Ako ste fungovali na druhý deň po sekcii?
Ahojte baby, idem si k vám po radu, tie, ktoré ste rodili cisárskym rezom, ako ste fungovali na druhý deň? Mne sa brutálne točí hlava a mám pocit, že hneď odpadnem. Mám potrebu stále dookola skúšať postaviť sa ale úplne mi zakaždým príde zle. Vodu pijem úplne pomaličky. Viete mi dať rady, čo pomohlo vám? Ako sa z toho čo najlepšie a najrýchlejšie dostať? 🙏 pôrod som mala včera večer
@pink_lady ja detto. Ťažká anémia. A mala som iBi s nízkou posteľou 😀. Takou tou modernou ako do spálne. Gratulujem tomu co to navrhol tam dat 😀. Lebo vstávať z toho des
Ja som mala akut,plná narkóza,šitie nie svorky,mala sa narodila 2,40, jiska plná,tak ma dali zo sály rovno na izbu kúsok pred 4.. o 6 mi doniesli malú,len na mne lezkala, o 11 ma 2 sestry stavali,na chvíľu mi od bolesti vybilo dych.. šli so mnou do sprchy, nakázali mi tam vycurat,umyt.. ešte ma dosť krutilo tak si to ani moc nepamätám ... Poobede som prešla s opieranim sa o stenu ku dverám izby,viac nie.. a ďalší a ďalší deň bolo výrazne lepšie.. od druhej noci som mala aj bábo pri sebe aj v noci..
@tosomja aj som zažila klasický pôrod a sekciu a za mňa sekcia miliónkrát lepšia, hlavne nezažiť tie kontrakcie.. každý máme iné pocity a vôbec to nie je o hrdinstve ale naozaj to berie každá inak.. takže úplne verím, že to je pravda mať aj dobré pocity po sekcii a ja som sa starala ešte o dvojičky takže... 🤷🏽♀️ Ide o prah bolesti a bolo to fajn aj za mňa 👍
Ja som sa po cisárskom spamätávala mesiac 🙈...po normálnom som bola hneď fit...👍
Ja úplne super. Aj sestričky kukali ako puk. Hneď na druhý deň som behala ,len pravda je že sa mi ťažšie stávalo a bolelo to, ale keď som vstala tak ok.
ahoj, toto iste, nevedela som sa postaviť, potom mi konečne urobili krvne testy a zistili veľmi nízku hladinu zeleza, nakoniec mi povedali, ze som stratila vela krvi a dali dve transfuzie, potom som sa postavila za pomoci sestričky, ale celkovo na odpadnutie a točenie a hučanie v hlave som mala kym som nezacala brat železo na predpis
Ja mám za sebou 6 krát sekciu 😊, poradím piť ananásový džús, na posteli sa polohuj raz na jednu raz na druhú stranu, aj keď ťa môže jedna strana bolieť viac aj tak ju polohuj, nohy pokrčiť chvíľu nechať, potom vyrovnať, skôr ako vstaneš najskôr poseď, ak ti je zle nevstavaj, ale určite nelež v jednej polohe, čím skôr telo rozhybeš tým skôr ti bude lepšie
Zomierala som.na posteli 😀 nefungovalo som nijako, ledva som.dosla na WC s pomocou
Och ja som po celkovej, ale nemala som také problémy ako ty. Vecer, v noci, som absolvovala a rano ma stavali. Pomohli, bolelo, no neodpadavala som
Len to chcem k tej bolesti napísať, že to proste musíš rozchodiť. To sú v bruchu svalove spazmy, postupne prejde, ako budeš chodiť a hýbať sa. Ak teda iný problém nebude. Držím palce.
Ja som po plnej sekcii pol roka dozadu..a pamätám si že ako som už prišla na izbu tak sa má sestričky spýtali či chcem malú pri sebe ja som nechcela lebo mi bolo zle ..hneď ako prišiel manžel a mamka po mňa do nemocnice tak mňa zobral na ruky niesol má ako na svadbe 🤣🤣 a mamka zobrala vajíčko s malou ..nasadli sme do auta a dva týždne sa manžel o mňa staral sprchoval ,vodil na wc varil obliekal lebo ja mám veľmi maly prach bolesti a mala som veľmi velke bolesti ale do mesiaca som bola okej ale nedvihala som malú lebo stehy som ešte mala aby sa zahojili a až tak po 2 mesiacoch som začala ako tak pomaličky fungovať ..a doteraz som vďačná za manžela za tú oporu aj za mamku bez nich dvoch by som bola mŕtva ..
Ak si mala slinal tak je to bežné. Ja som hneď na druhý deň fungovala ako nič a spolubývajúca čo mala spinal tak bola 4dni mimo a dieťa jej dali až na tretí deň
Postpunkcny syndróm,ked si mala spinal
Ja som 24h lezala po spinale stale, infuzie...
