icon

Existuje účinná liečba predmenštruačného syndrómu?

9. nov 2023

Asi sa idem len vyžalovat zistiť či nie som sama v tom .
10 dní pred menzesom totálne nepoužiteľná.

Hnačky, kŕče , raz vysoký raz nízky tlak . Bolesti hlavy obrovské točenie hlavy občas . Trávenie fakt niečo otras .

Beriem iberogast . Čajíky na uskladnenie. Teplo na bruško. nie je to každý mesiac tak Tom intenzívne jeden mesiac akože nič vôbec a druhý mesiac zavrieť dvere nikoho nevidieť najradšej . Snažím sa veľmi ale tie stavy sú peklom . Úplne ma vyradia z bežného fungovania.

Mi ženy musíme fakt toto znášať? Existuje niečo fakt účinné nato alebo nie 🤢🤢

Strana
z4
ejmylia
25. máj 2026

@janina1127 Tak ti poviem, že aj ja by som sa bez neho vedela zaobísť 😀 Ale tak vieme, ako s ním zabojovať a ako sa to dá v pohode zvládať potom. Našťastie nemám to zakaždým tak, že by ma to úplne odrovnalo.

janina1127
3. jún 2026

@san_dra11 No len bacha na to, lebo nie pri každých liekoch je dobré si dávať vyššiu dávku. Treba si to pozrieť v príbalovom letáku, aké sú inštrukcie 😉

janina1127
3. jún 2026

@ejmylia Určite, to si podľa mňa každá hovoríme, že toto by nikomu nechýbalo. Som zvedavá, čo budem vravieť, keď ozaj na to príde a tieto problémy ma opustia. Ale tak nejak som na to pripravená už teraz a vyrovnaná s tým.... Ovšem skutočnosť môže byť potom iná.

san_dra11
5. jún 2026

@janina1127 Veď to nie, ale tak keď je to písané v letáku, tak sa to asi teda môže 😉

ejmylia
8. jún 2026

@janina1127 To ja ešte vôbec nie. Ja deti ešte nemám a chcela by som, takže toto tak skoro prísť nemôže 😀

rembura
16. jún 2026

Nerobte hlavne paniku 😀 Pride to vtedy, ked to prist ma. Vobec sa tym netreba zatazovat dopredu. Zatial si riesme svoje menstruacne syndromy 😂

ejmylia
2. júl 2026

@rembura To zase nie, ale vieš, ako to chodí. A keď to bude možné, tak by sme chceli potom aspoň ešte jedno ďalšie. Ale to sa ťažko hovorí takto o tom popredu, nikto nevieme, ako to bude. Teraz len nech tento prcek je už konečne medzi nami 😀

anonym_963520
2. júl 2026

@anonym_autor mne pomohla jedine antikoncepcia, inak sa už nedalo. Pomohlo mi to hlavne na migérny a PMS stavy

ejmylia
2. júl 2026

@anonym_963520 Podľa mňa musí byť proste aj iná cesta ako antikoncepcia.

janina1127
6. júl 2026

@ejmylia Jasné, určite existujú aj iné možnosti a každému môže zabrať niečo iné. Niekto má úľavu po úprave životosprávy, hormónov alebo napríklad po riešení spúšťačov migrén. Na druhej strane, ak niekomu antikoncepcia reálne pomohla a výrazne mu zlepšila kvalitu života, tak to tiež netreba úplne zatracovať.

san_dra11
8. júl 2026

@janina1127 Ja som rada, že som ju vysadila. Myslela som, že to bude bez nej náročné, ale dá sa. Prvé mesiace som mávala silnejšie bolesti, ale nič také, s čím by si Cetalgen neporadil. Ten mávam doma bežne a na menštruačné bolesti ozaj dobrý.

janina1127
10. júl 2026

@san_dra11 Tak poviem, každý podľa svojho uváženie, možností a schopností nech robí 🙂 Ale áno, toto je určite menšie zlo, keď si dáš tabletku od bolesti.

rembura
13. júl 2026

@ejmylia Jaj tak ty taktooooo! To som nevedela ani. Tak to urcite ano, tak to prajem, nech to mas teda cim skor za sebou a uz je teda medzi vami, ako si to povedala. Kedy je ocakavany?

ejmylia
21. júl 2026

@rembura Noooo tak my sme to dlhší čas ani nejak verejne nehlásali 😀 Niekedy chce mať človek istotu a aj také to súkromie. Každý sa to včas dozvedel 😀 Začiatkom decembra by to malo byť, tak uvidíme, možno na Mikuláša dostaneme darček 😀

Strana
z4