icon

Inkontinencia vo veku 36 rokov: Skúsenosti a rady

Včera o 20:17

Ahojte, mám 36 rokov, dva pôrody za sebou
Asi posledné dva mesiace ma trápi asi teda únik moču.
Najprv som si myslela , že je to niečo gynekologické, zapal
Nohavičky smrdeli ako keby som sa týždeň neumyla, to bol smrad s prepáčením starých neumytych ľudí , močovina na grcku
Umývala som sa ako besna 4x denne, čo nie je normálne a aj tak do hodiny smrad ako fras
Začala som nosiť intimky samozrejme, nakoľko sa inak nedalo, smrad z nohavičiek prechádzal až na nohavice, rifle, tepláky
Pretrváva to stále
Chcem sa spýtať tých , čo to zažili, chodí sa s týmto problemom na prvú ku gynekológovi?
Viem kogelove cviky treba , ale bol niekto aj na operácii alebo pomohlo niečo iné?
Ja som na nervy, starám sa o seba , hygiena ako vždy dodržaná a s tymto sa pasujem v 36rokoch
Dá sa to dať ,tento stav do pôvodného?alebo už navždy musím nosiť plienku medzi nohami?
Ďakujem za rady

Strana
z2
anonym_aa5d06
Včera o 20:19

Takže nieje to gynekologické?

autor
Včera o 20:20
@anonym_aa5d06

Takže nieje to gynekologické?

@anonym_aa5d06 nie je to gynekologicke rátam, nakoľko mám vlhké nohavičky a smrdia močovinou, výtok už za tie roky poznám , samozrejme ku gynekológovi už termín mám

stellarstar
Včera o 20:20

A prečo nejdeš ku gyn? Resp ku urológovi?

autor
Včera o 20:21
@stellarstar

A prečo nejdeš ku gyn? Resp ku urológovi?

@stellarstar mám termín, chcem rady od niekoho , kto to prežil, prežíva, snáď nie som jediná

stellarstar
Včera o 20:25
@anonym_autor

@stellarstar mám termín, chcem rady od niekoho , kto to prežil, prežíva, snáď nie som jediná

@anonym_autor ja mám stresovú inkontinenciu + hyperaktivny močák, mám 45r, nosím inko vložky. Môj uro mi predpísal na to tbl ale že vraj veľa VÚ tak som to nezačala užívať. Viem že je na to aj op ale aj tam som čítala že po op môže byť horšie. K uro chodím pravidelne kazdy rok alebo každý druhy r keďže mám aj nezhubný nádor na obličke. Takze budes mať možnosť kegelove, tbl alebo op

autor
Včera o 20:28
@stellarstar

@anonym_autor ja mám stresovú inkontinenciu + hyperaktivny močák, mám 45r, nosím inko vložky. Môj uro mi predpísal na to tbl ale že vraj veľa VÚ tak som to nezačala užívať. Viem že je na to aj op ale aj tam som čítala že po op môže byť horšie. K uro chodím pravidelne kazdy rok alebo každý druhy r keďže mám aj nezhubný nádor na obličke. Takze budes mať možnosť kegelove, tbl alebo op

@stellarstar operáciu si asi nelusknem prstom, viem že musí zhodnotiť lekár. Ale keď ja som z toho na nervy, že jednoducho toto v 36 rokoch. Ja nechcem stále vložky nosiť

viestta
Včera o 20:30
@anonym_autor

@anonym_aa5d06 nie je to gynekologicke rátam, nakoľko mám vlhké nohavičky a smrdia močovinou, výtok už za tie roky poznám , samozrejme ku gynekológovi už termín mám

