icon

Cysta na vaječníku a šanca na otehotnenie

kaja81
19. máj 2012

Ahojte, mam 30 rokov a o babo sa pokušame rok a pol ale bez uspechu. 10.8.2011 mi kôli cyste zobreli lavy večník. Teraz mi zistili že na pravom mám znovu cystu.
Začali sme chodiť do GynFivu, zatial som bola len na konzultáciu. Podla výsledkou rozhodnú, čo urobia. Chcem sa opýtať, či niektorá z vás mala podobný problém ako ja a či sa vám podarilo otehotnieť? Rada by som bola keby mi niekto poradil a možno povzbudil som z toho na nervy ☹

simona707
16. nov 2012

Ahojte, ja som v októbri vysadila anti, a začalo sa malé peklo- nevoľnosť, nechutenstvo, únava...menzes žiadny, len bolesti vaječníkov a podbruška. Trvalo to dva týždne, a keďže sa snažíme o bábo tak ma to potešilo, lenže...tehotenský test bol negatívny. Dnes som bola u lekára a vraj mi praskla cysta- neviem nič viac lebo som ostala mimo. Aká je šanca na otehotnenie? Vraj tam mám ešte folikulárnu vodičku- čo s ňou? Vstrebe sa alebo...? Poraďte pomôžte...

ivana158
14. dec 2012

Ahojte, pred mesiacom som šla na gynekológiu so silnými bolesťami a meškaním menštruácie. Bez aéhokoľvek vyšetrenia mi povedal, že som zrejme tehotná a či si chcem bábo nechať alebo budem uvažovať o potrate...
Ostala som ako obarená.. priateľa mám už dlho, takže som to nevylučovala .. išlo skôr o ten jeho prístup.. no keď ma vyšetril, povedal mi že TEHOTNÁ NIE SOM , ale že mám 4cm CYSTU na ľavom vaječníku. Pichol mi injekciu na vyvolanie menštruácie a po týždni mi povedal že cysta zmizla. Odišla som s dobrým pocitom .. teraz je však 14.12 a ja som mala dostať menštruáciu, opäť mám bolesti, ale MS zatial nikde. Obávam sa , či sa cyst opäť neobjavila .. Može sa niečo také stať ?? Ďakujem za akúkoľvek radu ..

kveta
14. dec 2012

@ivana158 Ano, moze sa to stat. A bolo by rozumne, keby si si to dala dodiagnostikovat, lebo niektore priciny tvorby cyst mozu byt pricinou casom sa prehlbujucej sa neplodnosti a mozno dostanes od vynekologa info, ze bude rozumne otehotniet co najskor, aby sa Ti vobec podarilo otehotniet.

ivana158
14. dec 2012

Rozumiem, .. ďakujem .. toho sa bojím najviac, ja aj priateľ po detičkách túžime.. ale ak by som mala otehotnieť teraz, bolo by to ťažké, .. asi budem musiež navštíviť doktora, len chcem ešte chvílu počkať, možno menštruácia príde, .. rozmýslam ze zmenim doktora, ten moj mi neustale hovori o antikoncepcii aj ked som mu dala razne najavo, ze o nu zaujem nemam .. vraj nebudem mat bolesti pri MS a podobne veci .. ale bojim sa , ak skutocne budem mat problem s otehotnenim v buducnosti aby tomu nepomohli aj tie tabletky .. neviem co robit..

catherine275
3. jan 2013

Ahojte. Neviem ci sa mi niektora z vas ozve ked posledny prispevok bol v decembri 2012. Tiez zijem s cystou uz asi 5 rokov. Do augusta 2011 som brala HAK ale vysadila som ju. Odvtedy do juna 2012 sa zvacsila z 3 na 7cm.vsetko bolo v pohode az som raz mala take bolesti ze som citila kazdu jamu na ceste autom do nemocnice. Zijem v anglicku a doktor mi hned odporucil operaciu a povedal ze uvidi ci vezme aj lavy vajecnik. V duchu som si to asi x krat prekladala ci som to pochopila spravne a ked sme doktorke povedali ze chceme deti tak nas odbila s tym ze ved mam este druhy vajecnik.Mam 24, ziadne dieta a raz ich mat chceme.Niektore z vas tu pisali ze im pomohlo ked otehotneli. Uz aj nad tym sme uvazovali len sa velmi bojim ako by cysta reagovala a ci by to neublizilo plodu. Urcite si nechcem dat hned zobrat vajecnik! Vedela by mi niektora z vas poradit? Uz teraz mam z toho nervy..

