Gynekológ zanedbal vážny problém
Zdravim baby..Chcem sa spytat ci aj Vam sa stalo niečo podobne a ako ste to riesili..Problem sa tyka mojej mamy..Je pravdou ze podcenila svoje zdravie ale nie je prva ani pisledna a to neznamena ze hned ju musia totalne zanedbat..Mala dlhodobejsie krvacanie aj mimo menstruacie tak sa odhodlala ist na vysetrenie svojej "gynekologicke"v Trnave(zeny z Trnavy vedia ze najst dobreho gynekologa v Tt je zazrak). Nevedela zistit preco krvaca ,na sone videla vsetko "v poriadku" a ze ma cakat..Krvacanie pokracovalo tak isla druhemu lekarovi a ten zhrozene zistil ze ma tumor na krku maternice vo velkosti pol jabka,cudoval sa ze si to dotycna "gynrkologicka "nevsimla a hned zacal komplexne vysetrenia,vzorky,odbery a 3 tyzdne cakala na posudok z Ba ci je to zhubne alebo nezhubne a podotykam 3 tyzdne v krcoch a bolestiach s krvacanim,dal nejake tabletky plus predpisal tablety na ukludnenie.Cakanie je hrone ktora zena to zazila urcite dobre vie ze na psychiku je to velka zataz...Vysledky stale nikde a min.piatok ju chytili 40° horucky,zvracanie,skolabovanie isla na pohotovost brali odbery krvi,skontrolovali,dali infuzie a lekar zistil ze ma zahnisanu maternicu a velky zapal ,v pondelok magneticka rezonancia zas cakanie...mama je slaba,vycerpana,nevie co bude dalej am"doktori" povedali len cakat a cakat..za tie tri tyzdne mohli nieco urobit nemyslite?som zufala za aj za nu ,a nahnevana zas a znova na trnavskych lekarov ako toto mozu robit s pacientami...pre kazdu zenu je velmi tazke toto zazivat...nechcem mysliet na zle veci ale myslienky su vselijake..dufam ze uz s nou nieco spravia a pomozu konecne...ma niekto podobnu skusenost,budem vdacna za kazdu radu dakujem🙂
lolonka ďakujem som toho isteho nazoru ,lebo miesto čakania jej moze zatial pomoct nejaky odbornik,keby ste vedeli o nejakom fakt dobrom lekarovi v Bratislave napr.dajte mi prosim vediet dakujem...
@nika006 ahoj ja ti mozem odporucit dr. Gabriel Skurla pracuje na Sustekovej poliklinike a kazdu stredu operuje pacientky v Hodonine...moju mamu tiez operoval vyberal maternicu, vajecniky vsetko a vsetko duper dopadlo
@nika006 alebo skus v Holíči Dr. Martin Donoval. www.medon.sk on je super, aj moju mamcu operoval. tiez chodi ku gyn raz za uhersky rok, ale riesil hlavne jej problem a nekarhal ju. neviem ci este stale, ale operuje v malackach a aj Kyjove, sa mi zda. A z TT too neni daleko. Zavolajte mu do ambulancie a povedzte o co ide. Alebo tomu, co odporuca @nikolet_89 podla mna odbornik a lekar s profi pristupom pochopi a pozrie sa na nu a nebude vyckavat. drzim palce.
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... tu máš niečo k rakovine krčku maternice ,plus je úplne štandartný postup zobrať vzorku a na základe výsledku tj typu Ca sa pokračuje v liečbe,plus podľa nálezu tj ako je karcinóm rozšírený ,nijak to nemôže fungovať ,že zistíme Ca a šup na stôl ,pola typu CA a rozsiahlosti postih sa rozhoduje či prv chemo ,ožiar alebo operácia a čo treba vybrať ,sú to dosť vážne veci ,aby bez ničoho pac.operovali ,plus ak je niečo pridružené ako zápal ,či iný interný problém ak je to možné treba pac.stabilizovať ,aby vôbec nejakú liečbu zvládla ...takže to čo ty považuješ za zanedbanie je úplne štandartný postup to jest histológia a následná liečba ...takže nadpis by mal byť....ako žena zanedbala gyn.prehliadky ,keďže vzniku Ca krčka maternice trvá roky od prvých lézií na maternici ...držím mame nech to zvládne s úspešným koncom....
