Gynekológ odmieta urobiť hormonálny obraz
Dobrý deň,
Vymenila som gynekológa kvôli tomu, že so mnou odmietal debatovať o urobenie hormonálneho obrazu na vlastnú žiadosť, dôvod; nakoľko mám pravidelnú menštruáciu
Prešla som ku inému gynekológovi a on tiež nevidí dôvod.
Zvažovala som medirex na vlastné náklady , ale príde mi to blbosť platiť si za to v medirexe a plus mi tie odbery, ktoré tam urobia aj niekto musí vysvetliť.
V medirexe nie sú odborníci , na to aby sa mi k odberom a vysledkom vyjadrili, čo viem, ak sa mýlim, vyveďte ma z omylu
Gynekológ mi povedal,že ak si aj napriek jeho neochote urobiť z neho odber hormonálneho odberu,profilu urobím odbery na vlastnú päsť , napr.v medirexe , že on mi správu ,výsledky z odberov nebude pozerať a vysvetľovať , nech mi to vysvetlia tam v stredisku ,čo im tam vyjde..
Máte s tým niekto skúsenosť prosím?
Ďakujem
Ahoj, ja sa ta zastanem. Ak mas pocit, ze nieco nie je ok, daj si spravit hormonalny profil. Podla mna to stoji relativne malo namahy a moze tam byt vselico vidno. Ale lekar musi mat zaujem.
Ak to bude robit nasilu, je velka sanca, ze nic neuvidi, ked nechce. Napr mozes mat hodnoty v norme, ale na hornej alebo spodnej hranici a tvoje telo uz na to moze reagovat... hoci teoreticky je vsetko ok.
Tiez som sa stretla s nezaujmom o spravenie hormonalneho profilu... Navyse - krv treba odoberat viackrat pocas cyklu - kedze aj hladiny hormonov sa menia... (mne dr povedala, ze vsetko je Ok - ale odbery mala len z prvej fazy cyklu. Prejavili sa az po vymene dr u druhej gynekologicky, kde boli odbery z druhej casti cyklu...) A tvrdenie - ked krvacas, vsetko je ok, tiez neplati. Nie je menstruacia ako menstruacia.
Ak dr nebude ochotny, skonzultuj s chatom gpt, v ktorych fazach cyklu je vhodne spravit odbery a vysledky s nim mozes tiez skonzultovat. Nie je to ideal, ale ked dr nie je ochotny... a uvidis. Ak tam bude problem, budes sa mat o co opriet u gyn alebo ineho odbornika. Alebo bude vsetko ok a budes spokojna.
Celkom mi pomohlo vzdelavat sa o zenskom cykle, napr https://www.bagniaristore.cz/ - ma profil aj na IG, robi osvetu o zenskom zdravi... ale urcite je viacero odbornicok, co sa tejto teme venuju.
Drzim palce!
Ahoj, ja sa ta zastanem. Ak mas pocit, ze nieco nie je ok, daj si spravit hormonalny profil. Podla mna to stoji relativne malo namahy a moze tam byt vselico vidno. Ale lekar musi mat zaujem.
Ak to bude robit nasilu, je velka sanca, ze nic neuvidi, ked nechce. Napr mozes mat hodnoty v norme, ale na hornej alebo spodnej hranici a tvoje telo uz na to moze reagovat... hoci teoreticky je vsetko ok.
Tiez som sa stretla s nezaujmom o spravenie hormonalneho profilu... Navyse - krv treba odoberat viackrat pocas cyklu - kedze aj hladiny hormonov sa menia... (mne dr povedala, ze vsetko je Ok - ale odbery mala len z prvej fazy cyklu. Prejavili sa az po vymene dr u druhej gynekologicky, kde boli odbery z druhej casti cyklu...) A tvrdenie - ked krvacas, vsetko je ok, tiez neplati. Nie je menstruacia ako menstruacia.
Ak dr nebude ochotny, skonzultuj s chatom gpt, v ktorych fazach cyklu je vhodne spravit odbery a vysledky s nim mozes tiez skonzultovat. Nie je to ideal, ale ked dr nie je ochotny... a uvidis. Ak tam bude problem, budes sa mat o co opriet u gyn alebo ineho odbornika. Alebo bude vsetko ok a budes spokojna.
Celkom mi pomohlo vzdelavat sa o zenskom cykle, napr https://www.bagniaristore.cz/ - ma profil aj na IG, robi osvetu o zenskom zdravi... ale urcite je viacero odbornicok, co sa tejto teme venuju.
Drzim palce!
@spokojna_mamina ďakujem ti pekne za tip, si zlatá 🙏😇 určite tu napíšem , ako som pochodila s odstupom času
@modrykolibrik ja mám hit a metabolické poruchy vylúčené, vyššie som písala, že som na tomto odbere bola, asi i nezachytila
Ja už sa cítim ako hypochonder, ale chcem zistiť do kelu , čo mi je
Ja som pred troma,štvormi rokmi mala 68 a dnes 86 a to mam hit,obmedzenú stravu,ako fakt už neviem,čo robiť
@anonym_autor len hormonalny profil jeden nestaci
Tam potrebujes odber pred po a pocas menstruacie kedze hodnoty kolisu podla cyklu
Stitnu zlazu by som riesila este
Hormonalny profil ti nic nemusi ukazat
Nemas inzulinovu rezistenciu? Priberas z jedla pravdepodobne
@anonym_autor len hormonalny profil jeden nestaci
Tam potrebujes odber pred po a pocas menstruacie kedze hodnoty kolisu podla cyklu
Stitnu zlazu by som riesila este
Hormonalny profil ti nic nemusi ukazat
Nemas inzulinovu rezistenciu? Priberas z jedla pravdepodobne
@taktotedanie ja neviem, budem sa pýtať obvodnej , ďakujem za tipy 😒
@taktotedanie ja neviem, budem sa pýtať obvodnej , ďakujem za tipy 😒
@anonym_autor neries hned odbery u gynekologa, tam nemusi byt problem
Zacni u vseobecneho a nie hned utekat do medirexu ako splasena a vyhodit peniaze do luftu
Gynekolog ma pravdu, toho by som riesila ako posledneho
@anonym_autor neries hned odbery u gynekologa, tam nemusi byt problem
Zacni u vseobecneho a nie hned utekat do medirexu ako splasena a vyhodit peniaze do luftu
Gynekolog ma pravdu, toho by som riesila ako posledneho
@taktotedanie vieš len bola som už na štitnej, na tychto metabolickych odberoch, na preventívky , odbery chodím pravidelne obvodnej.. bola som na gastro, skrz tu histaminovu a odberoch, kde mi to potvrdili
Tak už si fakt myslím, že môžem ešte tento horm. profil potvrdiť/vylúčiť problémy, odchýlky..
