Časté nočné pocikávanie u šesťdesiatročnej ženy
Co je pricinou a ako riesit caste nocne pocikavanie u 60rocnej zeny? Zacalo to zo dna na den. Cika aj 20x za noc, pricom neudrzi moc a pocika sa cestou na wc. Lekari nic nezistili. Cez den cika normalne a udrzi moc. Mate niekto skusenost? Co pomohlo?
@anonym_autor plienky, inkontinenčné nohavičky?
@anonym_cb8666 to je jasne. Ja sa pytam, ako sa toho zbavit.
@anonym_cb8666 to je jasne. Ja sa pytam, ako sa toho zbavit.
@anonym_autor treba dalsie vysetrenia. Problemy s chrbticou nema?
@anonym_autor treba dalsie vysetrenia. Problemy s chrbticou nema?
@anonym_8f8854 nie. Ale ako hovorim, problem je len vnoci. Cez den bez problemov.
@anonym_8f8854 nie. Ale ako hovorim, problem je len vnoci. Cez den bez problemov.
@anonym_autor a co urológ? Pokiaľ viem, sú na to lieky, aj ked s vedľajšími účinkami.
Treba kompletne vysetrenie. Vysoky cukor v krvi, sposobuje taketo problemi.Ale aj problem u zien po menopauze, poklesom panvoveho dna a ubytkom hormonov. To ti nikto neda odpoveď z akeho dovodu dochádza k inkontinencii, len odborne vyšetrenia.
Urologicko-gynekologicke vysetrenie? Citala som nedavno, ze mnohym zenam v menopauze aj pred nou pri takychto problemovh pomoze hormonalna lieba - niekedy staci krem, niekedy tabletky. Nema ine problemy, spojene s menopauzou?
Naozaj jej nic nezistili? To mi pride velmi zvlastne, lebo normalne to rozhodne nie je. Neskusali ste ist aj k niekomu inemu na vysetrenie? Alebo jej dat spravit niekde normalne vysetrenie celeho tela.
@anonym_autor
aj pri roztrúsenej skleróze sú problémy s močením
Aj 20x za noc? To je pri osemhodinovom spanku pomaly kazdu pol hodinu, je to vobec fyzicky mozne? Sa mi to zda mimo kapacity mocoveho mechura. Predpokladam, ze tekutiny v noci nedoplna.
Ako je na tom psychicky? V noci je dozorientovana alebo normalna? Potrebuje na wc doprovod? Byva s vami? Kym sa to nevysetri a nevyriesi kupte wc stolicku a dajte jej do izby nech nechodi cikat daleko.
A co zacinajuca sa demencia? Ako je na tom cez den? Nezacina zabudat na kazdodenne veci? Alebo neni niekedy dezorientovana? Neopakuje veci dookola?
Urcite to treba riesit s lekarom a nedat sa odbit. Moze to byt zaciatok niecoho vaznejsieho. Poradila by som davat na noc aspon teda inkontinencne vlozky, ja mam dobru skusenost s MoliCare, robia ich na roznu intenzitu uniku mocu a viete si nechat zaslat aj vzorky na vyskusanie 🙂
ano, niekedy cika aj kazdych 10 min. Niekedy par kvapiek, niekedy celkom dost. Potrebuje doprovod. Zacinajuca demencia ano. Molicare pouzivame, ale precika ich za 1 noc aj 4 kusy.
ano, niekedy cika aj kazdych 10 min. Niekedy par kvapiek, niekedy celkom dost. Potrebuje doprovod. Zacinajuca demencia ano. Molicare pouzivame, ale precika ich za 1 noc aj 4 kusy.
@anonym_autor treba vela lasky a trpezlivosti. Najtazsie to je pre nu, nieje to jednoduche, ze co bolo vcera normalne, uz nespoznava, nevie ako urobit - zvladnut a urobit opakovane. Vela sily prajem.
Demencia sledovana psychiatrom?
@anonym_autor to môžu byť hormóny. Najmä ten čo zahusťuje moč. Treba podrobnejšie vyšetrenie a nenechať sa odbiť.

@anonym_autor plienky, inkontinenčné nohavičky?