Jak dlouho se léčí vysoký prolaktin? Kdy mohu mít //?

vivera
9. dec 2006

ahojte dievcata, snazilkujeme uz dva roky a stale nic. zistili mi vysoky prolaktin. ma niektora takyto problem? lebo ja zatial nepoznam nikoho. ako dlho sa lieci? je mozne aby som uz po 4 mesiacoch liecby na znizenie otehotnela?

belucie
9. dec 2006

Ahojky, já jsem na tom ještě před měsícem byla stejně. Měla jsem mírně zvýšený prolaktin a mírně zvýšený hormon štítné žlázy. Rok jsem nemohla otěhotnět, protože jsem neměla OVU. Prý to mohlo být způsobeno tím. Gynekolog mě objednal na endokrinologii, ale mezitím jsem teď v posledním cyklu otěhotněla. Brala jsem totiž přírodní léky podle Ajurvédy od jednoho úžasného léčitele, který pomohl už mnoha neplodným párům. Mrkni se na:https://https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...
tam jsem o tom něco psala.

ajka23
9. dec 2006

pozri si v snazilkach temu Skusenosti s GYNFIV, vyskytuje sa tam aj tvoj problem... 😉

vivera
autor
9. dec 2006

belucieako si vedela ze nemas ovulaciu? lebo doktor mi nerobi ani ultrazvuk ani nic. nastastie idem v utorok k novej doktorke. parlodel beriem 4 mesiace 1/2 tabletky vecer a zda sa mi to malo

pipka
9. dec 2006

ahoj vivera, ja mam presne taky isty problem ako ty, tiez mi zistili vysoky prolaktin a to dokonca trojnasobne! Uz v minulosti som mala s tymto problem, ale mala som ho zvyseny len mierne a brala som pol roka parlodel, kedze som ale stale nemohla otehotniet, tak mi ho dr. vysadila a teraz chodime do CAR, kde mi robili opat komplexne testy,a zistili zase zvyseny prolaktin. V januari idem na laparoskopiu, lebo je podozrenie ze vobec neovulujem, mozno aj kvoli prolaktinu aj slabej priechodnosti vajcovodov.Tak kuknu dnu a snad to nejak poriesia.

pipka
9. dec 2006

vivera, aj ja som brala len 1/2 tabl. a hladina sa mi upravila, ale po vysadeni mi stupla trojnasobne.

vivera
autor
9. dec 2006

mne dal moj gynekolog parlodel 1/2 tabletky 3-krat denne a poslal ma do lubochne a tam mi to zmenil na 1/2. v maji som bola na HSG a dopadlo dobre. myslis si, ze ked mi HSG ukazalo priechodne vajcovody tak je este k tomu potrebna aj laparoskopia? ako dlho uz snazilkujes?

sillas
9. dec 2006

baby, ja som s tým mala problém ale ešte pred prvým tehu...veeeeeeelmi vysoku hodnotu, brala som tabletky, ale nevolali sa tak ako píšete, ale už si nespomeniem, lebo je to už skoro 6 rokov..tieť poltabletky večer, ale bolo mi z nich velmi zle, bolela ma stále hlava..no katastrofa, upravilo sa to a aj som otehotnela.

vivera
autor
9. dec 2006

a ako dlho si ich brala? aj mne z nich byva zle. ale hovorim si ze to musim vydrzat

helka1
9. dec 2006

baby ja som mavala tiez problemy s vysokym prolaktinom, brala som Medocriptin, prvy krat som zobrala tabletu rano a cely den som sa citila strasne, hlava sa mi tocila, bolo mi zle. Poradili mi, aby som ho brala na noc a to pomohlo, Po urcitom case sa hodnota znizila, takze tablety vysoky prolaktin v pohode znizi.

