Aký máte predmenštruačný syndróm?
Ahojte baby,
tak rada by som vedela, ako sa vysporiadate pár dní pre MS a cez, že či je to ok, lebo ja už týždeň predtým som nervózna, kričím, všetko ma rozčuľuje😨
Bolí ma vždy pravý prsník a pobolieva brucho, že si myslím, že už asi príde o týždeň skôr...čo sa niekedy aj stane, že príšlo 23.deň....(2-3x do roka)
Cyklus je pravidelný cca 26 dní, niekedy 28, ale to len sem tam a trvá 7 dní, ale ja strašne krvácam, takže v noci ani nespím, čo behám na WC. Varím si predtým kapsičku pastiersku a jem ascorutin aby som to aspoň nejak zmiernila + citróny...a železo samozrejme.
Podotýkam, mám 38 r. a tri pôrody za sebou, myslela som, že sa to zlepší, čo mi všetci hovorili ale vôbec, niekedy som ani nevedela, len padol 28.deň a prišlo-odišlo, teraz sa normálne bojím, keď mám dostať a aj vyjsť z domu a hlavne do práce....HA nechcem, bola som aj na prehliadke tak je ok, aj krv mi brala u gyn...
Tampón (najväčší) + vložka tak na hodinu vydržia a musím bežať + zrazeniny krvy...
Ako ste na tom vy pred a počas vašich dní?
Ďakujem krásne aj za rady.😉

U mňa PMS veľmi ovplyvňuje aj psychika, záleží ako sa cítim, od toho sa veľa odvíja. Mám mesiace kedy úplná pohoda, že ani neviem o tom, že mi menzes má prísť a potom sú mesiace kedy je to úplne konečná. Ale teda vtedy pijem veľa bylinkových čajov, musím si viacej držať v teple a pri bolestiach siaham po Cetalgene, to je pre mňa účinná pomoc od bolesti. Riešila som to aj s gyn, že vlastne keď mám také ťažšie mesiace, čo s tým a ten mi povedal, že všetko je OK, že podľa výsledkov problémy nemám žiadne, že proste každý organizmus je iný a inak tu MS zvláda.
ja byvam strasne nervozna, dokazem vyletiet kvôli uplnej blbosti a pokial som neuzivala pycnogenol od ecolife tak som mavala aj desne bolesti a krce
tiez som nervozna ze az, manzel hovori ze sa tie dni pri mne neda existovat

@amdeis Agnucaston je vlastne vitex jahnaci, staci ho kupit priamo pod tymto nazvom, 90tabletove balenie za cca 13-15€ a vyjde to cenovo lepsie ako tento pod tym nazvom Agnucaston, tam je len 30tabliet za cca 10€