icon

Bezúspešné snažilkovanie a ureaplazma, mykoplazma

natasia1
31. júl 2013

Ahoj,..chcela by som pridať svoju skúsenosť so snažilkovaním. Asi pred 3/4 rokom sme sa tiež s priateľom rozhodli, že chceme bábetko. Snažili sme sa každé plodné dni,každú ovulku. Minulý mesiac som sa objednala k lekárke a povedala jej, že sa nám nejako nedarí. Chodila som pravidelne na preventívne prehliadky a mala som všetko v poriadku. Priateľ už deti má, takže nemal byť problém u neho.Pani doktorka mi urobila nejaké testy, povedala že urobíme na všetko čo môže spôsobovať že sa nám nedarí. Dnes som si bola pre výsledky a čakalo ma nemilé prekvapenie. Mám pozitívne testy na ureoplasmu a mykoplasmu. Sú vírusy, ktoré spôsobuju sterilitu a neplodnosť. Povedala, že bežne sa takéto vyšetrenia nedávajú robiť a baktérie môžem mať v sebe od prvého pohlavného styku. Jediné príznaky čo som mala, boli občasné zápaly močových ciest ale nepredpokladala som,že to môže spôsobovať takýto vírus. Na liečbu som dostala aj ja,aj partner antibiotiká na 20dní+vaginálne čípky aby som mala lactobacili. Teraz ma čaká oboznámenie partnera č nás čaká a dúfať, že obom sa podarí dodržať postup liečby. Baby chcem Vás len upozorniť, keď sa začínate snažiť dajte si radšej najprv urobiť testy aby ste potom neboli zbytočne smutné, že sa nedarí. Dočítala som sa, že babám sa po doliečení podarilo na prvý šup otehotnieť. Dúfam,že aspoň niekomu moja skúsenosť pomôže a skôr ako vám to spôsobí nemalé problémi, budete sa už liečiť.

katy31
29. feb 2016

@palutaky Ak styk, tak s ochranou. Aj partner bol prelieceny? Bez az po kontrole oboch partnerov, aby ste si nerobili pinpong reakciu

laska07
3. mar 2016

Dievcata v posledny dnoch som zazivala riadne soky.Neda mi to aby som sem nezverejnila moj pribeh.S priatelom sa liecime na ureoplazmu od 15.2. po dobe troch tydzdnov.Pred tym ako ako sme vedeli ze mame tuto hnusnu bakterku som zacala chodit na folikolometriu.Dr mi vravela ze ma uz odsleduje kedy budem mat ovulaciu aj napriek tomu ze sa nesnazime.Ved na folikulometriu sa chodi 3 mesiace pokial sa nedari.V pondelok 29.2. som isla znova bol to uz 35 DC cyklu a doktorka sa ma pyta ,,no co ako sa citile?" A ja jej na to asi uz dostavam menzes strasne ma bolia prsia a aj spodok bruska.A ked mi robila UTZ vravi,,folik ktory pozorujeme stale nepraskol meria 23,7 mm.No ked sa tu tak divam ja tu nieco vidim.Strasne som sa zlakla.Ale ved vy ste tehotna.Posledny den pred tym ako sme zaci brat ATB sme mali sex 14.2.muselo sa zadarit a praskol mi folik ktoremu sme nedavali pozornost lebo bol mensi.A dnes som si robila testik a takto pekne vysiel.Normalne som v nemom uzase.Clovek ked to najmenej caka vtedy to vide.

katy31
3. mar 2016

@laska07 Aké atb si brala? Blahoželám, nech je bábätko zdravučké a nech Vám robí len a len radosť...

laska07
3. mar 2016

Tusim ze doxyhexal 200 mg.

palutaky
3. mar 2016

@katy31 boli sme obaja..dakujem

zuzankaa88
4. mar 2016

Ahojte. Nam tiez zistili ureu v januari, Doktorka nam predpisala doxyhexal, ktory sme brali dva tyzdne ...1 rano a vecer. Bola som aj na kontrolny ster, ktory vysiel negativne takze nam tie antiobiotika hned zabrali 🙂 Snazime sa uz rok a pol a zatial nic....dufam ze to bolo tou ureou, ktora moze znizit plodnost u zien tak uvidime. 🙂

mpsimona
7. mar 2016

Ahojte, chcem sa spýtať, či tu je tehulka s touto infekciou. Je to mesiac, čo som prišla o bábenko, predčasný pôrod, 25 týžden. Lekár mi odôvodnil "vraj sa tieto vyšetrenia na ureaplazmu, nesmú robiť počas tehotenstva" Ako ste zistili infekciu vy? dakujem

palutaky
7. mar 2016

@mpsimona vela sil✊

mpsimona
7. mar 2016

@palutaky Ďakujem

ivula75
11. mar 2016

Ahojte .Chcem sa podeliť s Vami o svoje zmiešane pocity...neviem či sa radovat alebo sa báť...Dieťatko velmi chcem a vyšiel mi dnes pozitivny tehotenský test , lenze som brala Doxyhexal pretože mi vyšli pozitivne testy na ureoplazmu...Nemohlo to poškodiť bábo????Neviem sa dovolať gynekologičke.Som zúfalá.

