icon

Cysta na vaječníku a šanca na otehotnenie

kaja81
19. máj 2012

Ahojte, mam 30 rokov a o babo sa pokušame rok a pol ale bez uspechu. 10.8.2011 mi kôli cyste zobreli lavy večník. Teraz mi zistili že na pravom mám znovu cystu.
Začali sme chodiť do GynFivu, zatial som bola len na konzultáciu. Podla výsledkou rozhodnú, čo urobia. Chcem sa opýtať, či niektorá z vás mala podobný problém ako ja a či sa vám podarilo otehotnieť? Rada by som bola keby mi niekto poradil a možno povzbudil som z toho na nervy ☹

lillona
23. máj 2013

@julka82 ja ked som mala cysty, tak to bola taka pichlava ostra bolest v oblasti toho vajecnika na ktorom bola

julka82
23. máj 2013

@lillona ďakujem za odpoveď. Mám taký stres z toho. Lebo už tretí týždeň pociťujem tupú bolesť na pravej strane. Akurát mi končí menzes tak zvažujem či zajtra ísť k dr, alebo čakať do pondelka. Už som tu našla pár článkov, že mali kočky aj tupú bolesť ako ja ☹ .

siska765
23. máj 2013

@milenka12 ahoj mne sa cysta spravila po clostilbegyte ale sama sa vstrebavala inak som nikdy pred tym nemala, ked som bola naposledy u gyndu tak popri tehu zistil ze cysta uz ma len nieco cez jeden cm a pred tym asi tri tyzdne dozadu 4,5 cm takze zalezi od toho ake cysty akeho typu su to , s niketorymi zeny v pohode boli tehotne ba im aj zmizli pocas tehu ine s tym v pohode porodili a ani si nevsimali nejaku cystu zalezi aky typ cysty mas a co na to vravi tvoj gynda

lillona
23. máj 2013

@julka82 tak urcite najlepsie urobis,ked pojdes k dr a budes mat istotu. mozno kazda zena ma iny druh bolesti. moze ist naprikla aj o zapal.

kveta
23. máj 2013

@julka82 Ja som mavala tupu bolest pri cyste.

julka82
23. máj 2013

@kveta idem zajtra k dr som zvedava co najde 😒

monika513
11. jún 2013

Ahojte...zacnem asi tak. Koncom marca som mala normalne ms.No len ze po troch dnoch som znovu zacala krvacat taak som sa rozhodla ist na pohotovost. tam mi povedala ze nastalo u mna ovulacne krvacanie(nikdy som o tom nepocula) ked som prisla na kontrolu k mojej gynekologicke nasla mi na lavom vajecniku cystu 8 cm. po mesiaci cize po ms som prisla ze ma lava strana neboli ale boli ma prava tak ma pozrela a na pravom vajecniku som mala 3 cysty. Nasadila mi Duphaston a este nejake lieky na menstruaciu aby sa mi upravila.Tentokrat som bola na vysetreni su tam este stale a mam cakat do ms ale medzi tým sme s manželom mali oneeeeeee..... vypocitala som si plodny den na 2.6 testy mi do dnesneho dna ukazuju ze negativne. snazime sa o babatko. zajtra mam posledne tabletky duphastonu ktore mam dobrat a 13 by mala prist ms. ale citim sa divne mozno si to len nahovoram lebo by som velmi chcela babatko tak ak mate skusenosti žienky tak mi poradte. dakujem. brusko sa mi nafukuje vid foto ako keby som bola das v 5 mesiaci

sheepik
9. júl 2013

ahojte, ja keď som naposledy bola u gynekologa na preventívke sa ma len tak"medzi rečou " opýtal či ma nebolievajú vaječníky, občas ma zabolelo, ale neriešila som to, povedal mi, že tam mám upchané cysty a ďalej neriešil, pomaly už nie je deň čo by som sa nezvíjala v bolestiach. Takže sa to dá riešiť aj inak jako operačne? ja vôbec neviem.

kveta
9. júl 2013

@sheepik Pane Boze, toto chce lekara!!!

moon1979
9. júl 2013

@monika513 nafukovať ťa môže aj z tých cýst ... ja som mávala ešte väčšie ...

