Bezúspešné snažilkovanie a ureaplazma, mykoplazma
Ahoj,..chcela by som pridať svoju skúsenosť so snažilkovaním. Asi pred 3/4 rokom sme sa tiež s priateľom rozhodli, že chceme bábetko. Snažili sme sa každé plodné dni,každú ovulku. Minulý mesiac som sa objednala k lekárke a povedala jej, že sa nám nejako nedarí. Chodila som pravidelne na preventívne prehliadky a mala som všetko v poriadku. Priateľ už deti má, takže nemal byť problém u neho.Pani doktorka mi urobila nejaké testy, povedala že urobíme na všetko čo môže spôsobovať že sa nám nedarí. Dnes som si bola pre výsledky a čakalo ma nemilé prekvapenie. Mám pozitívne testy na ureoplasmu a mykoplasmu. Sú vírusy, ktoré spôsobuju sterilitu a neplodnosť. Povedala, že bežne sa takéto vyšetrenia nedávajú robiť a baktérie môžem mať v sebe od prvého pohlavného styku. Jediné príznaky čo som mala, boli občasné zápaly močových ciest ale nepredpokladala som,že to môže spôsobovať takýto vírus. Na liečbu som dostala aj ja,aj partner antibiotiká na 20dní+vaginálne čípky aby som mala lactobacili. Teraz ma čaká oboznámenie partnera č nás čaká a dúfať, že obom sa podarí dodržať postup liečby. Baby chcem Vás len upozorniť, keď sa začínate snažiť dajte si radšej najprv urobiť testy aby ste potom neboli zbytočne smutné, že sa nedarí. Dočítala som sa, že babám sa po doliečení podarilo na prvý šup otehotnieť. Dúfam,že aspoň niekomu moja skúsenosť pomôže a skôr ako vám to spôsobí nemalé problémi, budete sa už liečiť.
@eva3107 Ahoj,,.pravdepodobne nie lebo mi sme brali antibiotika len tyzden a ked som zistila,ze som tehotna tak sme hned vysadili.A neviem ci si citala,ale potratila som.Nebola som na kontrole.Mali by sme zacat znova brat tie lieky len ja mam trosku problem s partnerom lebo on je zasadne proti vsetkym liekom a musim ho znova prehovorit.Chcem zmenit lekarku tak uvidime ako to vsetko bude.a ty mas tiez ureu?liecis sa?
@natasia1 áno v pondelok som sa to dozvedela ☹ uz dlho sme nemohli počať a zdalo sa mi to dosť čudné lebo pri malej sme sa veľmi netrápili a prišlo to 1,5je uz dlhšia doba tak som šla na vyšetrenia neliečim sa lebo z mojím mužom je to rovnaké on nemá žiadny problém a basta ach ty chlapi su niekedy taký sebecky ze sa to nedá ani vyjadriť ☹ a pritom mi tvrdí ze dieťa chce ale ked mu spomeniem lekára tak ho dobre neporazi... Začala som pit aj. urologicky čaj vraj to tiež pomáha na čistenie tak aspoň to začal piť a postupne ho musim naočkovať aj na ATB
@eva3107 Ahoj ja som o tomto nevedela, že to môže byť až také škodlivé u niekoho že nemusí spôsobovať vôbec nič a u druhého neplodnosť ☹ . Ja budem mať výsledky až v pondelok tak som zvedavá. Tiež som z toho snaženia unavená, ale snažím sa vždy nejako pozbieraťa zmeniť myšlienky. Držím vám palce tiež nech sa nám rýchlo zadarí 🙂 ale bude treba určite tie antibiotiká. Dám každopáden vedieť ako som dopadla.
