icon

Aký máte predmenštruačný syndróm?

frzeiovn
31. mar 2023

Ahojte baby,
tak rada by som vedela, ako sa vysporiadate pár dní pre MS a cez, že či je to ok, lebo ja už týždeň predtým som nervózna, kričím, všetko ma rozčuľuje😨
Bolí ma vždy pravý prsník a pobolieva brucho, že si myslím, že už asi príde o týždeň skôr...čo sa niekedy aj stane, že príšlo 23.deň....(2-3x do roka)
Cyklus je pravidelný cca 26 dní, niekedy 28, ale to len sem tam a trvá 7 dní, ale ja strašne krvácam, takže v noci ani nespím, čo behám na WC. Varím si predtým kapsičku pastiersku a jem ascorutin aby som to aspoň nejak zmiernila + citróny...a železo samozrejme.
Podotýkam, mám 38 r. a tri pôrody za sebou, myslela som, že sa to zlepší, čo mi všetci hovorili ale vôbec, niekedy som ani nevedela, len padol 28.deň a prišlo-odišlo, teraz sa normálne bojím, keď mám dostať a aj vyjsť z domu a hlavne do práce....HA nechcem, bola som aj na prehliadke tak je ok, aj krv mi brala u gyn...
Tampón (najväčší) + vložka tak na hodinu vydržia a musím bežať + zrazeniny krvy...
Ako ste na tom vy pred a počas vašich dní?
Ďakujem krásne aj za rady.😉

sticker
Strana
z2
kristie571
3. apr 2023

@amdeis Agnucaston je vlastne vitex jahnaci, staci ho kupit priamo pod tymto nazvom, 90tabletove balenie za cca 13-15€ a vyjde to cenovo lepsie ako tento pod tym nazvom Agnucaston, tam je len 30tabliet za cca 10€

ejmylia
6. apr 2023

U mňa PMS veľmi ovplyvňuje aj psychika, záleží ako sa cítim, od toho sa veľa odvíja. Mám mesiace kedy úplná pohoda, že ani neviem o tom, že mi menzes má prísť a potom sú mesiace kedy je to úplne konečná. Ale teda vtedy pijem veľa bylinkových čajov, musím si viacej držať v teple a pri bolestiach siaham po Cetalgene, to je pre mňa účinná pomoc od bolesti. Riešila som to aj s gyn, že vlastne keď mám také ťažšie mesiace, čo s tým a ten mi povedal, že všetko je OK, že podľa výsledkov problémy nemám žiadne, že proste každý organizmus je iný a inak tu MS zvláda.

zuzizu2
13. apr 2023

@ejmylia toto je normalne, to aj ja tak mavam, ze zalezi ako sa citim, ze ako sa mam aj po psychickej stranke. Preto sa snazim naladit na taku pohodovu vlnu, ked viem, ze mi menzes ma prist 🙂

ninah1486
6. jún 2023
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ja byvam strasne nervozna, dokazem vyletiet kvôli uplnej blbosti a pokial som neuzivala pycnogenol od ecolife tak som mavala aj desne bolesti a krce

beahavala
13. jún 2023
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

tiez som nervozna ze az, manzel hovori ze sa tie dni pri mne neda existovat

ejmylia
20. júl 2023

@beahavala toto nemáš len ty tak, myslím, že mnohé to poznáme, že s nami hormóny proste mávajú a chlapi si ani len nevedia predstaviť, čo prežívame.

Strana
z2