kveta
3. jan 2013

@catherine275 Ahoj, otehotnenie pri cyste je rizikova sranda, lebo je vyssia pravdepodobnost potratu. Tiez som cdhdcela zacfhranit pri operacii cast vajecnika a ddr respektoval moje prianie a vyrezal len cystu. Je to pracfnejsia operacia, ale da sa to. Len neviem, ci aj pri Tvojom naleze.

vralen
3. jan 2013

Ja som mala cystu 8 cm v janari minuleho roka, teda takto pred rokom. doktor povedal ze to musi ist von oprecacne, ze to nie je ta rozpustna a ked som prisla na kontrolu po troch mesiacoch, uz tam nebola. potom som hned otehotnela. mala som stastie.
mojej kamoske zistili cystu ked otehotnela a narodilo sa jej zdrave dietatko, no bohuzial jej po porode museli odstranit cystu aj s maternicou.
tych pripadov je vela a kazdy je individualny. tvoj lekar vie asi lepsie. ked tak skus sa poradit i s inym lekarom.

catherine275
3. jan 2013

@kveta dakujem za odpoved. Problem je ten ze anglickym doktorom neverim a asi to budem musiet riesit jedinedoma na sr:( dufala som ze existuje aj ineriesenie ako laparoskopia:( nejake kvapky alebo tak.. Skusim sa este porozpravat s mudr. Dakujem za odpovede este raz

kveta
3. jan 2013

@catherine275 Aj na Slovensku je problem zohnat lekara, co by to neodflakol. Zlaty standard je cystu vysat ihlou. Ale ak by to bola rakovina, cez ihlu sa dostanu jej bunky aj do brusnej dutiny mpreto je bezpecnejsia aj ked zriedkavejsia metoda nabratia cysty do vrecuska a odrezanie cez zdrave tkanivo. Ustraz si to, aby Ti to urobili tak ako chces. 😉

catherine275
3. jan 2013

@kveta to mas pravdu jedine po znamosti doma... Ja by som si to ustrazila len keby ma neuspavali🙂 operaciu mi naplanovali na 15.1 a stale neviem co mam robit :( nikdy neviem kto ma bude operovat a ci to nedomrvi... Hmm uz len toto mi chybalo ku stastiu...

jaja9891
12. feb 2013

Ahojte,vcera som sa dozvedela,ze mam 2 cysty, 3,5 cm a 5cm......viac neviem,lebo v tom soku som nebola schopna uvazovat,pytat sa...nic.... s manzelom chceme babo,ale chceli sme este pockat...tak mi lekarka navrhla antikoncepciu na 3- 6 mesiacov,vraj sa cysta moze zmensit... mozem skusit aj otehotniet a ak sa to nepodari,tak sa operuju laparoskopicky.... s cystami je to rizikovejsie,aj tehotenstvo...ale vela zien tu pise,ze s tehotenstvom cysty zmizli... dufa,ze sa zmensi,alebo zmizne cim skor....

didi44
12. feb 2013

@jaja9891 ..od tej tvojej specialnej doktorky..je to hovadina ako voda v kosi...tej tvojej gynekologicke daj zbohom..este nikdy hormonalna antikoncepcia nevyliecila ani nezabranila, aby si nemala cysty...najdi si ineho gynekologa..cysty preliec..absolvuj prislusny zakrok a ak chces dieta zbytocne sa hormonalnou antikoncepciou neprezieraj...po odstraneni cyst sa riad vlastnym rozumom..a po potrebnej pauze sa snaz, aby si co najskor otehotnela...

jaja9891
13. feb 2013

@didi44 doteraz som taky problem nemala a nie som v tom doma.... hormony vraj mozu zmensit cysty,inu moznost mi ani okrem laparoskopie nenavrhla...a navrhla mi ju na 3-6 mesiacov... potom mam skusit otehotniet.... neviem co robit...a inak mohla by si zmylit tehotenstvo a cystu,resp. ci to nemoze byt nejake zavadzajuce? chcem babo a velmi...ale este aj s manzelom som sa pohadala kvoli tej chorobe,ze nemam fnukat :/

catherine275
13. feb 2013

@didi44 suhlasim s tebou iba v tom ze HAK cystu nevylieci ale na druhej strane ju dokaze udrzat pod kontrolou. Kym som brala HAK cysta bola rovnka nerastla, nebolela. Po vysadeni sa zvacsila na tolko ze som musela na laparku. prisli sme na to az ked ma v bolestiach doviezol manzel na pohotovost a zacali sme to riesit. Znova som zacala hak hned po laparke. Uvidim ci tam budu cysty znova alebo nie na dalsej kontrole.

