neskutocne drahe (zili sme vtedy v cechach a tam sa jedna injekcia pohybovala cca 1300kč)
v septembri ideme k andrologovi tu na SK a uvidime, co mu zisti ten
ten cesky tvrdil ze ma len nizzsiu hranicu testosteronu ale ze je to vporiadku..tak ja uz neviem..
hlavne ste ma baby teraz vydesili s tym Nebidom a spermosami..som rada ze sme to vysadili, neprezila by som dalsi rok cakat kym by sa to opravilom az by startil spermose..

bubulka722
22. júl 2011

So syntetickými horm´onami treba narábať veľmi opatrne. Ak nie je diagn´oza stanovená správne, môže to mať opačný efekt zvlášť na tvorbu spermií, poznáte dopping u vrcholových športovcov... Hormonálnu terapiu možno začať až po dôkladnom vyšetrení pacienta, pretože práve vysoké dávky testosteronu sú spúšťačom rakoviny prostaty. Nemienim tu nikoho strašiť, ale možno by bolo lepšie skúsiť prírodný produkt na upravenie hladiny testosteronu kotrým je aj TRIBULUS TERRESTRIS.

sincerity
26. júl 2011

@zuzkag2 moj manzel bral Nebido na zvysenie hladiny testosteronu /zistili mu ju pri vysetreni u androloga myslim z krvi/. Po liecbe tymito injekciami sa mu hladina testosteronu zvysila, tym to pre nas skoncilo. Ale ked sme isli na spermiogram do CAR tak tam zistili ze manzel ma azoo a ako pricina boli s najvacsou pravdepodobnostou tie injekcie /tak povedali lekari v CAR co vysetruju spermie - ze sa to stava/. Cakali sme par mesiacov a spermie sa objavili, sice malo ale objavili. Tiez nam androlog - urolog nepovedal, ze to moze zapricinit toto, on svatosvate hovoril, ze to urcite nie je Nebidom.... ale ktovie, my si myslime ze to tak bolo.

zuzkag2
3. aug 2011

@sincerity aha...no moj priatel berie testosteron v tabletkach....doktor rozhodol, ze je to lepsia varianta pre neho ako injekcie...neviem preco...ale bavila som sa s nim o tom a povedal mi, ze jeho lekar upozornil na moznost ze nebudu spermie v poriadku...ja len dufam, ze budu...moc si to prajem

patricia00
16. aug 2011

@zuzkag2 no ja neviem. Moj manzel bol u urologa na hormonalnych testoch. Tam mu zistili, ze ma nizky testosteron a lekar mu pichol prvu inekciu, s tym ze musi absolvovat dokopy styri tieto inekcie v priebehu roka. Lekar este nezabudol dodat, ze cele toto liecenie trva asi rok. Mne to nedalo a isla som sa opytat do centra, ci je tento postup spravny. Lekar v centra skoro vyskocil s koze -- a zakal manzelovi brat dalsie inekcie testosteronu s tym, ze zabijaju spermie. V sentre bol manzel na spermiogram v juny - pricom mal 10 mil. pohyblivych spermii. V july manzelovi urolog pichol testosteron. Teraz zaciatkom augusta bol manzel na druhy kontrolny spermiogram. ake bolo nase zdesenie, ked po jednej inekcii mu pocet pohyblivych spermii klesol z 10 mil. na 2 mil. . Pritom doktor odbornik urolog nas presviedcal, ze pocet spermii sa po inekcii zvacsi. Ja by som si na ten testosteron ked chete otehotniet dala pozor

diadiana
17. aug 2011

ahojte, moj mm ma tiez nizku hladinu testosteronu a liecbu dlhsie odkladal, nevedel z coho je unaveny a nema chut na sex atd...mal pichnutu jednu injekciu nebida, teraz ma ist na dalsiu, ale o zhorsovani spermiogramu pocujem prvykrat. On mal uz aj predtym astenozoospermiu, takze po tomto mozeme ocakavat iba zhorsenie, to som fakt nevedela, nastastie to vyslo tak, ze asi 2 mesiace pred nebidom bol na odbere spermii kvoli nasmu IVF a ma este zamrazene nieco, keby sme v buducnosti este uvazovali o dalsom IVF. Ale naozaj je to dolezita info, ze liecba nizkej hladiny testosteronu vlastne uplne zhorsuje spermiogram.

zuzkag2
17. aug 2011

@patricia00 Pati, dakujem...no my sme boli akurat na kontrole u urologa, a ja som sa na to zabudla opytat...ale vraveli sme mu ze chceme babo, a asi mu to nedoplo. Napisem mu mail, a opytam sa ho na to, lebo moj priatel je tabletky, injekcie ten lekar neodporucal. A inak, ono je to asi dvojsecna zbran...lebo ked ma znizeny testosteron, je smutny, unaveny, a nema chut na sex, tak sa tazko pracuje na babatku...lebo u chlapa to funguje bohuzial inak a ko u zeny, ze ked nema chut na sex, ale chce babatko, tak si proste tu chut "spravi"....ale napisem, co mi povedal lekar...a vam drzim moc palceky, nech sa tie spermije upravia, aby to bolo na mimi.

