CIN 3 a HPV 16 pozitívny
Ahojte baby, chcem sa podeliť o môj problém a zároveň opýtať sa či niekto má take podobné skúsenosti.
Minulého roka v auguste som bola na prvej konizacii( výsledky z biopsie boli CIN2) následne som sa dala zaočkovať 2 dávkami Gardasil 9, v júni tohto roku som bola už na druhej konizacii( výsledky CIN 3, ťažká dysplazia), teraz po 3 mesiacov od konizacii som bola na kontrolný cytoster + mi zobral gynekológ na HPV. Výsledok z cytologie ešte neviem ale HPV 16 mám pozitívny. Preto sa veľmi bojím ako to všetko dopadne. Poprosím o radu od vás ktoré ste si takým niečím prešli.
Ďakujem 😔
@tata1401 dnes som bola na konzultáciu u onkogynekologičky a dohodli sme sa na vybratie maternice laparoskopicky, kvôli vysokorizikovemu HPV 16
@spalviktoria ja som tiež nachystaná na radikálne riešenie,ak to bude robiť problémy ďalej...ja teda ani neviem,či mám vysoko pozitívne hpv....ale som nemilo prekvapená z toho, že môže byť aj po amputácii krčka a vybratí maternice ešte stále problém vo vaginálnom okraji
@spalviktoria aj ja som bola pred rokom... A aj po kontrolnom stere som mala stále pozitivny 😔 nasledoval ďalší zákrok a znova cytologia pozitivna 😔.... Držím palce aby si tu pliagu uz nemala🙏
@meggi28 aké vitamíny si brala prosím?
@meggi28 ja FB nemám, nedala by si mi na seba kontakt do súkromnej správy, by som ti ohľadne toho zavolala
@spalviktoria ahoj ako sa máš? Výsledky sj uz Ok? Ja som po oziaroch. Čaká ma ockovanie v novembri kontrola... Imunologicka mi posilnuje imunitu plus sa dopujem vitaminami
@majoslava ahoj , tak ja už po hysterektomii, vaječníky mi nechali. A výsledky z biopsii po hysterektomii sú v poriadku.
Tak držím ti palce😉
Všetko dobre ti prajem🙂
@spalviktoria super teším sa s tebou 🥰 a budes mat aj kontrolny odber? Mne po pol roku robil gynekológ
@majoslava ešte neviem nebola som na kontrole až po 6 týždňov od operácie
@majoslava na aké očkovanie ideš?
@spalviktoria HPV, grandasil 9, teraz mi imunologicka vysadila liečbu o dva týždne mam ist na prvú vakcínu po druhej znova chce pokračovať v podpore imunity... Užívala som vela prípravkov a vitamínov... a na koniec som zašla za imunologickou a ta zistila ze mi cbyna nejaká časť imunity, ze ja ju vôbec nemam... Preto si telo nedokáže poradiť s vírusom... Tak mi ju naštartovala a kontroluje krv kazde dvaja mesiace...
@majoslava aj ja som zaočkovaná 2 dávkami Gardasilu.
A aj obidvoch synov(13 a 18 r.) som dala zaočkovať proti HPV
@spalviktoria 3 dávku si si nedavala? Aj ja rozmyslam ze deti dam zaočkovať aj keď mala nema žiadne očkovania...
@majoslava doktor mi tvrdil, že 2 dávky stačia
@spalviktoria aha... Ja som čítala ze treba dokončiť celu schému 3 dávky tu poslednú ze do pol roka od druhej... Teraz mam užívať papilocare pol roka 🤦♀️
@majoslava ahoj, prosím? Ako si dopadla po takej dlhej dobe? Ja mám teraz stresy čo so mnou bude 😭
@divkanakosteti ahoj posledná kontrola v BB bola OK.
@spalviktoria mne už po dvoch konizaciach sám primár navrhol vybrať maternicu.
@majoslava aj ja už mám vybratu

@spalviktoria mne uz sami navrhli vybrat maternicu krcok som uz po druhej operacii nemala 😔 drzim palce aby výsledky boli iz len negatívne... Ka akurat čakám na radioterapii v BB ci budú ochotní mi poskytnúť liečbu tu ale ma posunú do BA 😔