icon

Bolesti hlavy z krčnej chrbtice: ako sa prejavujú?

27. máj 2025

Ako by ste popísali bolesti hlavy ktoré idú z krčnej chrbtice? Ja mám takú tlakovú ,,bolesť,, hlavy raz na spánku, na čele, temene, pri nose, vždy na pravej strane hlavy...strieda sa to, nie je to taká bolesť na tabletku skôr tlak ktorý trvá s prestávkami aj celý deň, noc je dobrá a cez deň stále niekde...cítim že niesom uvoľnená v krku, pleciach, plus veľa stresu, úzkosť z toho všetkého. Fyzioterapie ma čaká o týždeň. Ďakujem za skusenosti

Strana
z2
autor
18. jún 2025
@samotak123

@vikiiiiiiii33 no ja uz sa bojim ze to dajaky nador je alebo co lebo hrozne tlaky do hlavy mam vavcsinou cele dni ale jedine co ma upokojuje je že sa menia miesta takze ztoho usudzujem že to bude nejakou stuhnutostou alebo zlym drzanim tela

@samotak123 mne sa tá bolesť najviac usadzujú okolo koreňa nosa tak zvažujú ma poslať na ct prinosnych dutín, lebo ja mám aj zmenený cuch, chuť , a Crp už mesiac okolo 15

samotak123
18. jún 2025

No ajja to mam niekedy medzi obocim a ako je nos , nos mam taktiez chronicky zapchany ale to uz mam 2 roky a vzivote som taketo problemy nemal takze neviem no ci to vobec moze s tymto suvisieť

vikiiiiiiii33
19. jún 2025
@samotak123

No ajja to mam niekedy medzi obocim a ako je nos , nos mam taktiez chronicky zapchany ale to uz mam 2 roky a vzivote som taketo problemy nemal takze neviem no ci to vobec moze s tymto suvisieť

@samotak123 ja to iste, a hlavne také mravcenie na jednej strane tváre

autor
19. jún 2025
@vikiiiiiiii33

@samotak123 ja to iste, a hlavne také mravcenie na jednej strane tváre

@vikiiiiiiii33 tak u mňa aj CT dutín negatívne, teraz smer neurológia...už som zúfalá

vikiiiiiiii33
19. jún 2025

V noci sa zobúdzate na bolesť tej tvare? Ja mám pocit, že na večer a v noci to je najhoršie :(

autor
19. jún 2025
@vikiiiiiiii33

V noci sa zobúdzate na bolesť tej tvare? Ja mám pocit, že na večer a v noci to je najhoršie :(

@vikiiiiiiii33 aj mňa to už ku večeru tlačí/bolí najviac, niekedy si dám Ibalgin, ale paradoxne vyspím sa dobre bez bolesti a akonáhle vstanem do polhodiny mám zas bolesti

vikiiiiiiii33
19. jún 2025

Presne aj ja že ráno sa zobudím s tým že wau dnes mi konečne nič nie je a do 15 minút všetko po starom. A potom že ľudia majú psychické problémy, no kto by nemal

autor
19. jún 2025
@vikiiiiiiii33

Presne aj ja že ráno sa zobudím s tým že wau dnes mi konečne nič nie je a do 15 minút všetko po starom. A potom že ľudia majú psychické problémy, no kto by nemal

@vikiiiiiiii33 presne tak.ja už som zrelá na antidepresíva, každý deň nad tým premýšľam, lebo veľmi sa to odráža potom na všetkom...človek je nervózny z toho

janame
24. jún 2025

Ahojte, pridam sa k Vam - tiez riesim bolest krcnej chrbtice. Trapim sa s tym uz 5 tyzdnov, zacalo to strasnou bolestou praveho trapezu. Mam sedavu pracu, stuhnutost svalov aj pribpravidelnych masazach, ale toto bol extrem. Pri masazi mi trapez uvolnili ihlami/akupunkturou. Nasadila som guajacuran, obvodna predpisala nimesil od bolesti. Po tyzdni dobratia lieku sa bokest vratila, navstivila som ortopeda, rtg.v poriadku, nasadil injekcie. No bolest krku nadalej pretrvava, pukoce mi tam, citim v zatylku az vrzganue. Pocas noci je klud, nic neboli, ale presne ako Vy pisete, akonahle zacnem rano fungovat, zacne aj bolest. K neurologovi sa neviem v normalnom termine dostat, vsade min.3 mesiace cakacky. Tiez yz myslim, ze to vsetko zhorsuhe psychika, ked som mimo domu/prace zaujata niecim inym, problemy nevnimam. Pred rokmi som takto riesila hrudnu chrbticu - 3 rpky som sa s tym mordovala, cvicila, nic nezaberalo, potom som brala AD kvoli hormonalnym zmenam (perimenopauza) a ani som nevedela, ze mam hrudnu chrbticu. A dostat sa k MR? Najskor do nas napchaju kadeco, az kdesi-cosi mozno poslu 🙈

janame
9. júl 2025
@anonym_autor

@vikiiiiiiii33 presne tak.ja už som zrelá na antidepresíva, každý deň nad tým premýšľam, lebo veľmi sa to odráža potom na všetkom...človek je nervózny z toho

@anonym_autor ahojky, aj si saposunula uz niekam dalej?

vikiiiiiiii33
9. júl 2025
@janame

Ahojte, pridam sa k Vam - tiez riesim bolest krcnej chrbtice. Trapim sa s tym uz 5 tyzdnov, zacalo to strasnou bolestou praveho trapezu. Mam sedavu pracu, stuhnutost svalov aj pribpravidelnych masazach, ale toto bol extrem. Pri masazi mi trapez uvolnili ihlami/akupunkturou. Nasadila som guajacuran, obvodna predpisala nimesil od bolesti. Po tyzdni dobratia lieku sa bokest vratila, navstivila som ortopeda, rtg.v poriadku, nasadil injekcie. No bolest krku nadalej pretrvava, pukoce mi tam, citim v zatylku az vrzganue. Pocas noci je klud, nic neboli, ale presne ako Vy pisete, akonahle zacnem rano fungovat, zacne aj bolest. K neurologovi sa neviem v normalnom termine dostat, vsade min.3 mesiace cakacky. Tiez yz myslim, ze to vsetko zhorsuhe psychika, ked som mimo domu/prace zaujata niecim inym, problemy nevnimam. Pred rokmi som takto riesila hrudnu chrbticu - 3 rpky som sa s tym mordovala, cvicila, nic nezaberalo, potom som brala AD kvoli hormonalnym zmenam (perimenopauza) a ani som nevedela, ze mam hrudnu chrbticu. A dostat sa k MR? Najskor do nas napchaju kadeco, az kdesi-cosi mozno poslu 🙈

@janame ja som bola aj na MRI, a nič sa nezistilo. Momentálne keď ma chytia bolesti tak si dávam Skudexu, fakt rýchlo zaberie (je na lekársky predpis). A každý druhý týždeň chodím na masáž, tento týždeň som mala prvykrat bankovanie a poviem vám, že mi to fakt uvoľnilo tu krčnú chrbticu.

Strana
z2