Ako sa vyhnúť vysokým poplatkom u gynekológa?
Dobre ráno, som maximálne vytočená , chodím ku gynekológovi Smolíkovi do Ružinova a je tam ročný poplatok 120€ plus keď ste tehotná 299€ ak dobre viem… chodila som tam len na preventívnu raz do roka zaplatila 120€ a viac sme sa nevideli , potom som jeden rok vynechala a keď som išla tak recepčná vypýtala peniaze aj za ten predošlý rok ktorý som tam ani raz nebola čiže za jednu preventivku som zaplatila 240€ už to ma skoro piclo o zem vyhodené peniaze do kosa.
Od vtedy som tam nebola lebo som začala chodiť do CAR , jeden rok tam mám zase vynechaný , otehotnela som vďaka CAR a musím ísť o týždeň už k obvodnému čiže k Smolikovi , takze mi chcete povedať že budem platiť 120€ za vynechaný rok plus 299€ teraz za tehotenstvo čiže 420€ tam zaplatím budúci týždeň ?😔 to je strašné veď som na PN na rizikovom to je veľmi veľa peňazí , neviete či sa dá nejako tomu vyhnúť ? Ja by som aj prestúpila k inému doktorovi hoci kam ale oni ten poplatok budú aj tak pýtať a nepošlú moju kartu teda vyradenie novému lekárovi kým nezaplatím poplatky za 2 roky aj keď som tam nebola alebo neviete ako to prosím funguje ? Podľa mna aj keby odídem niekam inam aj tak sa nevyhnem tej platbe čiže tam asi rovno môžem aj ostať . Príde mi to šialené.
Chod do nejakého malého mesta, kde idú na poisťovňu a kde je to zadarmo
Melanta pisala mudro, ak si sa zmluvne zaviazala k plateniu rocneho poplatu, budes ho musiet zaplatit. Zaroven by som ti bud odporucala najst si noveho, u ktoreho sa neplati, alebo neplati tolko. Alebo ostala uz ten rok v kochu, maju teraz super zlavy aj na porod, a ich starostlivost je teda aspon na oko na urovni, oproti beznym porodniciam
@h2 ak sa za posledne 2 roky v Ba nestal zazrak, bude len tazko menit lekara (malokto berie novych pacientov a ti co beru, pytaju poplatok).
@autorka - mozu sa ti poplatky nepacit a zdat prilis vysoke, no suhlasila si s nimi, ked si si tam davala kartu. Ak si nezmenila lekara pred rokom alebo dvoma, tak teraz mas smolu. Tak funguje zmluvne pravo (ano, viem, ze je to sakra drahe, CAR urcite tiez, ale nad tym si mala rozmyslat skor).
Ja mám skúseného g., ktorý vlastní centrum, kde poskytujú zdr. služby, nič mu neplatím, je súkromník.
@sinusoida ahoj...kam chodis, ked sa smiem spytat?..ja tiez platim cca.80€, a teda za to, ze idem k nej 1x do roka na 15 min.sa mi to zda vela...dakujem
Niekto ta tam nutil ist? Ved si podpisala zmluvu. Ja nechapem toto rozmyslanie boze
Prepáč, ale máš dosť priestrelné argumenty. To, že si tam bola len na preventivke, je tvoj problém (šťastie), nie lekárov. Mohla si tam chodiť aj každé dva týždne predsa. Ako ti píšu baby, ak si podpisovala s lekárom podmienky starostlivosti, ten poplatok bude nutne uhradiť za každý rok, počas ktorého si bola jeho pacientkou. Zaberala si miesto inej platiacej pacientke. Ja napr tiež platím ročný poplatok, a keďže moja gynekologička ma plno, nové pacientky neberie.. keby jej polovica z nás nakoniec nezaplatila nic, to by to mohla rovno zabaliť. A áno, mne ta čiastka ktorú chce tvoj doktor tiež príde neakceptovateľná, ale ja by som na rozdiel od teba u tohto lekára kartu nedržala…
Ja platím 2€ za sterilné nástroje na preventívnej 😉+25€ LBC ster ale to len preto ze si ho chcem dávať.. Keby si dám bežny ster tak neplatím nič
Ten poplatok co platíš ty tak fúú nechápem za co vlastne pytaju
V tehu som neplatila nic
Takto zdierat ľudí je hnus. Nezaplatila by som im ani cent navyše. Ja som chodila k gyn za ročný poplatok 60 e. Keď som rok nebola, nič mi neuctovali navyše ani za predošlý rok. Nasla by som si iného lekára a nezaplatila by som im ani cent. Fuj ešte na mamičke ryžovat.. hnus.
inak co sa tyka toho poplatku v tehotenstve, tak je 190eur nie 299eur a plati sa az po 13tt teda po prvotrim.usg...