jaruska12345
Odpoveď bola odstránená
mirus_123
12. dec 2013

Ahojte chcem sa spýtať dneska som bola na sono lebo ma trapia bolesti na lavej strane. nález je v oblasti laveho ovaria cystoidné lozisko 4x2cm. Mala nejaká z Vás podobné problémy podarilo sa Vám napriek cyste otehotnieť? My sa veľmi snažíme no zatial nic. v utorok idem ku gynekologyčke uvidím čo mi povie.
Budem rada ak sa ozvete a podelíte o svoje skúsenosti.

hamca
12. dec 2013

@mirus_123 ja som bola asi rok sledovana u gynekologa kvoli cystam, stare mizli a nove sa stale tvorili. Na koniec sa mi urobila jedna velka plna krvou a tak doki rozhodol, ze ju treba operacne vybrat. V august 2011 som bola operovana a o mesiac neskor uz tehotna 🙂 . A to mi potvrdili diagnozu, pri ktorej je fakt velky problem otehotniet. Takze nic nieje nemozne, len treba verit. Drzim palce!

mirus_123
12. dec 2013

Ano? joj tak to si si tiez uzila ja mam tuto jednu uz asi rok a pol a teraz sa zvacsila a boli ma to dost a ani otehotniet sa nedari uz som zufala. uvidim co mi povie doktroka v utorok ale vraj este opreacia nieje nutna ze pravdepodobne nasadi nejake lieky tak uvidim. Dufam ze to bude ok a budem aj ja konecne tehotna 🙂

anicka1358
22. dec 2013

ahojte baby chcem sa opytať mam 18 rokov a bola som na laparoskopii mala som krvavu cystu vyoperovali mi ju....cysty sa mi stale vracaju a praskaju...uz mam len jeden vaječnik funkčny...stale mi davaju antiku aj ked ju nechcem..a najhoršie je to že strašne milujem detičky ..no ale už s priatelom pochybujeme že ich možem mať aky je vaš nazor?? dakujem ☹ 😢

kveta
23. dec 2013

@anicka1358 Chcelo by to nazor gynekologa, ale nevahala by som a snazila sa rychlo o dieta..

anicka1358
27. dec 2013

tak dakujem pekna za radu ... 😉

kvetulienka253
6. jan 2014

@anicka1358 je dost mozne, ze tu antiku ti davaju kvoli cystam. Kveta ma pravdu. Ak chces mimko, mali by ste s priatelom pouvazovat uz skor a moc to nenatahovat. Aj ked teda neviem, ake mas plany do zivota, a ci mat babanko je na prvom mieste, urcite by si to zvladla. Hlavne sa netreba uz teraz vzdavat 😉

anicka1358
11. jan 2014

dakujem pekne za kladne odpovede 🙂 viem že vychova je ťažka ale verim že by som sa dokazala postarat 🙂

anicka1358
13. jan 2014

ahojte baby ked chcem otehotniet idem si skusit merat bazalnu teplotu kedy budem vediet ze mam plodne dni? aka by mala byt ta teplota vyssia alebo nizsia?

rybka009
4. feb 2014

Ahojte pridavam sa aj ja. Dnes som bola na gynde lebo som mala posledne 4dni bolest iv podbrusku na lavej strane, vysledok cysta priemerne cca 4cm..... zatial pockame ked mi pride a skonci cervena a potom pojdem na sono ci sa to nejako pohlo, v co verim. Kupila som si alchemilku tak ju budem pit a dufat, ze sa zmensi. Na tu laparoskopiu nechcem ist leob predsalen mam 23rokov mam jedno dieta a este chcem deti..... Som z toho taka rozhadzana neviem o oc poriande ide aj som si citala ake info ale ked neviem presne o aky druh ide tak radsej ani nejdem citat dalej. Citala som aj ze sa moze cysta objavit po castych zapaloch, ktorych som teda mala hojne, ale zvlastne je ze osm bola na konci minuleho roka u gyndosa mala som zobratu kultivaciu, cytologiu a este jeden test na chlamidie a take veci ....a vsetko som mala negativne ☹

