icon

Inkontinencia a laser, tot páska - skúsenosti?

janka31174
14. máj 2019

TOT páska ? Alebo laser ? Prosím má niekto skúsenosti ? Ďakujem

mamickatt
31. aug 2020

@asined333 ďakujem a s tou sieťkou nemáte žiadne problémy? Čítala som dosť zlých článkov o tom. Ja teraz skúšam cvičiť svaly panvového dna, cítim zlepšenie, ale ešte to nie je úplne dobré. Inkontinencia je oveľa lepšia, ale ja mám hlavne problém s cystokélou. Ale odkedy som prestala zastavovať moč pri cikaní (cca mesiac a pol), tak problém s hyperaktívnym močovým mechúrom zmizol.

fabigabi
31. aug 2020

@asined333 a ako si sa k nim dostala,??niekto ťa odporučil,alebo sama,?

asined333
1. sep 2020

@fabigabi Nasla som ich na internete je to klasická klinika sú tam doktori a mali vtedy nejakú zľavu mali aj dobre recenzie, ale ten laser zaberá podľa mňa len na slabú inkontinenciu, ja som teraz pol roka po operácii pásky a je to super už ani neviem ze som nejakú inkontinenciu mala

asined333
1. sep 2020

@mamickatt Nemam sieťku mam len pásku a nemám s nou žiadny problém teraz je to už pol roka co mi ju voperovalu a už si ani nepamätam že som nejakú inkontinenciu mala...

juya
1. sep 2020

@mamickatt Ahoj, podla coho cvicis panvove dno? Su to variacie kegelovych cvikov alebo komplexnejsie cviky? Ako rychlo sa dostavil efekt? Vdaka

gigie24
2. sep 2020

@janka31174 Ja som bola na laserovom zakroku (incontinetlaser) a som spokojna a moja sestra mala tiez po porode rovnaky problem a tiez jej to velmi pomohlo, nemohla ist bez velkej vlozky ani do obchodu... Takze mame aj takuto skusenost 🙂

99pavla99
Autor odpoveď zmazal
99pavla99
Odpoveď bola odstránená
mamickatt
10. nov 2020

@juya ahoj, v prvom rade som prestala zastavovať moč (to mi v pôrodnici odporučili ako "vhodný cvik", ale mne to spôsobilo hyperaktívny močový mechúr). Po dvoch týždňoch sa to výrazne zlepšilo a teraz už nemám nutkanie na časté močenie. Momentálne cvičím 2 cviky na panvové dno. Nie sú to Kegelove cviky. Cystokéla zostáva stále výrazná, ale inkontinencia v podstate úplne zmizla. Keď nájdem ten článok, kde sú opísané tie cviky, tak ti sem dám link. Chcem na tom zapracovať ešte viac, len nemám teraz pri deťoch veľa času.

mamickatt
10. nov 2020
mamickatt
Autor odpoveď zmazal
mamickatt
10. nov 2020

@juya ja cvičím tak, že ležím na chrbáte s mierne pokrčenými nohami a snažím sa akoby spojiť lonovú kosť a kostrč. Tým posilňujem sval panvového dna, ktorý ide od lonovej kosti smerom ku kostrči.
Druhý cvik je, že sa snažím spojiť (pritiahnuť k sebe) hrboly sedacích kostí. Tam je ďalší sval panvového dna.

Spočiatku som tie svaly nevedela dobre ovládať, len som si to predstavovala, ale teraz ich už dokážem vedome sťahovať.

Ešte cvičím cvik na posilnenie stredu tela tzv. aktívny ľah. A ešte chcem vyskúšať cvičenie podľa fitbelly, to mi poradila jedna baba. To by malo pomôcť na cystokélu.
A ešte online kurz zo skolapanevnihodna.cz
Len ešte som sa k tomu nedostala, lebo mám malé deti a málo času.

ekodeko
16. máj 2021

@ivkus Dobrý deň. Prosím vás, viem,že je to starší príspevok, ale mohli by ste mi napísať ,na akej klinike v PL bola svokra Na liečbe inkontinencie laserom? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 😊

ivkus
16. máj 2021

https://www.szpitalnaklinach.pl
Ja tam idem teraz rodiť

xxxxxnnnnn
2. sep 2021

Ahoj, na MK vznikla
Poradňa o inkontinencii........Pani
MUDr. Monika Nováková je odborníčka, ktorá poradí https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...

