icon

Ako sa starať o jazvu po sekcii?

29. nov 2023

Ahojte baby, ako ste sa starali o seba a jazvu po sekcii? Zaujíma ma, čo a po koľkých dňoch od rezu ste používali na vnútorné hojenie rán (nejaké čaje, bylinky, náparky, atď) a tiež na vonkajšie hojenie rany (spreje, obklady, mastičky, atď).
Idem prvýkrát na sekciu a nie som s tým plne stotožnená, neviem čo má čaká. Poraďte ako sa presvedčiť, že je to správne a takto to má byť.

abbies
•
29. nov 2023

nič špeciálne som nerobila, iba som si ju 2x denne natierala imunoglukán krémom. Jazvu takmer vôbec nevidno a to mám sklon ku keloidným jazvám

zenulkaaa
•
29. nov 2023

Nic, vobec nic som nepouzivala. Iba umyvat a jemne osusit. Rana sa mi krasne zahojila, absolutne nikdy som s nou nemala problemy.

louise
•
29. nov 2023

Mám za sebou 2 sekcie a oba razy bez problémov. Nič špeciálne som nerobila, len ranu natierala zo začiatku krémom podporujúcim lepšie hojenie rán. jazva vyzerá po rokoch len ako jemný svetlý pásik.

cookie29
•
29. nov 2023

Zalezi ci zosiju nitou alebo zosivackou. Ale teda ked som sla domov, tak som davala Cicatridinu sprej. A potom pravidelne masirovala, aby neboli zrasty. A vnutorne hojenie - nuz tomu osobne moc neverim, takze nic.

A co sa tyka presvedcenia, nepomoze bohuzial, ja osobne som s tym zmierena nebola, a nejde len o sekciu, ale celkovo a nevyhla som sa, urgentna sekcia.

1radula1
•
29. nov 2023

Mne veľmi pomohol Alfasilver, sprej na rany. Celkové hojenie to o dosť urýchlilo, za čo som bola teda vďačná 🙏

yanni
•
29. nov 2023

Nic. Mam dve sekcie, nesite. Len svorky. Tie vypadli same. Nic som nikdy nepila, ani nemastila. U nas sa ani neodporuca. V nemocke, ze ln normalne sprchovat a odlepili mi to uz ked som isla o dva dni domov. Potom len prekryt zlahka gazou aby nohavicky nedrazdili. A nemam tam takmer nic (mladsia bude mat 5 rokov). Zahojilo sa to vsetko samo bez pomoci. Ale kazdy organizmus je iny. Musis to len sledovat ale zbytocne na to nic nepatlaj.

rivini
•
29. nov 2023

Nic…najlepsie je ju len vetrat a umyvat cistou vodou. Drzim palce!

nikpa
•
29. nov 2023

Nepoužívala som absolútne nič ani po jednej sekcii a jazvu má peknú, tenkú a bledú. Jediné, že som si ju hneď ako mi ju odlepili normálne umývala v sprche dezinfekčným mydlom, nič viac. A pekne sa vždy sama zahojila.

mimi3008
•
29. nov 2023

@zenulkaaa Napodobne
@autorka k druhej casti tvojho prispevku
Poraďte ako sa presvedčiť, že je to správne a takto to má byť.
Skus uviest, aky je dovod sekcie?

majlo1234
•
29. nov 2023

Autorka, sto krat lepsia je planovana sekcia ako urgentna(alebo akakolvek urgentna operacia). Vsetko bude v poriadku. Na ranu som si striekal cicatridinu, zahojila sa bez problemov a rychlo, akurat mam hnusnu jazvu, co uz

beata_k
•
29. nov 2023

Nic. Mam 2 SC. Najlepsie je to nicim nepatlat. Cista voda a jemne poutierat.
Na SC nie je nic zle. Uz by sa mala prestat demonizovat. Si matka ako kazda a svoje dieta budes lubit nech pride na svet akymkolvek otvorom. Otvor je nepodstatny.