icon

Cysta na vaječníku a šanca na otehotnenie

kaja81
19. máj 2012

Ahojte, mam 30 rokov a o babo sa pokušame rok a pol ale bez uspechu. 10.8.2011 mi kôli cyste zobreli lavy večník. Teraz mi zistili že na pravom mám znovu cystu.
Začali sme chodiť do GynFivu, zatial som bola len na konzultáciu. Podla výsledkou rozhodnú, čo urobia. Chcem sa opýtať, či niektorá z vás mala podobný problém ako ja a či sa vám podarilo otehotnieť? Rada by som bola keby mi niekto poradil a možno povzbudil som z toho na nervy ☹

jaja9891
13. feb 2013

@didi44 ja som nevravela,ze uprednostnujem skolu a manzel ma moju plnu doveru a kvoli nejakej cyste by si nehladal inu... navyse on je ten,kto chce pockat,nie ja.... neviem preco mas take nazory na chlapov,nezastavam sa ich....zazila som si v zivote svoje,ale manzela mam vynikajuceho

didi44
13. feb 2013

@catherine275 ..cysty nemam.som muz ...detaily a diagnozu tv. zdr.stavu nepoznam..a moju radu odporucanie chap ako priatelsku vypomoc..z hladiska uvazovania...Ak mozes, vrat sa k tomu, co si napisala: ako tv.doktorka vyriesila tvoj problem?..zbavila sa ho tym, ze ta poslala za niekym...Mozno ten dotycny zda sa nemal zaujat tento postoj aleho prof.pristup nebol tym spr.riesenim, ale aak si v tom case bola mlada, naozaj ak sa jednalo o to, ze vyhodnotil zakrok za nie spravny, tak vedel, ze akykolvek zasah do mladeho tela moze byt velmi skodlivy..alebo sa tym zbavil hakliveho problemu tak ako to urobila tv. gynekologicka...Jednoznacne vsak zastavam nazor, ze ak budes uzivat atb..tvoj problem to na urcitu domu zmierni...pozastavi, ale nevyriesi... Jedna vec je, ze sa ti pri uzivani antiky nepodari otehotniet a po dlhodobom uzivani antikoncepcie ti opat zacnu vznikat cysty a nechcem dalej ani pomysliet na ten scenar, co moze prist..Ja by som jednoznacne antiku neuzival, hormonmi sa nedlavil a snazil sa otehotniet...Ak sa ti to zadari, tak slava..a ked uz budes mat dieta, potom si uzivaj antiku aku chces a kolko chces..je to len na tvojom uvazeni...vela stastia prajem..

didi44
13. feb 2013

@jaja9891 ..len na mna prosim ta nezacni utocit..chcel som poradit tebe..nepisem, co je prednejsie pre teba a ani co pre tvojho muza..Vzdy je to len medzi vami a bud moj nazor akceptujes, alebo si urobis podla seba...ale na moju osobu by si utocila zbytocne..bola to z mojej strany len rada..na ine dohady, ktore zbytocne vytvaras a scenare keby bolo keby neries..

zlatanka
13. feb 2013

@jaja9891 ahoj ja som tu cystu mala v 18rokoch ani som netuslila len ma bolelo stale brucho a rastlo mi ako keby som bola tehotna...nakoniec zistili ze mam na lavom vajecniku 4kg cystu o priemere 25cm 😕 tak hned som musela ist na operaciu a zobrali mi cely vajecnik...nic mi k tomu nepúovedali ci mozem ci nemozem mat deti...len primar ktory ma operoval povedal ze ved mas este jeden 😠 ked som zacala chodit k mojmu gynekologovi tak mi povedal ze mozem mat deti len ze to moze dlhsie trvat a antikoncepciu nemozem aby sa mi nieco nestalo este aj s tym zdravym vajecnikom...vzdy som chcela deticky ale nejako som to neriesila a teraz ked mam 22rokov tak o 19dni pride k nam nas krasny chlapcek 🙂 a otehotnela som na prvy sup a menstruacxiu som mavala pravidelnu 28dni takze ziadne problemi som nemala... 🙂 neboj skus sa nejako vyliecit z tych cyst a potom si chvilku oddychni a pokuste sa o babo len netlac nato...ja som to nechla na osud ze bud bude alebo nie.medzi operaciou a tehotenstvom som mala 4 roky tak asi to potrebovalo cas a potom som otehotnela hned ked som chcela 🙂

didi44
13. feb 2013

@zlatanka ...dakujem za tvoj prispevok, dufam ze pomoze..

