Bezúspešné snažilkovanie a ureaplazma, mykoplazma
Ahoj,..chcela by som pridať svoju skúsenosť so snažilkovaním. Asi pred 3/4 rokom sme sa tiež s priateľom rozhodli, že chceme bábetko. Snažili sme sa každé plodné dni,každú ovulku. Minulý mesiac som sa objednala k lekárke a povedala jej, že sa nám nejako nedarí. Chodila som pravidelne na preventívne prehliadky a mala som všetko v poriadku. Priateľ už deti má, takže nemal byť problém u neho.Pani doktorka mi urobila nejaké testy, povedala že urobíme na všetko čo môže spôsobovať že sa nám nedarí. Dnes som si bola pre výsledky a čakalo ma nemilé prekvapenie. Mám pozitívne testy na ureoplasmu a mykoplasmu. Sú vírusy, ktoré spôsobuju sterilitu a neplodnosť. Povedala, že bežne sa takéto vyšetrenia nedávajú robiť a baktérie môžem mať v sebe od prvého pohlavného styku. Jediné príznaky čo som mala, boli občasné zápaly močových ciest ale nepredpokladala som,že to môže spôsobovať takýto vírus. Na liečbu som dostala aj ja,aj partner antibiotiká na 20dní+vaginálne čípky aby som mala lactobacili. Teraz ma čaká oboznámenie partnera č nás čaká a dúfať, že obom sa podarí dodržať postup liečby. Baby chcem Vás len upozorniť, keď sa začínate snažiť dajte si radšej najprv urobiť testy aby ste potom neboli zbytočne smutné, že sa nedarí. Dočítala som sa, že babám sa po doliečení podarilo na prvý šup otehotnieť. Dúfam,že aspoň niekomu moja skúsenosť pomôže a skôr ako vám to spôsobí nemalé problémi, budete sa už liečiť.
ahojte baby... aj my sa snažíme už viac ako rok. Minulý rok v lete som bola aj v CAR, tam mi zistili ureaplazmu a dali antibiotiká Sumamed mne aj manželovi... že sa to určite prelieči. Ale prešlo 8 mesiacov a stale sa nedarí, tak som si musela vyžiadať znovu kontrolné testy (vraj treba odstup minimálne pol roka) a zase je to pozitívne :( môžeme sa my snažiť a skúšať rôzne cvičenia, čajíky, vitaminy, obklady a hocičo iné, keď to môže kaziť tá ureaplazma :(
Mala som to iste otehotnela som po 10m snazenia a mame dvojcata
@niny299 jeeeeej takže predsa len sa to podarilo... ďakujem za povzbudivú správu a gratulujem ;)
@mathia888
@tinni
@miss_sixty11
@marielka161
@nicoolin
Baby aj vy všetky ste bojovali v poslednom čase s ureou, zbavili ste sa jej? A nájdu sa medzi vami aj tehulky? Verím, že samé pozitívne odpovede prídu, aby ste nás trošku potešili... ;)
@majkaaa318 my sme mali atb na dva tyzdne, Doxyhexal - liecba hned zabrala, 2 mesiace potom som otehotnela, ale aj som potratila... teraz sa snazime od januara a zatial nic. Ja som si dala k liecbe aj Wobenzym
@majkaaa318 ahoj... Mne zistili ureaplazmy v novembri... Mala som jedny antibiotika aj s partnerom a v januári zasa pozitívne... Teraz sme douzivali druhé trojtyzdnove a na kontrolné stery idem 26. 3. Tak som zvedavá, ako dopadnem...
@ericia mne tie kontrolne stery nechceli v CARe urobiť skôr ako o pol roka... už som to mohla mať preliečené skôr... v januári mi vyšli divné výsledky z vyšetrenia moču, aj keď som vôbec žiadne problem nemala, tak som tam s tým teda šla a stery zobrali. Teraz mi pride divné, že vy všetky chodíte na kontrolu oveľa skôr ako ja v CARe :( a pritom to môže byť jeden z hlavných dôvodov, prečo sa nám nedarí a ich to nezaujíma
@majkaaa318 no malo by sa po mesiaci minimálne.. Aj keď niekto píše, že po troch... Tak ja neviem... Mne v centre povedali, že musia byť stery negatívne až potom môžem ísť na ďalšie IVF..