nicoolin
11. okt 2016

Ahojte, ja sa na ureu liečim asi už 4 mesiac + - , už som mala 3 série tabliet za sebou, takže 3x stery 3x pozitív, priatel bral len jeden krát a to ani nedobral celý blister lebo má poškodenú pečeň a išiel k doktorovi na stery a vyšli negatívne, spolu sme nespali odkedy nám to zisitilia ja stále mám a on nie :( a doktor ma chce poslať do nemocnice na infekčné je to dobrý postup? prečítala som veľa článkov ale nikde sa nespomínalo žeby niekoho poslali na infekčné (a to som čítala príspevok baby čo to má už 7 mesiacov) a písala len o ATB. Už sa z toho zbláznim, o dieťa sa ešte ani nesnažíme. A je to možné že som to chytila asi na kúpalisku alebo tak, predošlý dr povedal že 100% stykom ale neverím tomu, síce aj keď som čítala že príznaky sa nemusia prejaviť aj niekoľko rokov, ale ako som zmenila od min roka dr, bola som na viacerých vyšetreniach, kvoli krvi (mimo menštruácie a bola to čistá krv) z pošvy, a nezistili mi nič. Tak neviem som úplne z toho na prášky a ppo tej 3.sérii ATB mám pocit že imunita je fakt v prdeli, stále soplím, kýcham, zimnice :/ a mám ísť na infekčné ale bojís a netuším či ma zase niečim natlačia alebo čo vlastne tam spravia so mnou :(

luciakuku
24. dec 2016

Ahoj dievcata. Ja som sa s manzelom liecila 20dni na ATB Doxihexal, nevieme, ci to zabralo a tak skoro to nebudeme vediet. Vraj sa daju opakovane testy robit az po troch mesiacoch. A mame zakazane akekolvek hradky postelneho tipu. Chcem sa teda spytat,ci aj Vam lekarka zakazala intimnosti po dobu troch mesiacov. Poviem vam, ziadna sranda.

parvinka0001
24. dec 2016

@luciakuku ano zakazala jedine s kondomom....inak nie

nicoolin
27. dec 2016

Ja som s priatelom nespala poriadne už asi pol roka a ešte vyše mesiaca si počkáme, ale chodí do zahraničia tak je to o niečo ľahšie, posledná liečba nezabrala a to som bola na tom infekčnom, bola som tam znovu a dali mi liečbu na 7 týdžnov nejaký sumamed tbl., a su to vraj dosť silné atb a môžem iba užívať 3 dni v týždni takže jedno balenei obsahuje 3 tbl a užívam po tablete PO, UT, ST, a potom zase dalšie balenie až na další týžden. Takže dúfam že po tomto to už prestne. A s dojtorom mojím ženským som sa rozprávala, a povedal že to nei je strašná choroba, pred pár rokmi sa vôbec neliečila a neskúmala, a nemá nič spoločné s neplodnosťou, na neplodnosť je množstvo dalších problémov ochorení, a ako tak som čítala rôzne príspevky dáva to aj zmysel. Niekt tvrdil že s ureo nemohol otehotniet iné zase že hned niektoré po mesiaci, ale mylsím si že táto choroba naozaj nerozhoduje o nepolodnosti. Doktor mi to aj viac vysvetloval ale už si presne nepamatám ale ochorenie urey nemá vplyv na tehotenstvo - plodnosť. Možno iba niektorí doktori to tak povedia lebo nevedia zistiť prečo to je tak alebo neviem možnžo si to aj pacientky tak samé vyvodili. Ale jedno čo môžem povedať mám skvelého doktora a nemám zatial dôvod mu neveriť, čo sa o predošlom nedalo povedať, ked sa nedokázal milo správať a na chorobu mi povedal ženech si o nej vygooglim viac, ked som sa spýtala čo to vlastne je. a mne doktor povedal že je lepsie žiadny styk. Takže zatiaľ toľko 🙂

nicoolin
27. dec 2016

a luciakuku neviem ale ja ked doberiem tabletky po každom prešetrení sa hlásim asi po týždni na stery, zoberú vzorku a týžden trvá vyšetrenie kultivácie. Takže nechápem prečo povedali že až po troch mesiacoch. Kedže zatial som mala liečbu zakaždým na 3 týždne , ak prišiel menzes tak až další týžden po menzese. Aby neboli zostatky krvi - maternice. A priateľ čo bol u urológa taktiež mal ísť po týždni od dobratia tbl. aby nezostali zostatky.