jaja9891
13. feb 2013

@didi44 ja neutocim...ani nevytvaram scenare... ale nemusim suhlasit s tvojim nazorom o chlapoch,manzeloch a ich pristupe.... ja som potrebovala radu a informacie, nie rozoberat,aki su chlapi a hned niekoho strasit,ze ho manzel necha ak neotehotnie... s tym si zacal ty...a sam o sebe prezradis viac ako chces....

jaja9891
13. feb 2013

@zlatanka dakujem, spravny pristup,viem o tom 2 dni a orientujem sa v problematike.... jeden vajecnik by mal byt ok, tak snad cysty zmiznu tak ako prisli a babo pride tiez 🙂 tak nech sa dari malemu i vam,nech je zdravucky 🙂 doteraz som bola zdrava,verim,ze toto je len prechodne a vsetko bude ok 🙂

zlatanka
13. feb 2013

@jaja9891 ak je druhy vajecnik zdravy tak to je super a ak mas len take male cysty tak bud zmiznu same aleim bude treba pomoct operaciou..ale neboj sa 🙂 a ak sa mozem spytat ake velke su tie cysty a co ti povedal lekar?

didi44
13. feb 2013

@jaja9891 ..nuz prepac, ze ti nemotam madove fuzy okolo ust...vies, ak je nejaky problem...staviam sa k nemu celom a ak sa pytam na nazor...nemam rad take rady typu..ved neboj bude dobre, ved sa to vyriesi...Skratka jednam na rovinu..uvadzam vsetky rizika..a nepotrebujem, aby ak mam problem..riesenim boli mile slova a hladkanie po hlavicke..aj ked v urcitych momentoch hladkanie po hlavicke mam rad...ale to by som nebol uz..Vela stastia..

gelinka75
13. feb 2013

@jaja9891 ahoj, ja som brala antiku na cystu a pomohla, cysta zmizla, je vsak pravda, ze po case sa zas vratila, pre mna operacia neprichadza do uvahy tak teraz skusam kvapky na prirodnej baze, vycitala som ze zeny, ktore mavaju cysty trpia estrogenovou dominanciou a ta sposobuje hormonalnu nerovnovahu, ja mam HP v poriadku a predsa sa to deje

catherine275
13. feb 2013

@didi44 preco potom radis zenam ked prepac za vyraz nemas tusenie ake to je mat v sebe cystu? Mal si niekedy nejaku operaciu aspon? Je pekne ze sa snazis pomoct ale mal by si to skusat niekde inde lebo ja osobne mam pocit ze by si doporucil kazdej otehtotniet bez ohladu na t ci si to moze dovolit alebo nie. Take reci ako ved nejako sa to dieta vychova uz su davno neplatia... Specialne na sr. Moja dr ju vybrat chcela primar ma poslal domov. A laparoskopicky zakrok na odstranenie cysty skodlivy nie je.. Ja viem ze sa to tymto nevyriesi ale pokial sa to da pozastavit na dobu kym sa zacneme snazit o dieta preco nie... Ano jasne su zeny ktore maju problem otehotniet po hak ale mas mnozstvo zien ktore po nej otehotneju hned 😲 prepac za uprimnost ale naozaj mas pocit ze ked zena otehtonie sa to vyriesi? Bez ohladu na to ci sa dokaze o to dieta postarat? Nechcem byt tehotna a rozmyslat nad tym coskor zaplatim a z coho budeme zit po zaplateni uctov.. A dovol mi este reagovatna to co si pisal @jaja9891 o muzoch. Moj muz tiez vedel o cyste od zaciatku a zobral si ma. Aj ked ma to sem tam pri milovani bolelo prestali sme a zostal somnou. Nikdy mi nedal najavo ze ma kvoli tomu opusti prave naopak.. Nedavno sa mi priznal s tym ako mal slzy v ociach ked ma videl ako my prvazali zo saly do izby. Bol pri mne cely cas a keby mohol ide aj na salu... A nemusim hovorit o tom ako sa o mna staral po laparke. Preco vlastne riesis hak ked tato tema je o cystach a otehotneni? Si gynekolog?