@anonym_autor inkontinenciu riesi urolog. Vymenny listok ti da alebo gynekolog alebo vseobecny lekar. Zacni to riesit cim skor. Metod ako to vyriesit je dnes viacero, od fyzio, cez chirurgiu, treba len vybrat tu najvhodnejsiu, Nechces predsa nosit inkontinencne vlozky este dalsich 40+ rokov

autor

Inak akože únik ako taký necítim, žeby som si to uvedomovala
Ale napr aj pyžamo, večer sprcha a ráno to pyžamo medzi nohami proste zapachaju a dosť intenzívne , už žiadna rýchlovka s manželom, žiadne že ho pustím tam dole. Po sprche pár desiatok minút a už smrdím
Akože pre niekoho , že čo riešim
Ale veľmi to riešim, cítim sa veľmi zle. Akoby som prišla o ženskosť

autor
@viestta

@anonym_autor inkontinenciu riesi urolog. Vymenny listok ti da alebo gynekolog alebo vseobecny lekar. Zacni to riesit cim skor. Metod ako to vyriesit je dnes viacero, od fyzio, cez chirurgiu, treba len vybrat tu najvhodnejsiu, Nechces predsa nosit inkontinencne vlozky este dalsich 40+ rokov

@viestta veď práve že nechcem

viestta
Včera o 20:32
@anonym_autor

@viestta veď práve že nechcem

@anonym_autor tak co najskor k urologovi. Doktora a termin mozes zacat hladat uz zajtra. Kym sa tam dostanes aj vymenny listok zozenies.

autor
Včera o 20:33
@viestta

@anonym_autor tak co najskor k urologovi. Doktora a termin mozes zacat hladat uz zajtra. Kym sa tam dostanes aj vymenny listok zozenies.

@viestta ja už mám u gynekológa termín a zajtra zavolám obvodnej, že prídem po výmenný lístok ku nej urológovi teda asi
Ako prebieha také vyšetrenie u urológa, nevieš?

stellarstar
Včera o 20:35
@anonym_autor

@viestta ja už mám u gynekológa termín a zajtra zavolám obvodnej, že prídem po výmenný lístok ku nej urológovi teda asi

@anonym_autor skoro ako u gynekológa, urobí aj cystoskopiu a utz obličiek plus odber sterilného moču ( robí u mna )

viestta
Včera o 20:36
@anonym_autor

@anonym_autor na inkontinenciu neviem, v kazdom pripade nebude to horsie ako porod. 😉 A neviem ci ti vie vseobecny predpisat inkontinencne vlozky alebo nohavicky, v kazdom pripade si ich kup, su ine ako menstruacne vlozky, zvysia ti konfort kym sa problem vyriesi

anonym_aa5d06
Včera o 20:37

Mne ten veľký zápach nejako nesedí...
Ale to len lekár zistí

autor
Včera o 20:38

no to ti poviem, že je to močovina , nie je to gynekologicke , je to úplne iný zápach, prosto močovina
Napíšem sem, ako som dopadla

autor
Včera o 20:39
@viestta

@anonym_autor na inkontinenciu neviem, v kazdom pripade nebude to horsie ako porod. 😉 A neviem ci ti vie vseobecny predpisat inkontinencne vlozky alebo nohavicky, v kazdom pripade si ich kup, su ine ako menstruacne vlozky, zvysia ti konfort kym sa problem vyriesi

@viestta tak si ma ukludnila, že horšie ako pôrod to už nebude 😎 ale vydržím, jasné
Nechcem smrdieť

stellarstar
Včera o 20:40
@anonym_autor

@viestta tak si ma ukludnila, že horšie ako pôrod to už nebude 😎 ale vydržím, jasné
Nechcem smrdieť

@anonym_autor no počkaj, pri cystoskopii ti to jedno nebude 😁

autor
Včera o 20:42
@stellarstar

@stellarstar ja viem, už som pozerala , čo to asi je za vyšetrenie. Len musím to prekonať, keď inak sa to nedá vyšetriť , dám sa uspať 🤐😶‍🌫️

stellarstar
Včera o 20:43
@anonym_autor

@stellarstar ja viem, už som pozerala , čo to asi je za vyšetrenie. Len musím to prekonať, keď inak sa to nedá vyšetriť , dám sa uspať 🤐😶‍🌫️

