icon

Hysterektómia a intímny život

blizenci
12. sep 2023

Milé damy mám 50 rokov a v júni som podstúpila hysterektomiu. Vybrali mi laparoskopicky vaječníky, maternicu cez posvu. Uz sú to tri mesiace, ktoré mi dali na zotavenie. Intímny styk som zatiaľ s manželom nemala. Hoc gynekológ mi povedal na kontrole, že uz môžem stále mi povie takú vec, že môže Vám vypadnúť pošva pri námahe takže sa úplne toho desim. Máte s tým niektorá vlastnú skúsenosť? Nemali ste po pohlavnom styku po takomto zákroku zdravotné problémy? Ďakujem za odpoveďe.

Strana
z3
puskaruka
15. nov 2024

@dana182 ďakujem, som 3tí deň po operácii

dana182
15. nov 2024

@puskaruka hodně štěstí při hojení, zezačátku může být ten orgasmus slabší docela o dost, nelekni se toho, já se lekla hodně, že už to tak zůstane, ale zlepší se to, hojení trvá vážně dlouho a trvá klidně i půl roku, než se to úplně zlepší, ta intenzita je pro mě o něco nižší než byla, ale ne zase tak o tolik, když před tím byla 100%, tak teď to je tak 80%-90%, jsem rok po operaci, ale pokud si měla velké problémy s dělohou, tak ve výsledku můžeš být spokojenější než před operací, je to fakt hodně individuální...

ivka1109
23. nov 2024

@puskaruka ahojko. Mňa operovali 14.11.24 ako sa cítiš. Zobrali ti aj vaječníky? Mne všetko na komplet.

blizenci
autor
23. nov 2024

@ivka1109 Ahoj mne tiež všetko. No žiadna sláva, dokonca začínam mať únik moču. Dvíhať nič ťažké nemôžem pretože hrozí prolaps močového mechúra. Asi tri mesiace som mala búšenie srdca a potenie.

ivka1109
23. nov 2024

@dana182 som síce len pár dni po operácii presne 9.. ale úprimne ja sa cítim ako nový človek. Dokonca dnes pociťujem aj chuť… čo to som necítila hádam aj rok… 🙄🫣 išla som laparoskopicky a cez posvu. Nemám už nič. Mám síce len 36r.. ale som spokojná. Dúfam, že bude dobre.. dnes ma dosť pichá v bruchu trošku nižšie ako je pravé rebro. Hádam sa to zlepší. Viem, že rekonvalescencia trvá dlho z vnútra. No pn už som ukončila. Bola som dokopy 10dni. Ale v robote od pondelka budem len sedieť. Hádam to zvládnem. 🙄 nie som z toho veru nadšená 🤷‍♀️

puskaruka
23. nov 2024

@ivka1109 ja som 11dni po operacii, rezali ma cez brucho, no bolesti mam strašné. Frafuparine na 20dní ešte. Na ukončenie pnky to ešte zďaleka nevidím.

puskaruka
23. nov 2024

@ivka1109 operovali ma 12.11. Ja mam 45 rokov. Vybrali všetko, kvôli zlým cytosterom, preventivne.

ibrunova
23. nov 2024

@puskaruka kvôli cytosterom ťa rezali cez brucho? Nemala si napríklad myóm? Vaječníky by som si kvôli cytológii nedala zobrať.

puskaruka
23. nov 2024

@ibrunova cez brucho, z dôvodu keby boli karcinomy, aby sa nerozniesli...takto mi to povedal primar onkogynekologie (ze si to tak lepšie môže prezrieť, pri laparoskopickej operacii by viac do toho nevidel). A ked mi bolo povedané ze na vajecnikoch sa zvyknú časom robiť cysty, tak som si ich radšej dala vybrať. Iné problémy som nemala, po dvoch konizaciach bol zlý výsledok cytosteru.

ivka1109
25. nov 2024

@puskaruka áno rozumiem, no necítim sa ani ja sediet 8hodín v robote.. ale od dnes som tu.. samozrejme, ja som si tiež dala jedno vajíčko vybrať sama.. mali mi vyberať všetko okrem jedného vajíčka, mala som 11 cyst v maternici, z toho jednu na vaječníku, čize všetko von a druhý vaječník nechať, vzhladom na moje zdrav. problémy, ktoré som mala ešte pred H.antikoncepciou, som sa s dr dohodla, že mi nenechajú ani ten jeden vaječník, čiže tak.. rez cez brucho, moja prajem veľmi skoré zotavanie, ja viem, že aj ja by som mala pekne doma ležať ešte aspon 3 týždne, ale nerada by som prišla o robotu.. tak to rizkujem takto.. dúfam, že si všetky výsledky mala v poriadku.. a už budeš mať pokoj..

dana2207
30. nov 2024

@aknamorka22 ahoj a vyberali ti aj vaječníky či iba maternicu. Ďakujem za odpoveď

Strana
z3