didi44
13. feb 2013

...Tvoj zmysluplny clanok prejdem mlcanim...lebo ani muz gynekolog nema v sebe cysty..nevie ake to je..a za to lieci..uzdravuje...radi...a obcas pomoze...Viac k tejto teme nemam co dodat..

anavi79
13. feb 2013

ahoj ... presne viem ako sa citis ... presne viem co prezivas ... mala som cystu aj na jednom, aj na druhom vajecniku ... absolvovala som dve operacie a vsetko to potrebne okolo toho ... po dvoch rokoch "liecenia" a snazenia sa o babo, mi bolo povedane, ze ja uz babo mat nebudem ... a ze si mam dat vsetko vybrat ... nedala som si ... 😀 dupla som si nohou a povedala, ze ja to babo proste budem mat ... 😀 ale bolo to fakt tazke ... hlavne po psychyckej stranke ... po dalsom pol roku som to vzdala ... proste som sa zmierila, ze ho teda mat nebudeme ... zamerala som vsetku svoju silu a myslienky na uplne nieco ine ... kupila som novy byt a zacala som si ho sama prerabat ... (manzel chodi na tyzdnovky) burala som priecky, skrabala steny, osekavala stare obkladacky, zacala robit nove projekty, proste vsetko co ma strasne bavi ... a ... a v tom zapale kazdodennej prace som zrazu zistila ze som tehotna ... 🙂 a dnes uz mam doma, okrem dcery, aj 19 mesacneho syna ... 🙂 takze, moja rada pre teba ... skus sa zamestnat niecim inym ... bude to tazke, ale ... nemysli stale na to ... a ono to pride!!! drzim palce ... 🙂

catherine275
13. feb 2013

@didi44 neodpovedal si mi preco si vlastne v tejto teme ked s nou nic spolocne nemasa riesis tu hak. kazda zena vie co to obnasa...Je mile ze sa snazis pomoct ale v mozno v inej teme...

didi44
13. feb 2013

@catherine275 ... 😀 ..predstav si, ze ti neodpoviem...a to povedzme aj preto, ze si banovcanka zijuca vo VB....a aj preto, ze aj moja milujuca priatelka je stastne rozvedena banovcanka a preto, ze ty mas 24 rokov a ja 49...a okrem toho si myslim, ze komu panbozko nenadelil, v apateke nekupi... 🙂

catherine275
13. feb 2013

@didi44 Btw som z tn moj muz je z bn🙂 ja som sa v bn iba narodila🙂 aj som cakala podobnu odpoved od teba🙂 to je tak ked sa niekto miesa do niecoho o com dokopy nic nevie🙂 pekny den🙂

jaja9891
13. feb 2013

@zlatanka cysty su 3,5 cm a 5 cm... takze velke vraj... no neviem presne ake su... dufam,ze to bude ok... vraj mam skusit tri mesiace HAK ,ci sa nezmensia a potom sa pokusit otehotniet....

jaja9891
13. feb 2013

@gelinka75 tento problem sa u mna objavil teraz po prvy krat,mam 24... uvidim,co bude dalej,ako sa to bude vyvyjat..... dakujem,ze si sa podelila o skusenosti

jaja9891
13. feb 2013

@catherine275 uuuuplne suhlasim,je tato tema o radach, o pomoci i povzbudeni... kazdy povie,ze psychika je velmi dolezita...a nie tu niekoho trapnymi recami urazat.... ani ja by som mu to lepsie nenapisala.... ja chcem babo,ale tiez neohrozim tehotenstvo velkymi cystami,je tam riziko potratu.... tak neviem co riesi @didi44.....a moj muz mal tiez zdravotne problemy a stala som pri tom a preto by ma nenechal,nepotrebujem medove fuzy....

