Hemoroidy v 21. rokoch
Ahojte, viem, že je tu veľa príspevkov na túto tému, no mám otázku. Mám 21 rokov, nikdy som nerodila a mám vonkajší hemoroid. Pravdepodobne z výšky, keďže na intráku sa nemôžem dobre vykakať (psychika). Chcela by som vedieť, či mi niekedy zmizne ☹ ..kúpila som si Detralex, gél z Dubovej kôry, čapíky Faktu a ešte jednu mastičku. Strašne sa bojím, že mi už ostane ☹ ..v takom prípade si neviem predstaviť ani sex s partnerom 😢 ..Ako na to reagovali Vaši partneri? Môj ma stále podporuje, že to zmizne a že keď nie, tak nevadí, ale mne to bude vadiť. Proste, zmizli Vám už tie hnusné hemoroidy naspäť dovnútra? ☹ Keď si ho skúsim zatlačiť, hneď vybehne naspäť. A to nehovorím o bolesti pri chôdzi 😕 Za každú správu ďakujem.
Biba.
@samskia Práve som čítala "Vedeli ste, že hemoroidmi, alebo inak „zlatou žilou“, trpí takmer polovica populácie nad 50 rokov?" 🙈
Neviem, kto robil túto štúdiu, ale príde mi to celkom vtipné, nakoľko sa to týka fakt že aj mladých, zdravých ľudí.
@sandra_kul vsak ta studia tymto nevylucila ani mladych ludi. je uplne jedno, kolko mas rokov, chytit to mozes kedykolvek v ktorejkolvek faze svojho zivota. uz aj pri dietati som sa s tym stretla (nie pri mojom)
@simkima Co si, to vazne? Akoze ako stare dieta to malo? To mi nejde do hlavy. 🙈 Chudatko.
@veronnica080 no neviem, ci kamaratkina dcerka nemala candidu alebo nieco podobne, proste nejaku chorobu mala istotne, to viem a toto sa jej spravilo pocas toho obdobia. potom uz jej to akoze zmizlo, vsak detom sa neodporuca podavat nejake lieky na to urcene, to je jasne, takze to nechala tak a po chorobe to zmizlo same.
@biba95 treba mat stravu s dostatkom vlakniny ...ja som musela zacat jest ovsene vlocky doobeda aby to bolo ok....v akutnej faze treba brat detralex alebo devenal v tom zvysenom davkovani a mne osobne to nikdy nekrvacalo, len bolest som mala mesiac taku ze som isla na gastro, lebo uz som si aj nahovarala ze to bude nieco ine....jedine co mi dr kazal bolo brat detralex 2tbl denne rano, dlhodobo....a ono sa to ozaj stiahlo postupne.
Najlepsiu skusenost mam s mastickou aj cipkami hemorrelax., drahe su, ale vzdy niekde v lekarni objednam lacnejsie...to sa moze aj dlhodobejsie davat a chvalabohu sa to zlepsilo, aj ked neviem dokedy 😉
@drahusa333 Super, len reagujes na prispevok stary 7 rokov 🙈 Teda pises tej pani, ktora to pisala pred rokmi.
@simkima To je pravda, no proste kazdy jeden by mal dbat na tu plnohodnotnu stravu, je jedno ci sa jedna o dieta alebo dospeleho cloveka. Netreba na to zabudat. 👍 A hlavne ucime deti v utlom veku nejakym navykom, oni sa same od seba dobre stravovat nezacnu, ked vidia rodicov jedavat hluposti a nezdrave jedla. 🙈
@veronnica080 Ved prave. A potom sa rodicia cuduju kadejakym chorobam 😉 Netvrdim, ze som bio matka 😀 Ja ani nie som toho zastancom, ale ovocie, zelenina, vlaknina proste musi byt.
@drahusa333 No tiez som poskusala kadeco, aj Detralex som brala, ale ten mi nepomohol teda vobec. Az potom neskor, ked som presla po nejakej pauze na Devenal, tak sa mi polepsilo.
