Existuje účinná liečba predmenštruačného syndrómu?
Asi sa idem len vyžalovat zistiť či nie som sama v tom .
10 dní pred menzesom totálne nepoužiteľná.
Hnačky, kŕče , raz vysoký raz nízky tlak . Bolesti hlavy obrovské točenie hlavy občas . Trávenie fakt niečo otras .
Beriem iberogast . Čajíky na uskladnenie. Teplo na bruško. nie je to každý mesiac tak Tom intenzívne jeden mesiac akože nič vôbec a druhý mesiac zavrieť dvere nikoho nevidieť najradšej . Snažím sa veľmi ale tie stavy sú peklom . Úplne ma vyradia z bežného fungovania.
Mi ženy musíme fakt toto znášať? Existuje niečo fakt účinné nato alebo nie 🤢🤢
Dobrý deň chcela by som sa opýtať
Stale ked mam tyzden pred menstruaciou mam vnutorne chvenie, som taká ako keby som stale musela nieco robit.
Mate to niektorá.
@gkka tak toto neviem ako si presne myslela. akoze neobsedis?
@ibatanecnica zaujima ma celkom ze ako si pokrocila v tomto, lebo pod pojmom nadopovat sa tabletkami si nepredstavujem vobec nic dobre 😕
@ejmylia predtym som pisala ze mam kvaapky a aj masticku od jednej bylinkarky. Tie mi zabrali a tieto stavy sa ovela zlepsili.
ahojte zeny, ja uz neviem co so sebou.. tzyden pred menzesom som uplne iny clovek. podrazdena, placliva, zacne ma pobolievat brucho a potom sa to zmeni na take bolesti, ze si musim lahnut a ked to konecne dostanem, tak prve dva dni som mimo prevadzky.. brucho krize nohy..no a do toho nalady jak na horskej drahe 🙈
ahojte zeny, ja uz neviem co so sebou.. tzyden pred menzesom som uplne iny clovek. podrazdena, placliva, zacne ma pobolievat brucho a potom sa to zmeni na take bolesti, ze si musim lahnut a ked to konecne dostanem, tak prve dva dni som mimo prevadzky.. brucho krize nohy..no a do toho nalady jak na horskej drahe 🙈
@rembura ahoj, mne pomohol Vitex a Ashwagandha a B1. akože občas mám ešte také nálady, že ma všetko rozčuľuje, ale nie je to také intenzívne ako predtým. na brucho si daj len nejaký Ibalgin...
@rembura Skôr by ma zaujímalo že čo si doposiaľ všetko vyskúšala? Lebo ak nič tak sa ti ani nečudujem 😀 Ale predpokladám že by si to len tak bez ničooh nevydržala či?
@rembura Skôr by ma zaujímalo že čo si doposiaľ všetko vyskúšala? Lebo ak nič tak sa ti ani nečudujem 😀 Ale predpokladám že by si to len tak bez ničooh nevydržala či?
@ejmylia no myslim si ze si si asi aj sama odpovedala, pretoze ja tieto stavy velmi dobre poznam a nie je to veru med lizat..Akoze clovek si povie ze este ze je to len raz za mesiac, ale ked ten mesiac vie tak neskutocne rychlo ubehnut..
@rembura mne pomôže keď spravím alchemilkové čaje, aspoň raz za deň, teplý termofor a od bolesti si dávam Cetalgen. Neviem čo z toho máš odskúšané, to si nenapísala..
@rembura mne pomôže keď spravím alchemilkové čaje, aspoň raz za deň, teplý termofor a od bolesti si dávam Cetalgen. Neviem čo z toho máš odskúšané, to si nenapísala..
@tamtamka26 to su co nejake bylinky?
@ejmylia @san_dra11 ale jasne ze som uz vyskusala kadeco, ale bud mi to nezaberalo vobec alebo len trochu alebo zabralo ze super, ale vobec nie na dlho 🙈 @pumi21 prosim ta nie je ti tazky na zaludok?
@ejmylia @san_dra11 ale jasne ze som uz vyskusala kadeco, ale bud mi to nezaberalo vobec alebo len trochu alebo zabralo ze super, ale vobec nie na dlho 🙈 @pumi21 prosim ta nie je ti tazky na zaludok?
@rembura najjednoduchšie to bude vygugliť, ale áno, je to na báze byliniek...
@rembura najjednoduchšie to bude vygugliť, ale áno, je to na báze byliniek...
@tamtamka26 a to uzivas nejako ze ako komplex alebo mas tri rozne tabletky? je tam potrebna nejaka kura kym to zacne ucinkovat ako ma?
@tamtamka26 a to uzivas nejako ze ako komplex alebo mas tri rozne tabletky? je tam potrebna nejaka kura kym to zacne ucinkovat ako ma?