@majinka81 ahoj a ďakujem za odpoveď.. My sme dnes začali brať lieky tak sa aj celkom teším, že hádam sa vyliečime a nebudeme musieť v liečbe dlho pokračovať ☹ .. Držím ti palce aby si bola už zdravá a aby ste boli čoskoro tehotný 😉 ja beriem aj inofolic pre úpravu hormónov a cyklu nemám PCO ale predsa, .. Po týždni cítim, že sa tam niečo deje.. . Tak hádam to pôjde už k lepšiemu
Ahoj aj ja mám ten istý a máme to na 15 dní mám aj čipky, dnes si dám pred spaním prvú. Na kolko dní to máte vy? Že vraj je dobré brať čo najdlhšie, ale neviem aká je to doba. Inak my sme prvý deň a nie je najlepšie je to dosť ťažké na žalúdok, fakt sa treba pred tým dobre najesť. Po dobratí nám odporučil mesiac počkať urobiť stery a až po negatívnych výsledkoch sa môžeme snažiť ďalej 😒 . Čiže na vianoce mi to vychádza. No čo už aspon dúfam, že sa toho zbavíme. Držte sa.
baby ja nechapem , problem s partnerom? nechce brat lieky? treba ho presvedcit?
to co je? ved to je vazny vrus, ktory musite obaja liecit lebo to bude behat z jedneho na druheho a
budeteleicit mesiace az nakoniec bude vrus odolny voci ATB!
ja nechapem ze tu riesite partnerov sa tvaria ako keby boli oBete a pritom vas tym kludne mohli
nakazit oni ! je tto sexualne prenosna choroba.
a ak chudatka nechcu jest tabletky tak teda hold ziaden sex ... zdravie si kvoli nim nepokazite,nie?
natasia ty si potratila, mohol aj toto byt dovod virusi napadaju tu ochrannu vec co chrani plod
si mala hned ist na kontrolu a ak treba tak sa vyliecit
drzim palce
@majinka81 tak mi sme dnes atb dobrali mali sme ich na 10 dni neviem podla čoho ich dávajú aj môj ich bral dala som mu ultimátum! Hádam nebudem musieť este brať lebo ma porazi. Ako píšeš je mi z nich dosť nevoľno ..hrozné! Zajtra volám dr kedy mam prist na kontrolu to čakanie ma uz nebaví ☹ uz mam toho fakt dosť ☹
Ahoj tak my máme na 15 dní, nám doktor povedal, že treba počkať mesiac ☹ potom obaja musíme ísť na stery a až potom môžeme snažilkovať. Takže nie je to také jednoduché. Prosím ťa daj mi vedieť ako dopadneš, či aj vy budete musieť čakať toľko. Mne to vysvetlil tým, že hned po dobratí sú výsledky skreslené takže treba min 3 týždne až mesiac čakať.
Neboj zvládneme to. Ja som hlavne rada, že už viem prečo sa nám nedarilo. Pekný večer. 🙂
@eva3107
@seraa
@majinka81
@natasia1
kočky ako ste na tom? vyliečene? tehotne? ja som potratila v sept.v 9tt, dovod nezisteny, až pred mesiacom mi zistil doktor ureaplazmu, nakolko mam od potratu počas cylku silne bolesti v podbrušku, nasadili sme si ATb doxyhexal na 10 dni, plus ja som mala aj čipky... povedal mi že kontrolne stery niesu potrebne, ale ja chcem ist, lebo sa bojim že sa to nezničilo a že zas potratim... teraz som 3 t po dobrati, este počkam take 2 a pojdem.
lulu174 ja som bola aj na kontrole , ktora uz vysla negativne.. ::( ale tehu nie som do dnes .. a uz vela casu preslo.. uz to ani neriesim a ani sem nechodim ... drzim ti palce.. lebo viem ako sa citis... ale ja som sa uz vzdala.. kaslem na to jednu dceru mam .. a ked bude bude... neriesim to uz vobec
@lulu174 Ahojky, tak ja som v novembri dobrala antibiotiká s manželom, potom sme čakali mesiac a potom sme išli na kontrolný ster ten už vyšiel negatívne. Od vtedy nič, ale manželovi vyšiel zlý spermiogram, takže 3 mesiace bral vitamíny, tak uvidíme. Ja som 2 roky dozadu mala zamlčaný potrat a pred rokom další, dr. to so mnou nechcel moc riešiť lebo to bolo skoro a že príznaky si môžem namýšlať - mala som vtedy krče - možno koli tej ureaplazme. Doktori to zlahčujú, ale ja viem o vela pároch, ktoré nemohli otehotnieť práve koli tomuto.