@aneetra Devenal je lacnejsia a ucinnejsia dostupna verzia podla mna. Poskusane mam toho habadej, tak dokazem porovnat. 😀
@veronnica080 Tiež si pokupovala všetko, čo si v lekárni našla? 😂
@bubalea Ano, samozrejme 😂 Ved zufale situacie si vyzaduju zufale riesenia, nie? 😀 Aj kavu, alkohol som vylucila, proste robila som uplne vsetko podla rad odbornikov aj kade tade po internete som sliedila, uz som bola strasne zufala. Ono ked to podcenis na zaciatku, tak je to len horsie.
@veronnica080 to akoze aj kava pri tomto probleme skodi? to som teda absolutne netusila. vsetci okolo mna piju kavu. neviem o nikom, ze by kvoli hemoroidom prestal alebo ju nejak obmedzil. 😅
@aneetra Tak vela som si o tom citala, ze by to mohlo pomoct, tak som to proste obmedzila, no 😀 Neriesila som to uplne do hlbky. Ale tak mne kava az tak nechybala, prezila som to bez nej, nie som az taky vasnivy kavickar zase 😀 Nemozem povedat, ze by ma to obmedzenie tych hemoroidov zbavilo, ale aspon sa mi to nezhorsilo, ked uz nic no 🙂
@veronnica080 Veď to sa dá chápať, že vyskúšaš proste všetko, čo ti napadne. 😕 Ale tak káva všeobecne nie je až taká prospešná, dá sa bez nej byť. Myslím, že ti to len prospeje. 😀
treba sa vyvarovat roznym jedlam, co drazdia creva. aj ja sa toho drzim, ale tak stale sa to bohuzial neda.
ale ved to je normalne, ze si proste tu stravu upravis, dodrziavas pitny rezim, vyhybas sa jedlam, ktore ti skodia a neprospievaju. a je jedno, ci niekam ides alebo si len doma, dodrziavat to vies vsade. ja sa inak strasne cudujem a zaroven nechapem ludi, ktori toto zacnu riesit az ked je zle, vsak takto by mal fungovat kazdy clovek uplne bezne. pit vela vody, nejest stale fast foody, somariny. v nasej spolocnosti sa berie zdrava strava ako dieta a nie ako nieco, co sa robi normalne, bohuzial.
@hapipa Akoze nie je to pravidlo, nemusi to postihnut vsetky, ale skor je to asi vynimocny stav, ked sa to neudeje 😀 A ak to mal niekedy aj jeden z rodicov, tak sanca je fakt obrovska.
@veronnica080 To je pravda, je to ozaj rarita, ked ich nejaka nema 😝
Dievcata, myslite, ze ked konecnik boli, ale v podstate nic ine nemam, ziadne dalsie sprievodne znaky, ktore by naznacovali, ze by tam nejaky hemoroid bol, tak ci je to zacinajuca zlata zila?
@elistek13 uvidis neskor, ako sa to vyvinie. moze to byt ono, nemusi. ja ti drzim palce, aby nebolo 😉 bez toho je sveta zit. ale neboj. ma to kazdy druhy clovek, ono keby to bolo take vazne, tak by sa z toho ludia tak rychlo nedostali. zvys hygienu, ak si ju doteraz nemala dostatocnu rozhodne.
@elistek13 Hmm, tak to asi ozaj bude hemoroid. 😉 Ono to bola asi taka predzvest aj ta bolest si myslim.
@mirka_a_hrasok Niekto môže mať bolesti aj bez hemoroidov a niekto zase môže mať hemoroidy aj bez toho, aby ho to bolelo. Takže tohto sa ozaj držať netreba. 😉 Všetko je to úplne individuálne.

@evinea a nefarbí náhodou aj pokožku? to je ďalšie mínus, prečo by som to nerobila. 😀