Ahojte začala som mať problémy s bolesťami hlavy, ale to boli také bolesti že som musela isť na pohotovosť kde som z toho aj vracala. Brala som aj tabletky ktoré mi nezaberali, ráno som vstávala s bolesťou hlavy a nič nezaberalo. Mala som robenú MR, nič mi nezistili a tak som bola zúfala nevedela som kam mam isť, za ktorým lekárom lebo som pochodila kade tade a nevedeli mi pomôcť. Až nakoniec z tej zúfalosti som šla za psychiatričkou ktorá mi nasadila slabé lieky a bolesti hlavy sú preč. Neviem si to vysvetliť ako je to môžné že bolesti prestali až po nasadení AD.Čo vy nato ??
@lana11 ahoj,AD sa podavaju pri migrene aj pri tetanii.mam obe,suvisia vraj spolu,migrenu mam,bohuzial,uz chronicku.auru som nikdy nemala,bezne lieky ko mig400,ibalgin,novalgin,nalgesin a pod.nezaberali ani v konskej davke,takisto ani algifen a pod.,vratane doplnkov ako milgamma,magnezium,vitaminy..zachvaty som mavala aj 3-5krat do tyzdna,so zvracanim,vacsinou vlavo,ak zacinali vpravo,vzdy na druhy den prisiel intenzivny zachvat nalavo,bez ohladu na to ci som den predtym uzila antimigrenika.nasadili mi AD,antiepileptika a sedativa-takisto musel predpisovat psychiater a neslo o psychicke ochorenie.na cas pomohlo,neskor este horsie.po vysadeni mi naordinovali migrenove cipky.zachvat prejde,ale vychytala
som asi vsetky vedlajsie ucinky od opuchnutych noh a prstov na rukach,cez bolestive klby,az po zvracanie donemoty a este kusok,co nie raz skoncilo na infuzkach na pohotovosti.bola som s tym aj hospitalizovana,naposledy nedavno,v 7tt,to nepomahali ziadne "povolene" lieky ani infuzie,zachvat trval tri dni,z toho dva som zvracala aj napriek Torecanu a infuziam.momentalne zachvaty sice mavam,ale velmi ubrali na intenzite,zaklopem si..kedze som mala MR aj CT negativne,EEG bez nalezu a na EMG zistenu tetaniu,myslim si,ze vela zachvatov u mna sposobil stres a druhu cast cyklus,resp.hormonalne zmeny.kedze teraz v tehu je to kludnejsie..skus sledovat,ked sa bolest dostavi,ci nema suvis s ms alebo s nejakym nervovym vypatim.a sleduj aj stravu..mne napr.skodila aj cokolada a vseobecne cukor vo vacsom mnozstve. :-/
Kazdopadne,ak Ti liecba sadla,nemen ju,uvidis casom. 🙂
@lana11 ja mám migreny asi 10 rokov,,su to bolesti,ktore niekedy trvaju tri dni v kuse,pritom mi vadi zvuk,svetlo,len musím spat aj zvraciam....chodím len na neurologiu,beriem qarelin,napsin a torecan...nikdy ma nikde na ine vyšetrenie neposlali,len daju lieky a čakaju či ma vystrie,alebo nie...tieto lieky mi zaberaju dobre
@bonovka dievcata,to co popisujete sedi na potravinove intolerancie,prechodne zlepsenie stavu v tehotenstve,migreny s tetaniami, aj vsetko ostatne,kopec ludi s histaminovou intoleranciou prehanali dr roky po neurologoch,psychiatroch ... Odporucam pytat sa radsej k alergo-imuno a gastroenterologovi.
Zaujimave ze len pri bolesti hlavy antidepresiva...
moze byt psych.povodu ale podla mna by boli aj ine priznaky..nechut do jedla.nespavost a tak ako pri depresii.
Antidepres.sa musia uzivat 9 mes az rok...
Moze to byt vsak aj krcna chrbtica..stres..milion veci..treba si to zvazit...radsej viac vysetr..
@lana11 a ake mas AD? Sertralin? Prestala ta boliet hlava lebo si sa prestala stresovat. Nieco ta musi trapit - velmi trapit. Tie bolesti hlavy ktore si mala predtym su migrena - ked ta boli hlava a vracias. Migrena je moze byt bud koli problemom ako je nador, krcna chrbtica atd. atd. alebo stres.
Neurologovia predpisuju pri castych migrenach ako preventivnu liecbu antidepresiva alebo aj antiepileptika, aj mne uz boli viac krat ponuknute... Ako pisu baby migrenu moze spustat cokolvek... aj histamin je velky spustac, treba vylucit jedla ktore obsahuju histamin, hormonalny cyklus, stres, pocasie, krcna chrbtica...
@margareta1379 ahoj,chystam sa absolvovat obe,lebo pred rokom som prekonala aj zapal zaludka.nahovarali ma znami na domaci test na celiakiu,vysiel mi pozitivny. :-/
@andullinka ahoj to mas pravdu ...dnes som jedla kyslu kapustu citala som niekde ze obsahuje histamin + pocasie to hrozne dnesne a uz lezim s migrenou a zaludok mam ako na vode..