babina8
6. feb 2014

Ahojte dievčatá, pridám sa aj ja s mojou terajšou situáciou. Ak Vám môžem poradiť, tak cysty je podľa mňa riešiť. V januári tohto roku po mojej oslave narodenín na druhý deň som dostala menštruáciu, bolesť sa ťahala od ľavého vaječníka do ľadvín. Najprv som vôbec nechcela volať pohotovosť ani nikoho, lenže bolesti stupňovali a nakoniec som sa ocitla v nemocnici. Som po operácií, kde mi praskla cysta a museli mi vybrať z brušnej dutiny hnis. Lekár len skonštatoval že som utiekla hrobárovi z lopaty, že dnes by sme už spolu nekomunikovali. Takže netreba nič podceňovať. A znovu mám cystu o veľkosti 7cm v ľavom vaječníku, takže sa len bojím čo bude ďalej. Dúfam, že už to nemusím prekonať.
🙂 🙂

ivkabianka
28. feb 2014

Ahojte tiez som mam problem s otehotnenim...bola som teraz u gynekologycky..a zistila mi ze mam cystu na pravom vajecniku o velkosti 6X5 cm...ale je hruba naplnena...a musi sa odstaranit operacne...bola som sa objednat teda na operaciu....ta bude 11.3. doktor mi povedal ze vraj urobia aj priefuk vajecnikov...tak som velmi zvedava...uz som cystu mala a tiez mi vtedy praskla tie ukrutne bolesti uz nechcem...ako pises babina8 aj ja som vtedy prisla v hodine 12tej....tak som si povedala ze riskovat nebudem....drzte mi palce a Zdravim... 🙂 😉

erijan
2. mar 2014

@hamca ahoj, gratulujem k babatku 🙂 chcem sa opytat, ci si bola na laparoskopii alebo laparotomii ? a ked si tak rychlo otehotnela, ako to bolo, pockala si kym ti prisla prva MS po operacii alebo ti MS uz vobec neprisla 🙂 ja som momentalne 2 tyzden po laparotomii, tiez mi vyberali cystu na vajecniku, ide o endometriozu...dakujem za odpoved 🙂

hamca
2. mar 2014

@erijan dakujem. U mna sa inak tiez potvrdila endometrioza a napriek tej diagnoze mam doma uz 2 krasne slecny 🙂 ja som bola na laparoskopii. Doki mi povedal,ze si mam pockaat na prvy menzes a potom sa mozme snazit a vyslo to hned na prvykrat. Mimochodom aj druhe babo sa zadarilo hned na prvykrat, takze urcite sa nestresuj z toho,ze mas endometriozu. Ja som to od zaciatku nebrala tragicky a bola som na 100% presvedcena,ze sa mi podari otehotniet. Drzim palce!

erijan
2. mar 2014

@hamca dakujem a ano som tiez tak naladena ze sa to podari...aj ked pred tym sme sa uz par mesiacov pokusali a nepodarilo sa,ale to pripisuje dr endometrioze a tej sarapate co som tam mala, nehovoriac o tom,ze jeden vajecnik bol uplne mimo dvojho miesta,takze neplnil funkciu...ale nechali mi obidva vajecniky,vajcovody skontrolovali,pekne priechodne,takze dalsia liecba tehotenstvo 🙂 vy ste sa pokusali pred laparkou alebo az po nej ste skusali prvy krat ?

hamca
2. mar 2014

@erijan ee, predtym sme sa nepokusali, akoze sme planovali deti, ale este sme si chceli uzivat vo dvojici 🙂 no po laparke mi doki rovno povedal, ze mi neodporuca hormonalnu liecbu, ze najlepsia liecba je tehotenstvo a kedze som vydata, tak pedpoklada, ze mi ma kto zabezpecit dietatko 😉
No doki mi hovoril, ze po operacii v podstate cyklus nabieha na novo a je najvyssia pravdepodobnost otehotniet.

erijan
2. mar 2014

@hamca jasne chapem 🙂 mne to tiez tak povedali, ze jednoznacne hned otehotniet... ze nie hned ked pridem domov, ale co najskor 😀 primar dal odkaz manzelovi,ze to ma naordinovane...ze musi povinne 😀 no tak super,ze sa ti hned podarilo...takze si pockala na prvu MS ked ti prisla a tak ano ? ked vravis,ze nabehava nanovo cyklus tak moze byt ze je to tak u mna a preto MS neprisla ako mala a uz tyzden akoze meska...sama som zvdava ako to bude

malinkaaninka
20. apr 2014

@babina8 ahoj,chcem sa opýtať,gynekolog ako riešil liečbu,ked ti našiel cistu?