icon

Ako ste fungovali na druhý deň po sekcii?

10. dec 2022

Ahojte baby, idem si k vám po radu, tie, ktoré ste rodili cisárskym rezom, ako ste fungovali na druhý deň? Mne sa brutálne točí hlava a mám pocit, že hneď odpadnem. Mám potrebu stále dookola skúšať postaviť sa ale úplne mi zakaždým príde zle. Vodu pijem úplne pomaličky. Viete mi dať rady, čo pomohlo vám? Ako sa z toho čo najlepšie a najrýchlejšie dostať? 🙏 pôrod som mala včera večer

Strana
z4
iritka
10. dec 2022

Ja som mala tiez cierno pred ocami ked som vstavala, treba vela vela pit, mne aj zelezo chybalo zistili.

lenocka8894
10. dec 2022

Ja som bola v narkoze a tiez sa mi strasne tocila hlava..ale na druhy den so mnou chodili sestricky aby som niekde nezletela a rozchodila co najrychlejsie...samozrejme ako ma bolesti pustili

natalala
10. dec 2022

Ja som toez rodila vecer akutna sekcia a 12 hodin po ma stavali na nohy. 1x to bolo zle aj som myslela, ze odpadnem, zahmlievalo sa mi pred ocami. Setricka bola uzasna a napomocna aj mi v sprche pomohla a dala ma dokopy. Moja motivacia ale bola, ze som chcela mat malu co najskor pri sebe, takze som proste chodila a potom aj s malou v tej potoelke na koleckach opierajuc sa o nu, lebo zas som potrebovala “prd” aby mi dali nieco jest 🙈 Ja som mala aj nizky tlak, poprosila som setricku o kavu a trosku mi to pomohlo. Drzim palce, nebolo to nic moc ale doslova kazdou hodinou sa to zlepsovalo, jazva ma bolela dlho. Ja preto nikdy nechapem, ked si nejaka zena dobrovolne vyberie cisarak 🤷🏼‍♀️

gajdosovci
10. dec 2022

Myslím, že ti zle pichli epiduralku. Moja sestra toto mala pri operácii kolena a tam jej vraveli, že žiaľ, stáva sa.. Prešlo jej to po pár dňoch.. Ja som mala 2 cisárske, žiadne točenie som nemala, akurát len ukrutne bolesti po operácii...

evkamotka
10. dec 2022

Tiez som mala vecer. Je druhy den rano, bola som dost zle. Velmi to bolelo. Stale popijaj. Kazdym dnom to bolo lepsie, no prvy ani nahodou.

martinka13
10. dec 2022

Spomeň to lekárovi. Ja som síce rodila prirodzene, ale aj 2 dni po pôrode som ledva prešla na WC. Mala som extrémne málo železa. Už po prvej tabletke sa to oveľa zlepšilo.

tosomja
10. dec 2022

Pomaly sadnúť, dýchať hlboko, až potom sa pomaly postaviť, dýchať, dýchať, ísť k umyvadlu, opláchnuť tvár, zápästie studenou vodou. A stále dýchať. Mám za sebou tri sekcie a jednu operáciu žlčníka. Len pri prvej sekcii mi bolo zle, lebo vtedy ma postavili sestričky tak rázom, že má skoro zhodili z postele. Posledné dve boli milé sestričky, a pri takom postupe mi zle nebolo. Trošku sa mi zatočila hlava, ale keď mi povedala sestrička, nech zavriem oči a zhlboka dýcham, bolo dobre. 🍀 Motivácia - detičky 🥰

tinkavvv
10. dec 2022

Vacsinou sa toci hlava kvoli malu zeleza. Urcite ti zelezo davaju. Mne este pomohla cola a vela caju/vody.
Kazdy den sa to bude zlepsovat.

tosomja
10. dec 2022

@natalala pri poslednej sekcii ma bolelo brucho, či maternica, ani neviem. Ale to asi hodinu po sekcii, aj na mne videla sestrička, že by som sa rada schúlila do klbka od bolesti, ale nedalo sa, keďže som mala spinal. Tak mi pichla niečo do inzufie. Pospala som si a zobudila som sa až na izbe a odvtedy ma nič nebolelo a hneď ako sa dalo, som vstala. Jazva na nebolelo vôbec a to som mala aj zapálené stehy a tie svorky mi museli nanovo prichytiť, lebo sa mi otvorili 🤣
Asi záleží aj na prahu bolesti.

