Chudnem, ale na váhe je stále to isté číslo
Je to mozne vobec?? Vaha funguje urcite....kazdy mi hovori ze chudnem aj ja to citim a predsa vazim rovnako...
@vierocka888 to je krasny uspech😉
@eliska54 dakujem 🙂
Môžu byť dve možnosti:
- pohľad iných je iba subjektívny a mylný
- alebo (a dúfam, že pravdivá je táto možnosť) chudneš zmenou stavby tela (zmenou množstva svalovej hmoty a tuku).
Pre objektívnosť by bolo vhodné mať možnosť zmerať si nielen hmotnosť, ale aj pomer svalov a tuku. Doma mám prístroj Omron BF511, jeho cena v poslednom čase dosť klesla (tuším už od 65 €) a na tento účel je výborný a úplne postačujúci. Aj môže poslúžiť čiastočne motivujúco. Dôležité je merať sa vždy v rovnakom čase, na rovnakom mieste a za rovnakých okolností (napr. ráno pred raňajkami po potrebe). A nie zbytočne často (stačí aj raz za mesiac).
Ďalším ukazovateľom môže byť obvod pása, obvod bokov a pomer medzi týmito údajmi (pás/boky). Teda či dochádza k pozitívnym zmenám.
Veľa šťastia pri zdravom (bez diét) chudnutí.
@ciernypes uspech k chudnutiu rozhodne nie je nezrat, nieco si k tomu treba nastudovat ako funguje metabolizmus, co jest a kedy jest, co nejest, ako sa hybat. Nie je to tazke, len to treba pochopit a potom to pojde. Ak clovek prestane "zrat" ako prve sa odvodni, zbada to aj na vahe, mysli si ze super uspech sa dostavil ale nedostavil, z tuku neodislo nic. Ak hladovka pokracuje telo si svoje zasoby strazi a aj pri najmensom prehresku hned schovava. clovek zacne stracat svalovu hmotu,nie tuk lebo ten je zasobaren... dieta a hladovka nie je dlhodobo udrzatelna a nie je spravna, nezratim sa clovek vypracuje k pernamentnemu hladu, unave a znamemu jojo efektu. Jest praveze treba, casto , zdravo a pestro, rozbehnut spomaleny metabolizmus. davat si trochu pozor co davat do tych ust, vyhybat sa polotovarom ktore su plne cukru, tuku a ochucovadiel. Tiez si strazit cukor (nie ho vylucit) a skryty cukror, ktory je takmer vsade a to hlavne vecer + ak sa do toho zacne clovek trocha hybat tak ma vyhrate.
Záleží od toho ako chudneš? ako písali vyššie, ak cvičíš alebo ješ viac bielkovín chudneš , ale na váhe to nie je lebo buduješ svalstvo. Treba sa zmerať v páse, bokoch a tam uvidíš výsledok. Ak sa cítiš lepšie, tak to je to hlavné, nie ručička na váhe. Napíš mi do správy, ako sa stravuješ, čo robíš 🙂
@kondaska1 jj to mi je jasne,ja toho mam nastudovane az az aj o dietach a spomalovani metabolizmu a vsetko co si popisala.len nikdy som taka chuda nebola ako ked som nezrala,stacilo to potom len udrxiat.uz teraz.nech robin,co robim sa nemozem dostat na konfekcnu velkost nohavic 34.obcas 36...uz ten metabolizmus nedokazem nastartovat a take .ze nejest cukry.zdravo jest vela bielkovin.menej sachaeidov a ovocia to ovladam.aj som behavala a ani z toho som neschudla a to som mala slusne tempo. Co poradis ty na zrychlenie met?
tenis je dobry na chudnutie ale aspon 3 hodky vkuse 🙂
@ciernypes metabolizmus sa da zrýchliť iba pravidelnou stravou z kvalitných surovín a pitným režimom a nárastom svalovej hmoty, čim viac svalov tým viac energie na fungovanie potrebujú, treba sa aj hybat. Kardio trening je fajn, ale po case sa to stane rutinou. treba si dat doslova "do tela" a nastartovat sa.
Tým že si nejedla a napchala si sa do mensich nohavic suviselo s tym, že ano schudla si, ale nezdravo, nie tuk, ale hlavne vodu. a akonahle si sa vratila do starých kolaji hned to bolo naspat plus možno aj niečo navyše.
netreba držat diety, ale zmenit stravovacie navyky. Metabolizmus sa spomaluje aj vekom a to že v 20-tke si nosila cislo 34, tak v 30-tke to už nemusi platit a pritom nemusis ani nejak pribrat. Telo sa zmenilo. Vidim to aj na sebe, tiež uz tu 34 na seba nenapcham a to mam 51kg a som chuda, proste telesne proporcie sa zmenili a aj konfekcne velkosti zrejme zmensili (a to fakt) 😉
Mam problem snažím sa chudnuť ale mam problem s kontrolou ked vidim niečo dobre žeru mi oci a mam pocit že to musim zjesť nejake rady?😢

@danielkadandy ja keď niekomu poviem svoju váhu tak sa cuduje že kde ju beriem 😀 som vyssia a nikdy som nebola že tučná, a veľa ľudí mi vraveli že mám dobrú postavu, ale váha tomu nezodpovedala lebo vždy som bola ťažšia ako som vyzerala. A doktorka mi raz povedala že mám ťažké kosti 😀😀😀😀😀😀😀 a že s Mojou výškou a "rozlohou" tela nebudem mať nikdy na váhe 50kg a ideálne telo. Schudnúť toľko môžem ale to by som už vyzerala veľmi chudo. Takže ja osobne sa neriadim váhou ale zrkadlom 😀😀😀