icon

Existuje účinná liečba predmenštruačného syndrómu?

9. nov 2023

Asi sa idem len vyžalovat zistiť či nie som sama v tom .
10 dní pred menzesom totálne nepoužiteľná.

Hnačky, kŕče , raz vysoký raz nízky tlak . Bolesti hlavy obrovské točenie hlavy občas . Trávenie fakt niečo otras .

Beriem iberogast . Čajíky na uskladnenie. Teplo na bruško. nie je to každý mesiac tak Tom intenzívne jeden mesiac akože nič vôbec a druhý mesiac zavrieť dvere nikoho nevidieť najradšej . Snažím sa veľmi ale tie stavy sú peklom . Úplne ma vyradia z bežného fungovania.

Mi ženy musíme fakt toto znášať? Existuje niečo fakt účinné nato alebo nie 🤢🤢

Strana
z4
ejmylia
25. máj 2026

@janina1127 Tak ti poviem, že aj ja by som sa bez neho vedela zaobísť 😀 Ale tak vieme, ako s ním zabojovať a ako sa to dá v pohode zvládať potom. Našťastie nemám to zakaždým tak, že by ma to úplne odrovnalo.

janina1127
3. jún 2026

@san_dra11 No len bacha na to, lebo nie pri každých liekoch je dobré si dávať vyššiu dávku. Treba si to pozrieť v príbalovom letáku, aké sú inštrukcie 😉

janina1127
3. jún 2026

@ejmylia Určite, to si podľa mňa každá hovoríme, že toto by nikomu nechýbalo. Som zvedavá, čo budem vravieť, keď ozaj na to príde a tieto problémy ma opustia. Ale tak nejak som na to pripravená už teraz a vyrovnaná s tým.... Ovšem skutočnosť môže byť potom iná.

san_dra11
5. jún 2026

@janina1127 Veď to nie, ale tak keď je to písané v letáku, tak sa to asi teda môže 😉

ejmylia
8. jún 2026

@janina1127 To ja ešte vôbec nie. Ja deti ešte nemám a chcela by som, takže toto tak skoro prísť nemôže 😀

rembura
16. jún 2026

Nerobte hlavne paniku 😀 Pride to vtedy, ked to prist ma. Vobec sa tym netreba zatazovat dopredu. Zatial si riesme svoje menstruacne syndromy 😂

ejmylia
2. júl 2026

@rembura To zase nie, ale vieš, ako to chodí. A keď to bude možné, tak by sme chceli potom aspoň ešte jedno ďalšie. Ale to sa ťažko hovorí takto o tom popredu, nikto nevieme, ako to bude. Teraz len nech tento prcek je už konečne medzi nami 😀

anonym_963520
2. júl 2026

@anonym_autor mne pomohla jedine antikoncepcia, inak sa už nedalo. Pomohlo mi to hlavne na migérny a PMS stavy

ejmylia
2. júl 2026

@anonym_963520 Podľa mňa musí byť proste aj iná cesta ako antikoncepcia.

janina1127
6. júl 2026

@ejmylia Jasné, určite existujú aj iné možnosti a každému môže zabrať niečo iné. Niekto má úľavu po úprave životosprávy, hormónov alebo napríklad po riešení spúšťačov migrén. Na druhej strane, ak niekomu antikoncepcia reálne pomohla a výrazne mu zlepšila kvalitu života, tak to tiež netreba úplne zatracovať.

san_dra11
8. júl 2026

@janina1127 Ja som rada, že som ju vysadila. Myslela som, že to bude bez nej náročné, ale dá sa. Prvé mesiace som mávala silnejšie bolesti, ale nič také, s čím by si Cetalgen neporadil. Ten mávam doma bežne a na menštruačné bolesti ozaj dobrý.

janina1127
10. júl 2026

@san_dra11 Tak poviem, každý podľa svojho uváženie, možností a schopností nech robí 🙂 Ale áno, toto je určite menšie zlo, keď si dáš tabletku od bolesti.

rembura
13. júl 2026

@ejmylia Jaj tak ty taktooooo! To som nevedela ani. Tak to urcite ano, tak to prajem, nech to mas teda cim skor za sebou a uz je teda medzi vami, ako si to povedala. Kedy je ocakavany?

ejmylia
21. júl 2026

@rembura Noooo tak my sme to dlhší čas ani nejak verejne nehlásali 😀 Niekedy chce mať človek istotu a aj také to súkromie. Každý sa to včas dozvedel 😀 Začiatkom decembra by to malo byť, tak uvidíme, možno na Mikuláša dostaneme darček 😀

rembura
11. aug 2026

@ejmylia Veď jasné, tomu rozumiem. Hlavne nech si v poriadku ty a aj bábo, to je to prvoradé. Držím palce ❤

anonym_963520
11. aug 2026

@anonym_autor mne pomohla len antikoncepcia, dlhé roky som skúšala všetko možné voľno predajné. Našťastie vymysleli jednozložkovú antikoncepciu a tá je omnoho nemej záťažová, ako klasická.

janina1127
12. aug 2026

@anonym_963520 Hlavne, že sa našlo niečo, čo ti vie pomôcť. Aj si skúšala vysadiť na nejaký čas, že čo by to spravilo? Či by to nebolo akože časom, vekom proste už lepšie?

san_dra11
18. aug 2026

@janina1127 Neviem, či je to práve rozumné. Už pri takýchto problémoch nechceš skúšať a riskovať. Ja to poznám aj len podľa takých tých ešte normálnych bolestí, ktoré sprevádzajú tieto každomesačné strasti. Mám liek od bolesti, ktorý mi sedí, tak tiež nebudem zbytočne pokúšať 😀

ejmylia
4. sep 2026

@san_dra11 To by si zbytočne, keď ti zaberie, tak nemáš prečo ani si iný dávať. Čo lepšie by ti mohol priniesť 😀

Strana
z4