icon

Ako sa vyhnúť zápalom močového mechúra po sexe v menopauze?

6. mar 2025

Žienky 50+ už som naozaj nešťastná. Čo robiť. Vždy po styku s manželom nasleduje zápal močáku ktorý sa lieči tak dva týždne. Monural, biseptol stále dokola. Nemáte niekto nejaký recept? Mám pocit že lekári tiež nevedia a skúsili už na mne asi všetko. Máte osobnú skúsenosť?

Strana
z2
gaba029
6. mar 2025

Mala som to podobne pred pár rokmi, bola na na urológii kde mi brali stery z močovej trubice a vyšla mi pozitívna ureoplazma. Jedny antibiotika ja aj priateľ a odvtedy kľud. Ale trápila som sa s tým vyše roka, po každom styku hneď prišiel zápal a bolo to nakoniec z tohto 🙂

kaki3
6. mar 2025

Naparovanie "zospodu" alebo robit po styku vyplachy v sprche rovno.

autor
6. mar 2025

@gaba029 lenže ja ureaplazmy nemám. Robili testy aj mne aj manželovi.😐

autor
6. mar 2025

@kaki3 myslíš rosalgin a podobne? To samozrejme robím.

aandrea9
6. mar 2025

50+...lubrikant by nepomohol?

kaki3
6. mar 2025

ano to som myslela rosalgin..no tak potom este skus to naparovanie. gyn. to nie je divne ze je to furt? mozno by som potom skusila aj ineho dr.

autor
6. mar 2025

@aandrea9 lubrikant používame už celé roky vo veľkom množstve

autor
6. mar 2025

@kaki3 naparovanie som neskúšala. Ako sa to prosím robí?.gynekológ má poslal za urologom ten mi dal tabletky urobil stery dal nejakú vakcínu a skončili sme.

aandrea9
6. mar 2025

@autorka D manózu si skúšala?

autor
6. mar 2025

@aandrea9 samozrejme pomôže len krátkodobo na odstránenie príznakov ale nelieči mi samotný zápal ktorý v organizme je

natalka13
6. mar 2025

muzova hygiena pred

aandrea9
6. mar 2025

@autorka asi by som skúsila iného urológa

autor
6. mar 2025

@aandrea9 toto je už druhý urológ

autor
6. mar 2025

@natalka13 obaja sa umývame pred aj po

aandrea9
6. mar 2025

@autorka možno si alergická na niektorú zložku lubrikantu🤔

autor
6. mar 2025

@aandrea9 lubrikanty mám z lekárne podľa predpisu urológa a samozrejme ich striedame ...je to skrátka vždy

aandrea9
6. mar 2025

Dala by som si skontrolovať krv na protilátky. Určite.

autor
6. mar 2025

@aandrea9 aké prosím protilátky im mám povedať že chcem skontrolovať

aandrea9
6. mar 2025

Podľa mňa IgE ale lekár by mal vedieť presne ak spomenieš možnú alergiu na niektorú zložku lubrikantu. Za pokus nič nedáš.

autor
6. mar 2025

@aandrea9 ďakujem vyskúšam

autor
6. mar 2025

A niekto nejaký liek bylinka olej - niečo overené vyskúšané prosím?

nikushka8
6. mar 2025

Chodite hned aj na wc po sexe? Mne to na zapaly velmi pomohlo. Ale moze byt aj alergia na lubrikant, ja tolerujem len cajovnikovy gel (napr femigel), z ostatných mam hned problem (aj napr z gelu u dr citim diskomfort).

adaam
6. mar 2025

tu sa pridám aj ja, možno niekto poradí niečo, čo som ešte neskúšala. Nám zaberá jedine abstinencia, ale to si asi počuť nechcela.
aktuálne beriem kyselinu hyaluronovú - Uroril, je to to isté ako sa dáva pri aplikácii do močového mechúra a po styku 3x denne dmanózu (z DM)
uroroligička mi raz spomínala, že v niektorých prípadoch je vhodné 2 tabletky Biseptolu hneď po styku.

autor
6. mar 2025

@nikushka8 No chodíme samozrejme hneď wc aj sprcha ja aj výplach

adaam
6. mar 2025

keď máš zápal, dáva dr. moč na kultiváciu?

autor
6. mar 2025

@adaam vždy dáva a vždy vyjde zapal

autor
6. mar 2025

@adaam t som počula a nevadí že to je ATB? Ty si prosím tiež 50+? Lebo podľa mňa to má súvis s vekom nikdy som toto nemala až teraz

adaam
6. mar 2025

ide o to či zistí aká presne bakréria tam je, a presne aké ant. na tú baktériu zaberajú. Je možné , že biseptol zápal iba potlačí, ale baktéria tam ostane. pri kultivácii sú výsledku až o 3 dni.
áno aj ja mám 50+, a v menopauze sa to stáva, lebo sa mení prostredie tam dole, tak mi to vysvetlil dr. - laicky
neviem čo je horšie či biseptol po styku, alebo opakované zápaly. asi sa na to opýtam svojho dr. pri najbližšej kontrole.
ja som mala najhoršie obdobie pred 2 rokmi, 10x antibiotiká za rok. robili mi vtedy aj rozširovanie močovej trubice,

kajakamura26
6. mar 2025

Ahoj. Napadlo mi....Dočasne sex s kondómom. Ukľudniť telo. Takto musí byť extrémne vystresované z opakovaných zápalov

autor
6. mar 2025

@adaam rozširovanie mococvej trubice nejako pomohlo? Na čo to prosím bolo dobré a nehrozí z toho pomočovanie?

Strana
z2