icon

Azoospermia

domuska11
11. okt 2012

Ahojte..dnes nam prisiel verdikt od lekárov, azoospermia..chcem sa opytat, ktore mate skusenos s touto diagnozou, aky je postup? Kolko sa caka na genetiku, co to obsahuje, potom chirurgicky zakrok a aka je stimulacia u partnerky...Jednoducho co vsetko viete o tejto diagnoze, velmi mi to pomoze..stracam nadej, ze na konci bude vytuzene babatko..:(

Strana
z3
yvessl
29. máj 2021

@domuska11 Moj manzel ma azoospermiu,nakoniec sa zistilo ze je to dosledok zle zoperovanych nezostupujucich semennikov v 3rokoch a funkcny mu zostale len 1.Absolvovali sme genetiku,tam ide o to ci nema mutaciu pre cysticku fibrozu ktora moze sposobit azoospermiu,taktiez mu robili hormonalny profil.A tiez 2x vysetrenia u dvoch roznych urologov.Zaver bol ze hormonalna liecna zbytocna kedze to mal vnorme,genetika tiez ok,na sone na urologii tiez ok prekrvenie atd takze pricina viac menej nejasna,jedine teda v anamneze ta operacia,cize to bola urcite jedina pricina a nasa moznost boli len MESA/TESE a dufat ze sa aspon v tom jednom najdu spermie.Nasli,uz mame syna.Takze hlavu hore,ked je zena ok tak to ide lahsie ako ked ma problem zena..

yvessl
29. máj 2021

@yvessl Davala som mu dlhodobo vit C a D,macu peruansku,Folandrol a sebe tiez Inositol s kys.listovou,vit.C aj D,matersku kasicku,Wobenzym,spirulinu,Serrapeptazu.Vela ovocia a zeleninu,vela pohybu a vela prace so svojou psychikou..

adabise683
29. máj 2021

@yvessl dakujem velmi pekne za informaciu ... u nas sa nakoniec nejake spermie nasli ale neboli dobrej kvality tak umele oplodnenie nevyslo ..teraz ale riesime jeho hormonalny profil, bo ten nemal tiez v poriadku ... vy ste pred operaciou nemali absolutne ziadne spermie ? Zvazujeme takisto MESA/TESE len som si neni ista, ci by sa tam nasli kvalitnejsie spermie ako sa bezne dostanu von (aj ked ich je malicko teda) ...

yvessl
29. jún 2021

@adabise683 My sme mali dvakrat robeny spermiogram a oba boli absolutne bez spermii,tam bola pricina nepriechodnost jednoznacne.Spermie po MESA TESE boli dobre a aj ich bolo necakane vela ako povedali.Takze vy ste trochu iny pripad,je mozne ze ked su ale nekvalitne tak aj po MESA TESE asi nic moc,skuste tie hormony a FOlandrol a maca je vraj tiez na spermie..Skusat toto aspon 3mesiace a potom by som predsalen asi sla na MESA/TESE ale s tym ze ak nebudu dobre tak uz rovno nech sa pouziju darcovske.Cize aj Vam budu odoberat vajicka v ten isty den,my sme to tak mali naplanovane,clovek potom uz tak nerozmysla nad tym darcom .Proste idete zmiereni nech to uz bude ako bude..

Strana
z3