@updatevani No presne kysla kapusta by aj mna zabila , resp takmer vsetko co je v tabulke zakazanych potravin 😟
@andullinka ja som ani nebola na testy histminove len som vela googlila a potom som vlastne zistila ze ma okrem pocasia a ms rozboli hlava aj z tych potravin + biele vino toto ma dokaze dostavit aj na viac ako 3 dni ...uz ho nepijem vobec
@ludka140281 Tak mňa iba hlava bolela a vracala som, zasa som také nemala, že mi vadilo svetlo alebo hluk, mne sa to stáva tak že ma bolí hlava celý deň a potom týžden ok a potom zasa, alebo 1 deň ma celý čas bolí hlava na druhý deň iba k večeru.Ale bolí ma aj krčná chrbtica. Ked ma začne bolieť hlava tak žiaden liek mi nezaberá idem si ľahnúť a čakám kym príde večer ráno je ok. Ale stalo sa mi aj také že ráno som sa zobudila s tým že ma príšerne bolí hlava.
@lana11 krcna chrbtica ti moze vyvolat migrenu a z tej mozes zvracat...aspon mne neurolog aj to kontroloval a tiez vysvetloval to...
@kittykat22 Beriem paroxetin jednu tabletku, tak netrápim sa nad ničím, proste každý človek ma stres aj ja ale to je normálne zasa nemám nejaké problémy pre ktoré by som sa trápila. MR som mala robené pred rokom bolo OK. A krčná chrbtica ma pobolieva často.
@updatevani ale tak s krčnou chrbticou ma dnes už každý problém a nemá také stavy ako ja
@lana11 no len tebe moze prave nejaky nerv/cievku pritlacat a mas zlu priechodnost...cize ja by som toto urcite nevylucovala a dala si skontrolovat krcnu chrbticu...mimochodom mam kolegynu ktorej prave krcna stale spusta migrenu, preventivne teda chodi na masaze povedala ze aspon trosku jej to zmiernuje ...
@lana11 presne ako píše @updatevani tak to možes mať od krku. Máš možno niekde zacviknutý nerv. Ja som mala migrény a bolesti hlavy zo stresu. Nemala som MR, ale keď som zmenila prácu tak to prestalo. Paroxetin je SSRI - to je v pohode. Sú to lieky na ktoré sa nevytvára žiadna závislosť. Ani fyzická ani psychická. Tie lieky aj uvoľnujú svalstvo, tak možno ta preto neboli hlava - ak ti niekde tlačia svaly na nervy alebo kosti-nervy. Môžeš ešte zbehnúť k doktorovi nech sa ti doktor pozrie na krk a chrbticu. Stačí RTG a pozrie, či to tam nemáš nejako zacviknuté. A určite dostaneš fyzioterapiu a cviky na krk a chrbát. To by ti mohlo pomoct.
@kittykat22 a ked si zmenila prácu tak ti to samo prestalo? a berieš napríklad magnezium či vôbec nič ?
@updatevani tak ja som mala robené rtg krku lebo som poprosila svoju lekárku či mi ona nemôže pozrieť na krčnú chrbticu, tak ona tam nevidela nič také proste mam krivú chrbticu ale to nie som sama, že dnes ma každý krivú chrbticu a ked som s tým rtg zašla na neurologiu tak mi lekár povedal, že mam plávať a cvičiť a viac nič.
Určite si ešte kúpim Magné B6 a počkám ešte pár mesiacov a potom vynechám tie AD lebo ich nechcem brať hanbím sa za to ... Len dúfam, že ma zasa nezačne tak bolieť hlava ako predtým. Ešte som rozmýšľala či ma nemôže hlava bolieť aj z toho ze mam na krku už 7 rokov zväčšené lymfatické uzliny ale to asi s tým nesúvisi. Ináč ešte sa mi spravilo také nad kľúčnou kosťou akoby opuch ale nič tam nebolo cítiť tak myslím že uzlinu na tom mieste nebolo cítiť a gynekolog mi povedal, že to je sval že to môže súvisieť s krčnou chrbticou. Ja neviem tí lekári kašlú na ľudí asi.
@lana11 to hej lebo pohyb je nie len na chrbticu ale aj migrenu dobry 🙂 teda zas mi to povedal neurolog ze mam sa hybat... kazdopadne by som na tvojom mieste zmenila neurologa a skocila aj za fizioterapeutom/rehabilitacnym, skusit masaze ... no vela ludi ma krivu chrbticu ale kazdemu moze tlacit na nejaky iny nerv alebo aj nemusi...urcite skus obehat lekarov ved nejaky ti na ten problem musi prist 😉
@updatevani Urobím to tak že vysadím tie AD a budem brať to magnezium a uvidím či mi to nepomôže. A tebe je lepšie ??
@lana11 ale hned sa aj poobjednavaj k lekarom...ako dnes? hej dala som si migralgin nezbral velmi a neskor cinie tie uz zabrali...
@juliet86 beriem paroxetin jednu tabletku, už som si čítala ten leták tých tabletiek.