icon

Euthyrox 50 a snažilkovanie

nufinkanufka
16. jan 2017

Ahojte dievcata,
S manzelom sa pokusame o dietatko uz par rokov. Podstupili sme aj umele oplodnenie, zial pred casom som o dietatko prisla. Pricinou bola stitna zlaza. Od dnes som zacala brat euthyrox 50. Za aky cas zacnu ucinkovat? Za aku dobu by som mohla otrhotniet prirodzene? Moja doktorka mi povedala, ze je velmi pravdepodobne, ze otehotnim.aj prirodzene. Dakujem za kazdu radu.

lentilka46
16. jan 2017

mne euthyrox začal účinkovať hned v prvý mesiac - ja som začala brať 25 kvôli hormonálnym výkyvom (prejavovalo sa to najmä hrozne silnými menštruačnými bolesťami - aj 5dní som bola na totálku vyradená zo života a lieky mi už žiadne ani nezaberali)...a čuduj sa svete v ten mesiac som hádam po 15rokoch nemala žiadne bolesti...teraz beriem 50 (už cca rok a pol), telo si zrejme zvyklo,lebo mierne bolesti bývali, ale bežne mi zabral aj obyč algifen, čo predtým nebola šanca - toľko moja skúsenosť s euthyroxom, žiaľ neviem, ako rýchlo by si mohla otehotnieť.

nufinkanufka
autor
16. jan 2017

@lentilka46 no keby zaucinkovali po mesiaci, tak budem najstastnejsia na svete 🙂

bienennest
17. jan 2017

@nufinkanufka Ahoj, snaz sa to brat s nadhladom, kazde telo je ine. mne povedal lekar ked mi ten len predpisal, ze to potrva taky pol rok pokial sa stitna zlaza vrati do normalu a bola som z toho sklamana.. pre kazdeho, ktory sa o babatko snazi je aj pol roka strasne dlhy cas. vtedy sa vsak podarilo otehotniet hned po 1 mesiaci. Takze ber ho pravidelne a bud trpezliva. velmi ti drzim palce nech sa ti rychlo podaro otehotniet.

nufinkanufka
autor
17. jan 2017

@bienennest dakujem velmi pekne. Super, ze sa ti to podarilo tak rychlo 🙂
Pol roka, ale urcite cakat nebudem, ked budem mat dobre vysledky, tak pojdem na ket, kedze mame par embryok este zamrazenych, I ked by som bola velmi stastna keby sa nam to podari prirodzene.

bienennest
17. jan 2017

@nufinkanufka Podarilo sa len pri druhom.. na tretie uz cakame vyse 1,5 roka a aj ked je uz stitna zlaza vdaka liekom v poriadku vyzera to, ze zas je iny dovod preco to nejde. tak to vidis, co sa clovek nadre aby nasiel pricinu a dietatko proste aj tak pride kedy ma prist ;).

PS: este jeden tip.. hladina hormov stitnej zlazy sa ti pod vplyvom toho lieku bude menit.. je teda potrebne aspon raz rocne si dat opatovne zmerat tie hodnoty, nakolko je niekedy potrebne napasovat mnozstvo toho lieku v zavislosti toho ake si mala aktualne vysledky. u mna musela po 4 rokoch uzivania jeho mnozstvo jemne znizene nakolko som z neho dostavala velmi vysoky pulz (dovtedy som ho vyborne znasala)

nufinkanufka
autor
17. jan 2017

@bienennest my sa o dietatko (prve) snazime uz asi 6 rokov. Za tu dobu boli toto moje druhe tehotenstvo. To prve skoncilo este skor. Stale sa hladaju priciny preco to nejde a toto je prvy problem, inak mame vsetky vysledky celkom v poriadku. Teraz to uz proste musi skoncit porodom 🙂
Preco vam to teraz nejde?

verka44
17. jan 2017

ja som tiež počas snaženia brala euthyrox 50, podarilo sa nám po 4 mesiacoch 🙂 nezabudni však , ak sa vám to podarí kontaktovať endokrinologa, aby skontroloval, či netreba zvýšiť dávku liekov. Mne na kontrole v 7tt hneď dávku musel zvýšiť, lebo hladina hormónov nebola v poriadku. Držím palce 🙂

nufinkanufka
autor
17. jan 2017

@verka44 ano viem, ze to treba sledovat. O 6 tyzdnov idem na kontrolu. A potom mam pisane opat o rok. Myslim, ze ked budem tehotna, tak to bude castejsie.

verka44
17. jan 2017

@nufinkanufka ja ako tehotná chodím každé 2 mesiace na odber krvi

nufinkanufka
autor
17. jan 2017

@verka44 to je dobre, aspon vies, ze si pod kontrolou, keby nieco

bienennest
17. jan 2017

@nufinkanufka zatial pricinu nepoznam..ono je to tazke niekedy zistit ked tie vysetrenia (aj moje aj manzelove) zatial dopadli az moc dobre. Hadam sa na to raz pride..vzdy je lepsie mat diagnozu a vediet proti tomu nieco podniknut ako tapat v neznamom. Je to sklamajuce kolko moderna medicina potrebuje casu na diagnozu..ale je to proste tak..treba byt trpezlivy.
Ja ti drzim palce nech tvoj problem spociva len v stitnej zlaze..to sa da tymi liekmi relativne jednoducho odstranit..potom ti uz nic nestoji v ceste k prirodzenemu otehotneniu.

veverka24
17. jan 2017

@nufinkanufka mne dala endokrinologicka preventivne 25mg po potrate a ked otehotniem hned zvysit davku na 75 a na krv na kontrolu