icon

Endometrióza a otehotnenie

gagirl
24. sep 2013

Ahojte kocky..Tie co ste mali zistenu endometriozu podarilo sa vam prirodzene otehotniet,alebo len umele oplodnenie..diki

emasss111
7. aug 2017

@modrazuza Ahoj....no ja som na tom podobne....v novembri mi laparoskopicky vzali kvôli veľkej cyste vaječníka aj vajcovod...ani nie do pol roka sa objavila endocysta aj na druhom vajčníku....už už som chcela ísť do CAR...ale ostala som prirodzene tehotná...bohužiaľ v 9tt zamlčaný potrat ☹ ale s jedným vaječníkom a cystou sa nám to podarilo prirodzene..verím že sa nám to podarí opäť 🙂
inak liečbu som aj ja odmietla a hneď sme sa začali snažiť...podarilo sa na 5ty mesiac 🙂 aj keď to dopadlo, ako dopadlo no 😠

emasss111
7. aug 2017

@mishicca 6 cm cystu ti nechceli zoperovať laparoskopicky??? 😲 tam hádam mali iný dôvod nato okrem veľkosti....ja som mala cez 8 cm endocystu....a laparoskopicky mi vybrali ju, aj vaječník aj vajcovod....inak mojej tete laparoskopicky dokonca vyberali maternicu...

honeybuney
7. aug 2017

@mishicca ah Jo :( toho sa pra bojím ze co všetko nájdu keď urobia laparku. :( dúfam že tam je len ta cysta a nie ešte ďalšie zrasty, nepriechodnost atď..

honeybuney
7. aug 2017

@emasss111 takže mi ostáva len čakať na laparku :( ah..

emasss111
7. aug 2017

@honeybuney neboj, laparka je v pohode....a ak má pomôcť, tak neni o čom 😉 ja som necelé tri týždne po operácií tancovala na vianočnom večierku ako nič 😝....pozri ja mávam dosť silné bolesti počas menzesu...tiež som sa veľmi bála, že čo mi pri opke zistia, nájdu....a bruško som mala až na jedno maličké ložisko čisté....vraj väčšie bolesti neznamenajú viac rozsiahlu endometriózu a naopak 🙂

honeybuney
7. aug 2017

@emasss111 ďakujem za podporu. Snad to nakoniec bude všetko dobré. Pravdepodobne ma vezmú az v septembri, teraz sú samé dovolenky a tak.. Drž palce!

emasss111
7. aug 2017

@honeybuney budem držať palce 👍 a fakt laparka je v pohode....v utorok ráno ma operovali a v stredu som už doma leňošila na gauči....bolesti ako také takmer žiadne...akurát to vstávanie z postele bolo trošku nepríjemné, predsa len narušia brušné svaly...inak som si užívala doma pohodičku, partner ma obskakoval...a keď mi bolo lepšie, začala som už aj perníky na Vianoce vypekať 😀 potom šup šup urobiť bábätko a endoška dostane KO 😉

mishicca
7. aug 2017

@emasss111 nie nechceli mi ju zoperovat laparoskopicky... prvy doktor povedal lpsk a prednosta dokonca to bol co mi povedal, ze radsej rez, ze je to velke...

emasss111
7. aug 2017

@mishicca si mala po opke asi riadne bolesti čo?....a nemali nato aj iný dôvod?....lebo mňa napríklad doktor upozornil, že skúsia laparoskopiu....ale ak budem mať zrasty a ložiská, ktoré nebudú dobre dostupné, tak ma budú musieť rozrezať...ale jedno ložisko som okrem tej cysty len mala.....tak to zmákli takto.....to je hrozné, že čo lekár to iný názor....a čo si má potom pacient myslieť 😕

modrazuza
7. aug 2017

@emasss111 Ahoj, tak verím, že tehotenstvo vyjde opäť a úspešne, želám to zo srdca!

mishicca
8. aug 2017

@emasss111 len tolko mi povedal, ze je to dost velke a keby najdu nieco viac budem mat aj viac jaziev a rezov, tak on by radsej rezal teda, aby sme sa tomu vyhli. Mala som na tom vajecniku aj zrasty, ale to ved do operacie nikto nevidi. A bolelo to hrozne :/

spurky
9. aug 2017

https://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdrav...
Ahojte teraz som našla ten to článok.... Skúšala ste už niektora z vás užívať jód?

honeybuney
11. aug 2017

Dievčatá, prosím vás, poraďte. Som 18DC a dostala som menzes, o 9 dní skôr. Toto je úplne prvý krát čo sa mi to stalo. Vždy dostávam pravidelne.. Na deň presne.. Bojim sa.. Myslíte že to moze byť kvôli tej endometrioze? :( ci prečo?

