Inkontinencia a laser, tot páska - skúsenosti?
TOT páska ? Alebo laser ? Prosím má niekto skúsenosti ? Ďakujem
@fabigabi Nasla som ich na internete je to klasická klinika sú tam doktori a mali vtedy nejakú zľavu mali aj dobre recenzie, ale ten laser zaberá podľa mňa len na slabú inkontinenciu, ja som teraz pol roka po operácii pásky a je to super už ani neviem ze som nejakú inkontinenciu mala
@janka31174 Ja som bola na laserovom zakroku (incontinetlaser) a som spokojna a moja sestra mala tiez po porode rovnaky problem a tiez jej to velmi pomohlo, nemohla ist bez velkej vlozky ani do obchodu... Takze mame aj takuto skusenost 🙂
@juya ahoj, v prvom rade som prestala zastavovať moč (to mi v pôrodnici odporučili ako "vhodný cvik", ale mne to spôsobilo hyperaktívny močový mechúr). Po dvoch týždňoch sa to výrazne zlepšilo a teraz už nemám nutkanie na časté močenie. Momentálne cvičím 2 cviky na panvové dno. Nie sú to Kegelove cviky. Cystokéla zostáva stále výrazná, ale inkontinencia v podstate úplne zmizla. Keď nájdem ten článok, kde sú opísané tie cviky, tak ti sem dám link. Chcem na tom zapracovať ešte viac, len nemám teraz pri deťoch veľa času.
@juya tu sú popísané tie cviky
http://www.vendulka.eu/zdrave-panevni-dno/
@juya ja cvičím tak, že ležím na chrbáte s mierne pokrčenými nohami a snažím sa akoby spojiť lonovú kosť a kostrč. Tým posilňujem sval panvového dna, ktorý ide od lonovej kosti smerom ku kostrči.
Druhý cvik je, že sa snažím spojiť (pritiahnuť k sebe) hrboly sedacích kostí. Tam je ďalší sval panvového dna.
Spočiatku som tie svaly nevedela dobre ovládať, len som si to predstavovala, ale teraz ich už dokážem vedome sťahovať.
Ešte cvičím cvik na posilnenie stredu tela tzv. aktívny ľah. A ešte chcem vyskúšať cvičenie podľa fitbelly, to mi poradila jedna baba. To by malo pomôcť na cystokélu.
A ešte online kurz zo skolapanevnihodna.cz
Len ešte som sa k tomu nedostala, lebo mám malé deti a málo času.
https://www.szpitalnaklinach.pl
Ja tam idem teraz rodiť
Ahoj, na MK vznikla
Poradňa o inkontinencii........Pani
MUDr. Monika Nováková je odborníčka, ktorá poradí https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...
@gigie24 Ahoj, kde si bola prosím ťa na tom laserovom zákroku? Ako dlho si po ňom bola PN?
@simivaneska Nebola som vobec, druhy den som isla do prace, tam sa nerobi zakrok, len akoby laserove luce na tkanivo a to sa zmrasti a stihane 😊. Efekt vydrzal 3 roky, myslela som ze tu bude trvale.
Teraz cvicim Kofelove cviky a napzaj to pomoha 🍀
@gigie24 Ďakujem a kde si prosím ťa bola a pri kom? Aj si platila?
@simivaneska To si uz nepamatam, bolo to v Bratislave v nejakom specializovanom centre.
@asined333 ahoj, môžem sa ťa opýtať ako sa máš po 3 rokoch od tejto operácie pásky? Zvažujem laser, alebo tu pašku....dik
@simivaneska no mne nakoniec pomohol tento videokurz, panvové začalo fungovať tak ako má fungovať a všetky problémy zmizli, aj inkontinencia, aj pocit zle zavedeného tampónu, ale musím cvičiť pravidelne, spočiatku som cvičila aj 10-15 krát denne, teraz mi stačí len 2-3 krát
https://skolapanevnihodna.cz/videokurzy/videoku...
@simivaneska Ahoj je to stále super, nemám žiadne problémy už ani neviem ze som nejakú inkontinenciu mala. Podľa mňa cvičenie a laser s
pomáhajú len pri slabej inkontinenciu... určite ak máte väčšiu šla by som na pásku... u mňa laser žiadny efekt akurát som prišla o nemalu sumu
Moja skúsenosť - absolvovala som laser v BB - 3 sedenia, cca 600,- € a nepomohlo mi to na stresovú inkontinenciu, možno trošku ... potom 2 roky na to som sa rozhodla pre TOT pásku - som 6 týždeň po operácii a na 100 % odstránila môj problém pri kýchaní, kašli, nutkania na neustále močenie. Netvrdím, že to bolo úplne jednoduché a bezbolestné hojenie ( čitala som od niektorých, že po 2 týždňoch už boli v práci ). No nie je to tak jednoznačné - je to individuálne, každé telo sa s tým cudzím predmetom a šitím vo vnútri vysporiadava, mne po kontrole povedali, že 3 až 7 týždňov u niekoho. Čiže ja som PN 6 týždeň a teraz mám pocit, že už som OK, nič necítim, nebolí ma ... operácia v GYNPOR Sliač
Ahojte, robili niekomu zavedenie pasky v Košiciach?
Ak ano, kde a s akym vysledkom?

@asined333 ďakujem a s tou sieťkou nemáte žiadne problémy? Čítala som dosť zlých článkov o tom. Ja teraz skúšam cvičiť svaly panvového dna, cítim zlepšenie, ale ešte to nie je úplne dobré. Inkontinencia je oveľa lepšia, ale ja mám hlavne problém s cystokélou. Ale odkedy som prestala zastavovať moč pri cikaní (cca mesiac a pol), tak problém s hyperaktívnym močovým mechúrom zmizol.