Tak stále dufame, že sa nám podarí prirodzene. Nestrácame nádej. Držím ti palce a kludne napíš 🙂
ahojte je podla vas normalne ked mi povedal doktor ze ureoplazmu ma kazdy zena a ze to netreba liecit ? Asi pol roka mam ureoplazmu zistenu a problemy, stale mocim, a sem tam zapal v posve , palenie,vytoky uzivala som rozne antibiotika a nic mi nepomohlo, doktor to uz viac neliecil, prestupila som k druhemu a ten mi povedal ze to netreba liecit.
antibiotika som pila 3 druhou ale u druheho doktora,ale mam to tam stale a tento novy doktor to nechce preliecit ze to netreba
ahojte kocky,pridavam sa k vam s rovnakym problemom..v maji mi diagnostikovali ureu a tiez som dostala antibiotika..vtedy som prestala brat aj antikoncepciu a stale sa nedari...mam dojem ze to moze byt kvoli tomu...sestricka mi povedala ze s touto bakteriou je sanca na otehotnenie minimalna.. :(
@lalala85 Ahoj treba ju preliečiť aj seba aj partnera a potom ísť na kontrolný ster. Ureaplazma zhoršuje aj spermiogram, aspoň to mi povedal doktor. My sme boli na kontrolnom stere a bolo to negatívne. Ale stále sa nám nedarí. 😒 Ano, šanca na otehotnenie sa zmenšuje, ale zase som čítala, že niektoré aj otehotneli s ureaplazmou. Máte už urobený spermiogram?môjmu manželovi teraz zistili aj zápal.
Držím palce
@lalala85 ahoj, 2 roky, ale my máme zlý spermiogram, ale teraz sa nám celkom zlepšil, len musíme doliečiť zápal. Počkajte na kontrolný ster ako víde, počas tejto doby by nemal byť žiadny sex, ale to vám určite povedali. Psychika robí svoje takže klud, po preliečení ak ste ok tak je veľká šanca, že budeš tehu. Hlavne buď pozitívne naladená ak sa nesnažíte dlho nie je dôvod sa obávať.
A keby sa ti niečo nezdalo alebo nedarilo dlho až vtedy to riešte.
Mozem sa spytat? V máji mi robili kontrolný ster po prelieceni, vysledky negatívne, ale ja mam pocit ze sa mi znova myko a urea vrátili. Mam nárok na bezplatne znovuvysetrenie - stery na tieto choroby? Dakujem!
Ahojte dievcata. Tiez sa rok s muzom snazime o dietatko avsak sa nam zatial nepodarilo. Isla som k doktorovi a urobil mi testy, ster z krcku a dnes som si bola pre vysledky. Testy vysli poz.na ureaplazmu, tak mi predpisal dr.antibiotika. a ako tak ako citam, verim ze po dolieceni budeme mat aj my // 🙂
@sisinger Ahoj, podarilo sa ti uz vyliečiť? Mne tiež v novembri diagnostikoval ureoplazmu a este nejake ine bakterie. S manzelom sme brali 3 tyzdne ATB. Po mesiaci som isla na ster a stale ju mam :( v pondelok idem po dalsie tabletky.... som z toho smutna, tiez sa nam pol roka nedari, a mam problem aj s cyklom a pravdepodobne ani neovulujem. DUfam ze po druhej davke ATB sa uz toho zbavime, len nemozem manzela donitit ist na ster, lebo sa toho boji, cital ze je to bolestive, takze to je o nicom, lebo nemam istotu ze jemu sa podarilo vyliecit...

@natasia1 ahoj a môžem vedieť ci ste sa z toho vyliečili? Boli ste na kontrolu? Ďakujem za odpoveď