patricia00
21. aug 2011

@zuzkag2 Aj nas urolog vedel, ze chceme mimi a menzela presviedcal, ze mu to iba pomoze ale musime pockat . Mne to nedalo a kedze chodime do CAR okamzite som nas objednala na konzultaciu aby som vedela aj nazor z druhej strany. Ked som oznamila doktorovi v CAR nazor urologa, ten iba zalomil rukami a zakazal manzelovi brat dalsi testosteron a objednali sme sa na dalsi spg. . Doktorove slova v CAR sa okamzite potvrdili. Manzel mal vzdy terazoazoospermiu - preto sme isli do CAR. Od minuleho tyzdna cakame na schvalenie poistovne na ICSI. Nastasie manzel dostal iba jednu inekciu testosteronu, takze este mu v spg. ostalo aspon male mnozstvo spermii - dufam, ze lekari nieco vydoluju

zuz123
19. sep 2011

Ahojte, aj moj mm mal nizku hladinu tst (az veeeelmi), jeho androlog ho zacal liecit Nebidom (tiez testosteron, injek.) este minuly rok v decembri. Bez nejakeho vysvetlenia, podrobnejsieho vysetrenia. V januari mu bola podana dalsia (cca po 6 tyzdnoch). Kedze sme boli velmi nedockavi a chceli sme vidiet po 3 mesiacoch vysledok slubenej liecby aj na spg, ziadali sme o vysetrenie spg. Lekar to stale odmietal, ze najprv da do poriadku hormony a potom spermiogram. Ked manzela zacal lamat na dalsiu injekciu, uz nam to nedalo a zacali sme citat vsetko mozne aj nemozne o Nebide a testosterone. Vsade sa pisalo ze sposobuje azoospermiu tak sa ho manzel na to opytal, no odpoved bola ze v jeho pripade urcite nie, tak ho poziadal o kontrolny spg. co odmietol (hladina testosteronu sa nezlepsila bola skoro rovnaka ako pred liecbou). Na konikovi som citala vela kladnych skusenosti o Dr. Koci (z Prahy), tak sme mu s mm napisali mail (a poslali sme mu priebezne vysledky z vysetreni) a konzultovali postup liecby a aplikaciu dalsej injekcie Nebida. Na nase zdesenie nam neodporucal dalsiu aplikaciu Nebida v pripade ze sa snazime o babo. Po niekolkych mailoch sme sa rozhodli objednat sa k panovi Dr. Kocimu do Prahy. Pri vysetreni spg manzela (maj tohto roku) bola stanovena diagnoza azoospermia (s poznamkou Nebido), pred liecbou mal cca 10mil/ml.
Pan Dr. nam to vysvetloval v zrozumitelnej forme, ze ak telu nieco dodavame uz v hotovej forme nema potrebu produkovat si to samo, to je substitucna liecba. Cize ak sa aplikuje umely testosteron telo vypne vlastnu produkciu a s tym suvisiacu aj tvorbu spermii, ktora je nevyhnutna pri planovanom otehu.Toto nam potvrdila aj endorkinologicka (kedze je to hormonalny problem poslala som mm aj tam). Skuste tento problem konzultovat aj s endokrinologom, moze to suvisiet aj s niecim dalsim mimo rozsah urologa a androloga.
Takze s hormonmi opatrne, aby vas to nakoniec nestalo aj pol roka zo zivota a tie nervy ani nehovorim (to bolo za viac) 😉

zabka888
13. sep 2012

@zuz123 ahoj, viem že to tu bolo písané už dávnejšie ale snád mi poradíš. mojmu mužovi zistil nízku hladinu testosteronu endokrinolog.. zatial ho nelieči leno ho poslal na magnetickú rezonanciu hypofýzy.. chcem sa spýtať že ako to teda u vás pokračovalo s tám testosteronom? pozerám, že sa ete stále snažíte :/

zabka888
13. sep 2012

@zuzkag2 ahoj aj teba sa spýtam to isté, viem že to tu bolo písané už dávnejšie ale snád mi poradíš. mojmu mužovi zistil nízku hladinu testosteronu endokrinolog.. zatial ho nelieči leno ho poslal na magnetickú rezonanciu hypofýzy.. chcem sa spýtať že ako to teda u vás pokračovalo s tám testosteronom? pozerám, že sa ete stále snažíte :/

zuz123
13. sep 2012

@zabka888 ahoj, no od vtedy sa manzel dal dohromady z nebida a berie lieky na znizenie prolaktinu, ma ho zvyseny z nadmerneho stresu v praci. Este nie je fit ale lepsi sa to.

zabka888
14. sep 2012

@zuz123 a to nebido mu predpísal engokrinolog?? tak snád sa aj moj dá doporiadku.. a ako je to s jeho plodnosťou? pretože skor o to mám obavy, či to bude mať v poriadku..

kveta
14. sep 2012

Urobia sa dva testy z krvi u urologa a potom sa nasadia injekcie s testosteronom. Kazdopadne pozor na psychicke zmeny pri tejto dg.. Mozu viezt az k rozpadu vztahu.

zuz123
14. sep 2012

@zabka888 nie Nebido mu predpisal jeden androlog v BA. Endokrinolog ho dava do poriadku aj koli prolaktinu.
Nam este pomohol aj dr. Koci z Prahy dostat sa z toho Nebida. Dokonca ho aj poriadne skontroloval,co predchadzajuci androlog neurobil.
Jeho plodnost nie je uplne v poriadku ale uz si nemozeme dovolit cakat musime ist do IVF. Mm ma aj problem z pretrvavajucim zapalom co tiez nepomaha plodnosti.

zabka888
14. sep 2012

@zuz123 no ja neviem, dúfam že endokrinolog bude mať o tom nejako viac info a dá mu iné lieky hlavne ked mu povie že sa snažíme o bábo.. ja by som chcela skúsiť tú Macu, o tom som čítala veľa pozitívneho, že je to dobré na plodnosť a pod...

zuz123
14. sep 2012

@zabka888 urcite skuste, nam tiez vitaminy ciastocne pomohli, zial mm ich velmi zle znasal na zaludok aj ked sme skusali rozne znacky a rozdelit. Najviac mu pomohlo koloidne Ag asi pre ten zapal co ma stale v sebe.