icon

Ako zvládnuť vyčerpávajúcu menštruáciu?

Včera o 13:36

Ahojte dievčatá, už 4ty deň mám veľmi silnú a bolestivú menštruáciu a som vyčerpaná. Leje sa zo mňa ako zo studne. Užívam železo, ale aj napriek tomu cítim už únavu a vyčerpanie. Včera večer som už mala pred spaním zimnicu. Hormóny mi kolíšu neskutočne. Dnes mám taká splín, že je mi do plaču a len ležím a plačem. Na kŕče beriem buscopan, teraz som si na bolesť nič nedávala, ráno som mala novalgin. Beriem okrem toho D, C a kúpia som si energy kvapky, ale mám pocit, ako by mi tie nerobili dobre, neviem.. Pijem čaj z achemilky a pupalku. tá MS ma neskutočne vyčerpáva. Antiku brať nemôžem. Ako toto zvládnuť? Každý mesiac? Moj cyklus trvá 7-10 dní.

Strana
z2
seli4
Včera o 18:06
@anonym_autor

@detickyy lenže ja to mám od mladosti, len niekedy je cyklus horší a niekedy je lepší. Takéto bolesti som mala, už keď so mala 19 rokov. vystriedala som za život asi 5 gynekológov. Bola som aj v nemocnici, mám obrátenú maternicu a aktuálne myóm, ale ešte ho nejdú operovať.

@anonym_autor skús vyhľadať si na Facebooku Steaming vagaia alebo Instagrame vagaia.womb.herbalist....ona sa venuje aj myomom aj bolestivým menstruaciam...môže ti pomôcť, pomohla už stovkám žien, skús sa jej ozvať🤍

simona92101
Včera o 18:08

@anonym_autor od gynekologicky mam predpisane na toto lieky Dicynone,podavaju sa tyzden pred zacatim MS,upravia menstruaciu a nie je taka silna a bolestiva

autor
Včera o 18:20

Lekári mi navrhujú tieto možnosti - vybratie maternice aj s myómom, keďže myóm mám na mieste, kde ho nevedia vybrať samostatne. Ablácia endometria. V zásade mi odpália endometrium a nebudem menštruovať. Ale nebudem už môcť mať deti.

kristina2412
Včera o 18:27

Ja som gynex vysadila , 10 dní som sa trápila, neskutočne mi z neho bolo zle. Mesiac beriem pupalku a každý večer pijem alchemilku. Menštruácia bola slabšia a hlavne ma nič nebolelo ,dokonca som mala len 2 ibalginy ,aj to prvý deň . Okrem toho určite odporúčam Kvapky Valovič - Femi a veľa pohybu.

senta_sofia
Včera o 18:41
@anonym_autor

@detickyy lenže ja to mám od mladosti, len niekedy je cyklus horší a niekedy je lepší. Takéto bolesti som mala, už keď so mala 19 rokov. vystriedala som za život asi 5 gynekológov. Bola som aj v nemocnici, mám obrátenú maternicu a aktuálne myóm, ale ešte ho nejdú operovať.

@anonym_autor to si mala napisat hned na zaciatku, ze mas obratenu maternicu. A inak 7-10 dnove silne krvacanie nemoze byt normalne pre ziadneho gynekologa. Hormonalnu antikoncepciu ti nenavrhovali?

autor
Včera o 18:45
@senta_sofia

@anonym_autor to si mala napisat hned na zaciatku, ze mas obratenu maternicu. A inak 7-10 dnove silne krvacanie nemoze byt normalne pre ziadneho gynekologa. Hormonalnu antikoncepciu ti nenavrhovali?

@senta_sofia píšem o tom v príspevku. Áno mám obrátenú maternicu a bolesti od mladosti.

senta_sofia
Včera o 18:50
@anonym_autor

@senta_sofia píšem o tom v príspevku. Áno mám obrátenú maternicu a bolesti od mladosti.

@anonym_autor v uvodnom to nebolo, pritom je to dost zasadna vec. Rovnako ako myom. Pises, ze ti kolisaju hormony, ale profil mas v poriadku. To si tiez odporuje. A ak je naozaj pravda, ze mas silne krvacanie 7-10 dni, tak urcite nemas hormony v poriadku. Lebo prave hormony ten cyklus vyrazne ovplyvnuju. Aj vysku endometria, aj intenzitu krvacania.

loliki
Včera o 18:53
@anonym_autor

@viera77 lebo je na mieste, že mi budú musieť vybrať maternicu. Myom ma 9 mm.

@anonym_autor Daj si predpísať kvapky Kanavit. 3-5 kvapiek ti pomôže zmierniť krvácanie. Naučíš sa to dávkovať, odsleduješ si aký vplyv má u teba na pol dňa. Je to na lekársky predpis.

loliki
Včera o 18:58

Kvôli 9mm myómu sa nedaj operovať. Ja som mala 6cm.

autor
Včera o 19:02
@senta_sofia

@anonym_autor v uvodnom to nebolo, pritom je to dost zasadna vec. Rovnako ako myom. Pises, ze ti kolisaju hormony, ale profil mas v poriadku. To si tiez odporuje. A ak je naozaj pravda, ze mas silne krvacanie 7-10 dni, tak urcite nemas hormony v poriadku. Lebo prave hormony ten cyklus vyrazne ovplyvnuju. Aj vysku endometria, aj intenzitu krvacania.