@rembura mám 3 rôzne tabletky, ktoré som si vyguglila, že pomáhajú... Vitex je bylina sama o sebe pomáhajúca na ženské problémy. B1 a Ashwagandha som si dala ako doplnok, lebo mám náročnú prácu s ľuďmi a potrebujem byť kľudná, resp. lepšie znášať stres.... kúra tam nie je, ale vitex je vhodné začať užívať 2 týždne pred menzesom.
@rembura Akoze nechem ta teraz nijako urazit, ale ja napriklad sama od seba viem ze to ide vekom 😅 Vela veci co ma trapi dnes som o nich kedysi ani len nepocula..Ale inak s tym Cetalgenom mam aj ja dobre skusenosti. Podla mna by si ho mala vyskusat.
@rembura mám 3 rôzne tabletky, ktoré som si vyguglila, že pomáhajú... Vitex je bylina sama o sebe pomáhajúca na ženské problémy. B1 a Ashwagandha som si dala ako doplnok, lebo mám náročnú prácu s ľuďmi a potrebujem byť kľudná, resp. lepšie znášať stres.... kúra tam nie je, ale vitex je vhodné začať užívať 2 týždne pred menzesom.
@tamtamka26 no mne sa moc bylinky neosvedcili teda a ani tieto vitaminove doplnky..Predsa len ked ta raz chytia bolesti a krce tak ti pomoze jedine tabletka na uvolnenie.
@rembura No mne nie 😀 Neviem ako si ty hakliva na lieky, ale na to ze je to vacsia tabletka tak vobec necitim nejake zatazenie na zaludku, co sa mi teda pri inych liekoch stavalo casto, ze cim vacsie tak tym vacsia tazoba.
@tamtamka26 no mne sa moc bylinky neosvedcili teda a ani tieto vitaminove doplnky..Predsa len ked ta raz chytia bolesti a krce tak ti pomoze jedine tabletka na uvolnenie.
@san_dra11 ja to neberiem ani tak proti bolesti, ako skôr kvôli mentalnemu nastaveniu, nervozite a precitlivenosti, ktorú som vždy počas PMS zažívala... Teraz som oveľa pokojnejšia.
Ahojte ženušky. Poslednú dobu mávam problém s menštruáciou. Jednak mi chodí celkom nepravidelne, vždy je to niekoľko dní hore dole a zakaždým mám pri tom fakt nepríjemné bolesti. Akože nie vyslovene kŕče, ale bolí ma všetko, teraz naposledy na nohy boleli tak, že ma tak neboleli po celodennej túre 😀 Dlhý predslov, prichádza jednoduchá otázka. Čo si dávate v takýchto prípadoch od bolesti, aby ste vedeli fungovať? Ja to skôr vždy nejak pretrpím, ale už si hovorím, že načo.
@janina1127 Prva vec, co mi napadla, ze by to nebolo na skodu spomenut gynekologovi, ked pojdes tym smerom 😀 Ale teda vlastne neriesis to, ze ti chodi nepravidelne, ale chces odporucania na nieco od bolesti, ak som to spravne pochopila?
@san_dra11 Veď áno, to určite spomeniem. Ale zase asi to nie je problém až taký, že by som tam teraz s týmto chodila, či? No áno, v podstate tak som to myslela 😀
@janina1127 A teraz si niečo dávaš a nezaberá ti to? Alebo? Snažím sa túto situáciu pochopiť 😀
@janina1127 Toto dobre poznam. U mna taketo stavy zacali asi pred rokom. Dovtedy pohoda, no pohoda, dovtedy sa to dalo zvladat omnoho lepsie. Neviem, preco to tak odrazu. Ja som to riesila aj s doktorom a povedal, ze ziadne zmeny v zdravotnom stave nezaznamenal. Tak co uz. Tak trpim teraz par dni viac 😅
@rembura Tak to máme dosť podobne potom. Ale tak kúpila som si tabletky na bolesť a naposledy mi teraz zabrali dobre. Uvidíme ako bude najbližšie.
@ejmylia Dávala som si aj predtým, ale to nula bodov. Účinok na na dve hodiny maximálne a čože to je. Ale teraz som si kúpila Cetalgen, som sa tu dočítala o ňom a vyzerá, že ten zaberá lepšie.
@janina1127 Tak to musíš ty vedieť, aké je to akútne a či vieš s tým fungovať. Kamoška to mávala ešte v škole tak, že každú chvíľu na wc, to že aj odpadla niekedy nebolo nič nezvyčajné. Čiže ono sa to nedá ozaj nejak zovšeobecniť.

Ja odkedy mam Mirenu tak mavam PMS, dovtedy som nevedela co to je,jedine z pocutia, zacne to cca 4-5dni pred a to su pocity frustracie ,plac , podrazdenost. Uz sa normane v tie dni neberiem vazne