Za vysoky prolaktin vsak moze aj stres, na odber krvi na prolaktin treba ist kludne, nemat prave vtedy stres, pretoze aj to moze ovplyvnit vysledok...

vivera
autor
9. dec 2006

helka ty si sa snazila o mimi?

loss
9. dec 2006

vivera aj ja som mala vysoky prolaktin a liecila som sa v Lubochni asi 3roky tiez som papala tie lieky a bolo mi strasne zle ale vyliecila som sa a dokonca som otehotnela neboj das sa do poriadku a otehotnies poznam babu ktora sa tiez na to liecila a ma 3rocnu dcerku,tak neboj drzim palce

vivera
autor
9. dec 2006

dakujem ale ja sa uz neviem dockat tohop ked zistim ze som tehu

helka1
9. dec 2006

Vivera ano snazila som sa o mimi pomocou asistovanej reprodukcie, v slovenskom centre asistovanej reprodukcie sa nikdy nezaujimali o to, aky mam prolaktin a az ked som zmenila centrum (chodievala som do Ciech), tak pozadovali odo mna vysetrenie na prolaktin, vysla mi hodnota nieco okolo 50, tak som to liecila cca 3 mesiace, kontrolne vysetrenia ukazali hodnoty pod limit, len okolo 1-2, ale nikde som sa nedopatrala ci aj to je okej, ked je ta hodnota nizsia.
S neplodnostou som sa trapila dlho, dufam, ze mozem pisat v minulom case, lebo minuly tyzden mi po dlhych 7 rokoch sestricka do telefonu oznamila, ze som tehotna. Tak to pisem este s obavami.
Prajem ti skore //, aby si sa nemusela trapit tak dlho ako ja 😉

belucie
9. dec 2006

Vivera, to, ze nemam OVU mi zjistil gynekolog z krve. Mela jsem nizke hodnoty progesteronu.

joodi
9. dec 2006

Ahojky, ja jsem se asi pred rokem take lecila na zvysenou hladinu prolaktinu v krvi..brala jsem tabletky Dostinex. Asi po dvou tabletach se mi najednou rano udelalo strasne spatne a lezela jsem cely den, byla to hruza, zvracela jsem a bolely me vsechny klouby 🙄 ale potom si asi telo zvyklo a bylo to OK. Po nejake dobe mi doktor snizil davku na 1/2 tabletky. Pak jsem sla na magnetickou rezonanci hlavy a tam zjistili, ze uz je to OK. Dostinex uz docela dlouho neberu a doufam, ze nebudu muset, zase by mi bylo zle 😝 O mimi se zatim nesnazime a snad to jednou nebude problem! 😕

pipka
9. dec 2006

vivera, ak mas priechodne vajcovody a zistili ti "len " zvyseny prolaktin, tak to sa da upravit liekmi, nie je potrebna laparka.Mne ju budu robit preto, ze som uz parlodel na prolaktin brala, hladina bola vtedy v norme a napriek tomu som nemohla otehotniet.Robil mi ultrazvuk a zistil nejaku endometricku cystu na vajecniku, tak preto laparo.

anusik
9. dec 2006

na vysoky prolaktin uz 2 roky uzivam Parlodel. Hormon mam teraz v norme. Uvidime co bude ak ho vysadim 🙂. BTW tento hormon velmi závisé od stresu. Tak pozor... nestresovat sa zbytocne 🙂 A ak ho mas dlhodobo vysoky mala by si ist na CT hypofyzy a hypotalamu aby sa vylucili pripadne ine priciny

terezia
10. dec 2006

Ahojte dievcence. My sme svoji uz skoro 6 rokov a tiez ma okrem ineho trapil vysoky prolaktin. Magneticka rezonancia potvrdila mikroadenom na hypofyze. Najprv som brala Parlodel, ale z neho mi bolo zle. Endokrinolog v Lubochni mi dal Dostinex a ten bol u mna uplne v poriadku oproti Parlodelu. Zobrali mi uz aj jeden vajecnik kvoli cystam a druhy uz mal tiez na male. A k tomu ten druhy je asi polycysticky. Do toho ani moj drahy nemal velmi dobre vysledky. Pisem vam to preto, aby som vas povzbudila. Do tohto vsetkeho sa nam podarilo otehotniet prirodzene (aj ked sme medzitym absolvovali 2xIUI) a momentalne sme skoro vo 36tt. Takze je to mozne. Len treba dlhsie bojovat a nevzdavat sa. Drzim vam vsetkym palce. Viem ako sa citite a kazdy nevydareny cyklus vam sposobuje smutok.