Ked som sa uz postavila, tak postupne sa len rozchodit a starat sa o maleho. Pri prvom to bolo najhorsie, lebo som skoro 2 noci nespala...pred sekciou z nervozity a po sekcii kvoli chrapajucej spoluleziacej 🤦♀️
Na 4-5. den konecne s radostou domov.
Po 20.hodinach som sa musela postaviť a ist so sestričkou na wc a potom sa už o mna nestarali, doniesli malého a funguj
To chce čas každým dnom to bude lepšie uvidíte. Ja som za dva dni chcela ísť sama do sprchy lebo na izbe už bolo celkom dobre a tam som skoro odpadla.
@lenuska9999 ja som pocula zase opak. Ja som mala celkovu a mne absolutne. Ani tocenie ani bolest hlavy.
Svagrina mala spinal a ju brutalne hlava bolela. Ale aj kamosky ze im zle bolo. Tocenie hlavy.
Ja som mala sekciu o pol noci. Cele doobedie som kopu vody vypila a niekedy poobede ma dali na nohy a cez celu pooperacku som mala ist k umyvadlu sa umyt. A nazad. A potom na dalsie rano som sa pesi presla cez ceeele oddelenie na druhy koniec budovy na svoju izbu. Ale fakt kopu vody mozno aj liter vody som vypila. Lebo som mala vo flasi a este aj sestricka mi bola doplnit.
Na druhý deň som vstala s pomocou sestričky, brutálne bolesti, previezli ma z pooperacneho na izbu, doniesli mi bábätko a musela som sa o neho starať celý deň, v bolestiach. Dosť náročné, pri prebalovani som sa pridrziavala pultu aby som to ustála a dokázala bábätko prebaliť, kŕmiť a potom nosiť na rukách bábo aby odgrglo.... Ťažké to bolo
V pohode. Postavili ma a fungovala som ale na treti den mi zacalo strasne hucat v usiach a bola som taka ako keby opita.
Dostala som 3 transfuzie a uz bolo dobre.
Je to velka operacia, moze sa ti aj zo spinalu tocit hlava aj boliet to sa mi stalo po inej operacii.
Preto som si radsej dala celkovu.
Tak pozor. Po spinale je sice tocenie hlavy ocakavane (pomaha Cola). Ale mne napr. zacali aj hucat v usiach, odpadavala som. Vysledok: Neuzavreta Rana po spinale a vytekal mozgo-mliecny mok. Normalne museli do toho isteho miesta pichnut dalsiu inekciu- subezne napichli ruku a nechali tiect krv z ruky do chrbta a takto Tu ranku znova uzavreli. Ulava behom par hodin. Takze urcite nehrat sa na hrdinku. Dokial vsetko nie je ok, tak treba ostat v nemocnici. Pekny vecer
Odporúčam coca colu na tlak
Mne pomohla coca cola a hroznový cukor
Ja mam 3 sekcie za sebou, ziadne tocenie ci bolest hlavy som nemala ani po jednej sekcii. Mala som spinal. Na druhy den som fungovala uz aj s babatkom na izbe. Treba len vydrzat, s kazdym dnom to bude lepsie a lepsie. No samozrejme, pokial sa Ti nieco nepozdava, treba o tom povedat. Hlavne ak si prvorodicka, to je vsetko pre Teba nove. Prajem rychle zotavenie.
@veronika1754 6 sekcií? To fakt... máš môj obdiv...😌
Určite to treba povedať lekárovi a nečakať. Ja som po prvej sekcii tiež mala take problémy, na nohy som sa nevedela ani s pomocou postaviť lebo hneď tma pred očami, bleda som bola strašne a celkovo som sa veľmi zle cítila. Dostala som jednu transfuziu krvi a to bol doslova nový život do mňa. Takze určite to treba riešiť a nečakať
Mám 3 sekcie zasebou, najhoršie bolo prvé postavenie na poooleracke , potom uz na izbe som bojovala sama ,stále hlavu a predýchať jazde postavenie, akonáhle som hlavu sklonila bolo mi tiež blbo. Ale veľa som prelezala ,vstávala som len keď som malú z postieľky dávala k sebe prípadne wc,sprcha,strava ...
Ja som 4 dni mala neskutočnu bolesť a tocnie hlavy, nevedela som nič robiť nie skrz bolesť jazvy, ale skrz tu hlavu. na ten 4. deň mi robili krvnú zátku a úľava prišla okamžite.
Ja som sa nemohla. Postaviť, strašne ma pichalo v boku, točila sa mi hlava. Brutal. Cisársky nikdy viac 😵 Dúfam

O 8.07 sa malý narodil, 16.15 som z pooperacnej po svojich na izbu presla, za chvilu mi doniesli malého že starajte sa 🤷😁 mala som ale elektricku postel tak som sa s nou stávala. Po prvom porode to bolo ale horsie...to som ledva presla od psotele k umyvadlu, bola som priesvitna ako dafnia 😳ale mala som silnu anemiu to preto