Hysterektómia a intímny život
Milé damy mám 50 rokov a v júni som podstúpila hysterektomiu. Vybrali mi laparoskopicky vaječníky, maternicu cez posvu. Uz sú to tri mesiace, ktoré mi dali na zotavenie. Intímny styk som zatiaľ s manželom nemala. Hoc gynekológ mi povedal na kontrole, že uz môžem stále mi povie takú vec, že môže Vám vypadnúť pošva pri námahe takže sa úplne toho desim. Máte s tým niektorá vlastnú skúsenosť? Nemali ste po pohlavnom styku po takomto zákroku zdravotné problémy? Ďakujem za odpoveďe.
@puskaruka hodně štěstí při hojení, zezačátku může být ten orgasmus slabší docela o dost, nelekni se toho, já se lekla hodně, že už to tak zůstane, ale zlepší se to, hojení trvá vážně dlouho a trvá klidně i půl roku, než se to úplně zlepší, ta intenzita je pro mě o něco nižší než byla, ale ne zase tak o tolik, když před tím byla 100%, tak teď to je tak 80%-90%, jsem rok po operaci, ale pokud si měla velké problémy s dělohou, tak ve výsledku můžeš být spokojenější než před operací, je to fakt hodně individuální...
@dana182 som síce len pár dni po operácii presne 9.. ale úprimne ja sa cítim ako nový človek. Dokonca dnes pociťujem aj chuť… čo to som necítila hádam aj rok… 🙄🫣 išla som laparoskopicky a cez posvu. Nemám už nič. Mám síce len 36r.. ale som spokojná. Dúfam, že bude dobre.. dnes ma dosť pichá v bruchu trošku nižšie ako je pravé rebro. Hádam sa to zlepší. Viem, že rekonvalescencia trvá dlho z vnútra. No pn už som ukončila. Bola som dokopy 10dni. Ale v robote od pondelka budem len sedieť. Hádam to zvládnem. 🙄 nie som z toho veru nadšená 🤷♀️
@ibrunova cez brucho, z dôvodu keby boli karcinomy, aby sa nerozniesli...takto mi to povedal primar onkogynekologie (ze si to tak lepšie môže prezrieť, pri laparoskopickej operacii by viac do toho nevidel). A ked mi bolo povedané ze na vajecnikoch sa zvyknú časom robiť cysty, tak som si ich radšej dala vybrať. Iné problémy som nemala, po dvoch konizaciach bol zlý výsledok cytosteru.
@puskaruka áno rozumiem, no necítim sa ani ja sediet 8hodín v robote.. ale od dnes som tu.. samozrejme, ja som si tiež dala jedno vajíčko vybrať sama.. mali mi vyberať všetko okrem jedného vajíčka, mala som 11 cyst v maternici, z toho jednu na vaječníku, čize všetko von a druhý vaječník nechať, vzhladom na moje zdrav. problémy, ktoré som mala ešte pred H.antikoncepciou, som sa s dr dohodla, že mi nenechajú ani ten jeden vaječník, čiže tak.. rez cez brucho, moja prajem veľmi skoré zotavanie, ja viem, že aj ja by som mala pekne doma ležať ešte aspon 3 týždne, ale nerada by som prišla o robotu.. tak to rizkujem takto.. dúfam, že si všetky výsledky mala v poriadku.. a už budeš mať pokoj..
@aknamorka22 ahoj a vyberali ti aj vaječníky či iba maternicu. Ďakujem za odpoveď

@dana182 ďakujem, som 3tí deň po operácii