anjelicek26
13. feb 2013

@jaja9891 - ja som mala dve taketo cysty, posunula sa mi ovulacia az dva dni pred menstruaciu a vdaka tomu mame teraz krpca v brusku, proste sme si na konci cyklu raz nedali pozor v style, ze menstruacia je pred dverami 🤐 Kazdopadne na kontrole v 8.tyzdni tehu boli uz obe cysty prec. Neboj nic.

jaja9891
13. feb 2013

@anjelicek26 No ja som o cystach netusila a az doma som si uvedomila,ze som doktorke dala zlu info... lebo sme si s manzelom davali pozor,ale len cca od 10 do 17 dna cyklu...potom uz vobec nie,ale nenapadlo mi takto jej to povedat,len som jej vravela,ze sme si davali pozor,ze tehotny nie som....a na sone jasne,ze okrem tych cyst nic nevidela a navyse nemohla najst ani lavy vajecnik... o mesiac mam zavat brat HAK,neviem ci pockat, ci pride mrcha,alebo sa radsej ist este spytat...

anjelicek26
13. feb 2013

@jaja9891 - nemohla najst lavy vajecnik 😕 😕 😕 Si si ista, ze si u dobrej lekarky 🤐 Ja osobne by som HAK nebrala, skor skusila nieco prirodneho na znicenie tych cyst,

ananas
avokado
cesnak
papaya

a na pitie

• 1 cl lyzicka medu

• stava z jedneho citrona

• 1 cajova lyzicka pelu (dostanes u bylinkarky)

• 1 pohar ceerstvej vody

• 1 salku aloe-vera stavy alebo kase

Vsetko pomixovat a pit pomaly.

didi44
13. feb 2013

@catherine275 ..no co ti na to odpovedat ?......kazda rada draha...jednoznacne je to hazard so zdravim...a spoliehat sa..vsak hak zabrani, aby cysta/y neradtli?...zdravie je jedno a gynekolog ti predpise cokilvek..nechcem uvadzat, ze z toho ma provizie....Skratka a co ak by cysta nebola cystou, pripadne to bol zaciatok, kde sa stane zhubnym problemom...aj potom by si a utesovala tym, ze vdaka hak nerastla?...slaba utecha ak by si viac nemala deti...prisla pripadne o viac..nechcem povedat, ze o to najdolezitejsie...

catherine275
13. feb 2013

@didi44 ak sa mozem spytat tiez mas cysty? Ako si to riesila ty? Alebo si gynekolog? Ci sa tejto teme lentak venujes? A ku gynekologom.. Moja dr na sr ma poslala za primarom do nemocnice aby sme sa dohodli na termine laparky a on ma poslal domov s tym ze som mlada naco ju vyberat ked som mlada... A o dva roky na to v bolestiach na pohotovosti. A vybrat ju museli. Preto som sa rozhodla brat znova hak viac laparku nechcem podstupit. Je to mesiac dozadu a stale nie som na 100% v pohode. Myslim ze utesovat sa nemusim kedze vsetko dopadlo dobre. Oba vajecniky zdrave a tam kde maju byt, vajickokvody prichodne a cysty prec. Kedze chceme este s babom pockat inu moznost nemam. Alebo mi vies poradit nieco ine proti cystam? Budem vdacna za kazdu radu.. Nie som zastancom hak ale ....