@majkaaa318 mozno to bude zniet blbo ale nam sa naozaj podarilo otehotniet vtedy ked som na to prestala mysliet 🙂
@majkaaa318 mne doktor povedal v CARe ze preto je lepsie ist neskor, pretoze ak pojdes prilis skoro po prelieceni, mozu tam byt este tie bakterie mrtve a vyjde pozitivny vysledok, aj ked uz si vllastne negativne. Cize oni to robia po dlhsej dobe, aby nevysli falosne pozitivne vysledky a nepchali do teba a do muza zbytocne antibiotika - mimochodom - antibitioka dost vyrazne nicia spermie
@majkaaa318 ahoj áno ja som bojovala rok a konečne som už mesiac zdravaaaaa🙂 už nič nestojí v ceste aby sme sa opäť pokúšali o bábätko 🙂
@marina24 ahoj, citam, ze sa ti stale vracia ureaplazma. Ako dlho sa liecis, ake atb si uzivala, mas aj priznaky?
Som tyzden po liecbe , kontrolne stery o mesiac , chcem sa spytat je treba aby na kontrolne vysetrenie siel aj partner z vlastnejniniciativy lebo gynekolog nic nespominal a neviem ako to je aby sme mali istotu ze sme obaja zdravy alebo nie ... A co sa tyka sexu je mozny do kontroly aspon s ochranou lebo gyn spominal len pocas liecby vynechat...dakujem za reakcie
Ahojte, zabral niekomu Sumamed? Lebo ja ho beriem 4.deň no nič sa nezlepsuje 😕 mala som bolesti podbruzka a v oblasti krizov a zistili mi mykoplazmu aj ureu😣 Deoxymykoin som brala tiež ale ten nezabral.
Ahojte. Tak ako čítam, viacero z vás sa podarilo otehotnieť po liečení a to mi dáva nádej. My sme mali rok nechránený sex po vysadení antikoncepcii. O bábätko sme sa nesnažil, brali sme to prirodzene. To ze sme ešte doposiaľ neotehotneli som dávala za príčinu antikoncepcie. Potom sme sa rozhodli, že sa budeme snažiť o bábätko aktívne, na gynde mi zistili ureoplazmu, vraj v menšom množstve. Dostali sme obaja antb na 10 dní doxyhexal. Volala som so sestrička, ktorá mi povedala ze po vybratí liekov sa mam na kontrolné stery objednať až niekedy po 2 mesiacoch ale o partnerovi nevravela nič. Vravela ze sa kľudne po dobrati mozeme naďalej snažiť o bábätko a nemusime čakať na stery. Vraj majú plno žien tehotných ktoré majú ureu a nemajú žiadne problémy a a dokonca aj ženy, ktoré úplne v poriadku porodili. Vravela ze nemám ničoho báť 🙂 tak jej dôverujem a po dobrati liekov sme sa začali opäť snažiť. Čakám na kontrolné stery a uvidíme aký bude výsledok a ci sa nám dovtedy nepodarí babo. Predtým som mávala silné bolesti pri menštruácii a občas bolesť pri sexe. Inak som žiadne problémy nepociťovala. Navyše som čítala štúdiu, že doposiaľ nebolo priamo zistíte že ureoplazmu zapríčiňuje neplodnosť 🙂 držím takisto aj vám palce.
ahojte baby, tiez sme teraz nasadili doxyhexal , po jeho dobrati by mala byt o par dni ovu , smie sa snazilkovat hned v dany mesiac? bol mi predpisany len e-recept , teda som nedostala info, ci sa moze po douzivani snazit ci nie ?dakujem
@matulka82 my sme snažiť mohli až po dobrati liekov. Dnes už som zdravá, robili mi kontrolné stery no babo sa nám ešte nepodarilo. Dostala som kyselinu listovú a priateľ berie zinok (vitamíny) momentálne je objednaný na spermiogram a uvdiime 🙂 ja som vraj zdravá. Ale snažíme sa cca rok plus mínus tak vravi gynekologicka, že je to ešte v poriadku. Snáď sa podarí

@mathia888 no nič.. Vyberiem ich celé...