Kde už by som mala ísť neviem
@taktotedanie vieš len bola som už na štitnej, na tychto metabolickych odberoch, na preventívky , odbery chodím pravidelne obvodnej.. bola som na gastro, skrz tu histaminovu a odberoch, kde mi to potvrdili
Tak už si fakt myslím, že môžem ešte tento horm. profil potvrdiť/vylúčiť problémy, odchýlky..
Kde už by som mala ísť neviem
@anonym_autor aj tu IR? Kolko mas rokov? Polyp ti bol vyluceny?
Hit dieta na 100% dodrzana?
Priberas z jedla, skus schudnut
@anonym_autor aj tu IR? Kolko mas rokov? Polyp ti bol vyluceny?
Hit dieta na 100% dodrzana?
Priberas z jedla, skus schudnut
@taktotedanie gynekologicky som v poriadku v rámci polypov,cysty,miómy a podobne ,akurát mám zvýšené kontroly každého pol roka , nakoľko mám hpv potvrdené plus konizaciu 3 roky dozadu
IR neviem čo je
A mám 36
Diéta dodržaná na 97perc , nemôžem si dovoliť vyskakovať,nakoľko zo mňa ide čistá voda,pokiaľ zjem niečo ,čo nemám ,migréna, zvracanie a žalúdok ma tak pichá, že idem vyskočiť z kože
To si nemôžem dovoliť
@taktotedanie gynekologicky som v poriadku v rámci polypov,cysty,miómy a podobne ,akurát mám zvýšené kontroly každého pol roka , nakoľko mám hpv potvrdené plus konizaciu 3 roky dozadu
IR neviem čo je
A mám 36
Diéta dodržaná na 97perc , nemôžem si dovoliť vyskakovať,nakoľko zo mňa ide čistá voda,pokiaľ zjem niečo ,čo nemám ,migréna, zvracanie a žalúdok ma tak pichá, že idem vyskočiť z kože
To si nemôžem dovoliť
@anonym_autor inzulinova rezistencia
Skusila by som schudnut, mne to velmi pomohlo na bolestivu menstruaciu atd
@anonym_autor inzulinova rezistencia
Skusila by som schudnut, mne to velmi pomohlo na bolestivu menstruaciu atd
@taktotedanie rada by som, preto riešim a hľadám spôsoby
Ďakujem za tipy
@taktotedanie rada by som, preto riešim a hľadám spôsoby
Ďakujem za tipy
@anonym_autor no , priberas z jedla, tam je problem
Stiahni si kaloricke tabulky, vyber kuchynsku vahu a zacni sa hybat , tu ti ziadne odbery ani lekar nepomoze
@anonym_autor no , priberas z jedla, tam je problem
Stiahni si kaloricke tabulky, vyber kuchynsku vahu a zacni sa hybat , tu ti ziadne odbery ani lekar nepomoze
@taktotedanie ja cvičím 3x týždenne silovo a behám , keď nemôžem behať ,kráčam. čítaj moje komentáre. V pohybe to nie je
Namiesto hormonálneho profilu by som radšej skúsila odborné poradenstvo v súvislosti so stravovaním pri HIT. Je možné, že máš nesprávne zloženie jedálnička. Nie je to o množstve, často je to o zložení, napríklad pomer bielkovín a sacharidov, príjem minerálov a vitamínov... Na začiatok si poctivo spisuj čo si zjedla, aby si sa mohla pozrieť nie na kalórie, ale zloženie a tiež spôsob prípravy (čerstvé vs. prihrievané).
Sama pises, ze sa 4 roky dozadu choroba prejavila-potvrdila a 3 priberas, lebo si zistila, co mozes a co nie a tak Ta tolko neprehana, to sa rovna, ze priberas. Viem, tiez mam chorobu, kde musim davat pozor na to, co zjem, aby som netronila stale a tiez preto priberam, ak nekorigujem mnozstvo stravy

@anonym_autor ahoj daj sa vyšetriť na metabolické poruchy....to čo popisuje s je presne to čo ja mám a tiež mám hit ale ešte aj metabolické ochorenie a hormonálne my zistili nízku rezervu. Tiež som mala 50kg a začala som priberat
@modrykolibrik ja mám hit a metabolické poruchy vylúčené, vyššie som písala, že som na tomto odbere bola, asi i nezachytila
Ja už sa cítim ako hypochonder, ale chcem zistiť do kelu , čo mi je
Ja som pred troma,štvormi rokmi mala 68 a dnes 86 a to mam hit,obmedzenú stravu,ako fakt už neviem,čo robiť