didi44
13. feb 2013

@jaja9891 ..s manzelom sa nehadaj...lekarke never..a o babatko sa pokusajte dalej bez ohladu na cysty...Dovodom vznikaniu cyst mozu byt viacere faktory..a jednym moze byt aj to, ze by si uz vo svojom veku mala mat dieta..a akykolvek hormonalny zasah do organizmu skodi a pochybujem, ze by ta manzel tlacil k tomu, aby si antiku uzivala..ak s tebou dieta chce..ale moze sa stat, ze chciet nebude a bude chciet s inou..neviem posudit vas vztah, ale chlapi vo vacsine zenske problemy neriesia...zacnu ich riesit az potom ked zistia, ze zena to tam dole a obcas aj hore nema v poriadku...Ako viem, chlap ma najradsej ak je zena poctiva, ma ju zdravu a je schopna porodit zdrave deti..atd...Ak chlap zaciti problem...neriesi ho, hlada vychodisko, ako sa ho zbavi...tym som dufam povedal vsetko..Skratka navrhujem , nenechavaj nic na nahodu..gynekologicke to je fuk, ci ty deti mas, budes mat, alebo mat nebudes...Xfravotnictvo a lekari uz davno nie su tu kvoli pacientom...aspon ja to takto vnimam

jaja9891
13. feb 2013

Som u dobrej lekarky,chodim k nej uz 8 rokov a vzdy mi pomohla... nikdy mi nic nasilu nepchala a slobodne sa ma spytala a povedala vsetky moznosti... nepatrim k ludom, ktori su slepi a hlupi a nemaju vlastny usudok..... vsetky vysledky som doteraz mala ok,proste toto prislo nahle.... a nemohla najst.... ved predtym na prvy sup jej vsetko ukazalo a teraz bol problem.... niekedy ani na najdokonalejsich zariadeniach sa nepodari na prvy krat vsetko odhalit a ukazat... viem o com hovorim.... navyse nechat sa rezat a dat si neviem co vsetko povyberat a mozno aj zbytocne.... ved napr. folikularne cysty su dost bezne a casto vznikaju a zanikaju v priebehu cyklov... tak predsa nebudem bezat hned pod noz.... viem o tom 2 den.... a snazim sa najst co najviac info a spravne sa rozhodnut

catherine275
13. feb 2013

@anjelicek26 mozem sa spytat ci to mas aj vyskusane? Alebo kde si to nasla🙂 dakujem

jaja9891
13. feb 2013

@didi44 co sa tyka zdravotnictva viem o tom svoje... ale moja dr. sama mala problemy s otehotnenim....verim,ze ako zena to vie pochopit...a chcem ist aj k inemu lekarovi,aby som pocula viac nazorov.... mam 24,babo s manzelom chceme... no chcela som najprv dokoncit skolu a postavit si domcek..... ale samozrejme,ze dieta je prvorade a nevahala by som... manzel chce babo a je to medzi nami ok...len co sa tyka chorob,nevie to pochopit.... neberie to tak....

zlatanka
13. feb 2013

@kaja81 ahoj ja som mala 4kg cystu na vajecniku tak mi museli zobrat cely vajecnik...tak mam len jeden a otehotnela som na prvy sup 🙂 nebud smutna urcite sa vam podari mat babo 🙂 drzim palceky

didi44
13. feb 2013

..pomahaju aj zabaly z lanoveho oleja...ale to co je dobre na taketo zenske neduhy poznaju aj babky bilinkarky, ale je coraz menej takych ludi, co pomozu..vacsinou ide o biznis..

anjelicek26
13. feb 2013

@catherine275 - mam to z netu, ale tam som si to nasla uz davnejsie, ked som mala dve ciarky na testiku a dve cysty, jednu tri a druhu pät cm velku... do mesiaca jedna praskla a druha sa vstrebala. Takze asi jedno z toho zabralo, boh vie.

catherine275
13. feb 2013

@anjelicek26 dakujem vyskusam to.

jaja9891
13. feb 2013

@zlatanka dakujem za povzbudive slova 🙂

didi44
13. feb 2013

@jaja9891 ...skola je dolezita...ale kazdy vek ma svoje caro...a treba zvazovat v zhladom na okolnosti, ci je lepsie mat dieta a skolu postupne dorobit aj ako tehotna a s dietatom, alebo uprednostnit skolu a...to ostatne uz viac neuprednostnis...je to len na tebe...N akoniec..ty uz vela rieseni mat nemusis..za to manzel ak je v poriadku si rieseni najde vela..a po tom, co postavi dom sa mu budu aj ponukat...

jaja9891
13. feb 2013

@anjelicek26 vraj je to bezne pri cystach,ze sa vstrebu,prasknu....ak su male, ani o tom vediet nemusime.... ale kazda rada je dobra 🙂