icon

Gynekológ odmieta urobiť hormonálny obraz

3. dec 2025

Dobrý deň,
Vymenila som gynekológa kvôli tomu, že so mnou odmietal debatovať o urobenie hormonálneho obrazu na vlastnú žiadosť, dôvod; nakoľko mám pravidelnú menštruáciu
Prešla som ku inému gynekológovi a on tiež nevidí dôvod.
Zvažovala som medirex na vlastné náklady , ale príde mi to blbosť platiť si za to v medirexe a plus mi tie odbery, ktoré tam urobia aj niekto musí vysvetliť.
V medirexe nie sú odborníci , na to aby sa mi k odberom a vysledkom vyjadrili, čo viem, ak sa mýlim, vyveďte ma z omylu
Gynekológ mi povedal,že ak si aj napriek jeho neochote urobiť z neho odber hormonálneho odberu,profilu urobím odbery na vlastnú päsť , napr.v medirexe , že on mi správu ,výsledky z odberov nebude pozerať a vysvetľovať , nech mi to vysvetlia tam v stredisku ,čo im tam vyjde..
Máte s tým niekto skúsenosť prosím?
Ďakujem

Strana
z2
autor
Včera o 21:17
@modrykolibrik

@anonym_autor ahoj daj sa vyšetriť na metabolické poruchy....to čo popisuje s je presne to čo ja mám a tiež mám hit ale ešte aj metabolické ochorenie a hormonálne my zistili nízku rezervu. Tiež som mala 50kg a začala som priberat

@modrykolibrik ja mám hit a metabolické poruchy vylúčené, vyššie som písala, že som na tomto odbere bola, asi i nezachytila
Ja už sa cítim ako hypochonder, ale chcem zistiť do kelu , čo mi je
Ja som pred troma,štvormi rokmi mala 68 a dnes 86 a to mam hit,obmedzenú stravu,ako fakt už neviem,čo robiť

spokojna_mamina
Včera o 21:29

Ahoj, ja sa ta zastanem. Ak mas pocit, ze nieco nie je ok, daj si spravit hormonalny profil. Podla mna to stoji relativne malo namahy a moze tam byt vselico vidno. Ale lekar musi mat zaujem.
Ak to bude robit nasilu, je velka sanca, ze nic neuvidi, ked nechce. Napr mozes mat hodnoty v norme, ale na hornej alebo spodnej hranici a tvoje telo uz na to moze reagovat... hoci teoreticky je vsetko ok.
Tiez som sa stretla s nezaujmom o spravenie hormonalneho profilu... Navyse - krv treba odoberat viackrat pocas cyklu - kedze aj hladiny hormonov sa menia... (mne dr povedala, ze vsetko je Ok - ale odbery mala len z prvej fazy cyklu. Prejavili sa az po vymene dr u druhej gynekologicky, kde boli odbery z druhej casti cyklu...) A tvrdenie - ked krvacas, vsetko je ok, tiez neplati. Nie je menstruacia ako menstruacia.
Ak dr nebude ochotny, skonzultuj s chatom gpt, v ktorych fazach cyklu je vhodne spravit odbery a vysledky s nim mozes tiez skonzultovat. Nie je to ideal, ale ked dr nie je ochotny... a uvidis. Ak tam bude problem, budes sa mat o co opriet u gyn alebo ineho odbornika. Alebo bude vsetko ok a budes spokojna.
Celkom mi pomohlo vzdelavat sa o zenskom cykle, napr https://www.bagniaristore.cz/ - ma profil aj na IG, robi osvetu o zenskom zdravi... ale urcite je viacero odbornicok, co sa tejto teme venuju.
Drzim palce!

