Existuje účinná liečba predmenštruačného syndrómu?
Asi sa idem len vyžalovat zistiť či nie som sama v tom .
10 dní pred menzesom totálne nepoužiteľná.
Hnačky, kŕče , raz vysoký raz nízky tlak . Bolesti hlavy obrovské točenie hlavy občas . Trávenie fakt niečo otras .
Beriem iberogast . Čajíky na uskladnenie. Teplo na bruško. nie je to každý mesiac tak Tom intenzívne jeden mesiac akože nič vôbec a druhý mesiac zavrieť dvere nikoho nevidieť najradšej . Snažím sa veľmi ale tie stavy sú peklom . Úplne ma vyradia z bežného fungovania.
Mi ženy musíme fakt toto znášať? Existuje niečo fakt účinné nato alebo nie 🤢🤢
@san_dra11 No len bacha na to, lebo nie pri každých liekoch je dobré si dávať vyššiu dávku. Treba si to pozrieť v príbalovom letáku, aké sú inštrukcie 😉
@ejmylia Určite, to si podľa mňa každá hovoríme, že toto by nikomu nechýbalo. Som zvedavá, čo budem vravieť, keď ozaj na to príde a tieto problémy ma opustia. Ale tak nejak som na to pripravená už teraz a vyrovnaná s tým.... Ovšem skutočnosť môže byť potom iná.
@janina1127 Veď to nie, ale tak keď je to písané v letáku, tak sa to asi teda môže 😉
@janina1127 To ja ešte vôbec nie. Ja deti ešte nemám a chcela by som, takže toto tak skoro prísť nemôže 😀
Nerobte hlavne paniku 😀 Pride to vtedy, ked to prist ma. Vobec sa tym netreba zatazovat dopredu. Zatial si riesme svoje menstruacne syndromy 😂
@anonym_autor mne pomohla jedine antikoncepcia, inak sa už nedalo. Pomohlo mi to hlavne na migérny a PMS stavy
@ejmylia Jasné, určite existujú aj iné možnosti a každému môže zabrať niečo iné. Niekto má úľavu po úprave životosprávy, hormónov alebo napríklad po riešení spúšťačov migrén. Na druhej strane, ak niekomu antikoncepcia reálne pomohla a výrazne mu zlepšila kvalitu života, tak to tiež netreba úplne zatracovať.
@janina1127 Ja som rada, že som ju vysadila. Myslela som, že to bude bez nej náročné, ale dá sa. Prvé mesiace som mávala silnejšie bolesti, ale nič také, s čím by si Cetalgen neporadil. Ten mávam doma bežne a na menštruačné bolesti ozaj dobrý.
@san_dra11 Tak poviem, každý podľa svojho uváženie, možností a schopností nech robí 🙂 Ale áno, toto je určite menšie zlo, keď si dáš tabletku od bolesti.
@anonym_autor mne pomohla len antikoncepcia, dlhé roky som skúšala všetko možné voľno predajné. Našťastie vymysleli jednozložkovú antikoncepciu a tá je omnoho nemej záťažová, ako klasická.
@anonym_963520 Hlavne, že sa našlo niečo, čo ti vie pomôcť. Aj si skúšala vysadiť na nejaký čas, že čo by to spravilo? Či by to nebolo akože časom, vekom proste už lepšie?
@janina1127 Neviem, či je to práve rozumné. Už pri takýchto problémoch nechceš skúšať a riskovať. Ja to poznám aj len podľa takých tých ešte normálnych bolestí, ktoré sprevádzajú tieto každomesačné strasti. Mám liek od bolesti, ktorý mi sedí, tak tiež nebudem zbytočne pokúšať 😀

@janina1127 Tak ti poviem, že aj ja by som sa bez neho vedela zaobísť 😀 Ale tak vieme, ako s ním zabojovať a ako sa to dá v pohode zvládať potom. Našťastie nemám to zakaždým tak, že by ma to úplne odrovnalo.