@anonym_autor uspávať ťa nebudú, je to vyšetrenie na 5 m, ak si dala 2 pôrody dáš aj toto

autor
Včera o 20:47
@stellarstar

@anonym_autor uspávať ťa nebudú, je to vyšetrenie na 5 m, ak si dala 2 pôrody dáš aj toto

@stellarstar veď vydržím , musím.

marhulka13
Včera o 20:47
@stellarstar

@stellarstar a ja som cystoskopiu takmer necítila. Mne prišla ako cievkovanie

stellarstar
Včera o 20:48
@marhulka13

@stellarstar a ja som cystoskopiu takmer necítila. Mne prišla ako cievkovanie

@marhulka13 mňa to bolelo ja som tam dole extrém citlivá

alickapusinka
Včera o 20:54

nebudeš mať niečo s močovým mechurom.Ja som mala cisarský a rýchlo sa plašili a mi zarezali do močoveho mechura tak mi tieklo a smrdelo museli ma nanovo od spodu zašiť všetko nakomplet z vnutra očistiť preplachnuť roztokom a mám pokoj.Ale bola to galiba a smrad ako opisuješ.Takže či to nebude niečo z vnutra na močovom mechure alebo močovej rure nejake usadeniny po pôrode.

autor
Včera o 20:59
@alickapusinka

nebudeš mať niečo s močovým mechurom.Ja som mala cisarský a rýchlo sa plašili a mi zarezali do močoveho mechura tak mi tieklo a smrdelo museli ma nanovo od spodu zašiť všetko nakomplet z vnutra očistiť preplachnuť roztokom a mám pokoj.Ale bola to galiba a smrad ako opisuješ.Takže či to nebude niečo z vnutra na močovom mechure alebo močovej rure nejake usadeniny po pôrode.

@alickapusinka ja som síce po dvoch pôrodoch , ale už veľmi ďalekých, takže z toho isto nie. Konizáciu som mala v 2021 a ani vtedy to tak nesmrdelo, to zas bol iný druh smradu. Ako hovorím, toto je močovina.
Som zvedavá , čo mi zistia

anonym_181aac
Včera o 21:03

@anonym_autor nemám to v tak intenzívne ale incovenal a cviky pomohli minimalizovať únik.

anonym_3dea61
Včera o 21:41

@anonym_autor ja sa sem veru pripnem🙏🏻ja mam to iste co popisujes ..som rok po prirodzenom porode..

barboritta
Včera o 22:12

Ja mám za sebou operáciu na odstránenie inkontinencie,ak sa chceš niečo opýtať, pokojne mi napíš😀

anonym_5ed6a9
Dnes o 06:09
@anonym_autor

no to ti poviem, že je to močovina , nie je to gynekologicke , je to úplne iný zápach, prosto močovina
Napíšem sem, ako som dopadla

@anonym_autor A to necitis ten unik? Teda lebo ja si obcas cvrknem.. napriklad pri kychnuti, silnom smiechu, ale to jednoducho citim, ze ak sa silno nepoznazim, tak si teraz cvrknem, alebo doriti cvrkla som si a idem sa prezliect, ak som doma.. ak nie, tak aspon nanzachode si gatky osusim do toaletneho papiera.. ale teda nemam pocit, ze by to extra smrdelo..

anonym_e36130
Dnes o 07:27

Ahoj, inkontinencia je jedna vec, ale intenzivny zapach ktory Ty popisujes je vec druha. Nevadi, ak uz mas termin u gyn, on Ta nasmeruje, zbytocne teraz polemizovat. Pripadne je na mieste volat obvodnej a ta Ti uz da vymenny listok na spravne miesto.

hedviga2
Dnes o 08:22
@anonym_autor

@stellarstar operáciu si asi nelusknem prstom, viem že musí zhodnotiť lekár. Ale keď ja som z toho na nervy, že jednoducho toto v 36 rokoch. Ja nechcem stále vložky nosiť

@anonym_autor známa si dala pred 30 rokmi voperovat pásik a funguje jej to super doteraz. Odporúčam po gyn urológa. Bol to mini zákrok.

Strana
z2