autor
Včera o 21:31
@spokojna_mamina

Ahoj, ja sa ta zastanem. Ak mas pocit, ze nieco nie je ok, daj si spravit hormonalny profil. Podla mna to stoji relativne malo namahy a moze tam byt vselico vidno. Ale lekar musi mat zaujem.
Ak to bude robit nasilu, je velka sanca, ze nic neuvidi, ked nechce. Napr mozes mat hodnoty v norme, ale na hornej alebo spodnej hranici a tvoje telo uz na to moze reagovat... hoci teoreticky je vsetko ok.
Tiez som sa stretla s nezaujmom o spravenie hormonalneho profilu... Navyse - krv treba odoberat viackrat pocas cyklu - kedze aj hladiny hormonov sa menia... (mne dr povedala, ze vsetko je Ok - ale odbery mala len z prvej fazy cyklu. Prejavili sa az po vymene dr u druhej gynekologicky, kde boli odbery z druhej casti cyklu...) A tvrdenie - ked krvacas, vsetko je ok, tiez neplati. Nie je menstruacia ako menstruacia.
Ak dr nebude ochotny, skonzultuj s chatom gpt, v ktorych fazach cyklu je vhodne spravit odbery a vysledky s nim mozes tiez skonzultovat. Nie je to ideal, ale ked dr nie je ochotny... a uvidis. Ak tam bude problem, budes sa mat o co opriet u gyn alebo ineho odbornika. Alebo bude vsetko ok a budes spokojna.
Celkom mi pomohlo vzdelavat sa o zenskom cykle, napr https://www.bagniaristore.cz/ - ma profil aj na IG, robi osvetu o zenskom zdravi... ale urcite je viacero odbornicok, co sa tejto teme venuju.
Drzim palce!

@spokojna_mamina ďakujem ti pekne za tip, si zlatá 🙏😇 určite tu napíšem , ako som pochodila s odstupom času

taktotedanie
Včera o 21:54
@anonym_autor

@modrykolibrik ja mám hit a metabolické poruchy vylúčené, vyššie som písala, že som na tomto odbere bola, asi i nezachytila
Ja už sa cítim ako hypochonder, ale chcem zistiť do kelu , čo mi je
Ja som pred troma,štvormi rokmi mala 68 a dnes 86 a to mam hit,obmedzenú stravu,ako fakt už neviem,čo robiť

@anonym_autor len hormonalny profil jeden nestaci
Tam potrebujes odber pred po a pocas menstruacie kedze hodnoty kolisu podla cyklu
Stitnu zlazu by som riesila este
Hormonalny profil ti nic nemusi ukazat
Nemas inzulinovu rezistenciu? Priberas z jedla pravdepodobne

autor
Včera o 21:55
@taktotedanie

@anonym_autor len hormonalny profil jeden nestaci
Tam potrebujes odber pred po a pocas menstruacie kedze hodnoty kolisu podla cyklu
Stitnu zlazu by som riesila este
Hormonalny profil ti nic nemusi ukazat
Nemas inzulinovu rezistenciu? Priberas z jedla pravdepodobne

@taktotedanie ja neviem, budem sa pýtať obvodnej , ďakujem za tipy 😒

taktotedanie
Včera o 21:57
@anonym_autor

@taktotedanie ja neviem, budem sa pýtať obvodnej , ďakujem za tipy 😒

@anonym_autor neries hned odbery u gynekologa, tam nemusi byt problem
Zacni u vseobecneho a nie hned utekat do medirexu ako splasena a vyhodit peniaze do luftu
Gynekolog ma pravdu, toho by som riesila ako posledneho

autor
Včera o 22:01
@taktotedanie

@anonym_autor neries hned odbery u gynekologa, tam nemusi byt problem
Zacni u vseobecneho a nie hned utekat do medirexu ako splasena a vyhodit peniaze do luftu
Gynekolog ma pravdu, toho by som riesila ako posledneho

@taktotedanie vieš len bola som už na štitnej, na tychto metabolickych odberoch, na preventívky , odbery chodím pravidelne obvodnej.. bola som na gastro, skrz tu histaminovu a odberoch, kde mi to potvrdili
Tak už si fakt myslím, že môžem ešte tento horm. profil potvrdiť/vylúčiť problémy, odchýlky..
Kde už by som mala ísť neviem

taktotedanie
Včera o 22:04
@anonym_autor

@taktotedanie vieš len bola som už na štitnej, na tychto metabolickych odberoch, na preventívky , odbery chodím pravidelne obvodnej.. bola som na gastro, skrz tu histaminovu a odberoch, kde mi to potvrdili
Tak už si fakt myslím, že môžem ešte tento horm. profil potvrdiť/vylúčiť problémy, odchýlky..
Kde už by som mala ísť neviem

