Bolesti pri močení, pálenie, štípanie
Prosím Vás, vopred upozorňujem, že už som objednaná ku gynekologičke, lenže neskutočne mi je zle a mám obrovské bolesti, od včera ležím v posteli a dopujem sa liekmi, aby som čo najviac spala a nevnímala tú bolesť.
Takže, mám 20 rokov a už asi mesiac-dva mám bolesti pri močení, pálenie, štípanie, nutkanie močiť i keď mi močiť netreba, no a asi posledný týždeň-dva sa to zhoršilo natoľko, že ma pri sexe bolí podbruško, pri každom jednom príraze a je jedno či ide hlboko alebo plytko, proste to bolí, už kvôli tomu ani spolu nemávame sex, v podstate sme sa niečo ako rozišli/dali si pauzu, neviem, proste spolu nespávame ani nerobíme žiadne iné sexuálne aktivity.
Najhoršie je, že už som po sexe začala aj krvácať, už ani neviem kedy mám menzes a kedy nie, totálne to mám tam dole rozhádzané a bojím sa čo mi je, prosím Vás, viem, že cez modrý koník sa vyšetrovať a diagnostikovať nedá, ale ak niektorá máte rovnaké skúsenosti, napíšte mi, čo by mi mohlo byť, pretože ja už som toho toľko pogooglila, popísala si so známymi, s odborníkmi online, hocičo, už som zúfalá, už som dnes chcela ísť aj na pohotovosť, keďže moja gynekologička ma objednala na dosť neskoro, už neviem, jak to vydržím, no budem musieť.
Ak by Vám nejaké veci boli nejasné, že by Vám pomohli pri odhaľovaní mojej potenciálnej choroby, tak sa pokojne pýtajte.
Ďakujem vopred za pochopenie a za nesúdenie.
S takýmto niečím sa neobjednava, ale ide hneď
To si ty, čo pred pár dňami noc trávila na gyn.pohotovosti a stíhala písať v kŕčoch na MK?
Chod na pohotovost
@luccija Nie, nie som to ja, ja sem dnes píšem s týmto problémom prvýkrát.
@lilianka28 Ono tie bolesti začínali tak postupne, najprv to bolelo len občasne a bola to taká jemná bolesť, vy hneď tiež neutekáte na pohotovosť s každou jemnou bolesťou…
Pravdepodobne mas zapal. Potrebujes lekara, je len sobota, utekaj na pohotovost. Moze sa stat, ze nebudes mat nikdy deti, ak je to vazny zapal maternice...
No podľa mňa to je neliečený zápal močových ciest.
@basska_b A zápal sa lieči ako, antibiotikami?
No.... Určite by som nečakala pokiaľ nechceš aby ti ten zápal neprešiel až k obličkam... Keď už máš takéto bolesti môže to byť vážne hocičo a čakať s týmto určite za mna nie.... A na pohotovosti ta vyšetria a máš to hned
A zápal sa rieši aj antibiotikami a aj antibiotickymi vkladmi záleží o aký zápal pôjde ak to nieje niečo ine
@dzulli1980 @basska_b podľa popisu sa mi to tiež javí na zápal močových ciest. Choď na pohotovosť, ako radia baby. Spánkom problém nevyriešiš.
@zirafienka dajú mi antibiotika na zapal močovych ciest, alebo jak sa to lieči?
To na čo ste čakala 😑 kým to príde do poriadnych bolesti 😑 môže to byť zápal močových ciest
Jednoznačne zapal maternice!
A riešiť urgentne, ak chceš mat niekedy deti.
Úplne reálne! Podľa popisu to máš dlho. Teda, si nesmierne nezodpovedná!
Treba ti urýchlene antibiotika
Zasla by som na pohotovosť, necakala by som s tým ku gynekologicke. Povedz, že máš obrovské bolesti a nezvládneš čakať do termínu
Dobre ti radí
@viestta s týmto k obvodnému, močové cesty nerieši gynekológia
Ale to možno závisí aj od prístupu lekára
ale ja neviem, či je to zápal močových ciest alebo niečo iné, môže to byť čokoľvek! k mojej obvoďáčke sa nedá objednať, stále som študent, takže mám detskú a ona má taký systém, že ráno sa treba zapísať a čakať, lenže to si ja dovoliť nemôžem, pretože ma môžu vyhodiť z brigády
Určite choď rýchlo na pohotovosť, lebo ti to môže chytiť ľadviny. Ja som mala rovnaké problémy, najprv mi zistili zápal močových ciest a potom cystu, ktorá mi tlačila na močový mechúr. Určite to začni riešiť, čo najskôr.
@viestta lenže keď je krvácanie môže byť chytený celý spodok čiže treba urobiť všetko a píše, že Nevie koľkokrát či ma kramy, či nie. To jej trvá mesiace?? To by močová sústava nevydržala mesiace, už by mala dávno hotové laviny, veď keď štípe pri močení, boli v zápätí chrbát a to sa nedá rýchle vydržať. Podľa mňa to začalo nenápadne dole, a už to ma všade, čiže ja by som najprv gyn píše že krváca. Tak hádam nie z močovej rúry
Sono doktorovi okamžite prezradí
Čo čakáš prosím ťa?? Načo?
@sono2 Veru, hlavne ja bolesti chrbta nemám, nikdy ma chrbát nebolel, ani hlava ani brucho, brucho až teraz pri sexe ma bolí neskutočne a mám ho tvrdé a naduté, pripadám si jak tehotná ale tehotná určite nie som…
Och, ako si mohla tak dlho čakať pri takýchto problémoch 😞 to treba čím skôr podchytiť.. dúfam že si už išla na pohotovosť
Ináč bude sa musieť liečiť aj partner
Tak toto na urologiu trebalo ist hned, ved je to jasny zapal mocovych ciest...2mes.cakat! ...asi sa to rozsirilo. Kludne na pohotovost nech vysetria alebo aspon daju hned Atb.
Ty mozes mat kludne zapal mocovych ciest. A davno si mala byt u obvodnej a nie ze u gynekologicky. Smer pohotovost. Uz davno si si mala do skumavky odobrat moc a ist s tym k obvodnej. Ved ked mas akutny problem tak tu obvodnu lekarku mas na to. Ja by som povedala, ze za tu dobu uz mas ten zapal rozsireny az neviem kde a tipujem, ze na wc aj po malej potrebe za tebou ostava vyrazna aroma z dovodu premnozenia bakterii. Ak raz nebudes moct mat deti, tak si spomen na tento nerieseny zapal…mas vobec rozum?

To čakáš mesiac v bolestiach? Smer pohotovosť.