pipka
10. dec 2006

tak to teda je aspon pre mna obrovske povzbudenie, dakujeme terezka 😉
snad sa coskoro zadari aj nam ostatnym 😵

csicsi
10. dec 2006

ahojte babenky, ja som mala podobny problem, mozno ze aj teraz mam, ale poviem vam pravdu, som nezodpovedna! Pred 2 rokmi mi zistili zvysenu hladinu PRL, pichali ma kazdy 2. tyzden, vselijake vysetrenia, neustale chodenia k lekarovi, cakanie na CT, nakoniec mi nic nezistili, ani priznaky som nemala, vypisali mi Parlodel, citila som sa strasne, malatna, uspata som bola, niektori si dokonca mysleli ze som nadrogovana, pocula som o Dostinexe, no lekar mi nechcel vypisat, bez romyslania som prestala brat aj Parlodel, lebo nic mi nebolo a odvtedy neviem ze ako, na odbere som bola raz (bolo v norme),ze sa nemam stresovat, a inac existuju nejake homeopaticke lieky na znizenie, ale samozrejme pri nie priliz vysokych hladinach! aj nejake bylinky a caje!

terezia
10. dec 2006

Dostinex ti nechcel predpisat, lebo nie je registrovany zatial v SR. Ani mne ho lekar nepredpisoval, ale zhanal z Ciech a len tak mi ho daval do ruky. A to som mu nikdy nic nedala. Bola som z toho sokovana aky bol mily a ako mi pomahal.

frantina
11. dec 2006

devcata, ja jsem taky brala Dostinex, ale mela jsem z nej dost velke problemy, hrozne mi otekly nohy a mela jsem vysoky tlak...uplne mi busilo v hlave...nechci od toho nikoho odrazovat, ale ja jsem ho radeji prestala brat...ale se mnou hormony vzdycky dost "mavaly"

pipka
11. dec 2006

anusik a u endokrinologa si nebola? Lebo mna hned po prezreti vysledkov poslal k endokr. vraj to musi overit a zistit pricinu, preco mi hladina tak stupla.

sillas
12. dec 2006

vivera...
už som si spomenula čo som brala, Mysalfon, asi polroka večer poltablety, sama som to vysadila po polroku, lebo mi z toho bolo strašne zle, mala som isť v decembri na kontrolu k dr, ale kedže som to vysadila v novembri, tak som navštevu odložila. no a v januari som už zistila že som tehotna. tak to zrejme pomohlo, tieto lieky čo tu píšete ja nepoznam.

pipka
14. dec 2006

sillas, ja som lieky na prolaktin brala pol roka a nepomohli ☹ je mozne, ze ked mi da iny liek, ze sa to podari? Teda, tie lieky zabrali, hladina prolaktinu sa znizila, ale neotehotnela som.Ked som ich vysadila, zase stupla...

loss
17. dec 2006

pipi tak skus ine,mozno tie zaberu a aj coskoro otehotnies,drzim palce

pipka
17. dec 2006

lossik, ved uz to riesime, po novom roku snad... 😉

albertova
23. dec 2006

Ahojček, môžem sa popýtať na nejaké veci. Aj mne zistili, že mám vysoký prolaktín, ale len 36, vraj norma je do 30. Čo myslíte ako dlho to bude trvať kým to z liekmi klesne. Ešte nemám termín na endokrynológii, ale výde mi to až po novom roku. My sme sa tiež snažili otehotnieť, nechápala som prečo sa nedarí a konečne mám odpoveď. Odpíšte niekto, čakám netrpezlivo...ďakujem

pipka
23. dec 2006

albertanova, mne ho na jar zistili 38, nasadila mi 1/2 parlodelu denne a do mesiaca to bolo v norme.Ale kedze som ani po polroku uzivania neotehotnela, tak sme ho vysadili a zacali hladat pricinu inde.Aj sme nasli, cystu na vajecniku a polopriechodne vajcovody, tak idem na laparo...no a medzicasom ako som neuzivala parlodel mi mily prolaktin stupol na 110 ! Tak po laparke ideme zase na parlodel, ale asi omnoho vacsiu davku, nech to klesne.Uvidime...

loss
23. dec 2006

pipi drzim palce nech novy rok ti prinesie krasne gulate brusko 😉