martinaju
10. dec 2022

Mna postavili už večer. Celu noc som sa snažila otačať na posteli ako mi radil anesteziolog. Rano ma prišli postaviť znova a do sprchy take bolesti som mala že som chcela cestu do sprchy vzdať no nakoniec som sa tam dotrepala. Prišla som naspäť a už som sa nedokazala ani pohnut tak mi dali injekciu od bolesti nasledne priniesli maleho a už bolo ok. No a rano mi dali vypit cocacolu, ktoru som si zobrala lebo po sekcii ju odporučajú. Chvalabohu sa mi hlava netočila ale tak proste povec sestričkam niečo ti daju alebo skus mužovi zavolať nech ti skusi pepsi priniest ved ked to poda len sestričkam isto môže aj teraz rano. Držím palce nech je čim skor lepšie ❤️

natalala
10. dec 2022

@tosomja tak toto nie je sutaz, kto je vacsia hrdinka a kto mal vacsie bolesti ;)

tosomja
10. dec 2022

@natalala kde som písala že som hrdinka či súťažím? Alebo nechápem tvoj komentár ....

lenuska9999
10. dec 2022

Asi si mala celkovú narkózu že?? Ja som mala dva krát cisarsky a dávali mi len spinal do chrbta. Co boli baby na pooperačke po celkovej , tak mali také problémy ako ty keď sa mali postaviť. Každopádne mne urobili cisarsky večer o 11tej a ráno o 10tej ma už preložili na normálnu izbu, lebo v nemocnici bola plnka a potrebovali uvoľniť pooperacku. Takže o 10tej normálne ma previezli a po obede som šla si na novorodenecke pre malú. Nebudem klamať bolelo to riadne, chôdza bola ťažká, ale najlepšie čo môžeš spraviť je to rozchodiť. A každým dňom to bude lepšie a lepšie.

martinaju
10. dec 2022

@lenuska9999 takžko povedať mne po celkovej nebolo zle ani sa mi netočila hlava problém boli len bolesti ale to treba rozchodit. Niektore maju aj po spinale problem aj zvracanie aj bolesti hlavy aj točenie hlavy aj všetko každa reaguje inak.

veronika3110
10. dec 2022

Ja som rodila podvečer a jedna baba ráno tiež sekciou.. dr vravela že ja sa postavím neskôr, ale sestrička bola veľmi akčná a bolo jej to jedno.. vravela som jej to iste, že sa mi točí hlava a vidím tmu.. tsk vraj preháňam.. v strede izby som myslela že odpadnem.. rýchlo som hľadala posteľ a zas bol krik, že čo nehovorím že mi je zle 😂 ale vieš čo mi pomohlo? Keď doniesli raňajky… doslova som ich zozrsla a potom už to bolo ok.. bolesti boli, ale doplnila som energiu a hlava sa už netočila 🙂
A aj keď tomu teraz neveríš, neboj, každým dnom to bude lepsie

veronika3110
10. dec 2022

@natalala teba dali do sprchy?? Mne zas kázali, že ranu si neumývať .. ja som šla max na bidet a v sprche som bola až doma 🤔

lenocka8894
10. dec 2022

@veronika3110 mne nezakazali sprchu len aby som sa sprchovala studenou vodou kvoli jazve...poviem pravdu v nemocnici som bola raz v sprche a tak mi stiahlo jazvu ze som ani chodit nevedela 🙉 takze tiez uz by som do sprchy nesla v nemocnici 💁‍♂️

mimikarol
10. dec 2022

Katastrofálne. Sestra ma zdvihla do sedu až na druhý pokus, v sprche som skoro odpadla od bolesti. Hrozne. Ja som mala v pondelok v noci akútnu sekciu, do sprchy som išla v utorok večer a v stredu som sa pomaly začala prechádzať aby som sa ako tak rozhýbala

maximko25
10. dec 2022

Ak sa Ti toci hlava urcite to povedz lekarovi.ja som mala hranicnu vysku zeleza, chceli mi dat transfuziu, nakoniec sme to riskli len s tabletami a upravilo sa to.ale asi 4mesiace po sekcii som zelezo stale brala.tiez som mala take stavy ze sa mi hlava neskutocne krutila a mala som pocit ze odpadnem.