jaja9891
13. feb 2013

@anavi79 dakujem,ze si sa podelila so svojim pribehom.... 🙂 verim,ze vsetko dobre dopadne... my este len zaciname,takze sa zatial citim ok,no chcem tie cysty najprv poriesit.... a hladam vsetky rady a informacie .....

monikajaco
13. feb 2013

@kaja81 ja mam svagrinu ktora s jednym a to tiez len ciastocnym vajecnikom porodila 3 krasne zdrave deti ... takze nezufaj .. tiez mala cisty a vyoperovali jej jeden cely a z druheho cast ....

nelinqua
13. feb 2013

Pozitivne mysliet🙂 v 18 mi vyoperovali jeden vajecnik, bala som sa ci budem moct mat deti... Ked sme sa s manzelom rozhodli ze uz je ten spravny cas zacat pokusat stastie...zadarilo sa a to hned na prvy sup...aj ked som mala dost divoky cyklus...ovu testiky mi pomohli sa v tom zorientovat;) a nase malinke prednedavnom oslavilo jeden rocik🙂

catherine275
13. feb 2013

@jaja9891 ťažko to vysvetlis niekomu kto si tým neprešiel a nemusel robit rozhodnutia ako ty, ja a roka dalších žien.. A navyše ked je to muz. Nikdy nemáš istotu ze zo rozhodnutie ktoré urobis je správne ale snazis sa vybrat to najlepšie. Mne Moj muz stále dookola opakuje ze treba pozitívne mysliet. A ma pravdu. Mame oba vajecniky a to je tiez veľmi dôležité a hlavne mame 24r a stále dost času horšie by bolo keby mame 30 a viac a nešlo by to... A navyše sme sa ešte ani nezačali snažiť o babo... Sme na tom lepšie ako veľa žien a ja som za to veľmi vdacna... A verím ze raz budeme mat krásne a zdravé deturence ;)

jaja9891
14. feb 2013

@catherine275 uplne suhlasim... sme na tom dobre a zivot a snazenie sa o krasne deticky je pred nami 🙂

catherine275
14. feb 2013

@jaja9891 sme na tom velmi dobre si myslim. Teda aspon co citam pribehy inych zien:(

jaja9891
14. feb 2013

@catherine275 ano...su tu rozne pribehy...ale mysli,ze koncia aj pozitivne a to ma povzbudzuje...

kaja81
autor
14. feb 2013

@catherine275 ahoj až teraz som čitala tvoj príspevok...mne ostal po operacíí len jeden vaječník a tvrdili mi že nebude problem otehotniet aj s tym jedným ...no u mňa bol...na tom jednom vaječniku, kt. mi ostal sa mi začala zase robiť cysta....nakoniec po roku od operacie som bola na umele oplodnenie v Brne kde mi pred tym cystu odsávali..... a teraz som v 24tt 🙂 som stračne rada že sa nam to vôbec podarilo...aj ked to muselo byt takouto cestou 😉 tešime sa na naše bábo, ktoré sa mi teraz mrví v brušku 🙂 🙂 🙂

kaja81
autor
14. feb 2013

@jaja9891 ahoj ked si tehotna cysta nerastie.....to je vyhoda...ja som tehotna cystu mam a neviem čo bude po pôrode..čo mi s nou zase urobia ☹

kaja81
autor
14. feb 2013

@didi44 keby to bolo take lahke....aj mne povedali bud antikoncepcia alebo tehotenstvo ...toto zabera na cysty že nerastú....ale mi sme sa snažili otehotnieť a nič ale cysta rastla ako divá.....

catherine275
14. feb 2013

@jaja9891 ja verím ze my budeme pozitívne :D