@maranco ročne poplatky poisťovňa neprepláca
Keď to ma v zmluve musíš zaplatiť aj, keď si tam nebola.Škoda mala si už dávno odísť.
Spravila by som zo seba hulvata našla si iného gynekológa podpísala novú dohodu. buď kartu pošlú, alebo nie tak si založí novú.A uvidíš či Ti napíšu list, že chce zaplatiť.
@erikavesela áno, keď ideš za rok tak sa to zdá veľa.Ale, ak by si mala problémy tak to využijes.Tiez platím 60 eur a som tam iba na prevenciu, ale zase, keď bol problém dobre poradil a liecil
Ak nechceš platiť, tak nechoď ku Kochovi , ale nájdi si iného lekára. Aké jednoduché.
ani tam nechod a rovno si zajdi k novemu gynekologovi este rychlo podpisat dohodu, prehodit kartu, aby si to stihla do 31.3. aj preniest. A od 1.4. pojdes k normalnemu. JA by som tolko nebola ochotna dat za nic. Ved u nas preventivka ako samoplatca vysla cca 60EUR u gynekologa.. to co by so mnou mal robit za 120?:D
Ahoj, poplatok neplatis jemu ale kochu, rozviaz s nimi zmluvu a najdi si statneho gynekologa, oni su sukromni..
Asi si treba pozriet zmluvu, ako je postavena. Ja som bola v pro bios. Inak som bola velmi spokojna, ale za tie peniaze tam ist raz za rok bolo vela. Ale rok, ked som tam nebola som neplatila nic. Ved ked si tehotna prestup k inemu gynekologovi. Dohodni sa s gynekologom, da ti karticku na pretup a ty to posli doporucene poštou. Musis to stihnut do konca mesiaca. Uvidis, ci ti nieco poslu ohladom nevybavenej uhrady, alebo nie. V jazdom pripade poplatok za poradnu uz platit nebudeš. Na tvojom mieste by som to urobila cim skor. Je to kopec penazi.
@lianka123 pošleš mi kontakt na nejakého hocijakého ŠTÁTNEHO gynekológa ktorý berie pacientky do svojej ambulancie, prosím?
Pozri si na internete podla adresy trvaleho bydliska, ku ktoremu statnemu gynekologovi patris... Ten ta musi zobrat. Inak je to dost bieda... Ja som nieco obvolala (teraz som to riesila) a inde ma zobrat nechceli... Tam, kde patrim museli.
@ailiba a bola to štátna ambulancia hej? 🙄🤦
tiez som k nim chodila, sprav si zmluvu s inym gynekologom a posli im ziadanku - odstupenie od zmluvy-aby ti poslali kartu k tomu inemu gynekologovi. Urcite im neplat tu horibilnu sumu.
@zuzanka.zuzu ano, samozrejme... Posli mi adresu do spravy a vyhladam ti, ked chces. Pisala som, ze statny. Ten ta MUSI zobrat.
@ailiba Fraňa Kráľa 24, Bratislava
@zuzanka.zuzu Fraňa Kráľa
! Gynekologická ambulancia, Bratislava-Staré Mesto, (MUDr. Pavol Benca) (Gynekológia a pôrodníctvo) 61-30789192-A0001gynekologicko-pôrodnícka ambulancia
Poliklinika Mýtna, Mýtna 2886/5, 81107 Bratislava-Staré Mesto
10:30 - 18:00
Paci sa, zavolaj tam a povedz, ze by si chcela prestupit a patris tam. Oni ti povedia kedy si mas prist pre listok, ktory potom posles sucastnemu gynekologovi. Do konca mesiaca.
Ja tiez chodim k Smolikovi, ale rok dozadu (ak som naozaj cely nebola) odo mna nepytali veru. Nebolo to, ze si bola na kontrole este v ten rok ako ti bezalo to predosle obdobie? Napriklad ja platim vzdy v maji a ked som mala napr. zaplatene do 05/22 a pridem na kontrolu 04/23, teda som 11 mesiacov nebola, tak platim ten cely rok dozadu a potom o mesiac ked napr. 06/23 pridem znovu, tak platim uz aj ten novy rok (teda obdobie 05/23-05/24).
@ailiba takže nielenže je to súkromník, ale ešte k tomu nemá zazmluvnenu ani VŠZP čiže všetky tieto pacientky idú na priamu platbu 🙈 ženy, prosím, pochopte už konečne, že VŠETCI LEKÁRI SÚ SÚKROMNÍ okrem nemocničných

Pri prestupe inam nic neplatis, citaj tu: https://www.medipravnik.sk/pravne-clanky/komu-p...