@anonym_autor aj tu IR? Kolko mas rokov? Polyp ti bol vyluceny?
Hit dieta na 100% dodrzana?
Priberas z jedla, skus schudnut

autor
Včera o 22:09
@taktotedanie

@anonym_autor aj tu IR? Kolko mas rokov? Polyp ti bol vyluceny?
Hit dieta na 100% dodrzana?
Priberas z jedla, skus schudnut

@taktotedanie gynekologicky som v poriadku v rámci polypov,cysty,miómy a podobne ,akurát mám zvýšené kontroly každého pol roka , nakoľko mám hpv potvrdené plus konizaciu 3 roky dozadu
IR neviem čo je
A mám 36
Diéta dodržaná na 97perc , nemôžem si dovoliť vyskakovať,nakoľko zo mňa ide čistá voda,pokiaľ zjem niečo ,čo nemám ,migréna, zvracanie a žalúdok ma tak pichá, že idem vyskočiť z kože
To si nemôžem dovoliť

taktotedanie
Včera o 22:16
@anonym_autor

@taktotedanie gynekologicky som v poriadku v rámci polypov,cysty,miómy a podobne ,akurát mám zvýšené kontroly každého pol roka , nakoľko mám hpv potvrdené plus konizaciu 3 roky dozadu
IR neviem čo je
A mám 36
Diéta dodržaná na 97perc , nemôžem si dovoliť vyskakovať,nakoľko zo mňa ide čistá voda,pokiaľ zjem niečo ,čo nemám ,migréna, zvracanie a žalúdok ma tak pichá, že idem vyskočiť z kože
To si nemôžem dovoliť

@anonym_autor inzulinova rezistencia
Skusila by som schudnut, mne to velmi pomohlo na bolestivu menstruaciu atd

autor
Včera o 22:20
@taktotedanie

@anonym_autor inzulinova rezistencia
Skusila by som schudnut, mne to velmi pomohlo na bolestivu menstruaciu atd

@taktotedanie rada by som, preto riešim a hľadám spôsoby
Ďakujem za tipy

taktotedanie
Včera o 22:36
@anonym_autor

@taktotedanie rada by som, preto riešim a hľadám spôsoby
Ďakujem za tipy

@anonym_autor no , priberas z jedla, tam je problem
Stiahni si kaloricke tabulky, vyber kuchynsku vahu a zacni sa hybat , tu ti ziadne odbery ani lekar nepomoze

autor
Dnes o 07:15
@taktotedanie

@anonym_autor no , priberas z jedla, tam je problem
Stiahni si kaloricke tabulky, vyber kuchynsku vahu a zacni sa hybat , tu ti ziadne odbery ani lekar nepomoze

@taktotedanie ja cvičím 3x týždenne silovo a behám , keď nemôžem behať ,kráčam. čítaj moje komentáre. V pohybe to nie je

tanyan
Dnes o 07:32

Namiesto hormonálneho profilu by som radšej skúsila odborné poradenstvo v súvislosti so stravovaním pri HIT. Je možné, že máš nesprávne zloženie jedálnička. Nie je to o množstve, často je to o zložení, napríklad pomer bielkovín a sacharidov, príjem minerálov a vitamínov... Na začiatok si poctivo spisuj čo si zjedla, aby si sa mohla pozrieť nie na kalórie, ale zloženie a tiež spôsob prípravy (čerstvé vs. prihrievané).

anonym_73b220
Dnes o 07:32

Sama pises, ze sa 4 roky dozadu choroba prejavila-potvrdila a 3 priberas, lebo si zistila, co mozes a co nie a tak Ta tolko neprehana, to sa rovna, ze priberas. Viem, tiez mam chorobu, kde musim davat pozor na to, co zjem, aby som netronila stale a tiez preto priberam, ak nekorigujem mnozstvo stravy

Strana
z2