Ako sa zbavím akné na krku?

krepes
8. aug 2017

Už dlhsiu dobu sa neviem zbavit vyrážok na krku a v oblasti sánky.Nepripadá mi to ako normálne akné.Na tváry nemam ani jednu a cely krk posiaty.Sú to riadne hrče,niektoré nebolia ale svrbia, niektoré zostavaju len pod kožou. Nemate niektora podobny problem? Alebo neviete poradit co by na ne pomohlo? Bola som uz u dvoch kožných,poskušala všelico mozne ale stále sú tam.

lula313
8. aug 2017

Ja som mala to iste, začalo to z ničoho nič, presne oblasť krku a okolie brady. Pomohlo mi ísť k homeopaticke, ktorá mi poradila food detektive test, z čoho mi vzišla silná intolerancia na vajcia. Teraz po každom jedle, kde je vajce, si dam enzým a mám krásnu plet, pokial si ho nedám, za deň mám zase obsypanu tvar. Vyrážky na koži nie sú v dospelosti normálne, signalizujú to, že s niečim organizmus bojuje a nevie to vnútri tela už zvládnuť.. kozni riešia vonkajšie príznaky, ale neriešia príčinu, preto ti Radim buď nasad prísnu diétu, kde postupne zahŕňaj nove potraviny do jedalnicka alebo tento test.

krepes
autor
9. aug 2017

@lula313 dakujem za radu,Rada by som vyskusala taký test nakolko kojim tak dieta nepripada do uvahy.Prosim ta tej test, len tak zbežne som kukla na nete na jednej stranke dost drahy bol.Ty si ho kde kupila a ako to funguje?

natalushka
9. aug 2017

Alebo skusit skontrolovat krvny obraz,pri nedostatku zeleza sa vedia taketo bolave pupaky robit..alebo ak su nejske kozne problemy v rodine..u nas to tak je,ze prvym porodom sa vasciniu spustia..mne tak zacala rosacea..drzim palce,nech sa toho zbavis

stankabk
9. aug 2017

take veci zvyknu suvisiet so stravou. Nemas problemy s crevami? Asi Ti nieco v strave skodi. Drzim palce. Zvycajne to nie je len kozny problem.

krepes
autor
9. aug 2017

@natalushka Železo som brala uz v tehotenstve, aj teraz ho estr beriem a plet je rovnaká.Uz od puberty mam problem s vyrazkami nikdy mi nic nepomahalo az sa to vekom nejak ustalilo, ze obcas kde tu vyrazka ale toto na krku mam uz druhy rok. Cakala som ze tehotenstvo s tym nieco porobí lebo aj sestre sa krasne vycistila plet po porode a mne nejak nič 🙂

krepes
autor
9. aug 2017

@stankabk kamaratka mi vravela ze ked su v oblasti krku a sanky ze to suvisí so zalúdkom. Ale ja nemam zadný problem, pokial nemam stres. Vtedy sedim na zachode len 🙂 skusala som uz vyradit kyslé lebo to vraj nerobi dobre na pleť.Ale nejak nepomohlo.

obsadenemeno
9. aug 2017

@krepes na krku a celusti - nie zaludok (to je celo) ale hormonalne vykyvy. Preto vela zien mava akne pocas menstruacie a vzdy na brade. Skus si dat urobit rozbor u gynekologa. Ja som to mala po kortikosteroidnej liecbe.

lula313
9. aug 2017

Ano, ako pozerám, cena už stúpla o cca 10eur vyššie, ja som si hľadala najlepšiu cenu tak, že som si ju zadala na Heuréka.sk, podľa všetkého najlacnejší je na lekarendoma, kde máš k tomu aj zadarmo vitamín c. Je jednoduchý, len sa pichnes do prsta, odoberies par kvapiek krvi, zmiešas s roztokom, vylejes na to pole a zafarbia sa ti polia, kde je potravina, na ktorú si intolerantna..🙂 viem, že je drahý, ale mne osobne pomohol, keďže si asi vieš predstaviť, ako takéto vyrážky uberajú na sebavedomí a ja som nemala nikdy len jednu😕

puskaruka
9. aug 2017

akné alebo vyražky na krku som mala v období ked som mala poškodenú pečen liekmi, po vyliečení pečene vyrážky na krku nemám a už sa mi ani netvoria. Nech ti odoberú krv či náhodou nemáš nejaký zápal v tele.

viera77
9. aug 2017

U mna presne tento isty a dovtedy nepoznany kozny problem trvajuci 2 roky sposoboval prave zisteny zapal zaludka, pazeraka a dvanastornika + vred a reflux, lieky beriem 3 tyzdne a mam nariadenu prisnu dietu, ktoru sa aj snazim dodrziavat....a dokonca mam tesne pred menzesom a mam "az" jeden hnisavy vredik na krku, co som doteraz nimi mala posiate cele sanky, krk a ramena, ci som mala menzes alebo nemala....teda predpokladam, ze u mna sa nejedna o ziadnu hormonalnu zalezitost, ale o cisto problem s traviacou sustavou. Dokonca aj kolegyni presne v tom istom case zistili na gastre intoleranciu laktozy a bielkoviny kravskeho mlieka + HIT a uz par rokov rovnako nepekna aknozna plet sa jej takisto zacina viditelne upravovat, co sme dnes aj obe skonstatovali....mne gynekologicka pred rokom povedala, ze u mna sa urcite nejedna o hormonalny problem, lebo v tom pripade by som vraj mala aj som mala aj zmeny cyklu, co ale vobec nemam ani po 2 tehotenstvach.

lubicamala
5. okt 2017
Používateľ lubicamala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od lubicamala.

Ak mozem poradit, ja osobne som mala skoro presne ten isty problem, nic nezaberalo a nakoniec mi kozna poradila pouzit dermaroller, pouziva sa to tak, ze si po naneseni pilingu, kremu proste nejakeho pripravku na plet masirujes 2-3 min postihnute miesto dermarollerom. Mne osobne to naozaj pomohlo, sestra to pouziva proti celulitide, ja na akne aj jazvy po akne.

pimar
4. nov 2019

@krepes ahoj, prosím, viem, že je to stará komunikácia ale skúsim🙂 len ma zaujíma, či ti v tomto probléme niečo pomohlo. Ja mám posledný hrozné vyrážky na krku (ako sú mandle) a na lícach. také malé pupienky akoby potničky. Ale na krku sú to aj vriedky...

krepes
autor
4. nov 2019

@pimar
@pimar ahoj, nič mi nepomohlo. Vyrážky celkove z tvare mi zmizli az po porode :(