Baby ďakujem ,potrebujem co najlepsie referencie pretoze nezijem nejaku dobu na Slovensku uz a nemam prehlad a nejde o kilometre len nech jej pomozu ,akurat pred hodinou ju zobrali na prijem a hned na infuzky je nestastna z toho ako aj my tak balim kufre a chceme spravit vsetko preto aby isla inam..Pribinak ano histologia..
netreba sa dat odbit, ake cakat. Treba sa na rovinu jej osetrujuceho lekara opytat, na co sa to stale caka, na aky zakrok ci vysledok. A potom ist a stepovat pred histologiu, pred chirurgiu, kde vsade je to potrebne. Histologia s podozrenim na onko nalez neexistuje, aby tolko trvala. To ide do 3 dni maximalne. Treba sa vzdy na vsetko dopodrobna pytat:
- aky zakrok/vysetrenie bol robeny
- kde konkretne dane vzorky isli a na ktore dvere teda mas vyklopkavat 😀
- a hlavne treba ju previezt do BA. Co si budeme nahovarat, tu su vsetky labaky pokope, tu je to vzdy rychlejsie....
Popreberaj vsetkych znamych aj priatelov a nanominujte sa trebars tu: http://www.ousa.sk/sk/klienti-a-pacienti/klinik...
A niekedy staci len napisat slusny mail s prosbou a vykreslit situaciu, ako si popisala vyssie. Nik ti za to hlavu neodtrhne a podla mna sa dockas slusnej odpovede.
@aristka ahojky, lenze tu ide o to, ze krvaca a zrejme dlho krvaca a lekar ju videl a neurobil nic. len sono, kde bolo vsetko v poriadku. a to, ze teda horucky, infuzky, hnisavy zapal, krvacanie a nenechali ju hospitalizovanu. az teraz sla na prijem. taky trosku divny postup. neverim, ze nebolo vidiet pred par dnami, ze sa vnutri nieco deje.
Mne sa nechce veriťi. Že v takomto vážnom stave je ešte vôbec doma. Že neni na operácii. Veď tam pri operácii maju hystologiu urobenu v priebehu pár minút nie. A na onkomarkery z krvy ani tam žiadne vyšetrenie. Tak to je zvláštny pristup. To má teraz že čakať?
@aristka ďakujem to mam vsetko prestudovane,ako som pisala v texte zanedbala ano ,odkladala ,spravila chybu ale zato ju nemusi a nema co lekar odsudzovat ,a nadpis je spravny pretoze dotycna "lekarka"jej povedala ze nic nevidi na sone a vyzera to v poriadku a poslala domov,az druhy lekarto hned uvidel a zacal nieco robit..a chaoem aj ze musi dlhsie cakat na vysledky z histologie ale zas v krcoch nechat cloveka a povedat davajte si ibalginy a tabletky na ukludnenie zatial je zvlastny postup.ved to tak aj vyvrcholilo..ja viem ze to zvladne ale s pomocou ODBORNIKOV ,ja hladam iba ine riesenie a napadol ma prave preto modry konik lebo vela zien tu ma skusenosti s dobrymi lekarmi,dakujem za pochopenie...
@nika006 žial stáva sa. Moja mama dostala po kyrete zapal maternice. Malá také bolesti, že pôrodne boli vraj menšie. A jej gynekologička na to : Nič vám nieje. Z gynekologického hladiska všetko v poriadku. Tak pochodila vyšetrenia všetky možno aj tie najnepríjemnejšie - kolonoskopia, gastroskopia... a nikde nič nezistili, odpoved všade, všetko v poriadku. Tak v zufalstve skusila ešte iného gynekologa a ten ju raz prehliadol a hned videl, že ma silný zápal maternicee... Gynekologičku nežalovala ale hned ju zmenila, pretože to nebolo prvý raz čo niečo zanedbala. (už pred tým ked sa počas tehotenstva sťažovala na obrovské bolesti, tak ju len odpalkovala, že však je tehotná, tak to musí bolieť 😒 nakoniec potratila 😔
@sono2
@mawka
@viera27 baby dakujem,veru je to tak..nie je to prvy pripad co sa zeny stazovali,je ich viac nez dost..Len mama to stale videla v pohode ze ved su to lekari nemozu si dovolit pochybit..teraz vidi ze mozu..a este aj arogantne chovanie..uz je vyse hodiny v nemocke na infuzkach ,akurat s placom volala ze sestricka ju zdrbkala zato ze si vypytala vodu a treskla z dverami,vid Trnavska nemocnica..najradsej by som ju dotiahla sem do Nemecka nech ju daju dokopy ale kdeze ,ani pocut..tak skusim najprv tu Bratislavu
@nika006 skuste zajst za Doc.Hollym v Bratislave, je primar v Ruzinovskej nemocnici. Mojej mamine zachranil vajecnik. Ja som unho rodila( ale to je nepodstatne) ale je velmi zlaty, trpezlivy, odbornik,kazdemu sa venuje, velmi mu zalezi na pacientkach, unho v ambulancii GYNAEX maju dobre vybavenie tak vedia pozriet.
alebo potom odporucam zariadenie KOCH, tiez su tam velky odbornici je tam aj operacka, super vybavenie ..
