Hrozí niečo plodu?

matalenka
15. jan 2014

Dobrý deň,

chcela by som sa informovať. Už dva roky bojujem s vysokým ASLOm v krvi, zvýšená hodnota hovorí o prekonanej streptokokovej infekcii, momentálne je na úrovni 460, pričom normálne je do 200, ale bolo už aj omnoho vyššie. Chodím po vyšetreniach, všetky výsledky mám zatiaľ negatívne, teda nemôžu nájsť zdroj. Chceli by sme dieťatko, mám však strach, aby tento prvok negatívne neovplyvnil plod. Viete mi prosím povedať, aké sú možné riziká? Už som skúsila na liečbu skoro všetko, ASLO pomaličky klesá, no pri menšej viróze okamžite stúpa.

Budem vďačná za akúkoľvek radu a informáciu, každý lekár mi totiž povedal niečo iné 🙂

Ďakujem

denisafono
15. jan 2014

kedze chodis po vysetreniach, je namieste sa informovat u lekarov, alebo cakat ze budes mat stastie na nejaku MUDr tu na MK.

renuska23
15. jan 2014

ja som mala pred prvou dcérou hodnoty ASLO vyše 1200, chodila som pol roka na pendeponové injekcie a otehotnela som neplánovane skôr, ako som ich dobrala všetky, takže hneď ako som oznámila doktorovi, že som tehotná, ďalšiu mi už nepichol.... dcéra je úplne zdravá, tak neviem či to má nejaký vplyv na bábo - skôr tie lieky, ktoré sa na to berú....

cmulinko
15. jan 2014

ak si dostala nejednotnu odpoved od lekarov,tak necakaj jednotnu odpoved od zien,ktore nemaju medicinske vzdelanie.Mozno mas nejednotne odpovede od lekarov ale urcite nie su nejasne...na najzavaznejsie rizika ( ak vobec su ) snad dokaze upozornit pripadne ich spomenut kazdy lekar-odbornik.Myslim si,ze tvoj stav nie je beznadejne nevysvetlitelny....treba sa pytat a patrat po tom kym clovek nedostane jasnu odpoved.

jedina30
15. jan 2014

ahoj,mohla si prekonat nejaku infekciu..ja kazdy rok chodim na kontrolne vysetrenia ASLO...prekonala som chlamidiovu infekciu v plucach(brala som atb) a stale mam zvysene ASLO..takze moze to byt..ak by bolo velmi vysoke,tak by ma este preliecili antibiotikami.zatial sa to drzi ..inac ked som tym vsetkym prechadzala,tak som potom ostala tehotna a vsetko bolo o.k.. 😉 😀