luciakuku
27. dec 2016

Ahoj Nicoolin, neviem prečo tokto povedala moja doktorka. Vraj tá liečba 100% zaberie. Asi si dám urobiť tie testy a uvidím. Nevidím zmysel čakať tri mesiace bez nijakej znalosti o tom, či to zbralo. Potom čo? Dá nám opäť lieky a opäť tri mesiace stopku? To je čudné. Ďakujem za reakciu

nicoolin
28. dec 2016

Ahoj luciakuku, netuším ani ja ja už sa dlhšie liečim, a zakždým mi boli testy robené týžden po cykle ak som mala alebo po doužívaní, nechápem prečo až 3 mesiace podľa mna to je zbytočné, ja za 3 mesiace podstúpim 2,-3 liečby a ty len jednu? to je dosť divné. A odôvodnila ti prečo až 3 mesiace? A doxyhexal som brala hned ako prvú várku a dva krát po sebe, (tuším) teraz už mám trošku silnejšie atb takže som zvedavá. Každopádne daj potom info ako ďalej pokračuješ 🙂

no mne 100% nezabrala :D a aj doktor hovoril že niekedy lieky zaberú na prvý krát ale stáva sa že aj nie. Ale že to nie je nejaká "pohroma".
Proste ako aj s chrípkou al podobne, nemusia hned prvé lieky zabrať.

A asi ešte aj záleží na type vyšetrenia. Mne vždy robí kultiváciu tj stery z maternice, priatel bol u urológa a tam zase je rozdiel že môžu spraviť rozbor aj z moču alebo lepšie je vlastne ster taktiež z vnútra. Pričom stery s maternice a z trubice by mali trvať týžden a viac preto lebo sa posielajú do zahraničia, kde ich testujú a potom ich dávajú do roztoku kde zistujú ake atb sú v hodné. Ale moč sa môže testovať aj na mieste ale asi je to viacej zavádzajúce alebo výsledky v moči nemusia ukazovať ureu ale človek ju môže mať.

rakuskorakusko
16. apr 2017

@nicoolin ahoj...ako pokracujes v liecbe? Preslo ti to po tom sumamede?? Ja mam tiez ureu a momentalne uzivam doxy+ sumamed...

teegreen
Odpoveď bola odstránená
rakuskorakusko
16. apr 2017

@teegreen no....ja som na surovej strave....

teegreen
Odpoveď bola odstránená
rakuskorakusko
17. apr 2017

@teegreen skusim....snad sa toho svinstva zbavim...dakujem

nicoolin
17. apr 2017

Ahojte moja liecba je momentalne pozastavena, po poslednych atb kt nezabrali ssme sa rozhodli s priatelom ze si dam.od liekov pauzu lebo naozaj som videla na sebe aj zdravotne problemy (rychlejsie som nachladla, stale kychala, unavena rychlo) ze mi oslabili imunitu tak aj doktor povedal ze okay ze treba sa trochu dat dokopy a mam ist potom este raz na to infekcne ci teda mi dokazu este nejaku liecbu dat :/ takze som.dost sklamana a momentalne idem skusit trochu bilinkarstva (obklady,caje a pod) kedze lieky ma sklamali skusime to z.opacneho sudka mozno to aspon trochu pomoze 🙂 ale vyskusam aj ked niekomu sa to moze zdat smiesne.

rakuskorakusko
18. apr 2017

@nicoolin no drzim palce..skus aj grepofit od energy..myslim..ze aj drags imun odporucaju pri ureaplazme..daj vediet ako pokracujes..

tinni
28. jún 2017

Kocky neviete náhodou či pri infekcii ureaplazmou vznikajú zrasty?

marina24
10. aug 2017

neviem,ci je tato diskusia este stale aktualna, lebo sa taha uz roky,ale baby, ako vam prisli na ureaplzmu a mykoplazmu? mavam tiez caste zapaly moc. mechura, palenie, rezanie, totalne strasne nieco, najma v zime.
prosim vas- zistili vam ju aj inak ako z vyteru z posvy?lebo mne robili iba na chlamydie krv mi brali,a tie vysli negativne, tak neviem, ci ureaplazma a mykoplazma by sa tam u mna nemohli najst. ako sa to da zistiť, aj z krvi a mocu,ci?

rakuskorakusko
11. aug 2017

@marina24 ureaplazma a mykoplazma sa xistuje tiez z vyteru, len treba o to poziadat gyn dr, moze sa aj z krvi.

marina24
11. aug 2017

@rakuskorakusko a z krvi mi na ureu a myko. kto vezme krv ? iba urolog to moze,alebo aj niekto iny ?

marina24
11. aug 2017

z moču to nejde ?

rakuskorakusko
11. aug 2017

@marina24 a ake mas problemy? Mocove cesty mas chytene...no skus ist na ster na gyndu....a mozes dr poprosit, nech ti vezme krv...z mocu netusim..mozno aj ano..zalezi do akeho labaku to posielaju...niektori lekari beru vacsinou len stery, niektori krv....ak na gynde vyjde ster negativny...tak chod na urologiu..no a najlepsie ked povies, ze partner ma, alebo ex ma tieto potvory...to sa nebude dr vykrucat a urobi vysetrenia , ktore treba...