modrazuza
13. aug 2017

@honeybuney Ahoj, podľa mňa kvôli endometrióze nie. Aj ja mávam pravidelný cyklus a endometrióza to u mňa nejako nemenila... A príčiny môžu byť všelijaké ako nejaké zmeny, nepohoda, stres, hormóny...? alebo i žiadna, proste len tak..? ... a o mesiac to bude zas OK... Tak nech sa darí!

honeybuney
13. aug 2017

@modrazuza ahoj, máš pravdu, je to z hormónov, ktoré mi Dr nasadil, volala som mu a potvrdil to. Len som sa zľakla že čo je, ešte sa to nestalo.. Zbytočne som spanikarila. Ale Dik za reakciu 🙂 tiež sa Drž!

vzletyapady
7. okt 2017

Ahojte baby, ktore trpite na endometriozu. Do pozornosti Vam davam svoj blog www.endopomoc.blogspot.com

meca
7. okt 2017

@vzletyapady pekný blog

vzletyapady
7. okt 2017

@meca ďakujem krásne, chcem tam toho cim viac napisat a hlavne motivovat ostatne baby svojim vlastnym pribehom 🙂

zsuzsinka16
Autor odpoveď zmazal
zsuzsinka16
22. jan 2018

Ahojte...Baby pomozte mi... mam rozsiahlu endometriozu 4ho stupna... to znamena ze mam to uz vsade na oblicke na panve na vajecnikoch na konecniku....4x som bola operovana 2x laparo a 2x rezom....laveho vajecnikovoda uz nemam a v oblicke mam kvoli tomu aj hadicku.... v Brne nam schvalili umele oplodnenie...strasne sa bojim, ze sa nam to nepodari psychicky som na tom zle... mozem mat takto sancu podla vas?😢

buxus24
22. jan 2018

@zsuzsinka16 ahoj...podla mna sa zbytočne stresujes...viem ze mas obavy ako to skonci,no v Brne ti umele odsuhlasili,takze oni tam moznost vodia.Bud optimistka a obklop sa ludmi,ktori ta.ppdppria,rozveselia a uvidis vsetkp bude v poriadku.... Umele ti nezaruci,ze ostanes tehu,ale ani nevylucuje.... Drzim ti prsty.Neppzeraj nato co sa neda,hladaj pozitva.Vsetko bude v ppriadku 😉

zsuzsinka16
17. feb 2018

Ahojte uz som 5 den po ET... citim v maternici vseliake pychanie aj prsia ma strasne bolia... kedy sa oplati robit tehotensky test? Ukaze uz nieco? Dakujem za odpoved

buxus24
17. feb 2018

@zsuzsinka16 skus ale asi skor ti.ukaze az na 7den....

zsuzsinka16
17. feb 2018

@buxus24 skusim asi pondelok alebo utorok 😊

buxus24
17. feb 2018

@zsuzsinka16 daj potom vediet ako si dopadla...drzim prsty...

zsuzsinka16
17. feb 2018

Jasne dam vediet😊 dakujem

zsuzsinka16
21. feb 2018

@buxus24 ahoj spravila som text negativny....mozno je este skoro... pondelok idem na krv....musim vydrzat...

smn
11. apr 2018

Ahojte, nezufajte.. ja mám ťažkú endometriozu 4st. Dva krát operovaná. Mám už len jeden vaječnik. K tomu lahka alergia na spermie, zvýšený prolaktín. 2x som podstupila IVF - neuspešne. Záver mám už trvale nasledky z endometriozy vajičok mám už velmi málo a sú nekvalitné.
Vtedy som sa na to na chvílu ,,vykašlala" odmietla som sa tym stale trapiť a skušať ked to nema vyznam..povedala som si že si užijem leto.. oddychnem si od tych stresov z ivf. Konečne som na chvílu na to nemyslela povedala som si že to necham na neskor..odinštalovala som menš.kalendar neriešila plodne dni.. a vtedy som hneď v prvom cykle po druhom neuspešnom IVF otehotnela prirodzene. Žiadny lekar tomu nechcel veriť ale zazraky sa deju 🙂 Myslim že 80% uspechu je len psychika nech už máte akukolvek diagnozu.

carmenc
29. máj 2018

Ahojte, chcem len všetky ženy povzbudiť v boji proti tejto diagnóze. V akomkolvek štadiu ste treba dobreho doktora, vitamíny, vyváženu zdravu stravu. Všetko si treba preštudovať. Pokial doktor uzna za vhodne aj hormony treba brať. Ja mam dobre skusenosti s progester.kremom, gynexom, vitaminy d, omega 3, wobenzym a čaj z prasličky. Nezabudam taktiež na ostropestrec.
Prajem veľa štastia.

spurky
29. máj 2018

Ja som si zase urobila kuru z tych vaginalnych guliciek a TCM a konecne nemam bolestivu ms