icon

Inkontinencia vo veku 36 rokov: Skúsenosti a rady

Včera o 20:17

Ahojte, mám 36 rokov, dva pôrody za sebou
Asi posledné dva mesiace ma trápi asi teda únik moču.
Najprv som si myslela , že je to niečo gynekologické, zapal
Nohavičky smrdeli ako keby som sa týždeň neumyla, to bol smrad s prepáčením starých neumytych ľudí , močovina na grcku
Umývala som sa ako besna 4x denne, čo nie je normálne a aj tak do hodiny smrad ako fras
Začala som nosiť intimky samozrejme, nakoľko sa inak nedalo, smrad z nohavičiek prechádzal až na nohavice, rifle, tepláky
Pretrváva to stále
Chcem sa spýtať tých , čo to zažili, chodí sa s týmto problemom na prvú ku gynekológovi?
Viem kogelove cviky treba , ale bol niekto aj na operácii alebo pomohlo niečo iné?
Ja som na nervy, starám sa o seba , hygiena ako vždy dodržaná a s tymto sa pasujem v 36rokoch
Dá sa to dať ,tento stav do pôvodného?alebo už navždy musím nosiť plienku medzi nohami?
Ďakujem za rady

Strana
z2
krtko1313
Dnes o 08:50

Ja ti ešte odporúčam navštíviť fyzioterapeutku, ktorá má na to špecializáciu. Vyšetrí ťa ako na gynekológií a zistí problém a poradí či stačia cviky, alebo už treba malý zákrok v nemocnici.

alickapusinka
Dnes o 17:09
@anonym_autor

@alickapusinka ja som síce po dvoch pôrodoch , ale už veľmi ďalekých, takže z toho isto nie. Konizáciu som mala v 2021 a ani vtedy to tak nesmrdelo, to zas bol iný druh smradu. Ako hovorím, toto je močovina.
Som zvedavá , čo mi zistia

@anonym_autor mne to očistili a už je dobre

autor
Dnes o 18:59
@anonym_5ed6a9

@anonym_autor A to necitis ten unik? Teda lebo ja si obcas cvrknem.. napriklad pri kychnuti, silnom smiechu, ale to jednoducho citim, ze ak sa silno nepoznazim, tak si teraz cvrknem, alebo doriti cvrkla som si a idem sa prezliect, ak som doma.. ak nie, tak aspon nanzachode si gatky osusim do toaletneho papiera.. ale teda nemam pocit, ze by to extra smrdelo..

@anonym_5ed6a9 ja vôbec necítim únik a nie je silný , nakoľko nemám premočene nohavičky , ale cítiť to hneď močovinou

autor
Dnes o 19:02
@anonym_3dea61

@anonym_autor ja sa sem veru pripnem🙏🏻ja mam to iste co popisujes ..som rok po prirodzenom porode..

@anonym_3dea61 fakt? No už som myslela , že som jediná. Intimka mi pohltí zápach, ale keď chcem byť doma konečne bez intimky a nie sa pariť v nej celý deň, tak do pol hodiny , hodiny mam smradľavé spodné prádlo a už sa cítim. Lezie mi to fakt na nervy
Termín ku gyn mám a zajtra idem s dcérou pediatričke, zastavím sa teda aj u svojej obvodnej, či mi dá výmenný urológovi

autor
Dnes o 19:04
@barboritta

Ja mám za sebou operáciu na odstránenie inkontinencie,ak sa chceš niečo opýtať, pokojne mi napíš😀

@barboritta tak to sa dobre počuje , som rada , že ti to pomohlo, mala si to spôsobené porodmi? Keďže vidím , že máš viac detí
A v koľkých rokoch si podstúpila op?
Uvidím, čo mi odporučia po vyšetreniach .
Ak budem mať ísť na op,určite sa ťa popýtam bližšie.dakujem

lusesita2
Dnes o 20:57

Ako si dopadla u gynekológa?

barboritta
Dnes o 21:01
@anonym_autor

@barboritta tak to sa dobre počuje , som rada , že ti to pomohlo, mala si to spôsobené porodmi? Keďže vidím , že máš viac detí
A v koľkých rokoch si podstúpila op?
Uvidím, čo mi odporučia po vyšetreniach .
Ak budem mať ísť na op,určite sa ťa popýtam bližšie.dakujem

@anonym_autor posledným tehotenstvom,potrhane určité väzivá okolo močového mechúra.Bude tomu dva roky v máji

autor
Dnes o 21:08
@lusesita2

Ako si dopadla u gynekológa?

@lusesita2 ešte mám len termín

rivini
Dnes o 21:23
@anonym_autor

@lusesita2 ešte mám len termín

@anonym_autor zdravy moc nesmrdi okamzite. Moc je v podstate sterilny a ludi, ktori piju dostatok tekutin, nesmrdi, az po urcitom case. Bud pijes malo cistej vody, alebo bude problem inde.

Strana
z2