tajfa
6. dec 2021

@gigie24 po case ako hodnotis ten laser? Treba to opakovat alebo je efekt dlhodoby?

gigie24
7. dec 2021

@tajfa No mam uz 3 roky od zakroku, je to urcite lepsie, ale trosku sa mi to vratilo... Nic hrozne, ale mierne sa to zhorsilo. Samozrejme ze musim uviest asi aj to, ze vobec pre udrzanie nic nerobim, necvicim 😇

tajfa
8. dec 2021

@gigie24 to je super 🙂 A kolkokrat si bola na ten laser? Pisu ze treba viac opakovani cca 5.. snazis sa aj nedvihat tazke alebo nezatazovat brusne svaly ci fungujes normalne?

gigie24
8. dec 2021

@tajfa Ja som bola 2x a dviham vsetko, nesetrim sa 😇

simivaneska
23. apr 2023

@gigie24 Ahoj, kde si bola prosím ťa na tom laserovom zákroku? Ako dlho si po ňom bola PN?

gigie24
23. apr 2023

@simivaneska Nebola som vobec, druhy den som isla do prace, tam sa nerobi zakrok, len akoby laserove luce na tkanivo a to sa zmrasti a stihane 😊. Efekt vydrzal 3 roky, myslela som ze tu bude trvale.
Teraz cvicim Kofelove cviky a napzaj to pomoha 🍀

simivaneska
23. apr 2023

@gigie24 Ďakujem a kde si prosím ťa bola a pri kom? Aj si platila?

gigie24
23. apr 2023

@simivaneska To si uz nepamatam, bolo to v Bratislave v nejakom specializovanom centre.

simivaneska
23. apr 2023

@asined333 ahoj, môžem sa ťa opýtať ako sa máš po 3 rokoch od tejto operácie pásky? Zvažujem laser, alebo tu pašku....dik

mamickatt
26. apr 2023

@simivaneska no mne nakoniec pomohol tento videokurz, panvové začalo fungovať tak ako má fungovať a všetky problémy zmizli, aj inkontinencia, aj pocit zle zavedeného tampónu, ale musím cvičiť pravidelne, spočiatku som cvičila aj 10-15 krát denne, teraz mi stačí len 2-3 krát
https://skolapanevnihodna.cz/videokurzy/videoku...

asined333
29. apr 2023

@simivaneska Ahoj je to stále super, nemám žiadne problémy už ani neviem ze som nejakú inkontinenciu mala. Podľa mňa cvičenie a laser s
pomáhajú len pri slabej inkontinenciu... určite ak máte väčšiu šla by som na pásku... u mňa laser žiadny efekt akurát som prišla o nemalu sumu

mamickatt
24. máj 2023

@asined333 a mala si aj cystokélu alebo len čisto inkontinenciu?

asined333
28. máj 2023

@mamickatt len inkontinenciu

rusninlc
21. nov 2023

Moja skúsenosť - absolvovala som laser v BB - 3 sedenia, cca 600,- € a nepomohlo mi to na stresovú inkontinenciu, možno trošku ... potom 2 roky na to som sa rozhodla pre TOT pásku - som 6 týždeň po operácii a na 100 % odstránila môj problém pri kýchaní, kašli, nutkania na neustále močenie. Netvrdím, že to bolo úplne jednoduché a bezbolestné hojenie ( čitala som od niektorých, že po 2 týždňoch už boli v práci ). No nie je to tak jednoznačné - je to individuálne, každé telo sa s tým cudzím predmetom a šitím vo vnútri vysporiadava, mne po kontrole povedali, že 3 až 7 týždňov u niekoho. Čiže ja som PN 6 týždeň a teraz mám pocit, že už som OK, nič necítim, nebolí ma ... operácia v GYNPOR Sliač

dzejn71
19. apr 2024

Ahojte, robili niekomu zavedenie pasky v Košiciach?
Ak ano, kde a s akym vysledkom?