@senta_sofia krvacanie mam silne od zaciatku, odkedy menstruujem, od mojich 14 rokov, rovnako veľmi bolestive. V 18tich som bola na gynde, kde mi prvy krat diagnostikovali obratenu maternicu. O tom, že nemôžem HAK píšem v úvodnom príspevku. Hormonálny profil mi lekár robí každý rok. To, že mi kolíšu hormóny znamená, že mám silné PMS a psychicky nie ok stavy pred a prvé dni krvácania.

anonym_9845b7
Včera o 19:08

@anonym_autor vylúč kávu celkovo kofeín, zmierni to kŕče. Pri menzes telo nestráca len železo, ale aj elektrolyty preto ich dopĺňaj, ich nedostatok spôsobuje zimnicu, kŕče, úzkosti... Krvné testy nemusia ukázať deficit elektrolytov, len v akútnom prípade.

saxalendra
Autor odpoveď zmazal
saxalendra
Včera o 19:10

@anonym_autor https://www.e-vuc.sk/psk/zdravotnictvo/ambulant...

Mudr. Polomska.

Ma pracovisko aj v Kežmarku.

svetlonos
Včera o 19:12

@anonym_autor
ja som brala seraktil, kludne ajv3x denne do kedy bolo zreba. Robila som recepcnubaj casnicku, museka som fungovat. Bez tohoto lieku by som kludne mohla dat vypoved.

autor
Včera o 19:15
@svetlonos

@anonym_autor
ja som brala seraktil, kludne ajv3x denne do kedy bolo zreba. Robila som recepcnubaj casnicku, museka som fungovat. Bez tohoto lieku by som kludne mohla dat vypoved.

@svetlonos takýto liek u nás nie kategorizovaný.

autor
Včera o 19:17
@svetlonos

@anonym_autor

@svetlonos ďakujem, ja len že mám naozaj dobrého gynekológa, snáď najlepší u nás, ordinuje aj na klinike, operuje. Je to kapacita. Mám dve možnosti liečby, keďže HAK nemôžem, ani gestagénovú. Prikláňam sa ku ablácii, i keď je 30% šanca, že to nepomôže vôbec. A je to v celkovej anestézii a môžu vzniknúť komplikácie.

svetlonos
Včera o 19:42
@anonym_autor

@svetlonos takýto liek u nás nie kategorizovaný.

@anonym_autor
nemas nikoho v Rakusku? Dokonca ho mozu aj tehotne a kojace zeny 🙂 Nema vedlajsie ucinky.

loliki
Včera o 21:54
@anonym_autor

@svetlonos ďakujem, ja len že mám naozaj dobrého gynekológa, snáď najlepší u nás, ordinuje aj na klinike, operuje. Je to kapacita. Mám dve možnosti liečby, keďže HAK nemôžem, ani gestagénovú. Prikláňam sa ku ablácii, i keď je 30% šanca, že to nepomôže vôbec. A je to v celkovej anestézii a môžu vzniknúť komplikácie.

@anonym_autor Prečo ti nedá Kanavit?

aandrea9
Včera o 22:02

@anonym_autor liek Dicynone 500 ti lekár nepredpíše? Mne pomáhal. Berie sa iba počas MS.

anonym_756563
Včera o 23:02
@anonym_autor

@stellarstar to mám, len s draslíkom musím dávať pozor, lebo veľa mi ho nerobí dobre. Mala som 300 mg, znížila som na 100. Magnezko som si dala dnes s B6 a na večer magnosolv.

@anonym_autor vitamín K nieje draslík , večer si dávaš magnosolv, tak načo ešte berieš cez deň magnezium s B6? Prečo tvoj lekár nerieši toto tvoje krvácanie napríklad spomínaným vitaminom K (kanavit kvapky, injekcie) alebo Dicynone tabletky alebo injekcie?
Kúp si Ascorutin, ber 3x denne 2 tbl, k tomu zvýš príjem vitamínu C , kúp si aspoň 500mg a ber 3x denne počas MS a alchemilku vymeň za kapsičku pastiersku a myší chvost. Kúp si sypané, kludne zmiešaj dokopy a pi 2-3 x denne .
Tiež mám opačne otočenú maternicu, silné bolesti, velke zrazeniny som mala. Tato kombinacia mi velmi pomohla.

anonym_756563
Včera o 23:04
@anonym_autor

@stellarstar to mám, len s draslíkom musím dávať pozor, lebo veľa mi ho nerobí dobre. Mala som 300 mg, znížila som na 100. Magnezko som si dala dnes s B6 a na večer magnosolv.

@anonym_autor na srdce je lepší Magnerot, ako Magnesolv.

anonym_03f63d
Včera o 23:29

Tiež odporúčam pastiersku kapsicku. A mne pomohol aj ten gynex a rutín s céčkom (ten ascorutin je to isté). Ja som takéto problémy mala v perimenopauze, veľmi silnú ms a zrazeniny. A inak tiež mám otocenu maternicu, ale to má vraj veľa žien. Celkom by ma zaujímalo, že či to má vplyv na takéto problémy.

Strana
z2