maminke prajem nech sa jej cim skor ulavi a cim skor jej pomozu
@mawka ja ti poviem ,že je dosť možné ,že u gyn .nebola ,keďže štandart postup je aj vyš.per vaginam ,nielen sono a povedala to pre pokoj duše dcéry ,strach z niečoho je obrovský a ľudia robia aj takéto veci zo strachu ,ale ak to tak bolo u tej gyn.tak tam je to na dohľad ,na prešetrenie ...inak ak dávali infúze ,bola určite na urgente tj pod dohľadom dr.......a dané atb ,plus brané odbery na ko ,to je štandart a videli ako krváca ,keby to bolo vážne určite by si ju tam nechali ..stav sa zhoršil tak ju hospitalizovali ....pani sa určite nervovo zrútila a začalo sa to sypať a stav sa zhoršil ,tak ako píše dcéra bude lepšie ako príde domov a bude komunikovať z dr. ona ,ako najbližšia príbuzná a dostane presne info ,čo sa deje a postup ako to bolo ,keďže záznami z gyn.vyš.či hospitl ,sú .....
@viera27 histológia bohužiaľ trvá toľko ,určite to bolo posielané do Ba a určite nemajú len túto histológiu ....
@nika006 pre objektívnosť ak chceš , daj vedieť po príchode čo si zistila ....
@nika006 tvoja mama je chorá a s nervami v koncoch ,treba ju brať z rezervou ,nie sú tam takú zveri ,ako udávaš ,ani na klasickej gynde ...takže bude lepšie ak si počkáš čo zistíš po príchode ,lebo toto je len očierňovanie bez toho aby si tam bola a referované od maminy ,ktorá je na tom zle či tak alebo tak .....držkajte sa a hlavne kľud ...
@aristka je to mozne, ze nebola u gyn., ale ak bola, tak skutocne neviem, co lekarka pozerala, ale dobre iste nie. lebo take rychle zhorsenie stavu, horucky, uz jej musel zapal prebiehat. v kazdom pripade, najskor treba riesit zapal, ta histologia fakt uz v tomto pripade pocka. dolezite, aby nebola tam nejaka sepsa, atd.
a preto, vychovavajme svoje mamy k tomu, aby chodili preventivne kazdy rok ku gynekologom. aj ked podla mna rok nestaci, lebo taka Ca sa moze zvrhnut aj v prebehu kvartalu ci pol roka. ale furt lepsie, ked tam clovek ide a je sledovany nez ked nejde a potom ma problemy, ktore nemusel mat.
hlavne nech to dobre dopadne.
@mawka možno to znie tvrdo ,čo som písala ,ale bohužiaľ to poznáme z praxe a potom sú sem tam príbuzný prekvapený ,preto je lepšie ak je niekto nablízku a komunikuje z dr.a potom sa vie ako sa veci majú ,sú to vážne veci a nikto z nás by nebol ok ani po psych stránke ak by sa dozvedel ,že má onko ochor....to je úplne pochopiteľné a pani úplne chápem ,tak ako strach príbuzného ,ktorý má info nie od odborníka ,ale podané chorým.....určite sa veci vysvetlia a ak bude podozrenie na pochybenie ,treba to riešiť ....a tak ako píšeš ,nech sa pani dá do poriadku ...
@aristka ano praveze poznam to aj ja z praxe 4 roky som praxovala na Neurologii a chodili sme aj na gynek-porodnicke oddelenie a bolo to velmi tazke ked sa akutne zhorsil stav pacienta a potom nasledna komunikacia s rodinou ale musi to byt..Ano riesi sa to samozrejme ,dakujem dame do toho spolocnu silu a energiu a verim aj ja ze vsetko dobre dopadne,pesimistickym pristupom si nepomozeme,pekny dnik...
Zeny najblizsi odvoz mam az zajtra z nemecka☹ cele sa to zvrtlo ,zobrali na prijem zo strasnymi bolestami a odpadla teraz ju nahle operuju ma hnis uz az v brusnej dutine:( doktorka sa vyjadrila ze je velmi vazny pacient a je to zle,strasna bezmocnost ma prepadla uzkost najradsej uz by som bola pri nej,mama je mama predsa.musim zohnat na tabletky na ukludnenie lebo sa zblaznim,ale musiiiiii to zvladnut musiiiiiiii
Na OAIM by bolo fajn takze su tam dobre sestricky? Jaj dufam aj ja ze bude fajn z kazdej strany pocuvam ake je to vazne ako keby nas pripravovali na nieco..neprajem to nikomu..dakujem za mile slova vazim si to...
To neviem,uvidime,snad to bude len lokalizovana peritonitida ak to tak je,to je este ten lepsi pripad...uvidime uvidime..dakujem aj Lolonka si zlata

ahoj...sťažovať sa môžete neskôr teraz riešte jej zdravie..išla by som za lepšími lekármi...maminka asi bude potrebovať operáciu...tak treba nájsť dobrého lekára..