natalala
10. dec 2022

@veronika3110 ano isla somnou do kupelne na izbe a pomohla mi osprchavat sa, nepamatam si uprimne ci som mala rez prelepeny niecim. Ja som ale nemala na jazve tie kovove svorky ale sitie take to, ze na jednej strane odstrihli a cele naraz vytiahli. Ja som sa sprchovala kazdy den po porode v nemocnici.

martinaju
10. dec 2022

@veronika3110 jasne kym som ležala ma umyvali ale hned rano sprcha a potom každý deň. Bože ja by som aj umrela bez sprchy 😂
Tiež ako natalka som mala šitie, nie svorky.

veronika3110
10. dec 2022

@natalala
@martinaju ja takisto šitie ale veru do sprchy povedalo že nie 😁😁 a ja som bola rada že stojím na nohách.. ale keď som prišla domov, tak som si tu sprchu riadne užila 😁😁
Ale aspoň že ten bidet no..

natalala
10. dec 2022

@veronika3110 ja som bidet pouzivala tiez v priebehu dna, lebo som si este aj mala merat kolko som vypila vs kolko som vycikala 🙈 no na jar ma caka dalsi porod a netesim sa velmi veru na tieto veci okolo.

ysseba
10. dec 2022

Aj ja som mala závraty keď som sa išla postaviť. Ešte som mala tendenciu nedýchať - že keď som vstávala z postele, tak som zadržala dych a na to mi sestrička stále hovorila aby som dýchala 🙂 Neboj, to ti prejde za chvíľu.

valeriakadarova
10. dec 2022

Ahooooj. Nijak som nefungovala, postavili ma a vzali do sprchy, ale trvalo to strašne dlho keďže sa mi brutál točila hlava a odpadávala som, brala som aj železo a keďže to lepšie nebolo tak som dostala transfúziu (celý život som chudokrvná a krvný obraz som mala zlý), po tej transfúzii to bolo ako tak dobre a na štvrtý deň som už mohla ísť za malou, ale ešte stále s pomocou. Sama som fungovala 2 dni po transfúzii a to ma chytili postspinálne bolesti hlavy. Úplne v pohode som bola keď sme už šli domov (11dní od pôrodu)...

anavixy
10. dec 2022

Urcite ti brali alebo bud brat krv, kde zistia ci sa krvna strata odrazila aj na hodnotach Hb. Podla toho co pises urcite ano. Pytaj sa na vizite na vysledky a ak ti krv nebrali, tak trvaj na tom nech ti ju vezmu, ze nedokazes fungovat. Ja som mala velmi nizky Hb po sekcii (uz aj v tehotenstve), ale fungovala som 12h od sekcie uplne bez problemov, takze sme sa aj cudovali z tej hodnoty, no je to bezny problem a lahko vyriesitelny. Drzim palce, nech si rychlo vo forme a mozes si uzivat babatko 🍀

gerrwie_girl
10. dec 2022

Ja sa vôbec nehanbím priznať, že po sekcii som bola totálne odpalena, všetko má bolelo, prsia zapálené do toho. Prerevala som hodne dlho kým som sa dala dokopy. Hnusne obdobie to bolo (teraz ma tu niekto da dole lebo obdobie narodenia dietatka nemôžem nazvať hnusnym obdobím 😀).

luciakovacova0603
10. dec 2022

Ja som mala este tazky zapal priedusiek do toho,takze kazde zakaslanie mi tiekli slzy,nechci to zazit🙄nespominam na to obdobie ako na nejake carovne,asi tak🙂

basska_b
10. dec 2022

Mohla si stratit vela krvi. Ziadaj odber krvi na test hladiny hemoglobinu. Pokial to bude okolo 70, je to na transfuzie... neradi ich davaju, pokial zena fakt nekolabuje, ale neskutocne to postavi na nohy. Pri prirodzenom porode je normalna krvna strata do 0.5l, pri cisarskom aj 1 liter

bambulienka1984
10. dec 2022

...treba sa premoct - dieta vam doda silu, ked vam ho daju do izby, budete nutena ist ho prebalit, okupat alebo budete nutena sama ist na zachod ci do sprchy 🙂 viem o tom svoje, lebo som az po 3 cisarskych... a doma som uz musela fungovat sama - svet sa tocil aj okolo dietata aj okolo domacnosti atd.

Strana
z4