Chodíte pravidelne na gynekologické prehliadky?
Ja som nebola vyše desať rokov, teraz som sa objednala, ale trochu sa bojím čo ma čaká.
Som dosť hanblivá, našťastie som si mohla vybrať lekára -ženu, ale aj tak je to pre mňa utrpenie. Aj mám obavy, že mi bude nadávať, že som tak dlho nebola.
Chodim kazdy rok, povazujem to za dolezite. Raz som nebola 3 roky a vycitky som mala riadne.
Áno chodím pravidelne každý rok
Jasne, chodim kazdy rok + doma si pravidelne kontrolujem prsia. Tie prehliadky nie su na srandu kralikov, ale na to, aby sa vcas odhalilo pripadne ochorenie. Ten, kto zanedbava taketo veci, robi zle len sam sebe.
Nehanbi sa a chod. Robis to pre seba, nie pre lekara.
ano chodim kazdy rok
nemyslim si, ze lekarka ti bude cokolvek vycitat, vysetri ta ako kazdu inu pacientku
moja mama isla po 15 rokoch a nikto jej nic nevycital ..ja chodim
Áno, chodím. Vďaka tomu mi objavili rakovinu v rannom štádiu a po operácii, chemoterapii som za pár mesiacov bola vyliečená. Ak by som v tom roku nešla (takto pred 2 rokmi), tak už tu zrejme nie som. Ale ak pre teba tvoje zdravie a tvoj život nie je podstatný, tak nechodievaj, povinné to nie je. Ale ani prosím nemaj deti. Je nezodpovedné mať deti a potom takto riskovať.
Práve preto, že si uvedomujem, že je to nezodpovedné som sa objednala. Len sa bojím čo bude. Možno úplne zbytočne si robím stres.
Chodim pravidelne každý rok
Ja chodím každého pol roka.
Už v 19rokoch mi zistili hpv vírus.odvtedy som poctivo chodila a v 32 rokoch som musela ísť na konizaciu,nakoľko vysiel opäť III.stupen.
Nie je to nič príjemné,ja som celá spotená pri vyšetrení,vyšetrenie má bolí (len psychika, mala som ťažké prirodzene pôrody),ale v rámci prevencie chodím.aj k zubarovi chodím pravidelne.tam je to okej 😁
Chodím každý rok, ale napr sono prsníkov flakam.
Nie je ideálne, že si nebola 10 rokov, no je super, že ideš, drž sa 😊
Moja mama nechodila, a uz tu nie je...
Ano chodim. A dokonca ku dr chlapovi😃
Lekár - profesionál Ti nadávať nebude. Je to neetické a neprofesionálne
Normálny lekár Ti povie, dobry den
Chodím každý rok, kvôli horším výsledkom v minulosti teraz každý polrok. Je super, ze si sa objednala na vyšetrenie. Určite Ti nikto nič nevytkne, a ak áno, jedným uchom dnu, druhým von 😊
samozrejme
je dobre, ze ides, ak budes chodit pravidelne, zvyknes si a pride ti to prirodzene. vzdy si hovor, ze zijes v tej stastnejsej casti sveta, kde sa zena vysetruje, kontroluje a lieci...
aspon ja si to hovorim vzdy a tiez si hovorim, co si kupim za to😀
Chodim kazdy rok.A neboj sa.Super,ze si sa odhodlala.Len tak dalej.Pre nikoho to nie je prijemne,ale je to chvilka a da sa to vydrzat.A urcite to stoji za to.
Chodim. Poznala som zeny co to podcenili a uz medzi nami nie su. Mlade baby :( A otazne je, co rozumies pod "nadavanim". Ak bude mat lekar nevhodne poznamky, respektive bude vulgarny a pod, tak by som okamzite odisla. Ak Ti ale povie, ze je to nezodpovedne a ze to moze mat nasledky, tak to nie je nadavanie, ale pravda, ktoru si sama uvedomujes.
Každý rok,prečo by mala nadávať,jej to môže byť tak ukradnuté,je to tvoje zdravie, môže ti tak vysvetliť prečo sú dôležité kontroly
Určite prehliadky do budúcna nezanedbávaj, budeš kľudnejšia a aj psychicky si na to zvykneš a nebude to pre teba taký stres, príde ti to normálne. Hanbu daj bokom, pomysli si, koľko takých ako ty videl v ten deň, týždeň, mesiac .. a koľko ešte uvidí ... lekári to tak neriešia 🙂
Ja osobne mám gynekológa - muža .. z vlastnej skúsenosti mám pocit, že muži sú o dosť jemnejší a s tým mojim je aj kus sranda, človek pokecá o bežných veciach a tým je vyšetrenie a atmosféra o to uvoľnenejšia 🙂
ja mam z toho mojho hrozu ale aj tak chodim..:d..ale je skvely odbornik preto som nemenila zatial.
Chodím. Nie som s toho nadšená ale tú chvíľu vydržím
Chodim. Aj so sestrou, spolu na to myslime, nezabudneme, tiez sono prsnikov, k zubarke a aj k dentalnej hygienicke. Jedine v com zaostavam je prehliadka u obvodneho 🤔
Ano kazdy rok. A paradoxne so zenami gynekologickami mam ovela horsie skusenosti ako s muzmi.
Chodim na prehliadky ako take pravidelne.
Chodím pravidelne každý rok, odkedy som začala byť sexuálne aktívna. Ale ja chodim k doktorovi. S doktorkami som nemala dobré skúsenosti.
Tisíckrát radšej prebehnem holá po celej nemocnici, ako po 10 rokoch zistiť, že mám nejaké zdravotné problémy, ktoré sú už nezvratné, lebo..."sa hanbím".
Zahoď všetok stres, strach, lebo zdravie máš len jedno.
Mne sa ani neda vynechat, mame taku sestricku, ze dopredu vola ked sa blizi termin, aj opakovane, vysvetluje ze je to velmi dolezite a hned chce dohodnut termin. 👍
Chodím každý rok pravidelne. Dávam si robiť aj podrobné testy, keďže u nás v rodine žiaľ bol výskyt rakoviny vaječníkov, babka už žiaľ nežije. Na vyšetrenie prsníkov chodím častejšie kvôli cyste. Mne osobne na tomto veľmi záleží. Mám dobrého doktora, milý personál. Vždy sa cítim lepšie, keď viem, že je všetko v poriadku.
Moja sestra nechodí... Vraj sa hanbí. Nevieme ju s mamou presvedčiť, že je to dôležité, keďže sme toto v rodine mali a človek nikdy nevie...
Úprimne sa o ňu bojím, a čudujem sa tomu, že podceňuje tak dôležitú vec.

Ano chodim pravidelne kazdy rok.